Dodaj do ulubionych

W. Frasyniuk w TVN24 FpF

12.06.17, 21:08
Nie wiem czy oglądałyście ale rzucę wam kilka cytatów:
O demokrację trzeba walczyć, jak o miłość, małżeństwo, każdego dnia.
Wolności nikt nam nie da, musimy sami ją sobie wywalczyć.
Usiadłem na ulicy by pokazać młodym,jak walczyć o demokrację.
Macierewicz to tchórz. Jego życiorys pełen jest znaków zapytania. Nie widziałem go stojącego na przeciw ZOMO - tu miałam dreszcze bo to było wyzwanie rzucone Macierewiczowi.

I jeszcze: Rozważam skargę na działania Policji.
Mówił też o Putinie i otwieranych szampanach przy każdej działalności Kaczyńskiego i Macierewicza.
Wspomniał o Lechu i momencie w którym Lech Kaczyński przypinał mu order.

Frasyniuk to postać NIEZŁOMNA.
To nie polityk. To skała, fundament, drogowskaz.
Obserwuj wątek
    • joa66 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:10
      Niech on wróci do polityki......!!!
      • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:15
        joa66 napisała:

> Niech on wróci do polityki......!!!

Nie. Polityka to bagno.
        On jest z nami, na ulicy, z ludźmi.
        To bardzo dużo.
        • joa66 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:16
          Ale "my" to też polityka smile tylko inna.
          • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:22
            joa66 napisała:

> Ale "my" to też polityka smile tylko inna.

Nie, Joa MY to ulica.
            • joa66 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:26
              iziula, ulica-polityka to tylko słowa . Przecież chodzi o to kto będzie w parlamencie. Kto będzie tworzył prawo. Tak , chciałabym, żeby to był Frasyniuk.
              • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:07
                joa66 napisała:

> iziula, ulica-polityka to tylko słowa . Przecież chodzi o to kto będzie w parla
                > mencie. Kto będzie tworzył prawo. Tak , chciałabym, żeby to był Frasyniuk.

Ja natomiast uważam jak Z. Hołdys, że czas na młodych. Na tych z tęczowych pochodów, tych co walczą o puszczę.
                Mam dość polityków w garniturach , którzy nic nam nie dają tylko obiecują. I liczą słupki poparcia tongue_out
                W. Frasyniuk taki nie jest. Jest w nim siła i takiej siły potrzebujemy, by zachęcić innych, by nabrali odwagę by wyjść na ulicę, protestować pokazać gdzie jest serce narodu.
                By władza się nas bała.
                • joa66 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:14
                  Znajdzie się miejsce i dla młodych i dla Frasyniuka. BTW Dla mnie on jest młody - nie zgnił i nie popsuł się.
                • joa66 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:16
                  BTW uważasz, że młodzi z ulicy powinni wejśc w politykę?
                  • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:23
                    joa66 napisała:

> BTW uważasz, że młodzi z ulicy powinni wejśc w politykę?

Partia Zielonych dla przykładu, ci co walczą teraz o puszcze - ryzykują wszystko nie mając nic w zamian. Dla drzew. Bez nagrody.
                    Ci z wszystkich ruchów wspierających mniejszości.
                    Wyobraź sobie w parlamencie takie osoby jak Ania Dymna, J. Ochojska, J. Owsiak....i rzeczywistość pod "ich rządami". Nie realne, bo szkoda tego potencjału do czegoś tak brudnego jak polityka. Ale pomyśl jaka rzeczywistość byłaby piękna smile

Młodość to nie tylko metryka smile
                    • joa66 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:27
                      To co Ci Frasyniuk przeszkadzałby w polityce?

btw szuja Glinski tworzył partię Zieloni 2004
                    • lodomeria Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 00:14
                      Jaki sens ma powtarzanie tego, że polityka to coś brudnego??? To ma zachęcić młodych ideowców?
                      • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 00:22
                        lodomeria napisała:

> Jaki sens ma powtarzanie tego, że polityka to coś brudnego??? To ma zachęcić mł
                        > odych ideowców?

Bo nasza jest. Teraz.
                        Nie mówienie o tym jest zakłamywaniem rzeczywistości. Tak, jest brudna, ludzie bywają źli, interesowni.
                        Ja wierzę w młodych ludzi, w ideały. W końcu ta pierwsza solidarność to właśnie ideowcy. Czy oni przeliczali każdy dzień więzienia za naszą wolność na dolary?
                        Nie.
                        I myślę,że w młodych ludziach jest potencjał. I jakaś uczciwość.
                        Oczywiście generalizuję ale na tym polega wiara smile

Jak oglądałam transmisje z przesłuchania Comeya było mi gorzko. Można inaczej.
                        • bi_scotti Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 00:45
                          Ja bym powiedziala, ze polityka jest skomplikowana (it's complicated, eh wink) i owszem, w owych komplikacjach zawiera sie jakis element "brudu" czy moze raczej koniecznosci chodzenia na kompromisy, ktore budza wewnetrzny sprzeciw ale to nie jest wszak jedyny zawod, ktory wymaga wybierania od czasu do czasu tego niechcianego dziecka "mniejszego zla". W wielu okolicznosciach w doroslym zyciu jestesmy jedynie w stanie minimalizowac negatywy, bo okolicznosci sa jakies tam. Mozna sie przeciwko temu buntowac ale poki co trudno podrzucic/wskazac inne opcje. Ja jestem wrecz przekonana, ze polityka jako aktywnosc humans potrzebuje wciaz mlodych/swiezej krwi, wlasnie dlatego zeby istnialy mozliwosci rzucania sie z motyka na slonce, stawania wbrew logice w obronie okreslonych wartosci, bycia idealistami i ... naiwniakami smile Bo co komu po takich sceptykach czy wrecz cynikach jak moje pokolenie dzis? Mysmy mieli swoj czas wiary i nadzieji, naiwnej odwagi i niepowstrzymanego parcia taranem wbrew jakiemukolwiek common sense. We are done. Tak jak za naszej mlodosci "done" bylo pokolenie moich rodzicow, Pokolenie Kolumbow smile Teraz pora na nastepnych Kolumbow, ktorzy musza wierzyc w to, ze nie popelnia naszych bledow, ze sie nie zestarzeja, ze nie dopadnie ich pragmatyzm, sceptycyzm, cynizm ... My sobie mozemy tu po cichu szeptac na ematce, ze za 30 lat ci dzisiejsi mlodzi tez pewnie czesciowo "umocza", bo taka jest jakas tam kolej rzeczy ale zanim (zanim!!!) umocza, musza jednak powalczyc o to wysnione, wymarzone, umykajace "lepsze jutro". Nawet jesli polityka jest brudna, szczegolnie (!!!) jesli polityka jest brudna (bloody sport, eh), to teraz jest ich czas na najczystsze intencje i dzialania. No i gdzie sa ci mlodzi?
                          • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 00:50
                            Pokolenie Kolumbów smile
                            Zapomniałam, jak pięknie można nazwać młodych.

>>No i gdzie sa ci mlodzi?

Z. Hołdys w nich wierzy. Ja też.
                            A są przed komputerami, smartfonami....tam jest dla nich wolność.
                            • triss_merigold6 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 06:32
                              Odrażające. Pokolenie Kolumbów, cherie, zginęło idiotycznie i boleśnie w Powstaniu Warszawskim oraz zostało wytłuczone po lasach. Szczerze radzę przeczytać "Kolumbowie rocznik 20." Bratnego.
                          • joa66 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 06:42
                            biscotti - nie chciałabym, żeby moje dziecko było pokoleniem Kolumbów, sorry.
                        • joa66 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 06:21
                          iziula - co można inaczej? ładniej składac słowa? pewnie można, tylko nie myl tego z demokracją
                          • joa66 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 06:24

To jest dla Ciebie lepsza polityka?

Ms Levick said the US houses 25 per cent of the world’s prisoners, while having 5 per cent of its population.
                            In any one day, there are 60,000 children in custody. The system is also “largely populated by black and brown children”, she said.

She said that somewhere in the US today, a teenager was locked in solitary confinement in a 7ft by 10ft room; somewhere in a juvenile prison, guards were using pepper spray to control children and requiring them to shower afterwards to “make the consequences worse”, because water increases the effects of the spray; somewhere else, a 12-year-old child was being strip-searched and made to “squat and cough”.
                  • paszczakowna1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:38
                    >BTW uważasz, że młodzi z ulicy powinni wejśc w politykę?

Przecież oni robią politykę, tyle że na ulicy.b
                    • joa66 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:40
                      No własnie to miałam na myśli pisząc o Frasyniuku smile Z nadzieja, że po nastepnych wyborach będzie wśród tych, którzy tworzą prawo.
                      • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:49
                        joa66 napisała:

> No własnie to miałam na myśli pisząc o Frasyniuku smile Z nadzieja, że po nastepny
                        > ch wyborach będzie wśród tych, którzy tworzą prawo.

Widzę go jako autorytet , który patrzy na ręce tym co to prawo tworzą.
                        Jego imperatyw to wolność. Ma moje pełne zaufanie.
          • baltycki Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:28
            Krzysztof Łoziński o Frasyniuku.
            "Ja z nim rozmawiałem wielokrotnie i on deklarował jawnie, że on nie chce wracać do polityki. Ja go rozumiem w tym względzie. Natomiast obawiam się, że po prostu rzeczywistość jest taka, że polityka przyszła do niego."
      • bi_scotti Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:24
        joa66 napisała:

Dyc on w niej jest his whole life smile One way or the other, eh ... nie dadza czlowiekowi odpoczac wink Cheers.
      • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 12:59
        joa66 napisała:

Już był posłem. Chyba mu się nie spodobało smile
    • nathasha Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:15
      sad zaba jest juz ugotowana. Mam jak najgorsze przeczucia. Poparcie dla pis znow rekordowe, tzn pod wzgledem przewagi nad PO, nikogo nie obchodza demonstracje, niszczenie demokracji. Jak daleko nam do Rosji?
      • joa66 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:20
        www.parlamentarny.pl/sondaze/pis-zyskuje-w-kolejnym-sondazu-kukiz-15-tez,169.html
        Nieoficjalna koalicja (PiS i Kukiz) prawie łeb w łeb z antypisowcami
        • joa66 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:23
          www.parlamentarny.pl/sondaze/pis-z-10-proc-przewaga-nad-po-duze-poparcie-dla-lewicy,172.html

Tutaj " antypis" wyprzedza pisokukiza
          • bi_scotti Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:26
            A tymczasem w Rosji: www.bbc.com/news/world-europe-40245152
            Ilez razy mozna grac tego samego oberka suspicious
            • joa66 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:28
              Nie chce mi się teraz szukać, ale kiedyś to wrzucałam - jest mnóstwo demonstracji na Węgrzech.
              • nathasha Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:41
                No ale to zadne pocieszenie. Wegry tak daleko od Rosji politycznie nie leza.
                • joa66 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:48
                  To nie miało być pocieszenie/
      • woman_in_love brawo dla tej pani, ona już wie że przegrała :) 13.06.17, 07:00
        No ale dodam, że sama się o to prosiła i sama na to ciężko pracowała i nadal pracuje.
        • nathasha Re: brawo dla tej pani, ona już wie że przegrała 13.06.17, 07:05
          Powiedziala ugotowana zaba
    • livia.kalina Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:24
      Dorzucę to:
      natemat.pl/210221,nie-wiem-jak-pan-jarek-ale-ja-pana-lubie-zmienicie-zdanie-o-policjantach-gdy-uslyszycie-co-mowili-do-frasyniuka

Frasyniuk jest wspaniały. Prawdziwy bohater.
      • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:39
        livia.kalina napisała:

> Frasyniuk jest wspaniały. Prawdziwy bohater.

W tym wszystkim tonuje nastroje. Jego wypowiedz o policjantach właśnie taki ma cel. Nie szczuć ludzi na siebie. W końcu to jego wynieśli, bohatera a ten bohater mówi o młodym policjancie z sympatią.
        Doceniam to.
        I świadczy o ogromnej wartości tego człowieka. Moralność high level.
        • nathasha Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:43
          I tak go teraz prawicowe klamliwe szmatlawce zmieszaja z blotem. Zyjemy w czasach postprawdy.
          • bi_scotti Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:44
            nathasha napisała:

> Zyjemy w czasach postprawdy.

Alternative facts made in Poland A.D. 2017, eh uncertain
            • nathasha Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:46
              Ostatnio ogladalam dokument o Trumpie. To jest dopiero f..king ech. Przepraszam ale nie moge inaczej.
          • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:45
            nathasha napisała:

> I tak go teraz prawicowe klamliwe szmatlawce zmieszaja z blotem. Zyjemy w czasa
            > ch postprawdy.

Już to robią. Wyciągają mu firmę przewozową big_grin

Tak, a Kaczyński wille postawił z gliny i słomy, sam tongue_out
            • nathasha Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:49
              Ale iziula, problem jest w tym ze my jestesmy racjonalnymi niefanatykami, mamy krytyczne podejscie, i te masy rydzykowe, smolenskie i bombowe nas po prostu zaleja. Widzisz ze z trollami tutaj nie da sie rozmawiac, ba, ci ktorzy glosowali za pisem, nadal za nim glosuja sad a czas plynie, kampania na rzecz polexitu nabiera rozpedu, a czy Polska sie budzi z chocholego snu?
              • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:57
                Wiem, ja tego też nie rozumiem bo nastroje ulicy są inne.
                Co raz więcej ludzi zaczyna dostrzegać,ze coś jest na rzeczy.
                Musimy być wytrwali i wychodzić na ulicę, protestować. Robić to co oni robili przez ostatnie lata.
                Taki drobiazg: zauważ jak ludzie reagują na żarty antypis. jeszcze rok temu były pomruki, teraz publicznośc pęka ze śmiechu, oklaski tym głośniejsze im żart lepszy.
                • nathasha Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:02
                  Ech, oby. Ja widze u moich rodzicow kompletna obojetnosc. Brat na PO w zyciu nie zaglosuje, twierdzi ze komorowski byl tak samo sterowalny jak duda. A sprobuj poruszyc temat uchodzcow, nagle u wielu okazuje sie ze tylko pis ma racje sad boje sie. Znam kaczynskiego i wiem ze bledu z 2007 roku nie popelni. Tusk moze nie wrocic by go nie wsadzili do wiezienia. Nawet na tym forum widac ze ludzie wola sie poprzepychac z elka czy dynka niz sensownie dyskutowac.
                  • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:11
                    Natasza, ja też na PO nie zagłosuję bo nic mi nie oferuję. Ja nie chcę już kompromisów , rozumiesz?
                    PO to taki PIS - konserwatywny, prokościelny tylko z liberalną gospodarką.
                    Natomiast rozumiem strach. To potężna siła do manipulowania ludźmi.
                    Wszystkie partie żerują na naszym strachu. I to mnie brzydzi.
                    Jestem całym sercem za pomocą uchodźcom. Nie boję się innego wyznania ani koloru skóry. Boję się tylko zła które jest w ludziach.
                    • nathasha Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:20
                      To sa rzeczy oczywiste. W moim odczuciu PO nie jest zla, jest jak mnostwo demokratycznych partii, niedoskonala bo demokratyczna. Ale to niewazne. Wazne bysmy my dyskutowali, wiedzieli jakiej Polski chcemy i jak o nia walczyc. Ja jestem nawet za tym zebysmy tych uchodzcow nie przyjmowali, po prostu w pokorze placili kary. Bo ta praca zostala juz zmarnowana. To jest kompromis na ktory jestem gotowa pojsc. Ale po prostu sie boje ze nie ma jednej Polski, ze na poziomie mentalnym mamy swoja wojne w jugoslawii
                      • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:45
                        nathasha napisała:

> Ja jestem n
                        > awet za tym zebysmy tych uchodzcow nie przyjmowali, po prostu w pokorze placili
                        > kary.Bo ta praca zostala juz zmarnowana. To jest kompromis na ktory jestem go
                        > towa pojsc.

Ja nie potrafię zawrzeć kompromisu na cierpienie i śmierć ludzi w imię spokoju. Nie mogę. Moje sumienie mi na to nie pozwala.

Natasza, nie trać nadziei.
                        Jestem z Białegostoku, "kolebce" obecnego ONR i rosnącego nacjonalizmu. I wiesz co? To całe WOT to propaganda. Nie ma chętnych.
                        Wiem o tym od ludzi związanych z wojskiem. Młodzi nie są tacy głupi. Nie idą nawet za 500+.
                        Wciąż są wolne miejsca big_grin mimo zerowych wymagań.
                        Serce rośnie.
                        Nie trać wiary w rozsądek młodych ludzi.
                        • joa66 iziula - mały off top 12.06.17, 23:19
                          masz kontakt z ludźmi broniącymi puszczy?

Może warto, żeby się skontaktowali z kolonierna.se/about-2/ ?

Wymiana doświadczen może pomóc, może byc wsparciem.
                          • joa66 Re: iziula - mały off top 12.06.17, 23:20
                            vimeo.com/85561934
                          • iziula1 Re: iziula - mały off top 12.06.17, 23:51
                            Joa trzeba to wysłać do Adama Wajraka. To człowiek z Podlasia, wielki człowiek, miłośnik przyrody i wszystkiego co żyję smile. jest teraz z ludźmi od obrony puszczy. Podejrzewam,że zna te organizację. Wajrak ma konto na FB, ja nie.
                            Tu link:
                            pl-pl.facebook.com/adam.wajrak

Ewentualnie z Adamem mogę spróbować kontaktu poprzez GW i dziennikarkę, która tam pracuję i którą znam.
                            • joa66 Re: iziula - mały off top 13.06.17, 06:25
                              Niestety też nie mam FB.
                        • joa66 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 06:47
                          Ja nie potrafię zawrzeć kompromisu na cierpienie i śmierć ludzi w imię spokoju. Nie mogę. Moje sumienie mi na to nie pozwala.

iziula, wiesz na czym polega relokacja?

moving-europe.org/the-relocation-program-opinions-from-three-refugees/

Greece is a very very bad country for people, because they are poor, there is no work here. Living in Greece is very hard. I have to go to France now, I don’t want to stay here. But in the future, later I will find a way to go to Germany.

To naprawdę jest bardziej skomplikowane niż "cierpienie i śmierć ludzi". I tak, oczywiście, każdy z nas pewnie tez miałby swoje preferencje w wyborze miejsca zamieszkania - to naturalne. Chodzi o to, zeby nie widziec wszytskiego w kolorach czerni i bieli.

• joa66 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 06:48
                            p.s. a szacunek dla tych ludzi najlepiej wyrazić pozwalając im mówić za siebie, a nie dyskutować ponad ich głowami.
                            • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 21:48
                              joa66 napisała:

> p.s. a szacunek dla tych ludzi najlepiej wyrazić pozwalając im mówić za siebie,
                              > a nie dyskutować ponad ich głowami.

trudno im mówić a siebie skoro nadal w Syrii trwa wojna i ludzie są tam uwięzieni.
                              Jeśli wysłuchać to każdego.
                              Każdemu uciekającemu od wojny dać pomoc. Co on potem zrobi, nie wiem.
                              Może wróci do kraju gdy walki i sytuacja się uspokoi.

Ja psychicznie nie dałabym rady żyć w obozie dla uchodźców tak długo. Być na cudzej lasce, otoczona ludzką niechęcią, wrogością, bez perspektyw, bez prawa do wyjazdu, zmiany miejsca, uwięziona w ośrodku .... Dla mnie to koszmar. Nie dałabym rady.
                              A codziennie widzę Czeczenki tak żyjące w ośrodku. To w pewnym sensie niewola. Oni nie mogą opuścić naszego kraju, a do swego wrócić nie mogą.
                              Są zależni - niby wolni a jednak uwięzieni.
                              Po ludzku im współczuję.
                • bi_scotti Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:10
                  iziula1 napisała:

> Musimy być wytrwali i wychodzić na ulicę, protestować. Robić to co oni robili p
                  > rzez ostatnie lata.

Pierwsza rzecz to rozsadna, kompetentna, stanowiaca autentyczna alternatywe opozycja. A tego brak. Opozycja z wizja, z planem, gabinetem cieni, opozycja punktujaca w Parlamencie i we wszystkich mozliwych mediach polityke wewnetrzna i zagraniczna w sposob jasny, prosty, to the point z klarownymi odniesieniami zarowno do obietnic wyborczych obecnie rzadzacych jak i kosztow (finansowych i spolecznych) wszystkiego, co krytykowac nalezy. Przy czym media sa super wazne. Jaka moc ma radio tego dziada z Torunia! A to w koncu bardzo old-fashion medium. I a propos koscielnych, to tez temat dla opozycji - szczegolnie w kontekscie taxation, dochodow, kontrastu w tym jak zyja klechy vs. tzw. wierni. Ale zeby to wszystko spelnilo oczekiwania i przelozylo sie na zwyciestwo wyborcze, potrzebny jest plan i dobra organizacja. Spontan jest cool ale na nim sie dlugo nie ujedzie. Life.
                  • nathasha Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:14
                    Nie wierze w to Bi. Nie w Polsce. Zaatakowanie KK spotka sie z takim odwetem ze opozycji buty pospadaja. Ludzie chca simple truths. To im daja prawicowe media. Popatrz jak to sie w US skonczylo: prosty przekaz, dobitny, powtarzany milion razy i ludzie to kupia. To robi prawica. Opozycji przyzwoitosc na to nie pozwala. Tak jak Clinton.
                    • bi_scotti Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:23
                      Ah, bo Amerykanie stali troche przed wyborem "z deszczu pod rynne", ewentualnie czy lepsza dzuma, czy cholera. To jednak inna sytuacja. PL ma wiecej niz dwie partie, ma zupelnie inna historie i doswiadczenia demokratyczne, nie wszystko da sie i nalezy porownywac wink
                      Co do kosciola w PL to jest to classic "waz wyhodowany na wlasnej piersi" a ja bym wrecz powiedziala, ze nawet bardziej vampire niz waz, bo z weza latwiej sie pozbyc, eh. Ale to nie znaczy, ze nalezy odpuscic. Uwazam, ze wrecz przeciwnie. Wazne jest budowanie w spoleczenstwie, szczegolnie w mlodym pokoleniu przekonania, ze wlasnie demokratycznymi decyzjami mozna de facto zmienic wszystko. Tak dlugo jak sie chce w te demokracje angazowac. I tu ja widze problem. W Wyspianskiego "zeby sie tylko chcialo chciec" - wciaz zbyt wielu sie nie chce, stad tacy uroczy emeryci jak WF musza wciaz wracac na scene ale to nie jest dobrze. PL potrzebuje mlodej sily politycznej z checia, wizja, moca, moze troche szalenstwem ale tez i wiedza, technika/technologia, znajomoscia swiata i takich przyziemnych technik wygrywania kampanii politycznych. Czekam, ciagle czakam z nadzieja na Mlodych Madrych Gniewnych acz Pokojowo Nastawionych wink I wierze, ze sie doczekam smile Cheers.
                  • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:16
                    Bi, plan długo falowy to wyrzucenie z polityki "starych" i wprowadzenie młodych.
                    Starzy już dość zepsuli.
                    Mam dość polityków z prawa i lewa których o '89 znam z imienia i nazwiska , którzy zmieniają tylko barwy partyjne jak im akurat bardziej się opłaca tongue_out
                    Nic się nie zmienia, kolejne wybory i znowu te same twarze, nazwiska.
                    • bi_scotti Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:30
                      iziula1 napisała:

> Starzy już dość zepsuli.
                      > Mam dość polityków z prawa i lewa których o '89 znam z imienia i nazwiska , któ
                      > rzy zmieniają tylko barwy partyjne jak im akurat bardziej się opłaca tongue_out
                      > Nic się nie zmienia, kolejne wybory i znowu te same twarze, nazwiska.

No przeca ja o tym wlasnie pisze! Ze przy calej jego pieknej karcie in the past i zachowanym political instinct, WF powinien juz byc na zasluzonej emeryturze albo zajac sie innym hobby niz polityka. Gdzie sa, do jasnej anielki, tacy jak ... bo ja wiem ... synowie Joa czy corki Default, corki Nangi ... no ci mlodzi wychowani w dobrych domach przez madrych rodzicow, ci mlodzi ktorzy powinni byc chetni gotowi by "ruszyc z posad bryle swiata", naprawic co "starzy" popsuli? Gdzie oni sa? Ciechowskiego tez juz nie ma zeby po razkolejny przerobic text "gdzie sa moi przyjaciele?", teraz to powinno byc bardziej "gdzie sa dzieci moich przyjaciol?" Nie na scenie politycznej uncertain Czekaja na special invititation? Hmmm ...
                      • nathasha Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:36
                        Naprawde dziewczyny w to wierzycie, mlodzi nasza przyszloscia?? Eee, a sanders, a corbyn a macron z zona? Przyszlosc nalezy do dojrzalych, wywazonych, do tych ktorzy pamietaja jak bylo, do tych ktorzy nie wychowali sie w schengen. Nie wierze w mlodych. Mlodzi sa glupi, narwani, chca palic swiat, obracac w zgliszcza i tworzyc nanowo. Ja chce tylko rozliczenia.
                        • livia.kalina Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:38
                          że tak powiem- z przyczyn technicznych- młodzi to nasza przyszłośćsmile Spokojnie- tych wspaniałych młodych nie zabrakniesmile
                          • nathasha Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:40
                            Owszem, dojrzali mlodzi wink wyspa much mi sie przypomina. I to jak mlodziez dala sie kupic na mlodego dude.
                        • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:40
                          nathasha napisała:

>Nie wierze w mlodych. Mlodzi sa glupi, narwani, chca palic swiat, obracac w zgliszcza
                          > i tworzyc nanowo.

Przyjedź do puszczy. Tam walczą młodzi.
                          Ja jak patrze na młodych w ONR też wątpię a potem widzę młodych walczących o drzewa, stojących na przeciw mechanicznych potworów do cięcia drzew..... Natasza, to jest nasza przyszłość.

>>>Ja chce tylko rozliczenia.

Ja też. Każdego z osobna!
                          • nathasha Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:46
                            Iziula, nie przecze ze w sprawach ktore im leza na sercu potrafia, ale polityka czesto nie jest jednym z nich. Boje sie mlodych, tu potrzba madrej chlodnej glowy i prawdziwego autorytetu.
                            • nangaparbat3 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 07:37
                              Potrzeba i jednych i drugich. I gorących, i chlodnych, tych z siłą młodości i tych z siłą spokoju.
                              Wysyłanie Frasyniuka na emeryturę to podcinanie gałęzi, na której się siedzi - mlodzi potrzebują autorytetów bardziej niż kiedykolwiek. Potrzebują ludzi, którym uwierzą, że są bezinteresowni, że wierzą w idealy, o ktorych mowią, że im zależy na innych i na "wspólnym dobru". Ponieważ takich ludzi wciąż brakuje, idą za byle kim i byle czym.
                            • paszczakowna1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 10:39
                              >Boje sie mlodych, tu potrzba madrej chlodnej glowy i prawdziwego autorytetu.

Jeśli chłodnej głowy, to nie Frasyniuk. smile (Mądry to on jest i ma autorytet, ale zawsze był narwany). Prędzej Kasprzak (on ma nieludzką cierpliwość).
                              • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 21:29
                                paszczakowna1 napisała:

> Jeśli chłodnej głowy, to nie Frasyniuk. smile (Mądry to on jest i ma autorytet, a
                                > le zawsze był narwany). Prędzej Kasprzak (on ma nieludzką cierpliwość).
                                >

Prawda. Powiem,ze to się wyczuwa podskórnie. Taką gotowość do buntu, przeciwstawienia się. Energię do działania.
                                • jan.kran Dzisiejsza młodzież. 13.06.17, 21:35
                                  wawalove.pl/Dziewczyna-usunieta-z-Sejmu-ma-komunikat-dla-marszalka-Kuchcinskiego-Chce-konsekwencji-a26489

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/mlodziez-z-unijna-flaga-w-sejmie,748680.html
                                  • iziula1 Re: Dzisiejsza młodzież. 13.06.17, 21:42
                                    Dzięki.
                                    Fajna dziewczyna. Odważna i mądra.
                                    A pomysł z flagą też skuteczny.

Nie należy tracić wiary w młodych ludzi.
                                  • joa66 Re: Dzisiejsza młodzież. 13.06.17, 23:22
                                    Nie chce mi się pisać dużo...ale...młodzież jest wspaniała ( nie przemawia przeze mnie prywata czyli dziecko moje osobiste, piszę ogólnie, "światowo").

Trzeba ich szukac inaczej niż przez głowne media, które się upadły niemal tak nisko jak politycy.
                          • nenia1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:49
                            Ale po co przyjeżdżać? Wygodniej na forum narzekać.
                            • nathasha Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:51
                              Nenia, ja fizycznie nie moge przyjechac. Wspieram jak moge innymi kanalami
                              • nenia1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:55
                                Czyli jak większość tutaj. Tyle, że przynajmniej wypadało by wtedy tak nie narzekać na innych, że głupi, narwani itd.
                                Może już dawno zresztą powinnam się przyzwyczaić do tego stałego dołowania i narzekania na forum. Ale czasem jeszcze mnie rusza...
                                • nathasha Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:59
                                  Ale dobrze ze rusza. Wal miedzy oczy, bo ja jestem pesymistka i czasem trzeba tak prosto z mostu. Nenka, nie narzekam na mlodych jako takich, w koncu jam tez mloda wink, tylko ze w polityce trza czegos wiecej. I mlodzi nie zawsze to maja. Ze nie wspomne o mediach. Ja o walce w puszczy czytam w okopress, doswiadczeni dziennikarze to sa smile
                        • bi_scotti Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:44
                          Sanders jest zwyczajnie za stary na stanowisko, o ktore sie ubiegal i to jest jego osobisty problem - blooming to late. BTW, mozna sie zastanowic, czy faktycznie traditionally leftist populist jest tak duzo lepsza alternatywa niz non-traditional right-wing populist? Skad sie wziela w spoleczenstwie amerykanskim ta "moda" na forowanie jakiegos populisty, from the left or from the right?
                          Wybory we Francji wygral Macron a nie jego zona! Significant difference, eh wink
                          Corbyn byl zwyczajnie lucky, ze sie porobilo w UK jak sie porobilo tuz przd wyborami - doprawdy trudno go nazwac "dojrzalym i wywazonym" - w UK to ie jeszcze podzieje z jego udzialem - bedzie ciekawie, co wcale nie znaczy, ze bedzie lepiej.
                          Nathasha, ja rozumiem, ze szukasz odniesien w polityce poza PL, bo to moze i rozszerzac horizon, i poprawiac humor, i dawac jakas potencjalna wizje przyszlosci ale mnie sie wciaz wydaje, ze nie wszytsko da sie i nalezy porownywac, bo to zwyczajnie ... apples & oranges smile
                          • 71tosia Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 00:37
                            tak poza merytorycznie, czy ty jestes jedna z tych co 'zostawiasz cara za cornerem'? Moze latwiej bedzie ci cale posty pisac po angielsku, z pewnoscia latwiej bedzie sie je wtedy czytac wink
                            • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 00:44
                              71tosia napisała:

> tak poza merytorycznie, czy ty jestes jedna z tych co 'zostawiasz cara za corne
                              > rem'? Moze latwiej bedzie ci cale posty pisac po angielsku, z pewnoscia latwi
                              > ej bedzie sie je wtedy czytac wink

A ja to lubię smile
                              Szczególnie pierwsze skojarzenia są zabawne a potem czytam drugi raz i "acha...rozumiem, to o to chodziło".
                              A "cheers" jest cudowne smile
                          • nangaparbat3 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 07:52
                            Hmmm.... Swego czasu miałam na pulpicie Twój rząd i premier wydawał sie tam jednym z najmłodszych.
                            Trzeba, jak wszedzie, ludzi o rożnych perspektywach i różnym doświadczeniu.
                            W mojej szkole dość często bywają politycy, z różnych opcji i w różnym wieku. Raz jeden się zdarzyło, że na koniec uczniowie spontanicznie wstali. Standing ovation uczcili Piniora, najbardziej niepozornego, nieśmialego, niezabiegającego o poklask starszego pana. Co on zrobił? Przekonał ich, że naprawdę postępuje zgodnie ze swoimi ideałami, że wierzy w to co mówi. Ludzie potrzebują idei i sensu, dlatgo tak latwo nimi manipulować.
                      • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:37
                        bi_scotti napisała:

> No przeca ja o tym wlasnie pisze! Ze przy calej jego pieknej karcie in the past
                        > i zachowanym political instinct, WF powinien juz byc na zasluzonej emeryturze
                        > albo zajac sie innym hobby niz polityka.

Bi , Frasyniuk jest jak fundament na którym ci młodzi mogą się oprzeć, stanąć, pójśc za nim.

Gdzie sa, do jasnej anielki, tacy jak
                        > ... bo ja wiem ... synowie Joa czy corki Default, corki Nangi ... no ci mlodzi
                        > wychowani w dobrych domach przez madrych rodzicow, ci mlodzi ktorzy powinni byc
                        > chetni gotowi by "ruszyc z posad bryle swiata", naprawic co "starzy" popsuli?

Nie wiem. Ja rozmawiam z synem, mówiąc co robie, gdzie idę protestować , co się dzieję. Ale on się właśnie zachłysną swoją prywatną wolnością. Nie rozumie jaki wpływ ma to co się dzieję na jego przyszłe życie. Ale ja mu mówię, podaje przykłady, nie ustępuję....może coś zostanie.

> Gdzie oni sa? Ciechowskiego tez juz nie ma zeby po razkolejny przerobic text "g
                        > dzie sa moi przyjaciele?", teraz to powinno byc bardziej "gdzie sa dzieci moich
                        > przyjaciol?" Nie na scenie politycznej uncertain Czekaja na special invititation? Hmm
                        > m ...
                        >

Nie wiem Bi, nie wiem gdzie są ludzie. Nie wiem dlaczego milczymy? Godzimy się na cenzurę, ograniczenia wolności?
                        Tak bardzo boimy się uchodzców? tongue_out Czy tak 500+ usypia sumienie?
                        • bi_scotti Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:55
                          Tych uchodzcow to PL naprawde powinna przyjac w jakiejs rozsadnej ilosci juz chocby po to zeby sie ten jakis przecietny Kowalski mogl przekonac, ze parafrazujac zanotowane w niezapomnianej ksiazce "Znaczy Kapitan" - "(...) znaczy, i oni tez ludzie!" smile Strachu przed nieznanym i tym co rosnie w wyobraznie mozna sie pozbyc wylacznie przez konfrontacje z reality. Ja tu czasem czytam na forum takie androny na temat Muslims, Islam, immigrants, refugees, i to pisane przez kobiety eweidentnie wyksztalcone i obpodrozowane po swiecie, ze az mi sie wirzyc nie chce, ze komus sie takie wizje w glowach rodza. No ale wyobraznia ma to do siebie, ze sky is the limit a jak sie nie ma mozliwosci pofunkcjonowania normalnie na codzien z ludzmi "skads tam" to potem pozostaje juz tylko napedzanie sie wlasnym strachem. Jak rzekl byl FDK “Only Thing We Have to Fear Is Fear Itself”, eh.
                          O 500+ sie nie wypowiem, bo wydaje mi sie, ze tzw. realne koszty i konsekwencje tych wyplat nie sa jeszcze ani w pelni znane, ani zanalizowane. Aczkolwiek, tania ta przyjemnosc to nie jest na pewno. Nothing comes from nothing ... Cheers.
                          • joa66 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:59
                            bi-scotti - twoja teza byłaby prawdziwa gdyby takie farmazony wypisywali tylko ludzie z miejsc monokulturowych. Niestety, to się dzieje wszędzie. Coś "jest w powietrzu". Niedawno czytałam felieton w brytyjskiej prasie o tym jak politycy dali ludziom glejt na rasizm, a zaczeło się to w czasie brexitowej kampanii.
                            • joa66 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 23:03
                              The inflammatory anti-European, anti-immigrant rhetoric used during the xxx campaign has now translated into violence, verbal and physical, and some hate crimes have been far worse than these personal stories of abuse.

Pytanie - o jakim państwie i kampanii mowa?
                          • nathasha Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 23:05
                            Bi, et tu brutus a potem czytam takiego posta i jak Cie tu nie kochac smile ale pamietaj ze przyjelismy 70 000 muzulmanskich czeczencow i nic to nie zmienilo. Nie wiem dlaczego. Czy ktos jakies badania na ten temat robi w polsce. Mnie tez wlos sie jezy ale nie przekonasz. A kazdy nowy atak, a takowe pewnie beda, isis nie spi, ich tylko w tym utwierdza. Moze nie powinno sie dyskutowac? Nie mam odpowiedzi. Ale jesli jest jak jest to moze przyznac sie do porazki i inaczej Unii dac znac ze jestesmy solidarni. Coraz czesciej mam wrazenie ze Chirac mial racje mowiac nam ze nie wykorzystalismy okazji by siedziec cicho.
                      • joa66 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:43
                        Oni są, bi-scotti. Tylko niekoniecznie o nich mówi się w mediach, zwłaszcza jeżeli istnieją poza głownym nurtem partyjnym.
                      • zona_glusia Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:44
                        bi_scotti napisała:
                        > wychowani w dobrych domach przez madrych rodzicow, ci mlodzi ktorzy powinni byc
                        > chetni gotowi by "ruszyc z posad bryle swiata", naprawic co "starzy" popsuli?
                        > Gdzie oni sa?
                        Chętni do działania są w ONR sad
                      • paszczakowna1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:58
                        >No przeca ja o tym wlasnie pisze! Ze przy calej jego pieknej karcie in the past i zachowanym political instinct, WF powinien juz byc na zasluzonej emeryturze albo zajac sie innym hobby niz polityka.

Frasyniuk mówi dokładnie to samo. On już swoją rewolucję miał. Coś w życiu zrobił - teraz kolej na innych.

Poza tym jest jeszcze jedna sprawa, a właściwie dwie - Frasyniuk może nie jest wybitnym intelektualistą, ale swoje wie. A wie tyle, że jak demokracja potrzebuje jego za wodza, to ta demokracja jest g... warta. A druga sprawa (wiem prywatnie), to że jak Frasyniuk słyszy "Władek musisz", to skojarzenia ma jednoznaczne. Z momentem, w którym pomiędzy jego dwiema odsiadkami mieli isć całą grupą złożyć kwiaty pod tablicą upamiętniającą robotników poległych w 1976, poszedł w końcu tylko on z Piniorem i dostali po trzy miesiące.

Zatem dajcie mu spokój. Frasyniuk może być symbolem, guru, ale wodzem nie będzie.
              • chicarica Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 23:19
                Trolle to trolle, za to im płacą. Dla mnie od trolli gorszy jest suweren, przekonany że tylko Jarek obroni go przed tymi, panie, uchodźcami.
            • aankaa Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 23:06
              iziula1 napisała:

> nathasha napisała:
              >
              > > I tak go teraz prawicowe klamliwe szmatlawce zmieszaja z blotem. Zyjemy w
              > czasa
              > > ch postprawdy.
              >
              > Już to robią. Wyciągają mu firmę przewozową big_grin
              >
              > Tak, a Kaczyński wille postawił z gliny i słomy, sam tongue_out

Kaczyński mieszka w willi, którą podarowano jemu tatusiowi
          • 1elka26 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:47

"Jękły głucho kamienie -
            ideał sięgnął bruku ---"

https://images84.fotosik.pl/632/ce4a405c2f06f848med.jpg

Po prostu wstyd.
            • bi_scotti Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:55
              1elka26 napisało:

> "Jękły głucho kamienie -
              > ideał sięgnął bruku ---"

Wieszczem? Okay, I can do that too!

(...) Ale nie depczcie przeszłości ołtarzy,
              Choć macie sami doskonalsze wznieść;
              Na nich się jeszcze święty ogień żarzy,
              I miłość ludzka stoi tam na straży,
              I wy winniście im cześć!
              (...)

I wiecej sie do Ciebie, Troll'u nie odezwe, bo nawet przez Ocean i przez screen mierzisz mnie i obrzydzasz. Bez odbioru.
              • 1elka26 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:14
                Pozostanę nieutulona w żalu - uwielbiam kulture wypowiedzi "obronców demokracji".
                • livia.kalina Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:19
                  Jest co uwielbiać. Zgadzam się.
                  • nathasha Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:21
                    Livia, nie dyskutuj,jej menadzer tego chce
            • nangaparbat3 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 23:12
              Kiepski fotomontaż, wstydzilabyś sie.
        • nangaparbat3 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:53
          Cel nie cel, znajomi tam siedzieli, najpeirw przenieśli jego, potem policjant podszedł do żony i bardzo uprzejmie zapytal, czy nie zchciałaby przejść do męża, odmówiła, więc ją przenieśli, z nalezytym szacunkiem.

Ale co do Frasyniuka pełna zgoda, odważny, mądry, i jeszcze przystojny do tego.
          • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:59
            nangaparbat3 napisała:

> Ale co do Frasyniuka pełna zgoda, odważny, mądry, i jeszcze przystojny do tego.
            >

Też to zauważyłaś ? smile
            • nangaparbat3 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:48
              Pytanie!
          • livia.kalina Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:20
            No przystojny jak cholera, nie ma co dyskutowaćsmile Tylko to takie seksistowskie jest. Bo jakby nie był przystojny to co, racji nie ma?wink
            • nathasha Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:22
              Wcale nie seksistowskie bo dla mnie w ogole nie przystojny smile
            • nangaparbat3 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:50
              Ma, ma. ale jest paru takich, co rację mają -
    • 71tosia Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:47
      Frasynika bardzo lubie ale jego niedzielna akcje uwazam za blad. Im wiecej ludzie jak Frasyniuk beda poswiecac uwagi 'miesiecznicom' tym wiecej Kaczynski bedzie rosl w sile. Prezydent Duda zapowiedzial polaczenia referendum konstytucyjnego z referndum 'w sprawie uchodzcow'- to jest cos przeciw czemu nalezy protestowac, akcja Frasyniuka od tej waznej rzeczy odciagnela publiczna uwage, niestety.
      • nathasha Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:50
        To juz po konstytucji sad
      • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 21:52
        71tosia napisała:

Tosiu, referendum będzie za dwa lata lub nie będzie. Przeciw czemu tu protestować? Przeciw czemuś niepewnemu i w czasie przyszłym?

Frasyniuk wyjaśnił to bardzo szczerze w rozmowie z Pieńkowską kiedy zapytała go "Dlaczego teraz, przy 86 miesięcznicy? "
        Obejrzyj to.
        • 1elka26 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:11
          Taak, szczerze wyjasnił. A tak naprawdę KOD powoli umiera, "totalna opozycją" nie potrafi nic spoleczenstwu zaproponować - więc na pierwsza linie ognia wystawia się człowieka o rzeczywiście niebanalnym zyciorysie. No i teraz na bank TVN i wyborcza będa zamieszczac poematy na cześć bohatera.

Dobrze skomentowal zachowanie Frasyniuka R. Szeremetiew - podobnie jak Frasyniuk skazany na 5 lat wiezienia i wraz z nim odbywający karę wiezienia w Barczewie:

"Obserwuję zachowanie Władysława Frasyniuka, który został wyniesiony na rękach przez policję - jego zwolennicy opowiadają, że w taki sposób traktowały go kiedyś władze PRL. Frasyniuk tego nie dementuje.

Czyżby uwierzył koledze z KOD, który twierdził, że stan wojenny nie wiązał się ze szczególnymi prześladowaniami oraz że „dochowano jakiejś kultury w tym wszystkim, w tym całym zdarzeniu”. No cóż, skoro dawniej komuniści „dochowali kultury”, jak rozumiem także w Barczewie, a teraz policja też potraktowała Frasyniuka kulturalnie to wniosek oczywisty – dziś jest tak jak za czasów PRL."
          wpolityce.pl/polityka/344026-frasyniukowi-ku-pamieci-dzis-jest-tak-jak-za-czasow-prl

I jeszcze jedna ciekawa kwestia> "Ciekawa to zależność, że UB-ek, SB-ek, TW czy komunistyczny generał przestali nimi być równo w 1989 roku i należy zapomnieć i wybaczyć, bo stawiamy grubą linię. Zaś hasło "legenda solidarności" do dziś robi za argument. To jak to w końcu jest? Jak po tamtej stronie to dziś już nieważne, a jak w opozycji to może się na tym wozić do końca świata?"
          • leokadia35 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:17
            Ale ci ludzie modlący się tam korzystają właśnie z demokracji do której on poniekąd się przyczynił. Może go jakiś alzheimer dopadł z racji wieku czy coś , może nie pamięta ale suma sumarum temu panu już dziękujemy
            • livia.kalina Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:22
              Oni się tam nie modlą. Kaczyński tam uskutecznia polityczny wiec. Pełen pogardy, nienawiści i przede wszystkim kłamstwa. I ludzie dobrej woli, których jest więcej, jak śpiewał bard, przeciw temu protestują.
              • 1elka26 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:32
                Ci protestujący - to sa ludzie dobrej woli???? To jakiś żart? Nie modlą się? - chociaz jezeli w trakcie gdy ludzie odmawiają różaniec , ci tzw. "ludzie dobrej woli" wrzeszczą "do koscioła" i "bedziesz siedzieć" - to mogą rzeczywiście nie słyszec modlitwy.

Siedem lat temu też "byli ludzie dobrej woli" - przyszli palikotowcy. Dzisiaj mamy marnych nasladowców.
                • livia.kalina Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:34
                  Żabula, a skąd to jest cytat?smile
                  • 1elka26 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:46
                    livia.kalina napisała:

> Żabula, a skąd to jest cytat?smile

Może lpiej przeczytaj co córka tego barda śpiewającego o ludziach dobrej woli powiedziala o kodziarzach wykorzystujących słowa tej pieśni:

"Wczoraj dowiedziałam się, że organizacja zwana KOD użyła utwór autorstwa mojego taty "Dziwny jest ten świat" podczas swej sobotniej manifestacji 12 -go grudnia.... A dziś Ci sami, spadkobiercy czerwonej zarazy....dzień przed 13-stym grudnia....wycierają sobie gębę jego hitem??????."
                    www.facebook.com/NataliaNiemenOficjalnie/posts/823615911090846
                    Więc może rzeczywiście , niech mentalni spadkobiercy czerwonej zarazy zastanowią się ?
                    • livia.kalina Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 23:06
                      łał- udało się. Ale wiesz, że ona ma coś z głową? I nie umie śpiewać. Jakiś czas temu krążył po forum filmik jak się kompromituje. Niestety pewnie ktoś jej życzliwe to pousuwałsmile
                    • 71tosia Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 23:49
                      corki i zona Niemena od lat prowadz batalie by piosenek Niemena nikt nie gral i nie siewal bez ich zgody, ktora nie latwo dostac skoro muzyka Niemena zniknela praktycznie z przesrzeni publicznej. Szkoda ze Niemen dzieki glupocie tych kobiet odchodzi w zapomnienie.
                      ps Sama zacytowana wypowiedz Natalii Niemen wskazuje ze pani ma duze problemy z zachowaniem rownowagi emocjonalnej. Piszac o 'mentalnych spadkobiercach czerwonej zarazy' chybaznakomicie sie wpasowujesz w chore klimaty, nie wiem tylko czy tego chcialas.
                • beataj1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 23:14
                  NO dobra. Czyli jak zasiądę/uklęknę na środku Marszałkowskiej i zacznę odmawiać różaniec to należy mnie nie ruszać by uszanować powagę sytuacji. Bo modlitwę należy uszanować.
                  A jak będę to robić co miesiąc to już wydarzenie cykliczne i wtedy mam pierwszeństwo przed kierowcami którzy chcieliby normalnie korzystać z jezdni.

Czy raczej powinno się mnie zamknąć w Tworkach? Cyklicznie?
                • aankaa Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 23:23
                  1elka26 napisał(a):

> Ci protestujący - to sa ludzie dobrej woli???? To jakiś żart? Nie modlą się? -
                  > chociaz jezeli w trakcie gdy ludzie odmawiają różaniec , ci tzw. "ludzie dobre
                  > j woli" wrzeszczą "do koscioła" i "bedziesz siedzieć" - to mogą rzeczywiście ni
                  > e słyszec modlitwy.
                  >
                  > Siedem lat temu też "byli ludzie dobrej woli" - przyszli palikotowcy. Dzisiaj m
                  > amy marnych nasladowców.

niech ludzie odmawiają różaniec w kościele a nie w pochodzie zajmującym szerokość całej ulicy a później wiecujący pod prezydenckim mieszkaniem
                  btw - nie zauważyli zmiany lokatora ? big_grin
              • paszczakowna1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:46
                >Oni się tam nie modlą.

To trudno z zewnątrz ocenić. Niektórzy się naprawdę modlą. I czasem wstyd mi jest, jak się 'nasza strona' potrafi tam zachować. Obywatele RP wielokrotnie prosili, by modlitw nie zagłuszać, ale cóż, ludziom np. z Polski Laickiej nie przetłumaczysz tego. Poza tym tyle policji, nerwy, adrenalina, mało kto umie zachować całkowity spokój.

Lubię tam być rano, wtedy jest inaczej. Nawet z Solidarnymi 2010 daje się ludzkie slowo zamienić.
                • nathasha Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:50
                  Wiesz paszczakowna, ja tych z Polski laickiej potrafie zrozumiec bo to nie jest modlitwa. Sto razy to powtarzam ale jak bylam na nie ingresji Wielgusa tez sie ludzie modlili atakujac dziennikarzy, krzyczac w kosciele. To nie jest modlitwa, im szybciej im ktos o tym powie tym lepiej. To tak w wymiarze duchowym, bo nie duchowym wiem o czym mowisz. Ale to nie przyjaciele, to Judasze.
          • livia.kalina Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:18
            dzień bez pie...nia o "totalnej opozycji" dniem bez 50 gr...
          • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:18
            Elka, wyjaśnij swoim mocodawcom że teraz GRUBEJ KRESKI NIE BĘDZIE.
            Rozliczymy was wszystkich. W imię demokracji i sprawiedliwości. Miłosierdzia nie będzie.
            • 1elka26 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:27
              Niestety - nie mam żadnych mocodawców. Ile to już razy prosilam o kontakt - chetnie wezmę nawet 50 groszy za wpis. Jak macie takie mozliwosci to poprosze o kontakt.

Co do milosierdzia - wiem, to jest dla lewakow obce i nieznane słowo. A co potraficie - też wiem, ale zapewniam nie uda wam sie powrót do budowy PRL-bis - to już przeszłość.
              • livia.kalina Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:33
                >Niestety - nie mam żadnych mocodawców. Ile to już razy prosilam o kontakt - chetnie wezmę nawet 50 groszy za >wpis. Jak macie takie mozliwosci to poprosze o kontakt.

tak kochanie, napisz to jeszcze z pięć razy to pewnie ktoś w to uwierzy. Zapewne dr Strosmajer ze Szpitala na skraju miasta albo inna kobieta zaa kontuarusmile
                >Co do milosierdzia - wiem, to jest dla lewakow obce i nieznane słowo.
                a jak to jest żabciu w twoim języku? "милость"?
              • aankaa Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 23:28
                1elka26 napisał(a):

> Co do milosierdzia - wiem, to jest dla lewakow obce i nieznane słowo. A co potr
                > aficie - też wiem, ale zapewniam nie uda wam sie powrót do budowy PRL-bis - to
                > już przeszłość.

no, wyznawcy ojcadyrektora i kościółkowego naczelnika to dopiero miłosierni
                ps. PRL-bis właśnie przeżywamy (to akurat zauważają ciut starsi niż 30+ )
          • mdro Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:25
            „dochowano jakiejś kultury w tym wszystkim, w tym całym zdarzeniu”

Dlaczego kłamiesz, pistorllu? Może przytoczysz faktyczny cytat?

I może sprostujesz resztę kłamstw? Np. przeczytawszy wywiad z Frasyniukiem?

Zaś co do "ciekawej kwestii" - prokurator czy sędzia stanu wojennego przestali nim być w momencie wstąpienia do PiS, nieprawdaż? A o tym, czym była "gruba kreska", niech twój operator doczyta, bo znowu się kompromituje nieznajomością polskiej historii.
          • morekac Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 00:24
            >który twierdził, że stan wojenny nie wiązał się ze szczególnymi prześladowaniami

Akurat jest to doświadczenie Kaczyńskiego Jarosława... Tak wielkiego opozycjonisty jak on nawet nie internowali.
        • 71tosia Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:23
          W sporze politycznym raczej protestuje sie przeciw czemus co ma byc a nie co bylo wink.
          Ja akurat wole by pan Frasyniuk protestowal przeciw glupim pomyslom prezydenta, premier czy przewodniczacego niz miesiecznicom, ktore akurat mnie tak bardzo nie przeszkadzaja.
          • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 22:25
            71tosia napisała:

> W sporze politycznym raczej protestuje sie przeciw czemus co ma byc a nie co by
            > lo wink.
            > Ja akurat wole by pan Frasyniuk protestowal przeciw glupim pomyslom prezydenta,
            > premier czy przewodniczacego niz miesiecznicom, ktore akurat mnie tak bardzo
            > nie przeszkadzaja.

Tosiu, odsyłam cię do jego rozmowy w TVN24. Posłuchaj przeciw czemu on tam protestuje i dlaczego teraz dołączył do protestu.
          • zona_glusia Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 12.06.17, 23:20
            71tosia napisała:
            > premier czy przewodniczacego niz miesiecznicom, ktore akurat mnie tak bardzo
            > nie przeszkadzaja.
            Tam się protestuje przeciwko ograniczaniu prawa do wolności zgromadzeń
    • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 00:02
      Obejrzałam jeszcze raz: Tchórzostwo Macierewicza jest powszechnie znane.
      Nie próbował się dowiedzieć jak zginęli jego przyjaciele w Smoleńsku.....zbiegł z miejsca wypadku...nie jest żadnym autorytetem.....
      • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 00:12
        Wolność nie jest dana raz na zawsze.
        Wolność trzeba pielęgnować w sobie, wolność i szacunek do innego człowieka, trzeba pamiętać,że moja wolność nie może ograniczać wolności innego człowieka...
        • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 00:17
          Ja poszedłem na te miesięcznice dla was, młodych, w waszym imieniu abyście zrozumieli jak ważna jest wolność.
          Wszyscy przyszliśmy byście żyli w normalnym i życzliwym kraju. Tego się uczcie od tej pierwszej Solidarności.
          Ta wielka solidarność polegała na tym,że nie pytaliśmy skąd przychodzicie , tylko co razem możemy zrobić dla wspólnej przyszłości.
          • bi_scotti Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 00:50

> Wszyscy przyszliśmy byście żyli w normalnym i życzliwym kraju. Tego się uczcie
            > od tej pierwszej Solidarności

www.youtube.com/watch?v=osGj7kIVjJ0
            • iziula1 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 00:55
              Dziękuję....łezka kapu kap.....w oku się kręci.

Sama jestem widzem z darmowym biletem, bo wolność dostałam bez walki, byłam nastolatką w "89.
            • issa-a Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 02:11
              nie no, przepraszam cie bi_scotti ale ty, właśnie ty, masz chyba najmniejsze prawo do pouczania , dawania "dobrych rad", ubolewania itp itd. Zdaje się, że właśnie ty i twój małżonek, daliscie nogę z "ojczyzny" kiedy ta była w kłopocie. Wybraliście wygodne życie, majac w odwłoku to, co dzieje się w Polsce.
              Wtedy, w latach 80-tych, trzeba bylo chodzic na demonstracje, latać z bibułą i ratować kraj.
              Wybrałaś inaczej więc cicho sza, teraz.
              ja nawet rozumiem jakies resentymenty - ale to tylko na zasadzie obserwatora a nie rady "dobra ciocia'.
              No, to dosyć wkurzajace jest. Dla tych, co pamiętają doskonale tamte czasy. I Frasyniuka m.in.

> Gdzie sa, do jasnej anielki, tacy jak ... bo ja wiem ... synowie Joa czy corki Default, corki Nangi ... no ci mlodzi >wychowani w dobrych domach przez madrych rodzicow, ci mlodzi ktorzy powinni byc chetni gotowi by "ruszyc z >posad bryle swiata", naprawic co "starzy" popsuli? Gdzie oni sa?

przypomnij sobie siebie. Oni sa pewnie tam, gdzie ty byłaś w latach 80-tych. Uważasz, że zawsze muszą znaleźć się jacyś "oni"? którzy doope za ciebie nadstawiać będą?
              Ci młodzi, w wiekszosci, tyrają za grosze, zeby przeżyć. Twoje dzieci takiego klopotu nie mają.
              Wiec naprawdę, zamilcz.
              • bi_scotti Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 05:17
                forum.gazeta.pl/forum/w,567,163740968,163740968,Kogo_macie_wygaszone_.html#p163746518
                • issa-a Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 22:48
                  wiesz, nawet gadać mi się chce...
                  Mozesz sobie wygaszać, to i tak rzeczywistosci nie zmieni.
                  I mojego zdania o tobie - a pewnie jestem twoją równolatką więc ciemnoty mi nie wciśniesz.
                  Nie mam prooblemu z pamiecią, póki co.
    • sylwus34 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 08:29
      Obawiam się, że Frasyniuk to " odgrzewane kotlety". Niestety
      • leokadia35 Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 08:47
        Komorowski:
        ,, Miałem wczoraj satysfakcję widząc jedną z pań posłanek partii rządzącej jak czmychała z sejmu pod eskortą policji ,,
        Wyobraź sobie co by było gdyby te słowa wypowiedział Kaczyński
        • nathasha Re: W. Frasyniuk w TVN24 FpF 13.06.17, 08:55
          Poklask i brawa rezimowych mediow i wyborcow. To by bylo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka