Dodaj do ulubionych

Psiary-hotel dla psa

05.02.17, 20:34
Podpowiedzcie. Bede potrzebowac na dwa dni hotelu dla psa, dzieciarnia wyjezdża na ferie a my mamy dwa popołudnia szkolenia wiec psica musiałaby siedzieć w domu prawie całe te dwa dni sama. oPmyślałam o hotelu dla psów , mam w poblizu nawet taki sprawdozny domowy hotelik, który prowadzi znajoma(nie dobra znajoma ale znam i widuje często z pasmi którymi się zajmuje) i wiem, że psicy krzywda się tam nie stanie ale naszły mnie wątpliwości bo to nasze okolice, nasz wybieg, nasz park-czy psu będzie łatwiej w znanym sobie środowisku bez wascicieli czy wręcz przeciwnie? gorzej? ze idzie nie w tą stornę do odmu, do innego odmu gdy jej jest blisko, itd., nie wiem czy nie bedzie próbowała zwiac do chatywink zostawic sucz tam czy szukac czegoś innego jednka?
Obserwuj wątek
    • default Re: Psiary-hotel dla psa 05.02.17, 20:40
      A nie masz kogos kto by posiedzial z psem albo chociaz wychodzil z nim na siku ? Czy suka zna kogos takiego z Waszych znajomych/rodziny z kim by zechciala wyjsc ? To bedzie mniejszy stres. Nawet jesli by musiala dlugo siedziec sama. Ale u siebie.
      • slonko1335 Re: Psiary-hotel dla psa 05.02.17, 20:50
        Ogólnie mam ale wyjezdżają wszyscy na ferie akurat a zkolei boję sie tak komus obcemu klucze zostawiaćsad Ja między pracą a skzoleniem moge podjechac żeby ją wyprowadzić na jakeiś pół godizny no ale od 7.30 do 21. będzie siedziała sama z tym wyjściem pomiędzy....
        • verdana Re: Psiary-hotel dla psa 05.02.17, 21:11
          Lepiej jej będzie samej dwa dni, niż w hotelu dla psów.
          • slonko1335 Re: Psiary-hotel dla psa 05.02.17, 21:15
            nie jestem własnie przekonana, czy tyle czasu dla młodego bardzo aktywnego psa w zamknięciu samotnie to lepiej....
        • default Re: Psiary-hotel dla psa 05.02.17, 21:22
          Da rade. Jak wpadniesz w ciagu dnia, to spoko. Jesli nie jest spiochem to mozesz wczesniej wstac i dluzej rano pochodzic. I sniadanie (jesli jada) daj malutkie, i obiad w tej przerwie kiedy przyjdziesz tez skromny. To rsptem dwa dni a nie na stale. Moje w zeszlym tygodniu 3 dni z rzedu siedzialy od 6 do 17.
          • slonko1335 Re: Psiary-hotel dla psa 05.02.17, 21:41
            Rano wstaję o piatej żeby z nią iśc na pół godziny chociaż bo na 7 do roboty no ale męza w którys dzien na jogging rano pogonie to trochę sie dziewczyna przeleci-tylko czasami mam wrażenie, z eona po tym beiganiu bardziej nakręcona niz zmęczonawink
            • default Re: Psiary-hotel dla psa 05.02.17, 21:56
              Ale w ogole zostaje sama w domu i nie ma z tym problemu ? Jesli tak i tylko obawiasz sie ze trudno jej bedzie wytrzymac dluzej niz zwykle - to nie martw sie, to jednorazowy przypadek, przezyje to, na pewno lepiej w domu niz w hotelu. Najwyzej gdzies naleje albo pomniczek postawi 😀
              • slonko1335 Re: Psiary-hotel dla psa 05.02.17, 22:06
                Zostaje, zostaje ale nigdy nie była sama całe dnie i tak długo no i potrzebuje duzo ruchu. Jak my jesteśmy dłuzej w pracy to są dzieciaki, które ja piłka lub szarpakiem wymęczą albo ktos zaprzyjaźniony przychodzi ją wziąc na spacer na wybieg ze sowim psem albo do siebie a teraz tak sie złozyło, że robota, skzolenia i dzieciaków nie ma i ferie, więc wsyzscy w rozjazdach....
                • buglady Re: Psiary-hotel dla psa 05.02.17, 22:12
                  spokojnie da rade, zwlaszcza gdy mozesz w ciagu dnia wpasc i wyjsc na spacer. Hotel to bedzie stres.
    • basiastel Re: Psiary-hotel dla psa 06.02.17, 09:34
      Ja bym w ogóle hotelu nie szukała, bo psu najlepiej będzie we własnym domu. Poszukałabym wśród sąsiadów jakiejś młodej osoby, która by psa wyprowadziła i tyle.
      • default Re: Psiary-hotel dla psa 06.02.17, 09:49
        Jeśli pies zechce wyjść z taką osobą. Moje z obcym nie wyjdą - żadne z nich, a z osobą im znaną - tylko dwa z nich, pozostałe dwa nie wyjdą nawet z kimś kogo dobrze znają. Nawet z moją córką tylko na chwileczkę: szybkie siku i chodu do domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka