Dodaj do ulubionych

Cicha eutanazja

31.03.17, 23:57
Taką prognozę sytuacji proponowanej reformy (deformy # który już z kolei?) szpitali przedstawiła mi jedna z lekarek. Nie jestem ze środowiska, nie znam szczegółów, ale rzucam przynętę dla tematu, który jeszcze chyba tu nie gościł, choć przynętę w stylu: żebyście nie mówiły, że Wam nie powiedziano.
Obserwuj wątek
    • paskudek1 Re: Cicha eutanazja 01.04.17, 00:19
      i ma rację. Zabierają się za rozwalanie opieki medycznej. I jak znam życie to teraz lekarze i pielęgniarki będą na cenzurowanym, że bronią "własnej du..py" "własnych stołków"itp. Likwidacja oddziałów szpitalnych, likwidacja całych szpitali, obcinanie wycen na procedury medyczne.... no cóą nie mam złudzeń że to będzie kosztowało i zdrowie i życie ludzkie. Ale że pana Radziwiłła i jego doradców interesuje tylko życie płodowe, więc te problemy snu im z powiek nie spędzą.
      • mai-ra3 Re: Cicha eutanazja 01.04.17, 02:38
        Zgadza się, tak właśnie będzie...
      • spanish_fly Re: Cicha eutanazja 01.04.17, 14:57
        Eutanazja zakłada raczej śmierć bez bólu, a fundują nam konanie w męczarniach.
        • nathasha Re: Cicha eutanazja 01.04.17, 23:47
          to bedzie chrzescijanska eutanazja
      • redheadfreaq Re: Cicha eutanazja 02.04.17, 07:17
        To jeszcze od siebie dodam - w czerwcu kończą się kontrakty ratowników medycznych. Ze względu na absolutnie żałosne warunki mnóstwo ratowników postanowiło nie składać ofert. Już teraz jest potężny problem z obsadą dyżurów w stolicy. Po wygaśnięciu kontraktów w ogóle nie wiadomo, kto wsiądzie do karetek. Cóż, tak się kończy traktowanie ludzi jako tanią siłę roboczą i teksty "Na twoje miejsce czeka 20 chętnych"... Cóż, już nie.
        • przeciwcialo Re: Cicha eutanazja 02.04.17, 09:06
          I tak powinny zrobić wszystkie grupy zawodów medycznych. Trzymam za ratowników kciuki.
    • przeciwcialo Re: Cicha eutanazja 01.04.17, 13:05
      bcinają wyceny opieki nad wczesniakami, noworodkami, tanieja procedury połoznicze, obniżają wyceny leczenia ludzi starych. Usankcjonowana eutanazja. Ludzie zwyczajnie nie będa mieli szans na szpital i leczenie a w POZ raczej pomocy nie dostaną.
      • dziennik-niecodziennik Re: Cicha eutanazja 01.04.17, 22:08
        Nie masz wrażenia ze to zemsta na WOSP? WOSP zbiera na wczesniaki i geriatrie, bierzecie od nich sprzet, to my wam nie damy?...
        • przeciwcialo Re: Cicha eutanazja 02.04.17, 09:07
          Niewykluczone. Rząd ma kliniki rzadowe .
    • iziula1 Re: Cicha eutanazja 01.04.17, 13:42
      Masz rację. Ostatnio o tym myślałam. Szczególnie o starszych wiekowo pacjentach.
      Ucinanie funduszy,tworzenie procedur i warunków leczeniaktóre w przypadkach wielu chorych oznaczają zgodę na ich śmierć. Odmowa refundacji leczenia osób chorych na nowotwory bo dla przykładu wznowa wystąpiła w okresie krótszym niz 12 miesięcy. To wyroki śmierc
      • przeciwcialo Re: Cicha eutanazja 01.04.17, 13:47
        Karanie hospicjów za "nadwykonania" jesli było więcej zgonów niz zakontraktowane skutecznie usunie te placówki z rynku usług nfz. Będą tylko utrzymywane z datków i prowadzone przez stowarzyszenia. Tylko kto w nich bedzie pracowal jak już brakuje rak do pracy.
        • joa66 Re: Cicha eutanazja 01.04.17, 17:30
          Ale to Holandia jest kulturą śmierci..
        • butch_cassidy Re: Cicha eutanazja 02.04.17, 00:03
          Jakie koszmarne rzeczy tu piszecie sad
          I to są fakty?!
          Sku...syny... sad
    • spanish_fly Re: Cicha eutanazja 01.04.17, 18:45
      Za dużo mamy emerytów i rencistów - to się zredukuje.
      • pitahaya1 Re: Cicha eutanazja 01.04.17, 18:54
        A nie jest tak? Najśmieszniejsze z tego jest to to, że ta grupa wyborców i tak na nich zagłosuje.
        • leann32 Re: Cicha eutanazja 01.04.17, 23:37
          No dokladnie. Najwyzej jak beda padac jak muchy jeden dziadek po drugim to im pis powie ze trudno, to nie obciecie funduszy tylko boży plan. W sensie ze siedzi najwyższy gdzies w niebie i odhacza sobie, stworzenie swiata, wojenka, zamach tu i siam, no i rak dla pana Janusza w 2017, obowiazkowo.

W sumie to dziwi mnie tylko to ze przeciez taki Radziwil ma rodzine, znajomych. Nie ma poczucia ze jego decyzje zaszkodza tez jego bliskim?
          • nathasha Re: Cicha eutanazja 01.04.17, 23:55
            leann32 napisał(a):

> No dokladnie. Najwyzej jak beda padac jak muchy jeden dziadek po drugim to im p
            > is powie ze trudno, to nie obciecie funduszy tylko boży plan.

ej, ale kto bedzie placil na rydzyka? kto bedzie zawyzal ogladalnosc wiadomosci? kto wreszcie bedzie twardym elektoratem PiS?
            >
            > W sumie to dziwi mnie tylko to ze przeciez taki Radziwil ma rodzine, znajomych.
            > Nie ma poczucia ze jego decyzje zaszkodza tez jego bliskim?

Przeciez ich to nie bedzie obowiazywalo, to jest zawsze ta podwojna moralnosc, wy przestrzegajcie tego co mysmy ustanowili a my sobie tu na sygnale, bez baczenia na innych, bedziemy popylac.

• joa66 Re: Cicha eutanazja 02.04.17, 09:56
      Ponieważ ostatnio często wpadaja mi w oczy artykuły o tym co się dzieje w innych "służbach zdrowia" mam dwie refleksje, obie bardzo smutne:

-systemy źle zarządzane upadają

- jak obrzydliwa jest hipokryzja ludzi, którzy szafują hasłami wartości życia, a WSZYSTKO co robią celowo, to życie niszczy.
    • joa66 Re: Cicha eutanazja 02.04.17, 09:57
      Ponieważ ostatnio często wpadaja mi w oczy artykuły o tym co się dzieje w innych "służbach zdrowia" mam dwie refleksje, obie bardzo smutne:

-systemy źle zarządzane upadają

- jak obrzydliwa jest hipokryzja ludzi, którzy szafują hasłami wartości życia, a WSZYSTKO co robią celowo, to życie niszczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka