Dodaj do ulubionych

Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici

• nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 13:49
      A taki sam schemat zastosowalabys tez po nazizmie? Wszyscy niemcy won z europy, wszystko zrownane z ziemia i spalone? No i Irlandczycy chyba tez. Czy to odnosi sie jedynie do "sniadych"? Bo to "obca" kultura? Przypomne ze chrzescijanstwo tez takie znow pierwotne dla Europy nie bylo.
      Pozostalosci po maurach tez usunmy, w koncu to obca kultura byla, i przy okazji pozbadzmy sie Hiszpanow i Portugalczykow, bo tej obcej kulturze ulegli.
      Ja tez jestem smutna i zla po zamachu ale jakies resztki zdrowego rozsadku trzeba zachowac.
      • lauren6 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 14:18
        Bądźmy sprawiedliwi: praktycznie wszyscy w Europie jesteśmy potomkami "obcej" kultury, która najechała Europe przed tysiącami lat. Genetycznie ludność "starej" Europy przetrwała wysoko w górach, na Sardynii, gdzie najeźdźcy nie dotarli. Kulturalnie starzy Europejczycy zostali starci w pył. Co takiego pozostało do dzisiaj np po Etruskach? Kilka tabliczek z dawno wymarłym językiem, którego nikt nie potrafi odczytać?

Nie wiem jak ty, ale ja lubię kulturę europejską, wywodzącą się z chrześcijaństwa. Tak jakoś nie zależy mi na tym by historia się powtórzyła i za kilkaset lat archeolodzy odkopywali stare książki w wymarlym języku polskim lub francuskim.
        • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:19
          prawo np wywodzi sie z Rzymu, sprzed chrzescijanstwa, czyli tego nie nawroconego, zasady demokracji - tez byly chrzescijanskie? a co z prawami czlowieka, filozofia - bylo to chrzescijanstwo czy raczej bunt przeciw niemu? skoro tak bardzo lubisz europe chrzescijanska to rozumiem ze calym sercem jestes za polskim kosciolem, za zakazem aborcji i antykoncepcji, ograniczeniem praw kobiet. rozumiem ze praktykujesz, dzieciom nie dajesz wyboru a siebie nazywasz niewiasta.
          to czy historia sie powtorzy czy nie, zalezy od tak wielu czynnikow ze uchodzcy gina w ich natloku. zwlaszcza ze pik juz przeszedl a rozwiazania prawne i praktyczne zostaly wprowadzone.
    • chicarica Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 14:05
      To już było. Wobec Żydów.
      • kaz_nodzieja Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 24.05.17, 07:59
        I Polaków.
    • sumire Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 14:12
      Pogadaj z czołową prawicową pseudodziennikarką UK, Katie Hopkins, która dziś wzywala na Twitterze do ostatecznego rozwiązania.
      Pech chciał, że doniesiono na nią za to na policję.
      • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:21
        nie znosze jej - choc uwazam ze jest zwykla cyniczka ktora znalazla na siebie taki pomysl
      • angeka2 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:26
        Czytaj ze zrozumieniem, ja nie wzywam do niczego, ja tylko mówię, że gdyby to zależało ode mnie, to obcy kulturowo element nie miałby prawa mieszkać wśród moich bliskich, ponieważ dokonuje zamachów. Nie zrównuj odseparowania obcych, odesłania przybyszów do siebie i zamykania granic z ostatecznym rozwiązaniem, bo tylko udowadniasz, jak zaślepiona jesteś i nie potrafisz przeczytać zdania ze zrozumieniem.
        • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:28
          obcy element kulturowy to oznacza w przypadku terrorystow tylko to ze niektorych nazywano muzulmanami - bo wiekszosc to nawet, jak juz tu pisalam wielokrotnie, progu meczetu nie przekroczylo. to co, wyrzucamy obcych kulturowo protestantow, ZYdow, buddystow i hinduistow? jak wszyscy to wszyscy. czy jednak tylko muzulmanow?
          • angeka2 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:34
            Tylko muzułmanów. Żydzi, buddyści i hindusi nie mają w zwyczaju wysadzać się na koncertach wśród dzieci. Chcoiaż jak się głebiej nad tym zastanawiam, to wydaliłabym też z mojego kraju pedofilów, morderców i gwałcicieli. Fakt, że większość muzułmanów prewencyjnie - ale to dlatego, że stwarzają za duże ryzyko.
            • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:38
              en.wikipedia.org/wiki/Anti-Christian_violence_in_India
              a moze jednak prewencyjnie, kto wie co im do glowy wpadnie - dokladnie tak jak z muzulmanami.
              wydalilabym tez wszystkich Norwegow z Europy, biora i strzelaja z pobudek politycznych
              i Rosjan -atakuja pilkarzy ze wzgledow finansowych. szkoda ze nie bylo Cie wczesniej - mozna byloby wydalic Niemcow, Irlandczykow i przynajmniej czesc Hiszpanow. No w sumie Polacy tez palili Zydow - ale co tam, to byly inne czasy, a poza tym my to rdzenna kultura.
              tak z ciekawosci, wiesz w ogole skad sie wzieli muzulmanie w Europie? jak to sie stalo ze tak przybyli, uchodzcami nie byli i jeszcze prawo pobytu dostali. ach, to pewnie te pikajace serduszka.
          • joa66 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:38
            katolicy to też element obcy kulturowo
        • sumire Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:31
          A jak sobie wyobrażasz zamykanie granic dla wybranych? Chętnie się dowiem.
          • triss_merigold6 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:38
            Normalnie, poprzez system wizowy i kontrolę granic. Na początek w ramach strefy Schengen ostrzejszy face control. Żadnego litowania się nad np. Czeczenami, którzy usiłują dostać się do Polski od strony granicy białoruskiej (mogą legalnie wystąpić o wizy).
            • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:44
              zadnego litowania sie - tzn ze uwazasz ze jak to teraz wyglada, na oczy kotka ze schreka sa wpuszczani?
              • triss_merigold6 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:47
                Teraz to wygląda prawidłowo tzn. polska SG ich nie wpuszcza, oceniając, że nie ma podstaw by uznać ich za uchodźców.
                • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:52
                  no bo podstaw nie ma. wtedy takze wygladalo prawidlowo bo podstawy jak najbardziej byly.
            • sumire Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:51
              Czyli generalnie koniec Schengen.
          • angeka2 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:38
            Pisałam przecież, że to wizja mojego wymarzonego świata, nie realnego. Mogłabym spytać Ciebie, jak sobie wyobrażasz oddzielanie terrorystów od biednych uchodźców bez żon i dzieci, ale to już wiadomo, że się nie da.
            • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:51
              ona tez powinna wrocic do Pakistanu gdzie strzelali do niej talibowie?
              https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fe/Malala_Yousafzai_2015.jpg/220px-Malala_Yousafzai_2015.jpg

jego tez bym od razu wyrzucila - pilka pilką ale facet moze sie kiedys wysadzic
              https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/bc/XII_Prix_Di%C3%A1logo_%2818485723248%29_%28cropped%29.jpg/250px-XII_Prix_Di%C3%A1logo_%2818485723248%29_%28cropped%29.jpg

taka Katrina to ma wprawdzie tylko ojca z Kaszmiru ale kto ja tam wie, jeszcze jej przyjdzie do glowy sie wysadzic
              https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a6/KatrinaKaif.jpg/220px-KatrinaKaif.jpg
              • kaz_nodzieja Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 24.05.17, 07:52
                Za czasów II wojny też mogłabym Ci wstawić fotografię przyzwoitych nazistów, od Schindlera zaczynając.
            • iwles Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 16:05
              Jestes w stanie przewidziec, ze ktos kiedys stanie sie morderca albo gwalcicielem, by wywalic go zawczasu z kraju?
    • iwles Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 14:13

nikt nie każe lekceważyć, ale pisać, że nie można już normalnie zyć, to dno dna.
      Na szczęście ludzie sami wiedzą, jak mają żyć.
      Ciekawe, czy możecie spokojnie chodzić po ulicach, przecież wypadki się zdarzają często, w dodatku śmiertelne. Czy to sprawia, że nie możesz już żyć spokojnie ? normalnie ? Jesteście całe zestresowane ? zestrachane ? Spanikowane ? bez umiejętności życia w normalnej codzienności ?
      • nenia1 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 14:46
        Nie wiem czumu uparcie porównuje się wypadki samochodowe do zamachów terrorystycznych. Przecież tu nie chodzi tylko o liczbę ofiar, ale o ideologię jaka za tym stoi. Do wypadków, jak sama nazwa wskazuje, dochodzi na skutek nieuwagi, przypadku , zaniedbań itd. ale nikt przecież nie powoduje ich celowo, z intencją zabicia jak największej ilości osób, z nienawiści do ludzi, przecież kierowca nie wsiada do samochodu bo chce kogoś zabić - naprawdę nie widzicie tych różnic?
        Po wypadku samochodowym nie krąży po ulicach uzbrojona policja, nie wkraczają służby specjalne, żeby rozbić siatkę kierowców itd - widać przecież nawet po działaniach rządów poszczególnych państw, jak inaczej traktuje się akty terroryzmu a jak wypadki samochodowego.
        Terrorystów należy bardziej porównać do działania mafii, i trudno chyba oczekiwać od ludzi, nie odczuwali z tego powodu lęków.
        • triss_merigold6 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:16
          Po wypadku samochodowym - nawet najbardziej tragicznym - nie jest wprowadzany stan wyjątkowy, taki jaki nieustająco obowiązuje np. we Francji.
        • iwles Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:25
          nenia1 napisała:

> Nie wiem czumu uparcie porównuje się wypadki samochodowe do zamachów terrorysty
          > cznych.

NIE porównuję zamachu do wypadku, tylko wzbudzania paniki w życiu codziennym, wywołanej strachem o życie w wyniku zamachu,
          a jakoś nikt nie myśli, że jego najbliżsi (albo i oni sami) mogą w każdej chwili zginąć w wyniku wypadku. Tutaj nie zauważyłam psychozy strachu (a prawdopodobieństwo jest większe) . Natomiast w przypadku aktu terrorystycznego tę psychozę podburza się za każdym razem.
          • nenia1 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:41
            Po ty porównujesz logicznie, a człowiek nie składa się wyłącznie z logiki, tylko również z emocji. Zamachy terrorystyczne wzbudzają więcej emocji i na to są zresztą obliczone. Chodzi o zastraszenie, spowodowanie, że poczucia w ludziach, że nie ma bezpiecznych miejsc, że wszędzie, nawet tam, gdzie wydaje się być bardzo miło i bezpiecznie, może stać obok ciebie człowiek z plecaczkiem, który ma za nic również własne życie i poświęci je w imię ideologii. Właśnie dlatego kiedyś kamikaze wzbudzali taki strach, lęk budziło to, że są ludzie, którzy sami zginą byle zabić innych.
    • kaka-llina Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 14:14
      Nie czytam całego wątku bo wiem co pewnie tutaj jest... Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę na jeden szczegół... Atak miał miejsce na dwa tygodnie przed wyborami, w których Teresce poparcie zaczęło poważnie spadać, poprzedni pod parlamentem był dwa dni przed marszem proeuropejskim.... Mój chłop (Angol) stwierdził dzisiaj, że to było "home made"... Nie chce nawet tak myśleć... Ale jednak mi tez to do głowy przyszło... Wiadomo, ze po takim ataku torysi zyskają, komu na tym zależy? Islamistom? Jeśli tak to dlaczego? Im bardziej konserwatywny , zamknięty i wrogi w stosunku do nich kraj, tym więcej "żołnierzy" sobie tutaj znajdą?
      • woman_in_love Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 14:29
        "Im bardziej konserwatywny , zamknięty i wrogi w stosunku do nich kraj, tym więcej "żołnierzy" sobie tutaj znajdą?"

Tak. Celem islamistów jest przede wszystkim zdestabilizowanie i wywołanie wojny domowej. Akty terroru temu służą bo to = wzrost niezadowolenie ludności miejscowej = prędzej czy później rodziny którejś z ofiar same podłożą bombę pod meczet = dalszy wzrost terroryzmu. Prędzej czy później nienawiść i polaryzacja będzie taka, że ludzie zaczną się już mordować jak w Bejrucie. To jest sprawdzony schemat w Libanie. Oczywiście mogliby poczekać 40 czy 50 lat i sami pokojowo przejąć władzę, ale im się nie chce.

• kaka-llina Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 14:38
          No właśnie nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego ludzie tego nie widza... Przeglądam komentarze i ciągle ta sama śpiewka... Wredni uchodźcy, hołota, nie wpuszczać, powybijać itd.... a właśnie dzięki takiemu gadaniu terroryzm ma się dobrze i będzie miał jeszcze lepiej....
          Tereska w Londynie zaciera raczki, ze jej się taki cud przytrafił zaraz przed wyborami, bo zaczynało jej się trochę psuć (własnie widziałam jej konferencje, mowa ciała jednak sporo mówi)...
          Rzygać się chce jak się na to patrzy... Rodzinom współczuje potwornie, nie jestem sobie nawet tego w stanie wyobrazić... Ale mam bardzo mocne przeczucie, ze ten zamach to bardzo wyrafinowana gra a nie tylko nawiedzeni kolesie co "bronią Allaha"..
          • woman_in_love Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 14:52
            Ale to nie wina ludzi, którzy piszą "wredni uchodźcy, hołota, nie wpuszczać, powybijać", to tylko reakcja na wcześniejsze działania muzułmanów.
            Wina jest jedynie po stronie: islamistów, dobrych serduszek które ich wpuściły i miłośników multi kulti.

Przyjęcie uchodźców w PL skończy się natomiast tak:
            1) pojawią się zamachy,
            2) nastąpi wzrost poparcia dla radykalnych partii pokroju ONR lub radykalizacja partii głównego nurtu,
            3) rozpoczną się pogromy i/lub wydalimy uchodźców,
            4) a w efekcie zapewne wylecimy sami z UE, chyba że w UE już też będzie trwała wojna domowa.
            Jedyną opcją jest nikogo nie przyjmować i nawet płacić jakieś karne sankcje.
            • lauren6 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:04
              Dodaj punkt:
              0) uchodźcy uciekną z Polski wplaw przez Odrę lub w wersji ekstremalnej przez Bałtyk.
              0a) dostaniemy zjebkę z UE, w wersji hard kary pieniężne
              0b) będziemy zmuszeni żeby zatrzymać tych ludzi w Polsce siłą (witajcie obozy koncentracyjne).
              • kaz_nodzieja Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:20
                >uchodźcy uciekną z Polski wplaw przez Odrę lub w wersji ekstremalnej przez Bałtyk.

I tam zdezorientowani natkną się na uchodźców (rdzennych mieszkańców) ze Skandynawii i Niemiec zmierzających do Polski.
            • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:08
              woman, a wiesz ze obecni uchodzcy przybywajacy do Polski pochodza w wiekszosci z krajow Afryki centralnej? slyszalas o jakichs zamachach przeprowadzonych przez ludzi pochodzacych z tych krajow? ale rozumiem ze nadal nie przyjmujemy?
              pierdzielenie mocne z tym przyjmowanie uchodzcow - robisz z Polakow dzikich ludzi. przyjmowalismy Czeczenow i jakos sobie pogromow nie przypominam.
              i to pisanie o dobrych serduszkach, serio?
              • woman_in_love Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:11
                Imigranci z Afryki także są problemem: gangi i przestępczość. Więc tak, ich także nie wiem po co mamy przyjmować. Mija się z rozsądkiem przyjmowanie mas jakichś dzikich ludzi. Pojedynczych owszem, można pomyśleć. I to by było na tyle. Czeczeńcy na szczęście uciekli do Niemiec w większości.
                • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:15
                  mozesz przedstawic jakies statystyki na poparcie swoich pogladow - ze uchodzcy z afryki to gangi i przestepczosc? bo wiesz, okazuje sie ze Wietnamczycy to stworzyli sobie w Polsce calkiem milutka mafie a jakos nikt nie postuluje ich wydalenia.
                  uwazam woman ze nie masz racji. I uwazam ze gorszy Obcy ktorego sie nie widzialo niz taki ktory staje sie Twoim sasiadem, i nagle widzisz ze to taki sam czlowiek jak ty, dzieci ma jak ty, chodzi do sklepu i kupuje te same skladniki, zona choc nosi chuste oglada te same seriale i czyta ksiazki. Polacy przyjmowali Grekow, Algierczykow, Czeczenow - nic by sie nie stalo jak by przyjela takze imigrantow z Afryki.
                  • kaz_nodzieja Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:21
                    Może dlatego, że nie atakują rdzennej ludności?
                    • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:31
                      no Afrykanie tez nie atakuja.
                      • kaz_nodzieja Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 24.05.17, 07:51
                        A Pakistańczycy? Algierczycy?
          • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 14:54
            nie wierzylam w te teorie w czasach 09/11 i nie wierze dzis. nie sądzę by jakiekolwiek sluzby specjalne w dobie tak duzego dostepu do informacji, wikileaks, assange oraz mediow żądnych sensacji, sie na cos takiego zdecydowaly. czy wyobrazasz sobie co by bylo gdyby ktos do tego dotarl?
            • kaka-llina Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:03
              Ja nie mówię, że w to wierzę... Pisałam , ze mój facet tak powiedział.... Mówię tylko to, ze im zależy na tym, żeby własnie ci niby najbardziej wrogo do nich nastawieni wygrali wybory, ze własnie na tym podjudzaniu i nienawiści budują swoja siłe.... Oczywiście najbardziej ucierpią ofiary zamachów i zwykli, normalni Muzułmanie..
              • kaka-llina Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:05
                no i oczywiście UE i obywatele UE w Uk, ci z UK w UE .. itd.... bo zaczęła się pojawiać szansa, ze jednak Teresa tych wyborów moze nie wygrać (albo inne partie zawiążą koalicje) teraz wszyscy zszokowani zagłosują na nich i po ptakach....
                • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:12
                  kaka - po pierwsze, nic nie jest przesadzone. po drugie - naprawde marna mi sie wydaje teoria ze jakas partia sobie przeprowadza zamach by nawet nie to zeby nie przegrac wyborow ale nie wygrac ich w takiej mierze jak oczekiwala. sluzby specjalne sa dosc niezalezne od zmieniajacych sie partii, to nie sa ludzie z nadania jak w Polsce. Zamachy obecnie moga zdarzyc sie w kazdym kraju na swiecie, nie ma kraju bezpiecznego. Alert w UK jest juz na najwyzszym poziomie od jakiegos czasu. po prostu uwazam ze takie teorie sa niesprawiedliwe dla tysiecy kobiet i mezczyzn ktorzy strzega bezpieczenstwa i pracuja naprawde bardzo ciezko zeby zamachom zapobiec a gdy juz sie zdarza by jak najszybciej dojsc do prawdy.
                  • kaka-llina Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:22
                    Ale po raz trzeci ja w to nie wierzę (ze partia przeprowadziła zamach) pisze tylko, ze zamach "zrobi dobrze" partii, która na sztandarach ma walkę z emigracją i nie mów mi że terroryści tego nie wiedzą.... Pisze o tym, ze reakcje są dokładnie takie na jakich terrorystom zależy. Jak bydło dajemy się sprowokować. Nie mam recepty, ale prawoskręt i nacjonalizm to nie jest odpowiedź, jest dokładnie tym, czego oni chcą....
                    • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:30
                      no ja wiem ze to jest to czego chca sad i dlatego wypowiedzi w UK ida w strone - jednoczmy sie. a to ze cos dobrze zrobi - kryzys finansowy tez niektorym dobrze zrobil. we Francji przed pierwsza tura tez byl zamach - na wynik wyborow, badany wczesniej sondazowy, to nie wplynelo.
                      • kaka-llina Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:58
                        Mam nadzieję, ze tu tez nie wpłynie... Albo właśnie wpłynie na zasadzie "jednoczmy się" bo podziały to jest właśnie to o co im najbardziej chodzi......
                        Ja już nic nie wiem.. piec lat studiowałam to gó... ale ostatnie dwa lata pokazały, ze nigdy nic nie jest pewne i niczego nie da się przewidzieć, świat wszedł w faze absurdu, którego nie jestem w stanie zrozumieć.
                        Ale masz rację we Francji tez był zamach przed wyborami, czyli moja teoria się sprawdza....
                        Londyn reaguje zawsze "jednoczmy się" w Londynie nie ugrają, dlatego zaatakowali Manchester...
                        • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 16:10
                          ale jaka teoria? no chyba nie sadzisz ze sluzbom specjalnym we Francji zalezalo na wybraniu Le Pen???
                          nie wiem, kaka, swiat zawsze taki byl - tylko co innego czytac o tym w ksiazkach, co innego to przezywac. a w dobie telewizji to wszystko sie bardzo dramatyzuje - tym bardziej im blizej. ja bardzo cenie kulture francuska, uwazam ze jesli chodzi o stosunek do imigrantow Brytyjczycy o cala dlugosc przerastaja Francuzow, swietnie sie czuje w multikulti Londynie. Wierze ze nikt nie jest w stanie tego zniszczyc.
                          • kaka-llina Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 16:22
                            Natasha po raz pięćdziesiąty nie władzy tylko terrorystom zależało... Niepotrzebnie napisałam o tym co mój chłop powiedział.....Ja miałam taka myśl przez sekundę ale szybko ja wyparłam.
                            Londyn uwielbiam, jestem często (pół godziny high speed pociągiem) Ale jednak mieszkam gdzie mieszkam i u mnie prawie 70% głosowało za Brexitem... Nie mam i nie miałam najmniejszych problemów (ale serio nawet nie miałabym jak, bo poruszam się tylko w kilku kierunkach) ....Jednak nie czuję się tak komfortowo jak przed referendum.
                            Dobra odbiegłam od tematu... Moja teoria to, ze terrorystom zależy na ultraprawicowych, konserwatywnych rządach.. Im zależy, żeby Islamophobia rosła w siłę.... A na forach, grupach ciągłe jęczenie o pikających serduszkach a potem o hołocie itd....ludzie chcą walczyć z terroryzmem a dokładnie robią to, czego oni chcą...
                            • kaka-llina Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 16:31
                              Dokończę.. Dlatego ataki przed ważnymi wyborami, żeby ludzie się przestraszyli i głosowali na tych co teoretycznie z terroryzmem walczą, a naprawdę właśnie dolewają oliwy do ognia i tworzą więcej problemów, więcej destabilizacji, więcej konfliktów..
                              • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 16:47
                                ech.... zgadzam sie, niestety. dlatego ta tak znienawidzona polityczna poprawnosc jest jednak teraz konieczna, w moim odczuciu - trzeba do znudzenia powtarzac ze nie mozna obarczac calej religii za zamachy, trzeba informowac, wyjasniac swiat niejako. bardzo wspolczuje muzulmanom - tlumaczyc ze nie sa wielbladami. a komus anonimowemu tak latwo wlasnie w sieci rozne bzdury wypisywac, lacznie z pogardliwym ubogacaniem naszej kultury czy zeby sie wynosili. i tak latwo powiedziec - to ich wina, pozbadzmy sie ich, pozbedziemy sie problemu. Kurcze, to bylo tylko 70 lat temu - dokladnie ta sama retoryka sad
                                zazdroszcze Ci tej Anglii, choc wiem ze pewnie teraz nie jest latwo sad
                                • kaka-llina Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 17:11
                                  No właśnie... lekcja historii kompletnie nie odrobiona.. Większość tych co najgłośniej krzyczą w życiu nikogo takiego nie spotkała ale krzyczeć łatwo...
                                • kaka-llina Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 17:23
                                  Jak na razie Anglia jest ciągłe Anglią.. się pije herbatkę, się idzie do pubu... wzgórza wzgórzami, białe klify w Dover są i fish and chips lokalne ciągłe dobre, sklepy różne, ludzie różni i niby dobrze ale jakoś duszno się robi... Od 12 lat tu jestem i nie pamiętam, żeby ludzie się tak o politykę kłócili... było co było, co wygrało, teraz jest bój (nie taki jak w Polsce ale jest)...
                                  • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 17:32
                                    ale dlaczego? bo ja wlasnie nie moge zrozumiec skad ten zwrot.
                                    • kaka-llina Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 17:52
                                      Londyn, Londynem tam ciągłe dobrze... Zwrot ten sam jak wszędzie indziej.. "tamci winni", "ci obcy" itd, nie ma się czemu dziwić "taki mamy klimat" i po referendum, jeszcze bardziej pobudzony "bo nas więcej"... Smutno i ciężko na to wszystko patrzeć, cieszy mnie Holandia i Francja i już zaczynało cos dziać teraz nie wiem..
                                      Niestety Brytyjczycy zostali wychowani ( rozmawiałam o tym z wieloma ludźmi nie raz) w tym uwielbieniu dla swojej historii i "Imperium", ktoś im zapomniał powiedzieć, że to się skończyło... Oni naprawdę wierza, że ich UE okupuje a oni znowu będą sobie za darmo handlować z połowa świata...
                                      Kompletna ignorancja i to głównie ze strony najbiedniejszych, którzy na tym najwięcej stracą... Jedyne co potrafią to drzeć ryje "ST. George in my Heart" itd... (st. George tez imigrant, żeby było zabawniej)
                                      • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 18:00
                                        Francja to sie otarla o katastrofe i ciesze sie ze Macron nie dosc ze jest tego swiadom to jest takze swiadom ze katastrofa nie zginela a sie przyczaila w oczekiwaniu na rezultat jego rzadow.
                                        Tak jak lubie UK to jednak chce twardych negocjacji z Unia, negocjator unijny to mistrz w swoim fachu wiec moze w negocjacjach Brytyjczycy zrozumieja co sie stalo. Juz pisalam ze na razie byli mega zdziwieni ze rozstanie z Unia bedzie oznaczalo koniecznosc negocjacji multum traktatow miedzynarodowych, w sprawie czesci ktorych Unia ma decydujacy glos, a bez tych traktatow zadna firma ktora dziala na terenie Unii w UK nie osiadzie. We'll see.
                                        • kaka-llina Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 18:30
                                          Guy Verhofstadt jest fantastyczny... Tusk tez stoi twardo....Za twardymi negocjacjami tez jestem, tylko kurcze ja tu mieszkam i się tak normalnie po ludzku boję.. I jak by to nie zabrzmiało (źle bardzo, wiem) moja pierwsza myślą jak usłyszałam o atakach było: "kurcze woda na ich młyn"
                                      • kandyzowana3x Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 19:35
                                        Ostatnio w ksiegarni, tuz przed 23 kwietnia, zapytalam o jakas ksiazke dla dzieci o St George. Przemila ekspedientka zapytala mnie "a kto to byl " smile. W anglii zeby nie bylo.
                                        • joa66 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 19:42
                                          Pytanie skąd była ekspedientka smile
                                          • kandyzowana3x Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 20:52
                                            Mam nadzieje, ze z usa smile
                                            • joa66 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 20:59
                                              smile
                          • chicarica Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 17:13
                            Zależy jakiego kraju te służby specjalne.
                            W całym tym cyrku jaki w tej chwili panuje swoje łapy macza Putin. I to Putinowi zależy, żeby takie kraje jak Polska, Słowacja, Czechy czy Węgry wróciły w gościnne ramiona mateczki Rassiji. Już pisałam na tym forum że dokładnie takie same rzeczy jak obecnie czytam w komentarzach na polskich portalach, parę lat temu głosiła jedna moja znajoma Rosjanka, fanatyczna zwolenniczka Putina. Myślę, że z każdym takim zamachem na Kremlu słychać pyknięcie kolejnej butelki szampana.
                            • kaka-llina Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 17:25
                              Putinowi zależy na rozwaleniu Unii kompletnie.. Wszelkie prawicowe (xxxxx) to dla niego super partner...
                              • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 17:32
                                i pieknie mu idzie - kasa oraz sianie w ludziach paniki i strachu i zwrot w prawo za pomoca info na platformach spolecznosciowych czy w mediach - taka Le Pen to juz nawet sie nie kryje ze swoja misja sad to samo Farage. mam tylko nadzieje ze moze US sie ogarna i bedzie impeachment
                  • wielki_uscisk Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 22:21
                    nathasha napisała:

> Alert w UK jest juz na najwyzszym poziomie od jakiegos czasu.

Drugi najwyższy, gwoli ścisłości.
                    The current threat level for international terrorism in the UK is SEVERE.

Threat levels are designed to give a broad indication of the likelihood of a terrorist attack.
                    LOW means an attack is unlikely.
                    MODERATE means an attack is possible, but not likely
                    SUBSTANTIAL means an attack is a strong possibility
                    SEVERE means an attack is highly likely
                    CRITICAL means an attack is expected imminently
                    • rafalzalu Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 23:17
                      Niestety już nieaktualne.
                      Właśnie podnieśli na level critical uncertain

www.bbc.co.uk/news/uk-40023488
                      • wielki_uscisk Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 23:29
                        rafalzalu napisał:

> Niestety już nieaktualne.
                        > Właśnie podnieśli na level critical uncertain
                        > www.bbc.co.uk/news/uk-40023488

Natasha!!!!

Wiesz, ile ja wódki musiałem obiecać, żeby wyszło, że Twoje jest na wierzchu?!
    • iwles Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 14:18

szczerość żalu aż bije z twojego postu uncertain

zdolna jesteś w powiązywaniu faktów, jak przystało na prawdziwego rasowego pisiorka.
      • jesienna.nuta Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:06
        "szczerość żalu aż bije z twojego postu"

JESTEM szczera.
        Żal mi KAŻDEGO zabitego dzieciaka, bo z dzieciaka - nawet mało fajnego - MOŻE wyrosnąć fajny dorosły, ale z beznadziejnego dorosłego już NIC nie wyrośnie, co najwyżej zestarzeje się i będzie obleśną staruchą lub ohydnym staruchem.
        Powiem jak klasyk: spieprzaj dziadu.
    • joa66 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 14:24
      To nie od PiSu zależy ( btw Waszczykowski powiedział Die Welt, że wpuści )
      • woman_in_love Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 14:40
        Jak wpuści to będzie przegrany. Chyba, ze wpuści po dokładnej weryfikacji trwającej pół roku minimum, w związku z czym uda się wpuścić może z 15 (słownie : piętnastu), a reszta zostanie cofnięta do kraju pochodzenia.
        • jesienna.nuta Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 14:56
          " Jak wpuści to będzie przegrany. Chyba, ze wpuści po dokładnej weryfikacji trwającej pół roku minimum, w związku z czym uda się wpuścić może z 15 (słownie : piętnastu), a reszta zostanie cofnięta do kraju pochodzenia."

100/100
    • kaz_nodzieja Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:19
      Oni do nas nie chcą. W tym cały szkopuł niezrozumiały chyba dla pewnych krajów UE. My ich nie chcemy, ale i oni nie chcą do nas.
    • angeka2 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 15:29
      O to, żeby w tym kraju nigdy nie było tylu muzułmanów, ilu jest w UK, Niemczech czy we Francji. Nie wolno mi? Mam obowiązek modlić się o przyjazd muzułmanów w dowolnej ilości, czy o co chodzi, bo nie rozumiem pytania.
      Ty możesz wziąć na chatę muzułmanów i modlić się o życie, co mnie to obchodzi.
      • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 17:54
        Jesli modlisz sie do Boga chrzescijanskiego to przypomne takie nic nie znaczace przykazanie o milosci blizniego
    • woman_in_love każde multi kulti kończy się tak samo źle 23.05.17, 15:52
      Próby scalania kultur, które są biegunowo różne, kończą się zawsze porażką.

Przybysze zamykają się sami w swoim środowisku i sami poddają się wykluczeniu, nie z powodu błędów i wypaczeń autochtonów, ale dlatego że sami nie chcę się zasymilować, bo nie po drodze im, nie wypada im, bo to grzech albo dlatego, że dziadziuś siedzący w jakimś Pakistanie czy innej Somalii powiedział im że to nie honorowe, a także z powodu całej masy innych znanych im jedynie czynników. I schodzą wtedy na margines - z własnej woli i wyboru.

Potem żyjąc w wykluczeniu, radykalizują się, umacniają pozycje, biorą w ręce kije, kamienie, pasy szahida i w imię wspólnego dobra idą walczyć z tymi, którzy nie pozwalają im być sobą jakby nie było w gościach. Błędne koło. Nigdy, nie będzie z tego nic dobrego, poza kolejnymi deklaracjami głów państw, że trzeba zintensyfikować działania rzecz walki z terroryzmem.

Były przykłady, gdy asymilacja się częściowo udała, ale zastosowane rozwiązania były niezgodne z obecnymi prawami człowieka a przymuszonymi do asymilacji byli autochtoni a nie przybysze. Przykłady Imperium Osmańskie czy pierwsze Kalifaty. Te kraje z jednej strony jak na tamte czasy były tolerancyjne religijnie, a z drugiej innowiercy płacili wyższe podatki, mieli ograniczone prawo do posiadania dzieci, nie mogli robić kariery w administracji i wojsku (chyba że wyrzekli się swojej religii) i byli surowiej karani za przestępstwa i mieli narzucone większe ograniczenia prawne. W efekcie całe rejony wcześniej chrześcijańskie uległy asymilacji: islamizacji i arabizacji/turkizacji. Co ciekawe Grecy byli traktowani łagodnie i mogli robić kariery i dziwnym trafem się nie zasymilowali.

UE wypisz wymaluj stosuje odwrotność tamtych praw: wyższe podatki płaca Europejczycy (by było na imigrantów), imigranci siedzą na socjalu rodząc n-te dzieci, są łagodniej traktowani przez prawo i mniej się od nich wymaga, a za chwilę na pewno wpadnie się na pomysł żeby wsadzać ich na siłę w ramach multi kulti do wojska i administracji (chyba po to, by mogli szybciej rozsadzić system od środka).

Koniec Europy jaką znamy jest dzięki multikulti nie do zatrzymania. Nadchodzi Średniowiecze.
      • nathasha Re: każde multi kulti kończy się tak samo źle 23.05.17, 15:54
        ach ci Irlandczycy z multi kultu, ci piekni Niemcy z multi kulti i sowieci tez z multu kulti. woman - emocje emocjami ale ty chyba nie masz zadnej wiedzy historycznej.
        • nathasha Re: każde multi kulti kończy się tak samo źle 23.05.17, 15:55
          ps. poczytaj sobie wyroki Europejskiego Trybunalu Praw Czlowieka z ostatnich 10 lat - w kwestii wolnosci religijnej, polecam. zwlaszcza przed wyprodukowaniem posta na pol strony na podstawie wlasnego przeswiadczenia.
          ps. czy Ty w ogole znasz, i nie, nie z telewizora, choc jednego muzulmanina czy jednak zadnego?
          • woman_in_love Re: każde multi kulti kończy się tak samo źle 23.05.17, 15:58
            Najwyraźniej ty znasz: i zapewne to twój mąż/chłopak.
            • nathasha Re: każde multi kulti kończy się tak samo źle 23.05.17, 16:14
              oczywiscie ze znam - dziwne jest wprowadzenie w dyskusje nagle mojego chlopaka - czy wzorem katolickim to moj chlopak ma teraz wyglaszac zdanie w naszym imieniu?
      • kaka-llina Re: każde multi kulti kończy się tak samo źle 23.05.17, 15:59
        Sorry... ale to jest bełkot.....poczytaj cos... kurcze cokolwiek!!!!!
        • woman_in_love Re: każde multi kulti kończy się tak samo źle 23.05.17, 16:00
          Coś czyli co? Broszurki ze strony Refugees Welcome?
          • nathasha Re: każde multi kulti kończy się tak samo źle 23.05.17, 16:14
            oj tak, i tak laskawas, nie dodalas niczego o pikajacych serduszkach. ani o lewakach.
            • kaka-llina Re: każde multi kulti kończy się tak samo źle 23.05.17, 16:43
              big_grin
          • kaka-llina Re: każde multi kulti kończy się tak samo źle 23.05.17, 16:24
            Książke jakąś może....wiesz takie małe robaczki na papierze w okładce....
            A i nie, "Harlekin" się nie liczy...
            • woman_in_love Re: każde multi kulti kończy się tak samo źle 23.05.17, 16:26
              Oczywiście myślisz o książce napisanej przez postępowego zwolennika multi kulti?
              • kaka-llina Re: każde multi kulti kończy się tak samo źle 23.05.17, 16:36
                Wiesz co? zacznij od jakiejkolwiek... moze być "Ania z Zielonego Wzgórza" potem możesz trochę ambitniej....
      • turzyca Re: każde multi kulti kończy się tak samo źle 23.05.17, 18:03
        >Przybysze zamykają się sami w swoim środowisku i sami poddają się wykluczeniu, nie z powodu błędów i wypaczeń autochtonów, ale dlatego że sami nie chcę się zasymilować, bo nie po drodze im, nie wypada im, bo to grzech albo dlatego, że dziadziuś siedzący w jakimś Pakistanie czy innej Somalii powiedział im że to nie honorowe, a także z powodu całej masy innych znanych im jedynie czynników. I schodzą wtedy na margines - z własnej woli i wyboru.

Mhm, powiedz to np. niemieckim Turkom, ktorzy w trzecim pokoleniu nie mieli prawa do obywatelstwa. Powiedz im, ze sami sie alienowali ze spoleczenstwa i kraju.
        • wioskowy_glupek Re: każde multi kulti kończy się tak samo źle 23.05.17, 18:52
          Zamachowiec został zidentyfikowany. Jak podje CNN - to Salman Abedi 22 lata - typowo brytyjskie imię i nazwisko - prawda pikające serduszka ?
          • jagienka75 Re: każde multi kulti kończy się tak samo źle 23.05.17, 19:24
            To Brytyjczyk libijskiego pochodzenia.
          • nathasha Re: każde multi kulti kończy się tak samo źle 23.05.17, 19:50
            Co to jest typowo brytyjskie imie i nazwisko? Ciekawe ilu Polakow ma typowo polskie imie i nazwisko. Wiesz wioskowy sam sobie wydajesz swiadectwo, wykorzystujesz tragedie by dac ujscie swoim najnizszym instynktom. po brytyjsku, shame on you!
            • nathasha Re: każde multi kulti kończy się tak samo źle 23.05.17, 20:06
              Pewnie Albion Rajkumar Banerjee to nie brytyjskie dostatecznie co? Nie ma to jak Bob Smith
    • lauren6 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 16:03
      Pogadaj sobie o tym z oleną. W innym wątku mi tłumaczyła, że jak najbardziej prawa człowieka to wymysł chrzescijański.

Ja nie wmieszalam w dyskusję chrzescijaństwa. Ja napisałam, że nasza kultura jest kulturą wyrosłą z chrześcijaństwa, co jest prawdą. Uczą tego dzieci w szkole podstawowej na historii, jeśli nie zaliczyłaś tego etapu edukacji to przykro mi.
      • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 16:06
        no skoro nasza kultura jest wyrosla z chrzescijanstwa to na ch... nam ta demokracja. i to prawo zerzniete z rzymskiego. i to glosowanie kobiet - o ile wiem w przewazajacym w chrzescijanstwie katolicyzmie kobiety maja do powiedzenia tyle co nic.
        • iuscogens Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 20:37
          To ja Cię jeszcze bardziej dobije. UE wyrosła na wartościach chrześcijańskich, ojcowie założyciele to głownie wierzący katolicy związani z chrześcijańska demokracja i jakiś czas temu rozpoczął się proces beatyfikacyjny Schumana (to ten od baloników na paradzie) a flaga UE powstała z inspiracji wizerunku Matki Boskiej. Jak żyć panie premierze?
          • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 20:46
            Ale sama demokracja skad sie wziela? Z chrzescijanskich korzeni? Prawa kobiet, prawa dziec, zniesienie niewolnictwa tez wprowadzilo i lobbowalo za tym chrzescijanstwo? Argumentu z ojcami zalozycielami nie bardzo rozumiem. To sa pomyslodawcy unii. To nie znaczy ze sam pomysl jest chrzescijanski. Darwin tez byl chrzescijaninem, tzn ze teoria ewolucja to koncept chrzescijanski?
            • iuscogens Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 21:03
              Jesli nie bardzo rozumiesz to wystarczy doczytać np. o Schumanie, Adenauerze czy de Gasperi. To byli bardzo wierzący katolicy i ich wartości przez nich wyznawane stały się podwalina współpracy europejskiej. Jeśli uważasz, ze Darwin jest tu analogia to zachęcam jeszcze raz, doczytaj trochę w temacie.
              • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 21:32
                a ja polecam poczytanie u zrodel: europa.eu/european-union/about-eu/history/founding-fathers_fr 3 na 11 bylo katolikami - nawet goracymi - fajnie, pozostali jak rozumiem przestali sie liczyc. Taki Konrad Adenauer, pff, nawet jesli katolik to ozenil sie z rozwodka, raczej nigdy beatyfikowany nie bedzie. I rozumiem ze wartosci tych pozostalych to juz sie nie liczyly? Polecam wiec doczytanie czegos w temacie. I wziecie sobie analogii Darwina do serca.
                • iuscogens Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 21:54
                  No niestety (dla niektórych) w przypadku tych trzech ich religia i wartosci miały wpływ na ich działalność publiczna, nawet żona rozwódka tego nie zmieni. Jeśli chodzi o beatyfikację to pisałam o Schumanie, a nie Adenauerze. Z linkiem się chętnie zapoznam, nie musiałaś go zamieszczać w wersji francuskiej, po polsku tez jest wink
                  • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 21:58
                    mi google wyszukuje po francusku - stad link, sorry ze tak na chybcika wkleilam. w tamtych czasach, jesli ozenil sie z rozwodka w sowieckiej Rosji, za wiele z katolicyzmem nie mial wspolnego. Co nie wyklucza wartosci chrzescijanskich, ale to nie one, jako glowny czynnik, sa podwalinami zalozenia Wspolnoty Panstw ktora obecnie ma ksztalt Unii.
                    • iuscogens Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 22:23
                      Przyznaje szczerze, ze absolutnie nie jestem w temacie żony rozwódki, nawet teraz z ciekawości szukałam, ale nic nie znalazłam. Aczkolwiek uważam takie podejście (żona-rozwódka jako argument w przypadku współzałożyciela i lidera chrześciajańskich demokracji w Niemczech) za dość pudelkowe.
                      • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 22:41
                        bo nie byl adenauer tylko Monnet - w sumie jeszcze wiekszy zalozyciel Unii, ale przepraszam za blad. tak sie konczy oblewanie kanarczych jaj wink
                        Since divorce wasn't allowed in most European countries, Silvia and Jean Monnet met in Moscow. In 1934, he returned from China via the Trans-Siberian railway, she from Switzerland.[9] He arranged for Silvia to obtain Soviet citizenship; she immediately divorced her husband and married Jean Monnet
                        to nie jest pudelkowe w kontekscie tych wartosci chrzescijanskich - przynajmniej w owczesnych czasach. tzn ze nie byl do nich tak przywiazany zeby zrezygnowac z milosci swojego zycia. Co do Adenauera - to nie bardzo rozumiem jak chrzescijanskie wartosci mialyby miec wplyw na jego wizje tego ze tylko Europa zjednoczona zapewni Europie stabilizacje i pokoj po wojnie.
                        • iuscogens Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 22:49
                          No wiec może jednak ma szanse na te beatyfikację, tylko nie wyszukaj mu żadnej kochanki wink
                          Przeklejam link o Schumanie, tam ładnie jest napisane to o co Ci chodzi, ja tak ładnie nie umiem
                          imschuman.com/index.php/publikacje/ojczyzna-i-wspolnota-narodow/70-dr-hab-zbigniew-krysiak-odklamac-wizje-europy-roberta-schumana
                          • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 22:59
                            iuscogens, serio wydaje ci sie to piekne? bo dla mnie to jest bełkot zbudowany pod jakas teorie. co znaczy np to zdanie: "zaskakujące, jak mimo to mało znana jest jego osoba, chociaż to jemu zawdzięczamy „cud” długotrwałego pokoju, który utrzymuje się w Europie w okresie niespotykanym od wieków." dzieku schumanowi mamy "cud pokoju", nieznany od wiekow? Wspolnota europejska nie ma jednego ojca zalozyciela, ma ich 11 (szkoda ze sami faceci) - i naprawde nie przebija tam duch chrzescijanstwa a raczej wspolne doswiadczenia koszmaru wojny i jak jej zapobiec. I jeszcze jedno, skoro Schuman jest takim swietym w garniturze, skoro Unia ma takie chrzescijanskie korzenie, to skad opor KK w Polsce najpierw by do Unii wejsc, a teraz by pomoc w przejeciu uchodzcow? rozumiem ze schuman by sie temu sprzeciwial? ze to jest niechrzescijanskie?
                            • iuscogens Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 23:21
                              To, ze ty widzisz tam tylko bełkot to już kwestia twojego odbioru i nie mam na to wpływu. Dla mnie to bełkot nie jest absolutnie.
                              To, ze UE poszła w stronę innychnwartosci to chyba oczywiste, świadczy o tym nawet to, ze ty sama zupełnie już tych związków nie widzisz. Jeśli chodzi o opór to jestem zdziwiona bo akurat JPII był bardzo za wejściem Polski do UE, Polska hierarchia była bardziej zachowawcza, ale nie było jakiegoś oficjalnego oporu. Glemp tez był za.
                              Schumanie nie jestem, ale wątpię by byłby za niekontrolowanym napływem migrantow z krajów całkowicie odmiennych kulturowo. Nie zdziwiłabym się jakby teraz nazwano go faszysta. Aczkolwiek to jest moje gdybanie.
                              • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 24.05.17, 06:12
                                Skoro to nie jest belkot to w oparciu o najnowsza historie Europy, tzn ta powojenna, wytlumacz jak jeden Robert Schuman dokonal cudu pokoju, bo moj chrzescijanski umysl to przerasta. Pochlebia mi to takze "nawet Ty" ale zdaje sie ze rozmijamy sie w kwestii tego co okreslamy chrzescijanskimi wartosciami, bo jesli myslisz ze jest to np wspolpraca, wspolne starania by w Europie sie lepiej zylo, zeby prawa czlowieka byly zachowane, zeby znow nie bylo wojny, to takie wartosci byly hen hen przed chrzescijanstwem. Chrzescijanskie jest milowanie blizniego jak siebie samego i zycie w oderwaniu od dobr tego swiata, trudno mi sobie wyobrazic ze to moga byc czy w ogole byly kiedykolwiek podwaliny Unii. Jesli chrzescijnaska wartoscia jest dla Ciebie wiara w Boga, no to jest to takze wartosc hinduistow, Zydow, czy muzulmanow i ze tak doscisle, to wlasciwie nie wartosc bo masz na to slaby wplyw. Jak schuman mial zmusic Unie czy ludy Europy do wiary w Boga juz mi zupelnie umyka.
                  • wielki_uscisk Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 22:50
                    iuscogens napisał:

> No niestety (dla niektórych) w przypadku tych trzech ich religia i wartosci
                    > miały wpływ na ich działalność publiczna, nawet żona rozwódka tego nie zmieni.

Czyli uporczywie przekonujesz nas, że publicznie to oni byli BARDZO katoliccy i to się w ich ideach przejawiało - ale w domu/sypialni już nie musieli... bo i tak tacy BARDZO katoliccy byli?
                    smile

Dwie myśli przychodzą mi do głowy.
                    (1) Peron;
                    (2) Niemile się z naszą ekipą rządzącą kojarzą - i w związku z tym tracą u mnie (zanim ich poznałem smile)
                    Prezesi pojechani się znaleźli!
                    suspicious
                    • iuscogens Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 23:04
                      Nie wiem czy dobrze rozumiem, dopiero teraz słyszysz o ojcach założycielach UE? I Ich nie lubisz, bo Ci się z PISem kojarzą?
                      Nie sadzilam, ze wątek podryfuje w rejony groteski...
                    • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 23:06
                      wielki_uscisk napisał:

>
                      > Dwie myśli przychodzą mi do głowy.
                      > (1) Peron;

ale tylko pociagow dalekobieznych suspicious

> (2) Niemile się z naszą ekipą rządzącą kojarzą - i w związku z tym tracą u mnie
                      > (zanim ich poznałem smile)

nie, poznaj! zobaczysz ze niektorzy byli socjalistami, taki Churchill raczej chrzescijaninem nie byl - ale kto go tam wie wink a przede wszystkim, o zgrozo, dowiesz sie, ze trzeba bylo wiele determinacji, wspolpracy, dobrej woli i kompromisu ludzi ktorzy przezyli koszmar wojny by unia powstala. chapeau bas dla tych ktorzy z tego wywiedli chrzescijanskie korzenie UE - oczywiscie tej starej, bo nowa to zagrozenie dla bezpieczenstwa, zgnilizna, demoralizacja i samo zlo.

• edelstein Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 16:35
      Bycie muzulmaninem nie oznacza pochodzenia z innego kregu kulturowego.
      Wywalilabys tatarow wow
    • rosapulchra-0 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 17:04
      Nathasha, nie tłumacz. To będzie tylko odbijanie piłeczki.
      • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 17:35
        wiem, dzieki za pukniecie w plecy smile
    • triss_merigold6 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 17:13
      Oczywiście, że będzie mnie dotyczyć - z założenia nie będziemy podejrzani.
      • sumire Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 17:24
        Zgodnie z twoją błyskotliwą wizją to Breivik też z założenia nie byłby podejrzany.
        • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 17:34
          oraz multum bialych chlopcow ktory pojechal uprawiac djihad w Syrii. przeciez sluzby doskonale wiedza kto jest na celowniku a kamery mozna zaprogramowac do wychwytywania okreslonych jednostek.
        • triss_merigold6 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 17:35
          Przecież nie był.
          • nathasha Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 23.05.17, 17:41
            byl czlonkiem nazistowskiego forum ktore zachecalo do atakow na budynki rzadowe.
            • kaz_nodzieja Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 24.05.17, 07:49
              Różnica jest taka, że takich Breiviców druga strona ma tysiące. Jeden umrze w akcji - na jego miejsce są tysiące równie chętnych i skłonnych do najwyższego draństwa w imię swojej ideologii.
              Od czasów zamknięcia Breivica był drugi taki atak? Nie. Od czasów niech będzie zamachu w Paryżu takich zamachów było co najmniej kilka i to jeszcze nie koniec.
    • biceps_of_steel Skutki multi kulti 23.05.17, 20:44
      Tym zachodnim pustym łbom tłukło się do głowy na co się skazują, a oni nie słuchali i pewnie dalej nie posłuchają, bo barany. sad
      • nathasha Re: Skutki multi kulti 23.05.17, 20:48
        Tak biceps, a co papiez mowi o uchodzcach? Czy tylko papieza z torunia sluchasz? To moze przypomnij co Chrystus mowi o milosci blizniego? To chyba najwazniejsze przykazanie, czy Torun juz wprowadzil zmiany? Mozesz miec swoje wlasne niskie poglady, ale robienie tego pod plaszczykiem katolicyzmu jest niepowazne
        • biceps_of_steel Re: Skutki multi kulti 23.05.17, 21:02
          Czcij ojca swego i matkę swoją - rodzina jest najważniejsza, a naród jest jak rodzina - jest bliżej nas, niż inni ludzie. Ja chcę przede wszystkim bezpieczeństwa dla swojego narodu, swojego kraju.
          Poza tym nasza homogeniczność kulturowa mi się podoba i nie chcę tego zmieniać. To jest nasze dziedzictwo, mamy prawo je zachować. Status quo jest tutaj najbardziej konstruktywnym rozwiązaniem.
          Nie chcesz przeżyć takiej tragedii jak teraz Brytyjczycy, wcześniej Francuzi, Belgowie? To posłuchaj głosu mojego serca i idź za nim.
          Ja nie piszę tego, by "lewakom" zagrać na nosie. Ja to piszę, by "lewaki" się opamiętały, dla własnego dobra. Bo "lewak" to mój krajan i ja się troszczę o jego bezpieczeństwo. Tak samo nie chcę być gej czy zbyt skąpo ubrana, wyuzdana panienka nie zostali kiedyś tam ukamienowani - mimo, że ich aprobuję ich rozpusty.
          Nie skupiajmy się na papieżach, skupmy się na jednym: co zrobić, żeby w Polsce tak nie było.
          • joa66 Re: Skutki multi kulti 23.05.17, 21:06
            Poza tym nasza homogeniczność kulturowa mi się podoba i nie chcę tego zmieniać. To jest nasze dziedzictwo, mamy prawo je zachować.

Tak dokładniej to jest dziedzictwo PRL.
            • biceps_of_steel Re: Skutki multi kulti 23.05.17, 21:09
              Nie ważne czego, ważne że mi się podoba. Po co zmieniać coś, co się sprawdza?
              • joa66 Re: Skutki multi kulti 23.05.17, 21:17
                Płać za najtanszy telefon komórkowy 5000 pln , a za jeansy 1000. Wtedy skutecznie zmniejszysz migracje do Europy.

• biceps_of_steel Re: Skutki multi kulti 23.05.17, 21:27
                  Można prowadzić odpowiednio politykę migracyjną i po prostu "niechcianych intruzów" nie wpuszczać. No, ale Zachodnia Europa woli politykę "otwartych drzwi"/"świata bez granic"...
                  • joa66 Re: Skutki multi kulti 23.05.17, 21:30
                    Tylko naiwny dzieciak wierzy, że wystarczy nie wpuszczać. Nie, nie wystarczy - tylko walka z przyczynami może przynieść jakiś skutek.

Najlepszym dowodem jest szybki przypływ migrantów w PL- mimo deklaracji PiS. wink
                    • kaz_nodzieja Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 07:46
                      To prawda. Należy ich nie wpuszczać, ale jednocześnie rozprawić się z tymi którzy już tutaj są. Tylko te dwa działania jednocześnie przyniosą skutek.
                      • aka10 Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 16:18
                        kaz_nodzieja napisała:

> To prawda. Należy ich nie wpuszczać, ale jednocześnie rozprawić się z tymi któr
                        > zy już tutaj są. Tylko te dwa działania jednocześnie przyniosą skutek.
                        >
                        Gazeciarz, musisz zacząć granic pilnować zamiast siedzieć 24/7 na Emamie.
              • aka10 Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 20:58
                biceps_of_steel napisał:

> Nie ważne czego, ważne że mi się podoba. Po co zmieniać coś, co się sprawdza?

Ja, co nigdy nie czytam, a przynajmniej malo... Pamietasz to jeszcze?
                • biceps_of_steel Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 21:12
                  A kim Ty jesteś, żebym Cię pamiętał?
                  • aka10 Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 21:16
                    biceps_of_steel napisał:

> A kim Ty jesteś, żebym Cię pamiętał?

Mnie nie musisz. Cytat powinienes.
                    • biceps_of_steel Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 21:19
                      Faktycznie miewam w życiu okresy, że czytam mało, bo jestem korpoludkiem i po nawale pracy wolę: sen/browar.
                      • aka10 Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 21:22
                        biceps_of_steel napisał:

> Faktycznie miewam w życiu okresy, że czytam mało, bo jestem korpoludkiem i po n
                        > awale pracy wolę: sen/browar.

Nie dawaj się wykorzystywać.
                        • biceps_of_steel Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 21:31
                          Nie wyobrażam sobie innego życia, niż w korpo. Nie mam rodziny, nie muszę po pracy być pełen energii - nie pomagam dzieciakom odrabiać prac domowych.
                          • aka10 Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 21:35
                            biceps_of_steel napisał:

> Nie wyobrażam sobie innego życia, niż w korpo. Nie mam rodziny, nie muszę po pr
                            > acy być pełen energii - nie pomagam dzieciakom odrabiać prac domowych.

Mimo wszystko, nie nalezy sie dawac wykorzystywacwink
                            • biceps_of_steel Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 21:49
                              Czy my się w ogóle znamy?
                              • aka10 Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 21:51
                                biceps_of_steel napisał:

> Czy my się w ogóle znamy?

Tylko z widzeniawink
          • sumire Re: Skutki multi kulti 23.05.17, 21:07
            Myślę, że geje nie mają zamiaru prosić cię o aprobatę swojej rozpusty.
            • biceps_of_steel Re: Skutki multi kulti 23.05.17, 21:09
              Ja im do łóżka nie zaglądam, jednak Polak-gej jest moim rodakiem i nie chcę, by zginął w zamachu.
          • baltycki Re: Skutki multi kulti 23.05.17, 21:09
            biceps_of_steel napisał:

> Nie chcesz przeżyć takiej tragedii jak teraz Brytyjczycy, wcześniej Francuzi, B
            > elgowie? To posłuchaj głosu mojego serca i idź za nim.
            Ja mam sluchac Twojego serca?
            Mam isc za Twoim sercem?
          • nathasha Re: Skutki multi kulti 23.05.17, 21:36
            narod jest jak rodzina? a skad ci sie to wzielo? bo jesli z biblii to znaczy ze Chrystusa a. wlasna rodzina zabila b. jestesmy rodzina z Zydami - nie wiem czy jestes tego swiadom.
            Homogenicznosc kulturowa - pamiec nie siega dalej niz po 45 roku albo 68'? wybiorczosc taka lubisz?
            Lewak jest wyrazem pogardy z twojej strony - katolikowi to przystoi? gardzic swoja rodzina? serio nie widzisz swojej hipokryzji i zaklamania?
            • biceps_of_steel Re: Skutki multi kulti 23.05.17, 21:42
              Nie wypowiadam się jako katolik, ale jako państwowiec.
              • nathasha Re: Skutki multi kulti 23.05.17, 21:44
                czyli katolikiem sie jest wtedy kiedy to pasuje - a jak to sie kloci z czyms tam to sie katolikiem przestaje byc. zawsze wydaje mi sie ze glupszego argumentu nie wymyslisz, a tu prosze, zawsze jestem zaskakiwana.
                • wielki_uscisk Re: Skutki multi kulti 23.05.17, 22:39
                  nathasha napisała:

> czyli katolikiem sie jest wtedy kiedy to pasuje - a jak to sie kloci z czyms
                  > tam to sie katolikiem przestaje byc. zawsze wydaje mi sie ze glupszego
                  > argumentu nie wymyslisz, a tu prosze, zawsze jestem zaskakiwana.

Już cicho, natasha!
                  Nie idź tą drogą (bo tam harpie za zakrętem)... wink
                  • nathasha Re: Skutki multi kulti 23.05.17, 22:43
                    a ja chyba ciagle nie odpisalam na post o tym moim katolicyzmie. ale sie juz nie podlizuj - podpadles mi tym alertem. I jeszcze linki wkleiles, Brutusie jeden wink
                    • wielki_uscisk Re: Skutki multi kulti 23.05.17, 23:12
                      nathasha napisała:

> a ja chyba ciagle nie odpisalam na post o tym moim katolicyzmie.

I dzięki Bogu, bo już tego wątku czytać nie mogłem (takie międlenie dlaczego ktoś bawełniane gacie lubi smile)
                      A poza tym ja się staram, żebyś tylko Ty zrozumiała - a Ty tak otwartym tekstem (i nici z sekretu) smile

> ale sie juz nie podlizuj - podpadles mi tym alertem.

... ale... alee...
                      PRZEPRASZAM!

> I jeszcze linki wkleiles, Brutusie jeden wink

Kiedy to nie przeciw Tobie!
                      To był joa-rele... repe... relepent!

P.S. Jak się już to mleko wylało i w ogóle, to w ramach zadośćuczynienia zapraszam w weekend na dużą kiełbasę narożnie... cofnij... na grilla! smile
                      To jeno rzut beretem (jak z Lądka do Głuchołazów) - więc może gdzieś się wyrwiesz i się zaPoznaniem?
                      Ktoś jeszcze chętny? smile
                      • nathasha Re: Skutki multi kulti 23.05.17, 23:17
                        wielki_uscisk napisał:

>
                        > I dzięki Bogu, bo już tego wątku czytać nie mogłem (takie międlenie dlaczego kt
                        > oś bawełniane gacie lubi smile)

ty nie mogles - a co ja mam powiedziec - dawno drzwiami trzasnac wink
                        > A poza tym ja się staram, żebyś tylko Ty zrozumiała - a Ty tak otwartym tekstem
                        > (i nici z sekretu) smile

pfff, taki sekret to nawet kaznodziej rozkmini wink
                        >

>
                        > ... ale... alee...
                        > PRZEPRASZAM!

no ja nie wiem, ja sie jeszcze zastanowie suspicious

>
                        > Kiedy to nie przeciw Tobie!
                        > To był joa-rele... repe... relepent!

dobra dobra, mi tu zadna joa oczu nie mydl - to do mnie bylo, mnie tak poprawiac (uff, dobrze ze tego adenauera nie wylapales dopiero bym miala jazde i pogawedke o sposobach korzystania z wujka google wink
                        >
                        > P.S. Jak się już to mleko wylało i w ogóle, to w ramach zadośćuczynienia zapras
                        > zam w weekend na dużą kiełbasę narożnie... cofnij... na grilla! smile
                        > To jeno rzut beretem (jak z Lądka do Głuchołazów) - więc może gdzieś się wyrwie
                        > sz i się zaPoznaniem?
                        > Ktoś jeszcze chętny? smile

no jesli uwazasz ze grillem mnie zwabisz do zdradzenia mojego tajemnego sekretu gdzie mieszkam to musisz wrocic do tych gaci bawelnianych wink trzymam sie mocno nawet po trzech solidnych kieliszkach wina tongue_out
                        • wielki_uscisk Re: Skutki multi kulti 23.05.17, 23:42
                          nathasha napisała:

> dobra dobra, mi tu zadna joa oczu nie mydl - to do mnie bylo, mnie tak
                          > poprawiac

Jakie 'poprawiać'?
                          Przecież się pomyliłem - i przepraszam Cię solemnie za to!
                          (sprawdź linka, rafalzalu mnie tam poprawił był)

> (uff, dobrze ze tego adenauera nie wylapales dopiero bym miala jazde

O_o
                          ?
                          Yyy... no nie złapałem! Sku...el szybko biegał, a ja rułkę miałem za krutką!

To ten co z Szopenem w bandzie grał?

> no jesli uwazasz ze grillem mnie zwabisz do zdradzenia mojego tajemnego
                          > sekretu gdzie mieszkam

No nie przesadzaj! Mnie tylko o seks chodziło, wypraszam sobie...
                          Tam tego. Nie musisz mówić, gdzie mieszkasz (albo: Między swemi!) - niewiele mnie to obchodzi.
                          Ja mieszkam na council estate i jest spoko wink
                          Robimy tego grilla czy nie? smile
                          Czy za ostro wchodzę? ^_^

> trzymam sie mocno nawet po trzech solidnych kieliszkach wina tongue_out

Po trzech to ja się już puSSzczam.
    • rosapulchra-0 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 24.05.17, 05:57
      Komuś mocno się dekiel przekręcił. Jak ci tak bardzo źle w okropnym UK, to co tam robisz od 12 lat?
    • 1matka-polka Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 24.05.17, 07:58
      Specjalny nick do wylewania frustracji?
    • joa66 Re: Wybuch na koncercie Ariany Grande - zabici 24.05.17, 08:21
      Tu jest przeludnienie - prawie 80mln narodu

No, Bangladesz prawie. Proponuję Falklandy.

• sumire Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 10:26
      Tego akurat zamachu nie dokonał islamista wpuszczony do Europy, tylko człowiek w niej urodzony. I co teraz? Bo aż kusi, by użyć twojego komplementu.
      • kaz_nodzieja Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 11:07
        To tylko tym bardziej świadczy o tym, że multikulti w przypadku muzułmanów nie może skończyć się sukcesem skoro nawet ludzie żyjący od urodzenia w kraju europejskim nie są w stanie żyć po europejsku.
        • snakelilith Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 11:33
          kaz_nodzieja napisała:

> To tylko tym bardziej świadczy o tym, że multikulti w przypadku muzułmanów nie
          > może skończyć się sukcesem skoro nawet ludzie żyjący od urodzenia w kraju europ
          > ejskim nie są w stanie żyć po europejsku.
          >

A jaką część muzułmanów żyjących w krajach europejskich stanowią terroryści, że odważyłeś się na takie uogólniające stwierdzenie? 50%? 20%? A może przynajmniej 5%?. 1% też by już może wystarczył, ale niestety nawet tyle chyba nie jest. Więc daj sobie spokój kaznodzieja z tymi muzułmanami, bo do podstawowych wartości europejskich należy wolność wyznania i moment, w którym się to zmieni, znaczy ludzie będą dyskryminowani i pociągani do zbiorowej odpowiedzialności ze względu na religię, czy religijne pochodzenie, będzie momentem, w którym znajdziemy się w Trzeciej Rzeszy bis. Wszyscy wiemy, z czym to było związane, ale najwidoczniej co niekórze półgłówki zapomniały. Więc jak nie podoba się ci się Europa z europejskimi wartościami, to wypad. Putin, Erdogan, czy inny dyktator, który ma wywalone na wszelkie wzdrygi pikających serduszek, z pewnością się chętnie zaopiekuje krajem marzącym o silnej ręce kolejnego Hitlera.
          • larrisa Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 11:40
            snakelilith napisała:

> Więc jak nie podoba się ci się Europa
            > z europejskimi wartościami, to wypad.

No i czym ty się różnisz, od tych, których atakujesz?
            • snakelilith Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 17:02
              larrisa napisała:

> No i czym ty się różnisz, od tych, których atakujesz?

Tym, że ja ci daję prawo wyboru, które ty muzułmanom odbierasz. Nie macie o co bić piany, bo wartości europejskie nie są do dyskutowania. W żadnym cywilizowanym europejskim kraju bycie muzułmaninem nie jest przestępstwem i nie stosuje się tam też odpowiedzialności zbiorowej. Oprócz może w Albanii, gdzie istnieje ciągle stare prawo plemienne pozwalające za mord odpowiedzieć rozprawieniem się z pierwszym lepszym członkiem "winnej" rodziny, czy społeczności do której należał przestępca. Nikt ci nie przeszkadza się tam przenieść, jeżeli takie coś ci lepiej odpowiada.
              • larrisa Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 19:48
                Weź histeryczko trochę się uspokój, bo jedyną moją wypowiedzią w tym wątku jest pytanie kierowanie do ciebie, więc już się tak nie rozpędzaj z hasłami do mnie o odbieraniu praw muzułmanom.
                Śmieszą mnie ludzie wyrzucający kogokolwiek, tym bardziej, że możliwości w temacie masz zerowe.
                • snakelilith Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 19:56
                  larrisa napisała:

> Śmieszą mnie ludzie wyrzucający kogokolwiek, tym bardziej, że możliwości w tema
                  > cie masz zerowe.

Przynajmniej zgadzamy się w ocenie osób w typie kaznodzieji.
          • chyba.ze Może inaczej snakelilith 24.05.17, 20:23
            snakelilith napisała:

> A jaką część muzułmanów żyjących w krajach europejskich stanowią terroryści,

Za jaką liczbą zamachów w Europie ostatnich dwóch- trzech lat stoją muslimy? Procentowo możesz oszacować?- to bliżej 2% czy 92%, jak myślisz?
            • nathasha Re: Może inaczej snakelilith 24.05.17, 20:29
              Za jaka liczba zamachow w UK do 2001 roku stala IRA? To byl 1% czy 92%?
              • chyba.ze Re: Może inaczej snakelilith 24.05.17, 22:23
                natasha

Sugerujesz, że za zamachami terrorystycznymi w latach 2015-2017 w Europie stoi IRA?
                Serio?
                • nathasha Re: Może inaczej snakelilith 24.05.17, 22:26
                  wiesz trudno dyskutowac z kims kto czytac nie umie. proponuje najpierw nauczenie sie tej umiejetnosci zanim przeskoczysz na poziom wyzej - dyskusje.
                  • chyba.ze Re: Może inaczej snakelilith 24.05.17, 22:40
                    Ok natasha.
                    Rozumiem, że źle zinterpretowałaś pytanie, na które odpowiedziałaś.
                    Pozwól, że powtórzę expecially gor you jeszcze raz:
                    Za jaką liczbą zamachów terrorystycznych w Europie ostatnich dwóch-trzech lat stoją muslimy?
                    Procentowo w przybliżeniu potrafisz określić czy IRA w to wmieszasz albo przywołasz dyżurne wypadki drogowe?
                    Prosta odpowiedź cię przerasta?
                    Serio?
                    • nathasha Re: Może inaczej snakelilith 24.05.17, 22:45
                      co to znaczy expecially? i gor? az dwie literowki w angielskich wyrazach a w polskich zadnych? cos ci te angielskie wtrety nie wychodza suspicious
                      rozumiem ze pytanie jest z teza ktora masz juz w glowie wiec odpowiadam na te teze (oj, wiem, dla kogos kto nie opanowal czytania taka figura w dyskusji to juz w ogole jest zagadka) - za ile zamachow do 2001 roku w UK byla odpowiedzialna IRA?
                      • nathasha Re: Może inaczej snakelilith 24.05.17, 22:46
                        BTW, it's NatHasha. A detail, but still.
                      • chyba.ze Re: Może inaczej snakelilith 24.05.17, 23:06
                        natasha smile

"i gor"?

Pytanie na które odpowiedziałaś skierowane personalnie było do snakelilith lub widocznie do Igora. Nie zauważyłaś, nie załapałaś.
                        Nic nie szkodzi, w końcu z emigracji piszesz.
                        Pozdrowionka.
                        • nathasha Re: Może inaczej snakelilith 24.05.17, 23:13
                          Widocznie for cie tak przeroslo ze zrobilas z niego igora. Ok, przynajmniej fakt uzycia "muslimow" jest teraz jasny dla wszystkich. Ach, i ta emigracja, ta belka w oku. To juz nawet ponizej poziomu zalosci spadlo. Goodnight and goodbye
                          • wielki_uscisk Re: Może inaczej snakelilith 25.05.17, 08:40
                            nathasha napisała:

OT:
                            Sprawdzasz czasem/często/nigdy pocztę na gazecie? suspicious
            • sumire Re: Może inaczej snakelilith 24.05.17, 20:35
              Muzułmanie, nie muslimy. Polski język trudny, wiem, ale próbuj.
              • chyba.ze Re: Może inaczej snakelilith 24.05.17, 22:33
                sumire

Proponuję wziąć slownik do ręki i wskazać co jest nie tak ze słowem "muslim".
                No cóż, nie wszystko trzeba wiedzieć. Zdarza się...
                • nathasha Re: Może inaczej snakelilith 24.05.17, 22:36
                  och, oczywiscie, wybacz ale nie jestes osoba ktora ma wtrety z angielskiego wiec wydzwiek tego slowa w twoim wydaniu jest jednoznaczny. pogarda, pogarda, pogarda.
                  • chyba.ze Re: Może inaczej snakelilith 24.05.17, 22:53
                    natasha

Dzielisz ludzi na tych z "wtrętami" i bez?
                    Serio?

• nathasha Re: Może inaczej snakelilith 24.05.17, 22:55
                      Hybarze, dzielisz ludzi na zlych muslimow i dobra reszte? Serio?
                • sumire Re: Może inaczej snakelilith 24.05.17, 22:45
                  A używa się go zamiast polskiego odpowiednika z lenistwa czy dlatego, że zbyt trudne do napisania?
                  • chyba.ze Re: Może inaczej snakelilith 24.05.17, 23:08
                    Na forum zapytaj smile
                    • rosapulchra-0 Re: Może inaczej snakelilith 25.05.17, 01:25
                      No przecież pyta na forum. Naprawdę masz problem z czytaniem ze zrozumieniem?
            • snakelilith Re: Może inaczej snakelilith 25.05.17, 01:36
              chyba.ze napisała:

> Za jaką liczbą zamachów w Europie ostatnich dwóch- trzech lat stoją muslimy? P
              > rocentowo możesz oszacować?- to bliżej 2% czy 92%, jak myślisz?

A jakie to ma znaczenie? Od kiedy to demokratyczne państwa powołujące się na chrześcijańskie wartości stosują zbiorową odpowiedzialność? Już napisałam, ja wam się taki system sprawiedliwości podoba, to gdzieś na świecie na pewno go znajdziecie, na sto procent w Koreii Północnej. Jeżeli polscy wyborcy zechcą coś takiego wprowadzić w Polsce, to droga wolna, ale z łaski swojej realizujcie te popłuczyny po rozwiązaniach końcowych Hitlera u siebie.
      • joa66 Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 11:20
        Jak napisał ktoś pod artykułem BBC - "odpowiedzalnych za atak odesłac do kraju pochodzenia, nawet jeżeli urodzili się w UK " big_grin
        • kaz_nodzieja Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 14:28
          Etnicznego pochodzenia i gra.
          • joa66 Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 16:31
            Ale wiesz, że żadne państwo nie musi przyjmować ludzi, którzy nie są ich obywatelami?

Myślę, że wiesz, bo wielokrotnie Ci to powtarzano smile

Chciałbyś, żeby odsyłali niechcianych potomków polskich imigrantów do Polski? Jakichś Tedów Kovalski , którzy sa na przykład seryjnymi mordercami? smile
            • kaz_nodzieja Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 18:43
              Przestępcy bywają odsyłani do kraju swojego pochodzenia. Choćby ten młody gwałciciel z Anglii, Polak.
              • joa66 Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 18:47
                Tak, to był obywatel polski z polskim paszportem /dowodem osobistym więc można go było odesłać do Polski.

smile
                • kaz_nodzieja Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 19:09
                  To na początek odeślijmy tych z syryjskimi paszportami, nawet jeżeli są czarniutcy niczym heban smile
                  • joa66 Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 19:17
                    Do Syrii nie wolno, bo tam trwa wojna.
                    • kaz_nodzieja Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 20:39
                      No to będą mogli się wykazać jako prawdziwi mężczyźni.
              • aka10 Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 20:56
                kaz_nodzieja napisał:

> Przestępcy bywają odsyłani do kraju swojego pochodzenia. Choćby ten młody gwałc
                > iciel z Anglii, Polak.
                >

Czasami bywaja, nie zawsze.
                • rosapulchra-0 Re: Skutki multi kulti 25.05.17, 01:36
                  Gazeciarz tak chętnie wysyła wszystkich, to może i jego należałoby gdzieś wysłać? Np. tu? Nawet jest tam dla niego stworzony..
    • nathasha Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 10:30
      jagna, a wiesz ze w Manchesterze zginelo tez dwoje Polakow? I co teraz, zakazac ludziom wyjezdzania bo bezpiecznie jest tylko w Polsce? moze zdejmij te jaruzelskie okulary i zobacz jak sie swiat zmienil. Zamachy sa dla wszystkich tragedia.I wszyscy musimy dzialac razem zeby im zapobiegac i wyrzucenia muzulmanow z Europy nikt powazny nie bierze pod uwage.
      • kaz_nodzieja Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 11:05
        Podaj przykład na zapobiegania takim przypadkom?
        • jagienka75 Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 12:40
          nie ma sensu z nią dyskutować.
          nawet nie odpowiadam na jej posty, bo musiałbym przesiadywać przez 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu big_grin
          nie przemówisz temu do rozumu, póki na własnej skórze nie posmakuje ubogacenia kulturowego, ona albo ktoś z jej bliskich.
          szkoda czasu i energii, nie przetłumaczysz. widocznie chce zakosztować bardzo tego "miodu". innego wytłumaczenia na te jej żałosne wypociny nie ma.
          • nathasha Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 13:16
            I mowi to jagienka ktora muzulmanina widziala chyba tylko jako pracownika kebabu alw na szczescie go nie dotknela bo jeszcze by ja czyms zarazil. Polska byl krajem mocno multikulturowym, rozumiem jagna ze codziennie chwalisz stalina i hitlera ze tak nie jest i dzieki Bogu sami rdzenni Polacy u nas.
            • kaz_nodzieja Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 14:25
              Ja tam się cieszę, że żyję w takim kraju.
              Jagienka przypuszczalnie też, więc kto ma z tym problem? Z tego forum emigrantki.
              • snakelilith Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 17:10
                kaz_nodzieja napisała:

> Ja tam się cieszę, że żyję w takim kraju.

No więc widzisz. Do czegoś ten Hitler był jednak dobry, a tak płakałeś, że ktoś tam z twojej rodziny nie dostał odszkodowania za przymusową pracę u Niemca. Szkoda, że smutne doświadczenia twoich przodoków nie nauczyły cię, że na liście do odstrzału może znaleźć się każdy. Dzisiaj muzułmanie, a jutro może biały obojniak z prownicji Europy.
                • kaz_nodzieja Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 18:42
                  Ta osoba nie organizowała zamachów na tubylczą ludność, w tym kobiety i dzieci. Taka różnica. Drobna w sumie, co?
                  • snakelilith Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 19:59
                    kaz_nodzieja napisała:

> Ta osoba nie organizowała zamachów na tubylczą ludność, w tym kobiety i dzieci.
                    > Taka różnica. Drobna w sumie, co?
                    >

99% muzułmanów żyjących obecnie w Europie też nie.
                    • kaz_nodzieja Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 20:38
                      "Jeżeli ręka (5% ciała) służy Ci do grzechu - odrąb ją".
                      • nathasha Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 20:40
                        Hahaha, kaznodziej cytujacy biblie! Umarlam i chyba znalazlam sie w piekle
                      • aka10 Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 20:41
                        kaz_nodzieja napisała:

> "Jeżeli ręka (5% ciała) służy Ci do grzechu - odrąb ją".
                        >

Kiedys to robili. Za kradziezsmile
                        • nathasha Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 21:10
                          to przypomnij ktora reke odrabal sobie Piotr zapierajac sie Chrystusa?
                          • aka10 Re: Skutki multi kulti 24.05.17, 21:15
                            nathasha napisała:

> to przypomnij ktora reke odrabal sobie Piotr zapierajac sie Chrystusa?

Wole Caravaggio wink
                • rosapulchra-0 Re: Skutki multi kulti 25.05.17, 01:40
                  Gwoli uściślenia - dostał, ale za mało.

A za obojnaka masz http://emots.yetihehe.com/1/ok.gifhttp://emots.yetihehe.com/1/ok.gifhttp://emots.yetihehe.com/1/ok.gif big_grin big_grin big_grin
    • biceps_of_steel L. Miller jak zawsze celnie w sprawie islamu 24.05.17, 21:16
      "Zaskoczenie kolejnym zamachem? Przecież jesteśmy na wojnie."

Nie jest mi politycznie po drodze z Panem Premierem, ale w wielu kwestiach się zgadzamy, min. dotyczących:
      TK,
      "uchodźców",
      mordów na Polakach dokonanych przez Ukraińców i kultu Bandery na Ukrainie.
      • rosapulchra-0 Re: L. Miller jak zawsze celnie w sprawie islamu 25.05.17, 01:42
        I znów twój konik lepiej myśli od ciebie samego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka