Dodaj do ulubionych

Śmierć Igora

21.05.17, 21:57
Oglądałyście nagranie z tasera? Ja nie dałam rady do końca. Trudno mi myśleć o tym co ten chłopak przechodził, co teraz czuje jego rodzina. Jestem wstrząśnięta. Policja twierdzi że użycie tasera było ZASADNE. W takim razie policja chyba inne nagranie oglądała, bo jak dla mnie to są tortury. A policjanta który mu to robił dopiero dziś (po roku) zwalniają. Mam takie przykre uczucie że minęły lata ale Policja nadal rządzi się "prawami" Milicji.
Obserwuj wątek
    • beata985 Re: Śmierć Igora 21.05.17, 22:12
      słabo mi....
      wcześniej linkowane było i specjalnie nie wchodziłam ale nie da się nie zobaczyć bo wszędzie w wiadomościach głosno o tym...dla mnie niepojęte.....
      brak słów
      co ci rodzice muszą przeżywać...sad
    • stephanie.plum Re: Śmierć Igora 21.05.17, 22:28
      ja w ogóle nie będę oglądać...

kiedyś poznałam policjanta, który otwarcie mówił, że w jego pracy należy najpierw bić, a potem załatwiać inne formalności.
      dodawał z pewnym żalem, że "ludzie tego nie rozumieją".

od Policji staram się trzymać z daleka. niewykluczone, że jestem do kogoś podobna...
      • 3-mamuska Re: Śmierć Igora 22.05.17, 00:22
        Media to debile, nam cieżko ogladac na każdym kroku ostatnie chwile życia chłopaka w męczarniach .
        A co dopiero rodzice, rodzina.
        Powinien byc zakaz puszcza takich nagraj publicznie.

Tak samo jak było o pobiciu tej nastolatki.
        Dobrze pewna kobieta powiedziała agresorki dostały uwagę społeczna ale nikt nie pomyślał ze na tym nagraniu jest również ofiara. I ze media odbierają jej w ten sposób godność.
        • 71tosia Re: Śmierć Igora 22.05.17, 00:37
          myslisz ze bez puszczenia tego nagrania cos by sie w tej sprawie zaczelo dziac? OD ROKU POLICJA I PROKURATURA robia wiele juz USTALONO ZE ON SIE SAM POBIL, A ZMARL BO PRZEDWAKOWAL NARKOTYKI I SPADL Z KRZESLA- TO OFICJALNA WERSJA. Tego 'prostego śledztwa' biedna prokuratura i policja nie mozna zakonczyc z powodu ... rodziny chlopaka, ktora sklada wciaz sklada nowe wnioski. Skandal, po ktorym od ministera Blaszczak'a po komendata tego posterunku powinni sie podac natychmiast do dymisji., ale co minister Blaszczak zrobi - powolal komisje ...ktorej zadaniem bedzie zbadanie kogo w koncu sumienie ruszylo i przekazal te wstrząsający film z katowania chlopaka mediom.
          • znowu.to.samo Re: Śmierć Igora 22.05.17, 14:25
            To że sprawe nagłośniono z jednej strony jest słuszne i nie dziwie sie temu, ale z drugiej mam wątpliwości....
            gdy np materiał z mordowania chłopaka zobaczy co wrażliwsze dziecko albo dorosły o słabych nerwach, to różnie może zareagować. Drastyczne obrazy i dzwięki zapadają w pamięć i prześladują latami. Nawet dla nas, starych bab które niejedno widziały oglądanie nagrania do łatwych nie należy. Powinno być uprzedzenie o drastyczności, albo po godzinie 22 Już nie wspomne o członkach rodziny chłopca, którzy przeżywają dodatkowy koszmar oglądając nagranie...
            • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 14:32
              To nie jest ważne, liczy się kasa i najazd na partie aktualnie rządzącą. O wyładowanie agresji i nakręcenie nowej spirali nienawiści i przemocy.
              • princess_yo_yo Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:20
                ale to nakrecanie spirali nienawisci I przemocy mozna jak najbardziej przerwac. ktos chyba w tej sytuacji jest w stanie wszystkich ktorych trzeba zawiesic, przeprowadzic postepowanie dowodowe, proces sadowy itd. oraz obiecac tluszczy o ktorej tak tutaj pieknie piszesz audyt procedur, kontrole nad tym co sie dzieje na komisariatach, szkolenia policjantow na temat jak zatrzymywac podejrzanych, jakie maja uprawnienia I odpowiedzialnosc itd. nie wiem komu w pl podlega policja, minister spraw wewnetrznych?
                • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:23
                  No, ja czekam na to, niech Błaszczak to zrobi, zamiast podawać się do dymisji.
                  • princess_yo_yo Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:25
                    kiedy sie pojawil material w tv? moment na to zeby zrobic a przynajmniej wykazac oburzenie i zaczac robic byl w ciagu 12, nax 24 godzin od publikacji.
            • wielki_uscisk Re: Śmierć Igora 23.05.17, 01:00
              znowu.to.samo napisała:

> To że sprawe nagłośniono z jednej strony jest słuszne i nie dziwie sie temu,
              > ale z drugiej mam wątpliwości....
              > gdy np materiał z mordowania chłopaka zobaczy co wrażliwsze dziecko albo
              > dorosły o słabych nerwach, to różnie może zareagować.

Ale podpisując się pod postem poprzedniczki nie dyskutujesz chyba w obronie absurdu, że komisja będzie szukała etycznego przecieku z tej ko-mendy?

Jeśli owszem - należy władzy uświadomić, że sygnaliści (demaskatorzy) są potrzebni wszędzie.

Roger Boisjoly - pierwszy demaskator, który przewidział katastrofę Challengera (i zrobił wszystko, żeby jej zapobiec)
          • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 14:33
            Nie ma nawet ostrzeżenia, że materiał drastyczny.
            • fornitta69 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 14:44
              I to jest w calej sprawie NAJGORSZE? Oj chyba jednak nie. Media to czwarta wladza- trzepia na tym kase,ale rowniez hamuja bezprawie. Polecam na przyklad ksiazke "Polska odwraca wzrok"- tam jest kilka naprawde bulwersujacych spraw,ktorymi ktos sie zajal dopiero,kiedy dziennikarze zaczeli drazyc temat. Ja tam sie ciesze,ze te "hieny" sa i dzialaja. Rodzice bestialsko zamordowanego Igora sami poszli do mediow po pomoc- bo kto inny im do tej pory pomogl walczyc o sprawiedliwosc? Slucham?
              • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 14:54
                Nie wiem kto ale taka akcja będzie skuteczna w tym jednym przypadku, ktoś poleci najprawdopodobniej ci najniżej postawieni, tłum poczuje, że sprawiedliwości stało się zadość a decydenci będą się lepiej pilnować na przyszłość. Czekam na cywilizowaną krytykę i jakieś rozwiązania systemowe, zamiast dzikiej nagonki z obłędem w oczach.
          • dyzurny_troll_forum Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:40
            71tosia napisała:

> ale co minister Blaszczak zrobi - powolal komisje ...ktorej z
            > adaniem bedzie zbadanie kogo w koncu sumienie ruszylo i przekazal te wstrząsają
            > cy film z katowania chlopaka mediom.

Oczywiście, trzeba ustalić źródło tego przecieku, żeby więcej się takie coś nie powtórzyło - znaczy wyciek nagrania do mediów.
            • nangaparbat3 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:44
              Myślałam, że ironia jest Ci obca - milo, że się myliłam.
              • nangaparbat3 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:52
                Chyba w ogóle Cię pomyliłam z jakims prawdziwym trollem, sorki smile
              • dyzurny_troll_forum Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:54
                nangaparbat3 napisała:

> Myślałam, że ironia jest Ci obca - milo, że się myliłam.

Przecież ja mam na drugie Ironia wink
                • nangaparbat3 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:03
                  No własnie z kimś Cie pomyliłam, przpraszam.
        • dyzurny_troll_forum Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:39
          3-mamuska napisała:

> Powinien byc zakaz puszcza takich nagraj publicznie.

Gdyby to było zakazane, policjanci robili by to znacznie częściej. Nagminnie! Codziennie!!!

Nie rozumiesz, że Twoje życie właśnie wisi na cienkim włosku trzymanym przez TVN.... Już jutro może się okazać, że byłaś podobna do kogoś poszukiwanego!
          • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:42
            Przestań, bo nie będę mogła spać w nocy.
            • 71tosia Re: Śmierć Igora 22.05.17, 18:19
              może nie powinnas spac spokojnie, bo chyba każdemu normalnie wrażliwemu człowiekowi te sceny które zobaczyl spac nie daja. Rozumiem ze ciebie bulwersuje jednak bardziej ze 'pokazali' niż to co 'pokazali'
    • 71tosia Re: Śmierć Igora 22.05.17, 00:41
      mam skojarzenie z Przemykiem, pobicie, tuszowanie, zastraszanie świadków, oczernianie rodziny i samej ofiary. Strasznie mi zal tego zakatowanego chlopca.
      • zefirkowapola Re: Śmierć Igora 22.05.17, 07:59
        Niby czasy się zmieniły Policja (milicja) nadal taka sama.
        • dyzurny_troll_forum Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:42
          zefirkowapola napisał(a):

> Niby czasy się zmieniły Policja (milicja) nadal taka sama.

Niby się zmieniły, ale od dwóch lat odbudowujemy PRL bis.... myślę, że zrobiliśmy właśnie duży krok do przodu.
          • nangaparbat3 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:50
            To nie jest problem PiS, tylko policji i jej metod, niezaleznie od tego, kto rządzi. Problem kazdego rządzacego. Mozliwość stosowania przemocy w majestacie prawa zawsze bedzie naduzywana. Pytanie tylko, czy przez zaburzone jednostki, czy jako metoda.
            • dyzurny_troll_forum Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:56
              nangaparbat3 napisała:

> To nie jest problem PiS, tylko policji i jej metod, niezaleznie od tego, kto rz
              > ądzi. Problem kazdego rządzacego. Mozliwość stosowania przemocy w majestacie p
              > rawa zawsze bedzie naduzywana. Pytanie tylko, czy przez zaburzone jednostki, cz
              > y jako metoda.

Tak, masz rację - zawsze jest z tym problem, ale mam wrażenie, że obecnie jest przyzwolenie z góry na takie działania. Ogromne przyzwolenie.

Zauważ ile fałszerstw i kłamstw popełniono przez rok, żeby to zatuszować. I prawie, prawie się udało....
              • nangaparbat3 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:02
                Niestety. A teraz jeszcze dojdzie armia antoniego.
          • biceps_of_steel Re: Śmierć Igora 23.05.17, 02:37
            To za PiS-u policjant kopal po glowie uczestnika Marszu Niepodleglosci?
            • biceps_of_steel Czy to moze jednak za PO bylo (kopanie po glowie)? 23.05.17, 02:41
              Zwyrodnialec w ogole siedziec poszedl?
              • iwles Re: Czy to moze jednak za PO bylo (kopanie po glo 23.05.17, 11:44
                biceps_of_steel napisał:

> Zwyrodnialec w ogole siedziec poszedl?

TAK TAK TAK
                i przestań wszędzie spamować !
      • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 14:36
        Już niech ci go nie będzie tak żal, bo nie był przypadkowym przechodniem, tylko miał swoje za uszami. Nie zasłużył na taką śmierć ale nie zasłużył również na gloryfikowanie swojej osoby.
        • spanish_fly Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:31
          Niby co takiego miał za uszami, żeby można go było torturować i zabić? Czy Ty siebie czytasz? Masz dzieci? Jesteś pewna, że nigdy nie trafią w ręce policji wracają wstawione z imprezy?
          • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:45
            Najprawdopodobniej był naćpany jakimś świństwem (a więc potencjalnie niebezpieczny), wnosili go do samochodu w parę osób, miał kradziona komórkę, itd..Nawet jego ojciec w wywiadzie powiedział, że jego syn nie był krystalicznie czysty.
            • nangaparbat3 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:51
              A ktoś tu jest "krystalicznie czysty"? Na pewno ten, co go katował.
              • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:39
                Nie ale denerwuje mnie pisanie w stylu "biedny chłopiec, przypadkowo zatrzymany, bo podobny do przestępcy", olaboga.
                • nangaparbat3 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 18:59
                  Ale to fakt.
                  • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 19:07
                    No ale właśnie, że nie, bo z tego co czytałam, był pod wpływem narkotyków i miał kradziony telefon przy sobie oraz narkotyki.
                    • nangaparbat3 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:17
                      Nie zatrzymali go z żadnego innego powodu niż ten, że pomylili go z kims innym.

A jeśli nawet byl pod wpływem narkotykow i mial przy sobie skradziony telefon, to co z tego???? W żadnym stopniu nie zmniejsza to winy policjantów i tych, ktorzy pozwolili im dalej pelnić slużbę.
                      • mozambique Re: Śmierć Igora 23.05.17, 13:11
                        ocipialas ? , posiadanei narkotyków oraz kradizonych przedmiotów jak najbardizje kwalifikuje do zjazdu na komende
                        • iwles Re: Śmierć Igora 23.05.17, 13:17

mozambique napisała:

> ocipialas ? , posiadanei narkotyków oraz kradizonych przedmiotów jak najbardizje kwalifikuje
                          > do zjazdu na komende

w momencie zatrzymywania policjanci NIE MIELI o tym zielonego pojęcia. Te fakty wyszły na jaw dopiero później.
                          Póki co, w Polsce nie działa prawo pt. "dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie".
                        • 71tosia Re: Śmierć Igora 23.05.17, 20:11
                          "ocipialas"? Od kiedy posiadanie narkotykow czy skaradzionego telefonu (o ile je mial a nie je podzucano, bo o tym ze mial 'bialy proszek' rodzine informowano dopiero kilka dni po jego smierci o ile pamietam z wywiadu z ojcem Igora) usprawiedliwia torturowanie i zabojstwo na komisariacie? Jedyny powod jak wynika z ustalen mediow 'poszukiwania' mlodego czlowieka byla chwlowka na 500zl ktorej nie splacil, a 'poszukiwany' byl bo pozyczkodawca zwrocil sie sie o ustalenie jego adresu do policji 'w trybie administracyjnym'. Prokurator nie umial odpowiedziec kiedy policja ustalila ze chlopka jest 'poszukiwany' i sprawie pozyczki.
                        • paszczakowna1 Re: Śmierć Igora 24.05.17, 07:41
                          A skad w ogóle informacje, że posiadał narkotyki oraz kradzione przedmioty? Media podawały tylko 'telefon nieiadomego pochodzenia', co nie znaczy dokładnie nic. (Zapewne tez masz telefon niewiadomego pochodzenia, bo wątpię, czy nosisz fakturę.)
                          • nangaparbat3 Re: Śmierć Igora 24.05.17, 07:59
                            To w ogóle nie ma znaczenia - miał czy nie miał. Może mieć znaczenie wyłącznie w kwestii zatrzymania - wszystko co działo się dalej jest przestępstwem i byloby nim nawet gdyby chłopiec byl patologicznym mordercą czy terrorystą.
                          • a21w Re: Śmierć Igora 24.05.17, 12:18
                            Telefony nie widnialy w bazie jako kradzione
                • gama2003 Re: Śmierć Igora 24.05.17, 08:01
                  Nawet gdyby byłby przestępcą, to został zamordowany torturami, w kiblu na komendzie. Gdy był skuty, rzucony na podłogę. Nie zgrzyta ci ? To ja nie mam pytań.
                  Bo kimkolwiek był i obojętnie za co aresztowany - miał prawo do procesu i sprawiedliwej kary. A tu ? Nie zatrzymano go za jego przewinienia.
                  A zatrzymani świadkowie ? Też może coś za uszami mieli ?
            • spanish_fly Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:53
              Kończę "rozmowy" z Tobą, bo najwidoczniej nie jesteś całkiem zdrowa na umyśle (a to znaczy, że potencjalnie niebezpieczna - więc może policja powinna się Tobą zająć).
              • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:35
                Nadal dobrze mi życzysz...
                • spanish_fly Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:36
                  Życzę Ci wyłącznie tego, co sama uznajesz za usprawiedliwione.
                  • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:41
                    Jak bym chciała takiego świata. O Panie :]
            • dyzurny_troll_forum Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:05
              1matka-polka napisała:

> Nawet jego ojciec w wywiadzie powiedział, że jego syn nie był krystalicznie czysty.

Przechodziłaś kiedyś przez ulicę w zły miejscu? Albo na złym świetle? Radzę uważać, bo możesz się okazać też nie do końca krystalicznie czysta....
              • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:26
                Ile razy, kiedyś uciekłam policji, udawałam że nie słyszę. A kiedyś mnie chcieli podwieźć z imprezy. Nie mam o nich dobrego zdania...
            • lauren6 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:40
              Nawet jeśliby gwałcił i mordował małe dzieci to komisariat policji nie jest miejscem wymierzania samosądów!!!

Takie postępowanie z zatrzymanym całkowicie dyskredytuje polską policję.
              • mozambique Re: Śmierć Igora 23.05.17, 12:56
                akurat jesliby gwalcil i mordował male dzieci to taki koniec bylby dla niego jak najbardziej słuszny

i kazda z was na wyscigi by to przyznała
                • nangaparbat3 Re: Śmierć Igora 24.05.17, 07:59
                  Ale wbrew prawu.
            • mozambique Re: Śmierć Igora 23.05.17, 12:57
              ojciec przyznał ???
              no wiec , rodzice zawsze wybielaja swe dzieci, mozna wiec zalozyc ze chlopak mial gesto w kartotece i pewnie za to go skuli a nie za spacerowania po ryku
          • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:48
            Nie chciał się wylegitymować. I nie piszę, że to był powód, żeby go zabić, tylko to był powód zatrzymania go. Ale przecież w przekazie chodzi o to, żeby ludzie myśleli, że jak będą podobni do jakiegoś przestępcy, to ich policja zabije na środku rynku...
            • spanish_fly Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:50
              Na rynku jeszcze, ZANIM policjanci zaczęli go wciągać do samochodu pokazał im dowód osobisty.
              • a21w Re: Śmierć Igora 24.05.17, 12:22
                Dokladnie a zaczęło się od przyjazdu drugiego patrolu i od 'policjantow' ktorzy od razu zabrali się za zakładanie Igorowi kajdanek pewnie nawet nie mówiąc za co bo przedtem stal i normalnie z pierwszym patrolem rozmawiał
            • baltycki Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:58
              1matka-polka napisała:

> Nie chciał się wylegitymować.
              Nie ogladalas zatrzymaia?
              • fornitta69 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:05
                Wyglada to tak, jakby Matka nie bardzo sie orientowala o czym pisze uncertain
                • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:29
                  Bo ty się orientujesz. Widziałaś tylko to, co ci pokazali w mediach. I możesz sobie pogdybać.
                  • fornitta69 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:31
                    Dobra, widze,ze juz nie masz za bardzo do napisania, tylko klepiesz w klawiature zeby miec ostatnie slowo. No to miej wink
                  • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:32
                    Obejrzałam jeszcze raz jakiś kawałek, Igor siedzi na ziemi, stoi nad nim 4 policjantów, w końcu go biorą za ręce i nogi, on zaczyna krzyczeć i wnoszą go do samochodu.
                  • livia.kalina Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:36
                    >Już niech ci go nie będzie tak żal, bo nie był przypadkowym przechodniem, tylko miał swoje za uszami.

>Bo ty się orientujesz. Widziałaś tylko to, co ci pokazali w mediach. I możesz sobie pogdybać.
                    I naprawdę to wszystko tylko z miłości do pis?
                    • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:43
                      Ja i PiS, tak oczywiście...
              • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:28
                Oglądałam kawałek a w jakimś artykule przeczytałam, że nie chciał się wylegitymować. I wszyscy tak powtarzają jakieś bzdury i się nakręca.
                • 71tosia Re: Śmierć Igora 22.05.17, 17:34
                  bo to bzdura, chłopak sie wylegitymowal ale policjanci nie uwierzyli ze dowod jest jego, byli nakręceni ze chłopak jest groźnym przestepca który im zwial, ze nawet nie wzięli pod uwagę ze mogą się mylic. Może jednak uważniej zobacz caly material w TVN-nie a nie 'jakiś kawalek'.
                  ps i tak przy okazji w Polsce nie ma obowiązku miec przy sobie dowodu torzsamosci. Rozumiem ze brak dowodu jest jednak dobrym pretekstem by policjant mogl cie zakatować.
                  • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 17:57
                    "chłopak sie wylegitymowal ale policjanci nie uwierzyli ze dowod jest jego, "
                    Możesz wkleić link do tego nagrania, bo nie mogę znaleźć.
                    • 71tosia Re: Śmierć Igora 22.05.17, 18:14
                      TVN superwizjer
                      • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 18:57
                        Nie widać na filmie, żeby pokazywał dowód, najpierw jedni z nim rozmawiają a potem przyjeżdżają następni i zakuwają go w kajdanki.
                        • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 19:00
                          Znaczy próbują zakuć w kajdanki, bo się wyrywa.
                          • 71tosia Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:27
                            pierwsza scena chlopak stoi na przystanku dwaj policjanci o cos go pytaja i cos zapisuja w notatnikach chlopk spokjny, scena druga niosa chlopaka do radiowozu, chlopak sie wyrywa, scena tzecia ktos krzyczy by go nie dusic. 3.49 minuta tego nagrania, moze jednak obejrzy troche uwaznie te nagrania
                            www.youtube.com/watch?v=PuzoWv6QpYI
                            I poczatek tego w tle slychac glos chlopka 'blagam was co robicie'
                            www.tvn24.pl/superwizjer-w-tvn24,149,m/smierc-igora-stachowiaka-w-komisariacie-zobacz-reportaz-superwizjera,741647.html
                            • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:30
                              Tu oglądam: www.tvn24.pl/superwizjer-w-tvn24,149,m/smierc-igora-stachowiaka-w-komisariacie-zobacz-reportaz-superwizjera,741647.html
                              Tu jest od początku jak go wyrzucili z klubu.
                              • 71tosia Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:39
                                ogladsz ale widzisz tylko to co chcesz widziec
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 08:03
      Zgadzam się. Cały komisariat powinien polecieć - wszyscy, którzy wiedzieli o tym i nic nie zrobili, nie zgłosili, nie powstrzymali kolegów-sadystów, a ci którzy uczestniczyli w tym bezpośrednio należy się kara więzienia.
      • 71tosia Re: Śmierć Igora 22.05.17, 09:14
        nawet lekarz pogotowia jest winien, ktory niemogac zaintubowac chlopaka bo mial zmiazdzona krtan pewnie w wyniku podduszania, napisal w karcie zgonu ze przyczyna byly problemy kardiologiczne, pobicia i ran od poparzen nie zauwazyl. Powinien poleciec prokurator, ktory widzial to nagranie juz rok temu, a nie zauwazyl lamania prawa. No i jezeli cos takiego ma miejsce przy 'niezaleznosci prokuratury' to co bedzie po zmianach Ziobry?
        • mama.nygusa Re: Śmierć Igora 22.05.17, 09:20
          'niezaleznosci prokuratury'
          Chyba kpisz, nigdy nie bylo "niezaleznej" prokuratory, a moze i faktycznie mieli za duzo wolnosci!
          • 71tosia Re: Śmierć Igora 22.05.17, 09:26
            a jak beda mianowani przez polityka beda mieli jej jeszcze wiecej?
            • mama.nygusa Re: Śmierć Igora 22.05.17, 09:43
              Niekoniecznie przez polityka, ale powinni miec nadzor, jak to mozliwe, ze juz rok temu prokurator mial to nagranie i tak naprawde nic nie zrobil?

Zrobili z ludzi/rodzicow idiotow-nic sie nie stalo, smierc prawie naturalna-gdyby nie dopalacze, jakie oparzenia, jakie pobicie!
              • paszczakowna1 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:45
                > jak to mozliwe, ze juz rok temu prokurator mial to nagranie i tak naprawde nic nie zrobil?

Tak to możliwe, że było to niewygodne dla rządzącej partii i 'nadzorujący' prokuraturę partyjniak Ziobro wydał takie polecenie. A moze i z własnej pilności żaden prokurator nie chciał polecieć. Nie wiem, na co narzekasz, to przecież popierasz.
                • rosapulchra-0 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 18:23
                  paszczakowna1 napisała:

> Tak to możliwe, że było to niewygodne dla rządzącej partii i 'nadzorujący' prok
                  > uraturę partyjniak Ziobro wydał takie polecenie. A moze i z własnej pilności ża
                  > den prokurator nie chciał polecieć. Nie wiem, na co narzekasz, to przecież popi
                  > erasz.
                  >
                  Masz jakieś twarde dowody na te pomówienia? Czy tylko tak sobie gdybasz? Bo wiesz.. w sprawie Magdy już wydano miliony wyroków dla jej chłopaka, rezydenta, egipskich lekarzy, ludzi ze szpitala itp. Tu twierdzisz, że sprawę opóźnia Ziobro osobiście. Dlatego się pytam (bez sympatii do Ziobry), czy masz twarde dowody na takie twierdzenie?
          • zona_glusia Re: Śmierć Igora 22.05.17, 13:30
            Nigdy nie było niezależnej prokuratury, moze i faktycznie mieli za duzo wolnosci! - piszesz.
            Zależność może być większa lub mniejsza. Od roku masz prokuraturę podporządkowaną Ziobrze i jakoś to nie wpłynęło na jakość pracy. Więc po co to było, żeby mieć usłużnych prokuratorów, którzy nie będą wszczynać śledztwa z powodu pieniędzy unijnych, za to chętnie poszukają haków na przeciwników politycznych (patrz sprawa Piniora).
            Skoro Ćwiąkalski z PO mógł się podać do dymisji po śmierci więźnia w celi, to Błaszczak i Ziobro też powinni, bo są za to odpowiedzialni. Za ten rok przez który nic nie robiono.
      • a21w Re: Śmierć Igora 24.05.17, 11:39
        Powiem szczerze ze oglądałam chyba z milion razy i te filmy i te drastyczne zdjęcia i się pytam co mu ku*wa zrobiliscie! Serce w końcu nie wytrzymało bo to nie byl jakis cyborg tylko młody chlopak a ten go wali tymi pradami moj boże ile razy! A on lezy biedny w majtkach spocony ledwo dyszy bo juz nawet nie oddycha tylko dyszy i blaga o litość a ci mu karza jeszcze przysiady robić po 3 krotnym razeniu (w samej lazience) no ręce opadają na litość boska! Mogę tu jeszcze duzo napisac ale i tak jak się klade spac to mam w głowie zdjecie tego chlopaka jego zmasakrowana twarz a w uszach słyszę PANOWIE BLAGAM JA NIC NIE ZROBILEM AŁŁŁA! a policjant NIC CI NIE BĘDZIE a z tego co wiem to ludzi żywych sie z komisariatu w trumnie nie wywozi bocznymi drzwiami i co kto ma rację panowie przyznajcie się bo macie krew tego chlopaka na rękach!
        • iwles Re: Śmierć Igora 24.05.17, 13:00

Ziobro przeszszsz wytłumaczył: chłopak był tak naćpany, że miał obniżony próg bólu uncertain
          czyli biedne niebieskie żuczki nie wiedziały kiedy przestać.
          • rosapulchra-0 Re: Śmierć Igora 24.05.17, 14:33
            Dasz linka?
    • tol8 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 09:32
      Nie oglądałam ale wiem, że za nic policja nie bije. Komisariat na Trzemeskiej słynie z pobić, ale też zwożą tam największą patologię. A patologia znana jest z tego, że oficjalnie wyzywa i ubliża policji w twarz. Niejeden raz załatwiałam swoje sprawy na Trzemeskiej, mój mąż także i nikt nas, ani naszych znajomych nie pobił
      • lauren6 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 09:46
        Wyzwiska wobec policjanta upowazniają do stosowania tortur? Skąd bierzesz takie mądrości?
        • livia.kalina Re: Śmierć Igora 22.05.17, 14:52
          >Wyzwiska wobec policjanta upowazniają do stosowania tortur? Skąd bierzesz takie mądrości?
          Ona to bierze stąd, że jak tam była to nikt jej nie pobił. Dopiero jak pobija tol to będzie problem. I jeszcze, że Policja "za nic nie bije". NO RĘCE MI OPADAJĄ!
        • dyzurny_troll_forum Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:47
          lauren6 napisała:

> Wyzwiska wobec policjanta upowazniają do stosowania tortur? Skąd bierzesz takie
          > mądrości?

Ze zrytego łba przez komunistyczną propagandę, że "Podwładny powinien przed obliczem milicjanta mieć wygląd lichy i durnowaty, tak by swoim pojmowaniem sprawy nie peszyć milicjanta."

Speszony milicjant ma prawo przyp**olić albo nawet zabić!
          • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:51
            Podobnież dziecko przed obliczem rodzica, uczeń przed obliczem nauczyciela, pracownik przed obliczem szefa, pacjent przed obliczem lekarza, katolik przed obliczem księdza...
            • dyzurny_troll_forum Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:53
              1matka-polka napisała:

> Podobnież dziecko przed obliczem rodzica, uczeń przed obliczem nauczyciela, pra
              > cownik przed obliczem szefa, pacjent przed obliczem lekarza, katolik przed obli
              > czem księdza...

Tak, ale jedynie milicjant (i może ewentualnie lekarz) mogą zabić bezkarnie....
          • panterarei Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:14
            Tak jakby francuska policja nie lała na komisariatach..co ma do tego komuna?
      • larrisa Re: Śmierć Igora 22.05.17, 09:46
        Co ty pleciesz? Za co niby można śmiertelnie pobić człowieka?
      • 71tosia Re: Śmierć Igora 22.05.17, 09:46
        'Nie oglądałam ale wiem, że za nic policja nie bije' wiesz mnie tez policja/milicja nie pobila ale Przemyka jednak zabila podobnie jak tego chlopaka z Wroclawia. Moze obejrz a jak nie to przynajmniej przeczytaj co sie stalo, chlopak zostal aresztowany bo byl podobny do kogos kogo policja poszukiwala, policjanci odreagowali wlasna nieudolnosc probujac wymusic na chlopaku przyznanie sie do tego ze nazywa sie inaczej niz sie nazywa.
        "Igor do policjantów:
        - Za co? Ku...a! Proszę! Ja nic nie zrobiłem! Ale proszę was! Za co wy mi robicie takie coś? Ludzie! Ludzie! Ałaaaa!
        Policjant: - Jeszcze raz się nie zastosujesz do polecenia, będzie powtórka z rozrywki. Słyszysz mnie?
        Igor: - Słyszę. (...)
        Policjant: - Trzeba było k.a od razu z tobą porozmawiać.
        Igor: - Ja pi.ę, co wy odp...e ze mną?
        Policjant - My z tobą? Co ty odp.sz?
        Igor: - Ku.a, czemu jesteśmy w kiblu?
        Policjant: - Jak ty masz na imię?
        Igor: - K.a, Igor mam na imię.
        Policjant: - ...i jeszcze raz nie wykonasz polecenia, to ci z tego jeszcze raz zap.ę!
        Policjant do policjanta:
        Wyjeba... na niego całą baterię"
        ps nawet gdyby byl winien i byl kryminalista to uwazsz ze bicie na posterunku policji jest zgodne z prawem i uzasadnione?
        • larrisa Re: Śmierć Igora 22.05.17, 09:53
          Dramat sad
          • lauren6 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 11:46
            Dramatem są laski z tego forum, które bronią tych bydlakow. "Bo jak inaczej postepować z naćpaną osobą", "uczciwych ludzi nie aresztują", "mógł się lepiej zachowywać". To jest dopiero dramat, że ktos szuka usprawiedliwienia dla morderców.
        • beata985 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 10:36
          toska, proszę Cie...mam od wczoraj z...ebany dzień...
          dawno mnie tak nic nie ruszyło.
      • spanish_fly Re: Śmierć Igora 22.05.17, 09:48
        To obejrzyj najpierw i dopiero się odzywaj.
      • any-time Re: Śmierć Igora 22.05.17, 09:48
        Może nikt Cię nie pobił dlatego, że załatwiałaś sprawy a nie zostałaś pomyłkowo zatrzymana...
      • 71tosia Re: Śmierć Igora 22.05.17, 09:50
        a jeszcze ... no to modl sie jeszcze by nastepnym razem maz gdy bedzie na Trzemeskiej nie wydal sie podobnym do kogos innego, bo powiadomia cie ze 'spadl z krzesla i sie zabil'.
      • bubba_13 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 11:26
        Poczekaj az policjant będzie miał zły dzień - może wtedy dostaniesz i perspektywa sie zmieni. Na razie piszesz tak: zgwałcili ją - no ale miała krótką sukienkę przecież.
      • baba_za_kolkiem Re: Śmierć Igora 22.05.17, 11:40
        A ty jak na męża krzykniesz, to też mąż ma prawo cię strzelić? Bo "za nic" przecież nie bije? Wyzywanie męża i ubliżanie mu to dobry powód, żeby cię potraktował z pięści lub z tzw. liścia?
      • rosapulchra-0 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 12:53
        tol8 napisała:

> Nie oglądałam ale wiem, że za nic policja nie bije. Komisariat na Trzemeskiej s
        > łynie z pobić, ale też zwożą tam największą patologię. A patologia znana jest z
        > tego, że oficjalnie wyzywa i ubliża policji w twarz. Niejeden raz załatwiałam
        > swoje sprawy na Trzemeskiej, mój mąż także i nikt nas, ani naszych znajomych ni
        > e pobił
        >

OJP! Ty masz naprawdę coś z głową.
        Policjanci zabili niewinnego chłopaka, torturowali go, a ty piszesz, że policja nie bije za nic? Ten koleś został zamordowany ZA NIC! Rozumiesz?
        • beata985 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 13:39
          jedyną jego "winą" było to, ze był podobny do jakiegoś poszukiwanego... sad
        • nangaparbat3 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:58
          Rosa, to nie ma żadnego znaczenia, ze byl niewinny. Nawet gdyby zamordowal wlasnych rodziców, nie mieli prawa tak postąpić.
          • rosapulchra-0 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:40
            Oczywiście, że tak. Ale wypowiedź tol wyraźnie temu przeczy.
          • mozambique Re: Śmierć Igora 23.05.17, 11:48
            a gdyby zamordował włase dziecko ? albo zgwałcił twoje ?
            • iwles Re: Śmierć Igora 23.05.17, 11:55

JA jako rodzic, mogę mieć chęci mordercze, i jeśli zabiję mordercę/gwałciciela mojego dziecka, na pewno pójdę siedzieć.
              • mozambique Re: Śmierć Igora 23.05.17, 12:50
                zaraz zaraz , czy to nie tu ,na tym forum , swiete emateczki komentowaly zlapanie kolejnego pedofila, albo kolejnego tatusia co zabil 2-miesiecczne dziecko "bo płakało " , albo tych zwyrodnialców co zaglodzili wlasnego syna , słowami : powinni go zlapac i po cichu zakatować , policja powinna bez rozgłosu zrobic z nim/nimi porządek , zlapac i zakopac żywcem pod autostardą itp ?

czy to nie tu czasami ?
                • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 23.05.17, 12:53
                  Nie, to napewno nie tu, tu wszyscy mają moralność z górnej półki, żadne tam Kali kraść to dobrze, Kalemu kraść to źle wink
                  • mozambique Re: Śmierć Igora 23.05.17, 12:58
                    o tym wlasnie mówię
                    • nangaparbat3 Re: Śmierć Igora 24.05.17, 08:03
                      Pieprzysz. Ja akurat nigdy w to nie wchodzę, za co jestem pietnowana. Więc powściągnij sie trochę.
                • iwles Re: Śmierć Igora 23.05.17, 13:10
                  mozambique napisała:

> zaraz zaraz , czy to nie tu ,na tym forum , swiete emateczki komentowaly zlap
                  > anie kolejnego pedofila, albo kolejnego tatusia co zabil 2-miesiecczne dziecko
                  > "bo płakało " , albo tych zwyrodnialców co zaglodzili wlasnego syna , słowami :
                  > powinni go zlapac i po cichu zakatować , policja powinna bez rozgłosu zrobic z
                  > nim/nimi porządek , zlapac i zakopac żywcem pod autostardą itp ?
                  >
                  > czy to nie tu czasami ?
                  >

przekop interrnet i udowodnij, że to byłam ja.
                  • mozambique Re: Śmierć Igora 23.05.17, 13:14
                    dla ciebei mi sie nie chce
                    • iwles Re: Śmierć Igora 23.05.17, 13:18

ot, i tak właśnie wyglądają wasze dowody i fakty big_grin
                    • 71tosia Re: Śmierć Igora 23.05.17, 16:50
                      to podaj niki tych osob. tak przy okazji wzywanie do samosądu jest karalne.
                    • nangaparbat3 Re: Śmierć Igora 24.05.17, 08:04
                      mozambique napisała:

> dla ciebei mi sie nie chce
                      >
                      To zamilknij.
              • nangaparbat3 Re: Śmierć Igora 24.05.17, 08:02
                iwles napisała:

>
                > JA jako rodzic, mogę mieć chęci mordercze, i jeśli zabiję mordercę/gwałciciela
                > mojego dziecka, na pewno pójdę siedzieć.
                >

O, to ja dokladnie tak samo myśle (czuję).
            • 71tosia Re: Śmierć Igora 23.05.17, 16:48
              nie ma znaczenia co zlego zrobi, w momencie aresztowania jest pod ochrona prawna policji i państwa - tak stanowi prawo, dopiero sad może wymierzyć spawiedliowsc za czyny które popeplnil. Policja nie jest od wymierzania sprawiedliwości.
            • nangaparbat3 Re: Śmierć Igora 24.05.17, 08:01
              Też nie mieliby prawa.
      • hallbera.jarlakappi Re: Śmierć Igora 22.05.17, 14:34
        zawsze wiedzialm ze ty durna jesteś, ale żeby az tak uncertain
      • iwles Re: Śmierć Igora 22.05.17, 14:48
        tol8 napisała:

> Nie oglądałam ale wiem, że za nic policja nie bije.

tiaaaaaa........ tylko czasami .... prewencyjnie.

>A patologia znana jest z tego, że oficjalnie wyzywa i ubliża policji w twarz.

tak tak, i dlatego trzeba ich wyeliminować skutecznie, na_śmierć.
      • nangaparbat3 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:54
        A za coż to policja ma prawo bić? Chyba ci rozum odjeło.
      • wielki_uscisk Re: Śmierć Igora 23.05.17, 01:07
        tol8 napisała:

> Niejeden raz załatwiałam swoje sprawy na Trzemeskiej, mój mąż także i nikt
        > nas, ani naszych znajomych nie pobił

Dziękuj Bogu i rodzicom za oryginalną urodę / rzadkie geny.
    • 71tosia Re: Śmierć Igora 22.05.17, 12:04
      policyjne zwizaki zawodowe wlasnie wydaly komunikat oburzone wydaleniem ze sluzy 'znakomitego policjanta'. Zastanawia mnie czy ci ludzie nie maja za grosz przywoitosci?
      • lauren6 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 12:08
        Na to wygląda.
      • beata985 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 12:23
        ja nie wiem co tam się zadziało, usłyszałam tylko, że jak ten sku...el odda sprawę do sądu pracy za zwolnienie to ma wygrane z tego powodu, ze Błaszczak nie ma takich uprawnien żeby nakazać wywalić policjanta ze służby....
        • 71tosia Re: Śmierć Igora 22.05.17, 12:53
          ta spawa pokazuje ze zawiodły wszelkie mechanizmy kontrolne i w policji i w prokuraturze, a zachowanie związków zawodowych dodatkowo pokazuje ze mało jest tam ludzi o elementarnej przyzwoitości.
      • rosapulchra-0 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 12:55
        Kozioł ofiarny jest potrzebny, prawda? A ci, którzy ponoszą faktyczną odpowiedzialność, bimbają sobie na polskie prawo.
      • natalia.nat Re: Śmierć Igora 22.05.17, 14:28
        Widocznie takie "przesłuchania" to normalna praktyka na policji.
      • znowu.to.samo Re: Śmierć Igora 22.05.17, 14:36
        Nie do wiary do czego zdolni są ludzie by kryć wzajemnie swoje ciemne sprawki. Rączka rączke pięknie myje a oczka trzeba przymknąć nawet na zbrodnie. Tam siedzi towarzystwo patoli, frustratów i degeneratów, inaczej nie jestem w stani tego wytłumaczyć.
      • dyzurny_troll_forum Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:52
        71tosia napisała:

> Zastanawia mnie czy ci ludzie nie maja za grosz przzywoitosci?

Ktoś mający choć odrobinę przyzwoitości nie idzie pracować do policji (ani do straży wiejskiej).

To jest prawda oczywista, znana od lat dzieciom w wieku przedszkolnym.
      • paszczakowna1 Re: Śmierć Igora 23.05.17, 04:06
        Związek zawodowy jest oburzony wydaleniem bezprawnym. Minister Błaszczak nie może sobie zwolnić kogos ot tak, z godziny na godzinę. Są procedury. Newsflash: policjantowi, nawet zabójcy, też należy sie poszanowanie jego praw pracowniczych. Na tym polega państwo prawa.
    • beata985 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 13:19
      zaczęli zwalniać, na pierwszy ogień poszli komendanci.
      • rosapulchra-0 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 15:59
        Podasz jakiegoś linka?
    • 1maja1 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 13:29
      Nagranie jest nie zwykle stresujace. Ja nie wiem jakim trzeba byc sku...elem, zeby Tak sadystycznie traktowac bezbronnego czlowieka??? W szesciu go zabijali!!!! Dlaczego dusili???!!! Co to ku... ma byc???? Nie jestem w stanie nawet wyobrazic sobie w jak potwornym stanie musial byc ten chlopak przez ostatnie chwile zycia...
      • lauren6 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 13:56
        Rodzina udostępniła zdjęcia zwłok, na których widać, że Igor został brutalnie pobity przed śmiercią. Przecież na filmach z monitoringu na ulicy, nie ma żadnych siniaków czy krwiaków na twarzy. Czyli oprócz duszenia i rażenia prądem bylo bicie.

Osoby filmujące zdarzenie na rynku też podobno zostały pobite.

Przecież w tej sprawie powinno być postawione wiele, bardzo wiele zarzutów, łącznie z morderstwem z premedytacją i zarzutem o tortury.
        Zwolnienie komendanta to jest śmiech na sali.
        • beata985 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 13:59
          no i były postawione zarzuty....świadkom, którzy śmieli filmować....uncertain
        • 1maja1 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 13:59
          Nic nikomu nie zrobia, w tym chorym kraju policjant czy ksiadz jest nietykalny, co Najwyzej zmienia posade.
    • paloma_blauwinder Re: Śmierć Igora 22.05.17, 14:13
      Poprzednia partia rządząca - Leszka Millera - która dawała przyzwolenie na tortury odeszła w polityczny niebyt. Tę post-PRL-owską próżnię z dużym powodzeniem zagospodarowuje teraz PIS. Takie incydenty, jak opisany oburzają, ale nie powinny dziwić, bo to jest ta sama mentalność i kultura polityczna.
      • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 14:41
        Ale to nie ważne, ważne że można rzucić kamieniem tym razem w PiS, tylko to się liczy. Wielkie słowa, histeria i tragedia, mielenie ozorem i podniecanie się własną wrażliwością a pobudki jak zwykle niskie.
        • iwles Re: Śmierć Igora 22.05.17, 14:54

i tym postem potwierdziłaś tylko, że uważasz Pis za powtórkę PRLu.
      • dyzurny_troll_forum Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:08
        paloma_blauwinder napisał(a):

> Poprzednia partia rządząca - Leszka Millera - która dawała przyzwolenie na tort
        > ury odeszła w polityczny niebyt.

Możesz poratować i przypomnieć jakimiś linkami?
        • paloma_blauwinder Re: Śmierć Igora 22.05.17, 16:50
          Wrzuć w google więzienia CIA w Polsce. Nie chcę wklejać linków, bo zaraz ktoś powie, że akurat złą gazetę cytuję.
        • wielki_uscisk Re: Śmierć Igora 23.05.17, 01:10
          dyzurny_troll_forum napisała:

>> Poprzednia partia rządząca - Leszka Millera - która dawała przyzwolenie
          >> na tortury odeszła w polityczny niebyt.
          > Możesz poratować i przypomnieć jakimiś linkami?

Samego mnie zamurowało. Z lewa na prawo tak sobie gremialnie przeszli? smile
    • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 19:12
      I zachowywał się podejrzanie, co widać na monitoringu, był pobudzony, biegał bezładnie, rozglądał się.
      • 71tosia Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:06
        a ta swoje, a ze 'rozglądała' no to go zakatowali. Zastanawiam czy ty nie bylabys 'pobudzona' gdyby podjecaly do ciebie dwa radiowozy i faceci wyskaczyli do ciebie z paralizatorami i bronia i 'k....'.
        • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:15
          A ja się zastanawiam, czy oglądałyśmy ten sam film. Bo Igor najpierw został wyrzucony z knajpy a potem biegał bez ładu po rynku. Potem dopiero podeszła do niego policja, właśnie jednym z powodów było to, że się dziwnie zachowywał. Już operator monitoringu miał na niego oko, od kiedy wyskoczył z knajpy.
          • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:17
            Najpierw jedni policjanci spokojnie z nim rozmawiali, potem podjechali drudzy już z "instrukcjami" i chcieli go skuć. On się zaczął rzucać, więc użyli paralizatora...
            • 71tosia Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:30
              pierwsza scena chlopak stoi na przystanku dwaj policjanci o cos go pytaja i cos zapisuja w notatnikach chlopk spokjny, scena druga niosa chlopaka do radiowozu, chlopak sie wyrywa, scena tzecia ktos krzyczy by go nie dusic. 3.49 minuta tego nagrania, moze jednak obejrzy troche uwaznie te nagrania
              www.youtube.com/watch?v=PuzoWv6QpYI
              I poczatek tego w tle slychac glos chlopka 'blagam was co robicie'
              www.tvn24.pl/superwizjer-w-tvn24,149,m/smierc-igora-stachowiaka-w-komisariacie-zobacz-reportaz-superwizjera,741647.html
        • fornitta69 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:17
          Daj spokoj,przeciez widac,ze Matka Polka bardzo sie stara zostac miss kontrowersji i pisze glupoty, byle tylko na przekor wiekszosci. Bardziej oburza ja pokazanie tortur w tv niz to,ze te tortury w ogole mialy miejsce, chlopak nie byl krystalicznie czysty,wiec nie ma co sie nad nim uzalac... I tak dalej. Nakrecanie jatki dla sportu i tyle.
          • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:20
            Nie, to wy nakręcacie jatkę ciągle przeinaczając fakty i interpretując w skrajnie nieobiektywny sposób. Jaki jest cel tych waszych zabiegów?
            • fornitta69 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:28
              Nie,nie- to Ty nakrecasz jatke. Forumki sa oburzone po obejrzeniu nagran. Strasznych nagran. Chlopak byl raz po raz razony pradem,kazali mu robic przysiady- bestialsko sie nad nim znecali. A Ty wyskakujesz ze swoim "ale byl nacpany", "ale po to w tv pokazywac", "ale nagran jest pociete", "jestescie nieobiektywna tluszcza". Robisz to tylko po to zeby im podniesc cisnienie. Bo sorry,ale w Twoja glupote nie wierze, wiec tak naprawde doskonale wiesz,ze "tluszcza" sie slusznie bulwesuje.
              • 71tosia Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:35
                najgorsze ze ona sobie nie zdaje sprawy ze 'broniac' tych policjantow i przekonujac to 'standart' i ze sie chlopakowi nalezalo robi ogroma krzywde przyzwoitym policjantom, bo takich pewnie tez nie brakuje.
                • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:36
                  Najgorsze jest to, że masz najwyraźniej jakiś interes w tym, żeby mataczyć i kłamać.
                  • fornitta69 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:43
                    1matka-polka napisała:

> Najgorsze jest to, że masz najwyraźniej jakiś interes w tym, żeby mataczyć
                    Ejze, Ty i teorie spiskowe? wink Wyluzuj, bo coraz bardziej jedziesz po bandzie.
                    • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:49
                      No ale ona cały czas przeinacza, może ma pamięć złotej rybki albo nie potrafi przeczytać dwóch zdań ze zrozumieniem?
                      • 71tosia Re: Śmierć Igora 22.05.17, 21:06
                        taaa czy to nie ty pisalas ze chlopak bardzo nerwowy gdy zwyczajnie stoi i daje sie spisywac policjantom? Co jeszcze przeinaczam, moze wogole nie uzyli paralizatora? 25 latak 'mial przy sobie dowod ososbisty' pada w ok 9 minucie nagrania ktore cytujesz. Nadal twierdzisz ze nie mogli go wylegitymowac ? Przyczyna zgona - zatrzymanie krazenia 'nie ma obrazen' - mowi policjant w 13 minucie nagrania.
                        • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 23.05.17, 11:22
                          Wcześniej był nerwowy, potem stał spokojnie, potem jak go chcieli skuć, to się znowu rzucał.
                          • 71tosia Re: Śmierć Igora 23.05.17, 11:54
                            a z materialu filmowego nie wynika ze do chlopaka rozmawiającego spokojnie z policja podjezdza drugi radiowoz i od razu zaczynają działania silowe? Wiec chyba sie troche mijasz z prawda sugerując w poprzednich postach ze stawial opor wiec dlatego podjeli działania silowe. A to ze ktoś na kogo zuca się kilku policjantow ma prawo być zdenerwowany to chyba tez nie jest takie niezwykle. Pomijam już fakt ze kilku policjantow nie mogących sobie poradzić z jednym chłopakiem przed dobre chyba kilknscie minut o profesjonalizmie policjantow nie swiadczy.
                            • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 23.05.17, 12:01
                              1. No to wreszcie ustaliłyśmy wwspólna wersję tego, co się wydarzyło. Nie można było tak od razu?

2. "A to ze ktoś na kogo zuca się kilku policjantow ma prawo być zdenerwowany to chyba tez nie jest takie niezwykle. "
                              Powinien dać się skuć ale, ze był naćpany, to mu się jakas jazda włączyła. A policjanci nie umieją sobie radzić z własną agresją, często sami sa alkoholikami i ćpunami, system hierarchiczny jest chory. WIęc o tragedię nietrudno.
                              • rosapulchra-0 Re: Śmierć Igora 23.05.17, 12:27
                                Byłaś kiedyś naćpana?
                                • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 23.05.17, 12:29
                                  "ale, ze był naćpany, to mu się jakas jazda włączyła."
                                  • 71tosia Re: Śmierć Igora 23.05.17, 16:44
                                    Przeciez twierdzilas ze chłopak stawial opor policjantom przy probach legitymowania, a widać na zdjęciach ze spokojnie rozmawia? Nawet twierdzilas ze nie miał dowodu?
                                    Po raz kolejny pisze chłopaka STOI SPOKOJNIE i rozmawia z policjantami, podjezdza drugi radiowoz i nowo przybyli policjanci bez najmniejszego wstępu przystepuja do skucia chłopaka. Z pewnoscia większość ematek nie zachowywałaby się spokojnie ( z wyjątkiem ciebie z pewnoscia) w takiej sytuacji. cos jeszcze mam wytlumaczyc czy po raz kolejny będziesz udawadniac ze człowiek zaatakowany przez policje, nie ma prawa być zdenerwowany, a to ze jest zdenerwowany swiadczy niewątpliwie o tym ze jest nacpany, chory psychicznie i co tam jeszcze. I po raz kolejny tez pytam czy udawadnianie przez ciebie ze 'chopak był nacpany' ma rozmyc wine policji?
                                    • rosapulchra-0 Re: Śmierć Igora 24.05.17, 14:37
                                      Rozumiem, że to nie do mnie?
                  • 71tosia Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:52
                    no coz skoro twoja wrazliwosc ucierpila z powodu ogladania brutlanych scen ale nie ucierpila z powodu tego ze te sceny mialy miejsce....
                  • wielki_uscisk Re: Śmierć Igora 23.05.17, 01:13
                    1matka-polka napisała:

> Najgorsze jest to, że masz najwyraźniej jakiś interes w tym, żeby mataczyć
                    > i kłamać.

W odniesieniu do siebie należy używać 1 os. l. poj. ("mam").

Ale dziękujemy za ten (może niezdarny, ale doceniony) przebłysk szczerości.
              • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:35
                Uważam, że te nagrania nie powinny trafić do mediów bez cenzury.
                • fornitta69 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:38
                  Ha. Jakby nie trafily to bys produkowala na forum epistoly,ze pewnie nic takiego mu nie zrobili,tylko media manipuluja i przeinaczaja big_grin A winni policjanci by sobie dalej spokojnie pracowali...
                  • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:46
                    Nie sądzę. Ostatnio dwa razy spotkałam bardzo agresywnych policjantów we Wrocławiu, moje wcześniejsze doświadczenia z policją również wskazują na to, że zrównoważeni ludzie tam nie idą a system ogólnie promuje ich najgorsze cechy.
                    • fornitta69 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:51
                      No dobrze,ale sens upubliczniania tych nagran juz Ci wiele osob tlumaczylo. Gdyby je ocenzurowali, toby nie odniosly skutku. Przykro mi,ze jestes zbyt wrazliwa,ale wyobraz sobie,ze wiekszosc forumek nie jest i woli to zobaczyc zeby wiedziec. Bylo ostrzezenie,ze nagrania sa drastyczne,chyba wystarczy.
            • rosapulchra-0 Re: Śmierć Igora 22.05.17, 20:36
              Bo tylko jedna jesteś sprawiedliwa, praworządna i prawdę mówiąca big_grin Może powinnaś mieć niska 1matka-boska?
        • mozambique Re: Śmierć Igora 23.05.17, 11:51
          podejrzewam ze kazda zdrowa, czysta i niewinna forumka w takeij sytuacjai stała by jak wmurowana i pytała ' o co panom chodzi ?"

mysle ze tak wlasnie zachowuje ise niewinna , zdrowa i tzreźwa jednostka w takiej sytuacji. Dlaczego jakas forumka mialaby nagle biegac jak pobudzona, wyrywac sie itd
          • iwles Re: Śmierć Igora 23.05.17, 11:56

tak, bo ty przewidzisz, jak zachowasz się w każdej ekstremalnej sytuacji, która dla ciebie jest nowa uncertain
          • fornitta69 Re: Śmierć Igora 23.05.17, 11:57
            Robicie jakis konkurs, ktora z siebie wieksza idiotke zrobi? "Nienaturalnie pobudzony" moze byc tez czlowiek chory psychicznie, nie tylko nacpany. Rozumiem,ze owo "pobudzenie" powoduje,ze tortury sa uzasadnione wg was. Zenada co w tym watku wypisujecie.
            • fornitta69 Re: Śmierć Igora 23.05.17, 11:59
              E sorry, bo to chyba (?) ironia byla? Bo po wpisach Matki Polki i tej drugiej madrej wzielam to na serio uncertain
            • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 23.05.17, 12:03
              " Rozumiem,ze owo "pobudzenie" powoduje,ze tortury sa uzasadnione wg was."
              Nie, źle rozumiesz. Dyskusja ma parę wątków, o których można dyskutować niezależnie. Przynajmniej niektórzy mogą.
              • fornitta69 Re: Śmierć Igora 23.05.17, 12:08
                Taaa- a wszystkie te poboczne,jakze istotne dla sprawy kwestie rozwazacie zeby udowodnic jak to media manipuluja a gupia tluszcza sie na to nabiera i gupio oburza. Rzeczywiscie- udowodnilyscie, ale chyba nie to chcialyscie... Rozkminiajcie sobie dalej zachowanie chlopaka jak was to tak niesamowicie interesuje.
                • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 23.05.17, 12:14
                  Wiesz, co mnie najbardziej interesuje w tej całej sprawie? Jak to się stało, że on jednak umarł...
                  • iwles Re: Śmierć Igora 23.05.17, 12:19

???
                    a gdyby nie umarł ?
                    gdyby przeżył, to, mimo że był torturowany, nie obchodziło by cię, w jaki sposób był traktowany ?
                    • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 23.05.17, 12:27
                      Wiem, że policja stosuje takie metody i nikt nic z tym nie robi. Te tortury mnie nie zaskoczyły. Zaskoczył mnie ich finał.
                      • rosapulchra-0 Re: Śmierć Igora 24.05.17, 14:38
                        Takich finałów jest mnóstwo, tylko bardzo niewiele jest nagłaśnianych.
                  • fornitta69 Re: Śmierć Igora 23.05.17, 12:20
                    Taaak? A z twoich postow wynika,ze chodzi Ci o to zeby udowodnic,ze oburzenie forumek z powodu tortur jest durna egzaltacja. "Juz go tak nie zaluj bo swoje za uszami mial" -cos w tym stylu napisalas przeciez? I nie pokazal dowodu,a sorry jednak pokazal,ale nienaturalnie pobudzony byl! Ojejujeju. I paskow nie dali czarnych w telewizji! Gwaltu rety. Coz,wiekszosc ludzi w tej sprawie jednak co innego uderzylo. Jestes bardzo oryginalna,gratulacje.
                    • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 23.05.17, 12:25
                      No bo jest, tu na forum w takich przypadkach mozna zaobserwować to samo podniecenie, co 200 lat temu na rynku w niedziele pod pregierzem.
                      • fornitta69 Re: Śmierć Igora 23.05.17, 12:33
                        Nie odrozniasz podniecenia tlumu zadnego krwi, od oburzenie z powodu bestialstwa- twój problem. Widze,ze bardzo chcesz sie wybic ponad ten durny tlum i popatrzeć na niego z gory z pogarda. I to tez sa dosyc niskie pobudki wink Ale napisalas zeby sie nad chlopakiem nie uzalac, bo nie byl krystalicznie czysty- i te slowa Cie jednak znizyly do poziomu DNA, chociaz mialo byc odwrotnie. Ale smialo, brnij dalej. Widze,ze nie masz poczucia obciachu.
                        • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 23.05.17, 12:34
                          Tu na forum mało kto ma poczucie obciachu. Oczami wyobraźni widzę twarze tych oburzonych i zatroskanych forumowiczów i mi się flaki przewracaja.
                          • fornitta69 Re: Śmierć Igora 23.05.17, 12:40
                            Urzekla mnie Twoja historia,serio. Takim wrazliwym ludziom musi byc strasznie ciezko w zyciu. Ta wstretna tluszcza tak przezywa bez klasy, tak pretensjonalnie,tak przesadnie,no migreny mozna dostac z niesmaku. Biedna Ty.
                            • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 23.05.17, 12:45
                              Widzę wtedy takie kółko plotkar, a każda bardziej oczami przewraca, a głośniej wzdycha, a bardziej jęczy :]
                            • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 23.05.17, 12:48
                              A w wątkach na temat zamachów widzę stado małp, w które ktoś wrzucił węża wink
                              • 71tosia Re: Śmierć Igora 23.05.17, 16:33
                                po raz kolejny pisze - podajesz nieprawdę w swoich wpisach jakoby chłopak stawial opor przy rozmowie z policjantami na rynku co jest nieprawda, pomijając ze nie ma to nic do rzeczy w sprawie jego śmierci etc. Innych obwiniasz o egzaltacje ale tobie chyba brakuje jednak wrazliwosci, oburzasz się wprawdzie ze TV nie uprzedzila cie o tym ze zdjęcia umierającego chłopaka sa drastyczne (chociaż akurat ze zdjęcia sa bardzo drastyczne zapowiadano) ale jego smierc cie JEDYNIE zaskakuje. Mnie szczerze oburzyla jego smierc bo z taka skala brutalności policji wcześniej spotkalam się tylko w przypadku sprawy Grzegorza Przemyka. Rozumiem ze jednak sprawy policji znasz znacznie lepiej a twoja opinia o powszechności brutalności nie jest oparte na zalozeniu 'tak się o tym mowi' tylko jest to rzetena wiedza poparata jakas statystyka, lektura czy chociażby własnym doswiadczeniem?
          • 71tosia Re: Śmierć Igora 23.05.17, 11:58
            i tak się ten chlopak zachowywal, widać na ze spokojnie stoi i rozmawia z dwoma policjantami którzy cos zapisują w notesach, ale podjezdza drugi radiowoz i od razu go skuwają i sie zaczyna szamotanina. Podejrzewam ze kazda 'zdrowa i tzreźwa jednostka w takiej sytuacji' osoba bylaby bardzo zaskoczona, zdenerwowana i pewnie zaczela stawiac opor.
    • 71tosia szef policji jak japonska malpka 23.05.17, 19:53
      wlasnie slucham wywiadu Pochanke w TVN z szefem policji ....nie widzial, nie slyszal, nie mowil... szef policji po raz pierwszy zobaczyl material z kamery pralizatora, PO RAZ PIERWSZY, w materiale TVN! Albo facet sie nie nadaje na to stanowisko bo klamie, albo co nawet bardziej prawdopodobne, dlatego ze jest kompletnie ignorowany przez swoich podwladnych. Nie wiedzial NIC - ze uzyto paralizatora wobec skutego chlopaka, nie wiedzial ze nie bylo monitoringu w komisariacie, ze aresztowano ludzi nagrywajacych sytuacje na rynku, nie wiedzial ze szef komisariatu na ktorym zabito czlowieka awansowal etc. NIC, NIC.

Skoro szef policji dopiero po wyemitowniu drastycznego materialu w TVN podjal dzialania, to trudno nie wyciagnac wniosku ze gdyby te nagrania nie wyplynely nic by sie w tej sprawie nie dzialo. Ale pewnie to nie jest argument dla matek- polek i jej podobnych.

• kama265 Re: Śmierć Igora 24.05.17, 12:42
      tłumaczenie pana Ziobry: Kolejni biegli stwierdzili, że prawdopodobnie przyczyną śmierci była niewydolność krążeniowo-oddechowa po zażyciu narkotyków (w tym tzw. dopalacza) i nie przyczyniły się do niej działania policjantów - mówi Ziobro. Zwraca uwagę, że zażyte przez niego substancje m.in. zwiększają odporność na ból.

wiedziałam!!! wiedziałam że zwala na to, że był naćpany
      • 1matka-polka Re: Śmierć Igora 24.05.17, 12:50
        No dobrze, czyli wynika z tego, że rażenie prądem w kiblu, zastraszanie i poniżanie, to standardowe metody uspokajające?
        • 71tosia Re: Śmierć Igora 24.05.17, 13:21
          wygląd ze dopuszczalne jak się najpierw poda dopalacze bo obnizaja prog bolu, biedni policjanci przez te dopalacze co obnizaly oczuwanie bolu (na fimie przecież wudac ze obnizyly?) nie wiedzieli kiedy przestać torturować. No po prostu wariatow z ludzi robia!
      • fornitta69 Re: Śmierć Igora 24.05.17, 12:59
        "Nie przyczynily sie"- caly Ziobro. Bo,ze smierci "nie spowodowaly bezposrednio" to bym jeszcze uwierzyla... Ale spoko, niech gra w ten sposób, to rozjuszy opinie publiczna. Powodzenia mu zycze tongue_out
        • 71tosia Re: Śmierć Igora 24.05.17, 13:12
          no tak razenie pradem nie przyczynilo się do śmierci? Proponuje panu Ziobrze eksperyment 15 sek paralizatorem, pelna moca po genitaliach zobaczymy czy uda mu się przezyc. Ciekawe co to za ekspertow ma pan Ziobro, pewnie tych samych co ustalili ze w szpitalu ojca mu zabito?
          • fornitta69 Re: Śmierć Igora 24.05.17, 13:17
            Dobrze to ujelas.
          • nathasha Re: Śmierć Igora 24.05.17, 14:36
            ja bym mu litosciwie pozwolila zazyc te dopalacze ktore obnizaja poziom bolu
      • a21w Re: Śmierć Igora 24.05.17, 13:27
        Dokladnie to samo sobie pomyslalam. Niech zobacza co znaczy excited delurium bo ja sobie poczytalam i się nie zgadzam ze to była przyczyna smierci.
        • 71tosia Re: Śmierć Igora 24.05.17, 14:12
          obawiam się ze przekaz ma być taki 'był nacpany wiec po co to zale, nalezalo mu się'. Mysle ze niestety do części elektoratu PIS ta argumentacja trafi, jak już ktoras z pan na tym forum napisał 'niewinnych na policji nie bija'.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka