Dodaj do ulubionych

Na fali wątku o ubraniach

13.04.17, 10:17
czy taka sukienka na komunię jest ok?
www.orsay.com/pl-pl/kopertowa-sukienka-z-falbankami-41008798.html?nsctrid=8888888200&utm_source=rtbhouse&utm_medium=retargeting&utm_campaing=rtbhouse-retargeting

moja mama stwierdziła że bardzo uboga i raczej przypomina podomkę
Obserwuj wątek
    • magda_nr_34 Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 10:18
      do tego szara krótka marynarka i szare szpilki ???
    • nathasha Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 10:19
      ładne mama ma podmki. dla mnie ok - choc kolor mi nie pasuje, ale jako kroj jest ok.
      • magda_nr_34 Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 10:26
        smile w rzeczywistości nie jest taka blada-nijaka, oglądałam na żywo, fajny materiał, jak na tę cenę dobre wykończenie, mama by chciała taka bardziej balową, rozkloszowaną najlepiej z cekinami wink

• nathasha Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 10:31
          powiedz ze ty z cekinami to masz pizamy, to juz podomka lepsza wink fajny mama ma gust wink
          • magda_nr_34 Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 10:35
            no totalnie się od niej wyrodziłam, dla mnie im mniej tym lepiej dla niej odwrotniewink
        • claudel6 Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 12:10
          big_grin
        • mgla_jedwabna Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 14:47
          Cekiny tradycyjnie zarezerwowane były dla strojów wieczorowych. Komunie i przyjęcia komunijne zwykle jednak odbywają się w ciągu dnia...
    • morgen_stern Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 10:22
      Ładna, ale taka trochę jak szlafroczek.
    • mamma_2012 Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 10:23
      Zależy jaki to materiał i jak jest wykończona, bo jeżeli na tyle słabo, że widać to z daleka to rzeczywiście może wyglądać mało elegancko.
      Jeśli chodzi o sam wygląd, to ok.
      • magda_nr_34 Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 10:29
        materiał gruby, lejący, wykończenie porządne, kolor bardziej zdecydowany niż na zdjęciu, mam 165 cm i jest dokładnie do linii kolan, kurde w sukienkach chodzę raz na 5 lat i trochę mi szkoda wywalać kasę na super wypasioną kieckę na raz, a tę może latem jeszcze założę
    • lauren6 Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 10:27
      Fajna, a z szarymi dodatkami będzie super.
    • magda_nr_34 Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 10:34
      mama widziałaby mnie w takiej allegro.pl/piekna-w-kwiaty-wesele-komunia-chrzciny-r-m-i6785055286.html
      • lauren6 Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 10:42
        A to jest kicz.
        • magda_nr_34 Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 10:56
          ale bogato wygląda wink
          • paloma_blauwinder Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 11:46
            Jeśli chodzi o gust - to trzymaj się jednak swojegowink
      • mgla_jedwabna Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 15:07
        To się nadaje na imprezę z tańcami (ten klosz i tiul) i raczej wieczorem. Na komunię zdecydowanie lepsza jest ta, którą sama wybrałaś.
    • lusitania2 Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 10:34
      może być.

Niektórym krój kopertowy z definicji się z podomką kojarzy, nie ma się czym przejmować.
      • morgen_stern Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 10:41
        Bardziej miałam na myśli te falbanki i kolor.
    • miss_fahrenheit Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 10:45
      Nie jest zła, ale poszukałabym jednak czegoś bez falbanek.
    • paloma_blauwinder Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 11:43
      O ludzie, sukienka bez podszewki z poliestru za 119 zł. Abstrahuję już całkowicie od modelu, bo to - wiadomo - sprawa dobrania do urody i sylwetki, a poza tym tego, co kto lubi.
    • yamilca197 Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 11:48
      Ladna, rozumiem, ze material nieprzeswitujacy i w miare 'ciezki'? Do twarzy ci w takich kolorach? Jesli tak to bardzo ok.
      • magda_nr_34 Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 12:03
        materiał "ciężki" i nieprześwitujący a te podomkowe falbany ładnie ukrywają brak mojego biustu wink popatrzę jeszcze może jakieś spodnie cygaretki i fajna koszula? bo sukienki niestety nie moja bajka
        • yamilca197 Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 12:06
          Te falbany sa delikatne. Ale jesli sukienek nie lubisz to szukaj spodni.
          • magda_nr_34 Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 12:13
            smile
        • claudel6 Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 12:14
          bierz tę. subtelna, dziewczęca, ładna. eleganckie dodatki i będzie ok.
          • magda_nr_34 Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 12:18
            jak nie znajde niczego innego to wezmę, wyglądam w niej całkiem ok i aż sie sobie sama podobam smile a potem latem ewentualnie gdzieś jeszcze ją założę, nawet do zwykłych sandałków. Dzięki dziewczyny za opinie smile
    • onewoman Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 12:47
      quiosque.pl/pudrowa-sukienka-z-klamra.html
      Ja kupilam taką
      • aqua48 Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 14:34
        onewoman napisała:

> quiosque.pl/pudrowa-sukienka-z-klamra.html
        > Ja kupilam taką

Mierzyłam ją dzisiaj smile Bardzo dobrze leży, zastanawiałam się nad czekającym mnie niedługo ślubem i weselem.
        • onewoman Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 14:42
          Nie przepadam za sukienkami ale mąż zachwycony jak w niej wygladam więc juz wzięłam smile jeszcze jakąś bieliznę musze znalezc wyrownujaca tu i ówdzie smilebo troche obcisla ta sukienka.
          • aqua48 Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 16:44
            onewoman napisała:

> Nie przepadam za sukienkami ale mąż zachwycony jak w niej wygladam więc juz wzi
            > ęłam smile jeszcze jakąś bieliznę musze znalezc wyrownujaca tu i ówdzie smilebo tro
            > che obcisla ta sukienka.

Ja sobie kupiłam czerwoną, w dobrej cenie smile quiosque.pl/wyprzedaz/sukienki/czerwona-sukienka-z-dekoltem-v-z-rekawem-63099.html i mój mąż też zachwycony - stwierdził, że ja ciągle na granatowo albo niebiesko, a ta czerwień jest piękna. Moja sukienka wszędzie doskonała, w biodrach jest tak na tip-top - oszczędzę na plackach świątecznych smile
            • onewoman Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 17:03
              Piękna i ta czerwień fajna. Na tych modelkach raczej tak luzno leżą a na mnie jest taka raczej dopasowana ale mąż mowi ze idealnie leży. Ale pewnie dlatego ze faceci wolą takie dopasowane rzeczy. No i nie wiem czy mu wierzyć.
    • agni71 Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 13:00
      Oglądałam ją, ale nie zdecydowałam sie nawet przymierzyć, może gdyby była w błękicie. Dla mnie trochę jakościowo taka sobie, bo ten materiał taki, dla mnie, jednak cienki. I bez podszewki jest. Zdecydowanie bardziej, jesli chodzi o materiał, podobają mi się sukienki z grubej satynowej bawełny, też z Orsay.

A przy okazji zapytam, może ktoś widział gdzieś ładną bluzkę, która pasowałaby do takich spodni www.orsay.com/pl-pl/ankle-prada-mit-guertel-35604198.html

i takiej spódnicy www.orsay.com/pl-pl/spodnica-olowkowa-71012998.html

Tylko ja mam dość konkretne wymagania, i brak mi juz pomysłów, gdzie szukać. Idealnie bluzka granatowa w kwiaty (chętnie z różem). Kolorystyka np. taka www.orsay.com/pl-pl/bluzka-z-asymetryczna-falbana-62006698.html

Tylko bluzka dla mnie musi miec koniecznie rękawki (preferowane krótkie), i chociaż mały dekolt. Może byc luźniejsza do wpuszczenia w spodnie/spódnicę, albo dopasowana, chętnie z baskinką, coś w tym stylu www.orsay.com/pl-pl/bluzka-w-prazki-62006298.html

• stara-a-naiwna Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 14:07
      bardzo ładna smile
      na komunię, wesele i jeszcze kilka innych imprez nie tylko rodzinnych
    • mgla_jedwabna Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 14:44
      Sama w sobie rzeczywiście "uboga", ale tak naprawdę to, czy będzie efekt szlafroka czy też szlachetnej prostoty, zależy od materiału, a to trudno ocenić po zdjęciu. Na pewno dużo można tu zdziałać akcesoriami.

Chciałabym zwrócić uwagę na co innego: do sukienki kopertowej ciężko dobrać górę (żakiet itp.) tak, by dół nie wyglądał na krzywy i pomarszczony. A do kościoła jednak warto coś jeszcze założyć - może być chłodno. Co prawda współczesna etykieta dopuszcza krótki rękawek w kościele (nie dopuszcza gołych ramion), ale te tutaj są tak znikome, że i ze względów obyczajowych raczej przydałoby się okrycie.
    • mgla_jedwabna Re: Na fali wątku o ubraniach 13.04.17, 14:45
      A, i nie wiem, jaką masz figurę, ale zwróć uwagę, czy na tobie sukienka "przed kolano" nie zmieni się w miniówkę. Bo wtedy nie będzie się nadawała do kościoła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka