Dodaj do ulubionych

Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezesa" działa

27.06.17, 07:05
www.tvn24.pl/burmistrz-przekrecil-imie-prezydenta-andrzeja-dudy-aleksander-duda,752097,s.html
Akuracik. Z wrażenia przekręcił...
To sie musiał Artur wkurzyć.... To jest Adam. Znaczy Andrzej.
Przepraszam. PAN PREZYDENT ANDRZEJ. D.
Obserwuj wątek
    • mamma_2012 Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezesa" d 27.06.17, 08:05
      Prezydent to... Dudawink
      Aleksander, Amroży, Adrian, to nieważne, najgorsze to, że to Dudawink
    • cauliflowerpl Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezesa" d 27.06.17, 08:17
      "Duda" po hiszpańsku to "wątpliwość" big_grin
      Nazwisko - fatum.
      • mamma_2012 Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 08:33
        Według Arabów rządzi nami "robak"
        pl.m.wiktionary.org/wiki/دودة#.D8.AF.D9.88.D8.AF.D8.A9_.28j.C4.99zyk_arabski.29
        To by nawet tłumaczyło jego nienawiść do tej grupy big_grin
        • mamma_2012 Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 08:34
          I to nie zwykły, a rodzaju żeńskiegobig_grin
      • mamablue Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 09:56
        smile
    • purchawkapuknieta Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezesa" d 27.06.17, 08:46
      "Konstytucja! Konstytucja!"
      "O - bro -nimy de - mo - krację!"

Obrończynie konstytucji o głowie RP wybranej w demokratycznych wyborach. bomba big_grin
      • ulau Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 08:50
        purchawkapuknieta napisała:

>
        > Obrończynie konstytucji o głowie RP wybranej w demokratycznych wyborach. bomba
        > big_grin
        >

A przypomnij może, jak Wy, PIS-trole, nazywaliście prezydenta BK?
        • purchawkapuknieta [...] 27.06.17, 09:10
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • zlotarybka_1 Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 09:13
            A co jest obelzywego w Adrianie czy Ambrozym?
            • purchawkapuknieta [...] 27.06.17, 09:21
              • zlotarybka_1 Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 09:25
                A poprzedni Prezydent RP nazywal sie Komorowski czy Komoruski?
                • purchawkapuknieta Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 09:32
                  A czy ja nazywałam go Komoruski?
                  • mamma_2012 Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 09:38
                    A Merkel to Merkel czy Makrela?
                    • purchawkapuknieta Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 09:43
                      Dlaczego mnie o to pytasz? Nie wiesz, czy Merkel, to Merkel, czy Makrela?
                      • morgen_stern Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 10:02
                        Nie zgrywaj głupa.
                        • livia.kalina Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 14:16
                          >Nie zgrywaj głupa.
                          Prawda? Aż się prosi coś takiego napisać.
                        • purchawkapuknieta Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 16:27
                          Nie wiesz, dlaczego właśnie mnie o to pytasz? Czyżbyś sugerowała, że nie wiem, czy Merkel to Merkel, czy Makrela? A może sugerujesz, że nazywam Merkel Makrelą?
                          • morgen_stern Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 16:28
                            Sugeruję, że zgrywasz głupa.
                            • purchawkapuknieta Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 16:50
                              Nie rozumiem, dlaczego do mnie kierujesz pytanie? Widziałaś, że nazywam Merkel Makrelą? Czy stosujesz zasadę odpowiedzialności zbiorowej?
                  • cosmetic.wipes Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 16:58

> A czy ja nazywałam go Komoruski?
                    >

Nazywał się Komorowski, a nie bronkom.
                    • purchawkapuknieta Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 17:15
                      BronKom smile

Czy równie żarliwa w poprawności jesteś w przypadku polityków z niemiłych ci ugrupowań? Sprawdźmy!
                      • cosmetic.wipes Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 18:00
                        Ciebie już sprawdzono i znowu wyszlas na głupa big_grin
              • zawsze-w-drodze Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 09:31
                Purchawka ale szacunek do Głowy Państwa (należny z racji pełnionej funkcji) można łatwo nadwyrężyć - twittowaniem z "leśnym ruchadłem", podpisywaniem wszystkiego jak leci, łącznie z kwitem z pralni sprzątaczki...
                • zawsze-w-drodze Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 09:33
                  Pomyśl o Clintonie i jego cygarach albo Bushu-seniorze i jego "bushyzmach" - naprawdę nie było z czego kpić?
                  • purchawkapuknieta Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 09:42
                    a, tyle. nie wchodze w utarczki, gdyz wychodzę big_grin Z domu big_grin
                • purchawkapuknieta [...] 27.06.17, 09:41
                  • zawsze-w-drodze [...] 27.06.17, 09:50
                    • purchawkapuknieta Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 15:58
                      Nie, ale podejrzewam, ze jego godności broniłaś przed tymi, którzy go przezywali (jakoś to słowo mi tu pasuje big_grin)
                      W całym internecie nie znajdzie się wypuszczonego przeze mnie postu z wyzwiskiem wobec BronKoma. Acz moje zdanie o nim, niejednokrotnie wyrażane, jest bardzo niepochlebne, gdyż oparte na faktach.

"BronKom" stworzony na motywie JarKacza, który to skrót uważam za fajną ksywkę. "Bronko" od imienia może nie nobilituje, ale z Bronco Billim mi sie kojarzy big_grin Ot, i taka róznica.
                      • zawsze-w-drodze Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 17:00
                        Niekoniecznie. Dla mnie Bronek był obciachem. Każdy myśliwy jest dla mnie obciachem. A Bronek do tego sprawiał wrażenie lekko ociężałego, niedouczonego, zagrodowego szlachciury z przasnym poczuciem humoru i wąsem. Ale nawet on nie korespondował z "seba s.ra do chleba" i nie robił selfików po nocach.
                        • purchawkapuknieta Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 17:33
                          Skąd pomysł, że Bron ma korzenie szlachetne? Przecież sprawa została zdementowana, tzn. wygasła, znikneła, przestano o tym mówić, jak gdyby nie było nigdy tematu.
                          www.bliskopolski.pl/ludzie/bronislaw-komorowski/pochodzenie/

I faktycznie, nie twittował po nocach, on swoje teksty walił w świetle kamer ;P Wiem, ze go nie lubisz i masz do tego prawo, ale na tle BK, LW i AK to klejnot.
                          • zawsze-w-drodze Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 17:36
                            Pojmujesz różnice miedzy "sprawiał wrażenie" a "był"?
                            Suski ma podobny image. Nie mam pojęcia o jego pochodzeniu.
                            PS. Czemu wycięto moja opinie o bulu? Pilnującym żyrandola? Co radził zmienić prace i wziąć kredyt?
                            • purchawkapuknieta Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 17:47
                              O Suskim nie mówimy big_grin (niemniej to zupełnie nieszkodliwa poczciwina)

Nie napisałaś, zasugerowałam się silnym argumentem jego szlachectwa, który to kiedyś w kampanii się pojawiał. Uwaga, mówię: Przepraszam, że przypisałam ci slowa, których nie powiedziałaś smile
                            • purchawkapuknieta Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 17:50
                              A, teraz widzisz, jak działa forumowe Ministerstwo Prawdy ;D (a propos wycinania). Pewne fakty, choć wydaje ci się, ba, jesteś pewna, że zaistniały, to nie istniały big_grin M.in. dlatego nie wchodzę w dyskusje.
                            • purchawkapuknieta Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 17:51
                              Spadam, bo mi sie komp przegrzewa, a wieczorem chce sobie "better call Saul" obejrzeć smile
                  • paszczakowna1 Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 12:38
                    > I tak, robią to dla większości, która sobie tego w demokratycznych wyborach, zgodnie z obowiązującą Konstytucją zażyczyła.

Kiedy ty się nauczysz, że "większosć" to ponad 50%, nie niecałe 38%? Doprawdy to takie trudne? 100% to całość, 50% połowa, większość to więcej niż połowa.
                    • isa1001 Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 14:31
                      Do urn wyborczych poszło około 50 proc. Polaków. Spośród wszystkich uprawnionych do głosowania zaledwie 18,5 proc. wybrało PiS. Faktycznie większość jak się patrzy!
                    • purchawkapuknieta Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 15:49
                      A ile procent opowiedziało sie za obowiązującą Konstytucją? Jak rozumiem należy ją czym prędzej zmienić.
                      • mamma_2012 Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 15:56
                        Też nie można mówić, że poparła ją większość narodu, chociaż stwierdzenie poparła większość głosujących jest prawdziwe, pisu nie poparła ani większość narodu ani nawet większość głosujących. Zapamiętaj.
                        • purchawkapuknieta Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 16:39
                          Andrzej Duda: 8 630 627
                          Konstytucja 1997: 6 396 641

Prawo i Sprawiedliwość 5 711 687 37,58
                          Platforma Obywatelska RP 3 661 474 24,09
                          KWW „Kukiz’15” 1 339 094
                          Nowoczesna Ryszarda Petru 1 155 370
                          Polskie Stronnictwo Ludowe 779 875

tyle
                          • iwles Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 16:55

widzę, że matematyka nie jest twoją mocną stroną, tak samo jak czytanie ze zrozumieniem:

Konstytucja 1997: 6.396.641 / 12.137.136 głosów = 52,7% głosujących

Duda w II turze: 8.630.627 / 16.993.169 głosów = 50,78% głosujących

Pis w 2015: 5.179.092 / 14.898.934 głosów = 34,76% głosów.
                            • purchawkapuknieta Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 17:00
                              Czyli, jak rozumiem, 6'397 > 8'631. Rzońca.
                              • iwles Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 17:04

tak samo jak 52,7% < 50,78%
                                • purchawkapuknieta Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 17:44
                                  No fakt, maturę zdawałam w starym trybie i uczyli mnie, ze 8.630.627 > 6.396.641; że 16.993.169 > 12.137.136; ze frekwencja 55,34% > 42,86% i że przy takich danych Prezydent Duda ma silniejszy mandat społeczny od Konstytucji 1997. Ale widać matematyka i logika się zmieniła.
                                  • iwles Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 17:51

nie, logika się nie zmieniła, widocznie ty zawsze byłaś słaba z rozumienia tekstu, skoro nie ogarniasz, co znaczy pojęcie "większość głosujących".
                          • mamma_2012 Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 17:32
                            W szkole chyba dużo spałaś albo rzadko bywałaś.
                  • cosmetic.wipes Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 17:01

> Oni program realizują. I tak, robią to dla większo
                    > ści, która sobie tego w demokratycznych wyborach, zgodnie z obowiązującą Konsty
                    > tucją zażyczyła.
                    >

Wybacz, ale 18% z wszystkich Polaków i 38 z glosujacych to nijak nie jest większość.
                    No chyba, że stosujesz pisią matematykę big_grin
              • iwles Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 11:22

> Skoro przekręcanie imienia głowy państwa nie świadczy o umniejszeniu jego roli

a prezydentem jest imię ? czy człowiek ?
                • purchawkapuknieta Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 15:51
                  jprdl
                  • morgen_stern Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 16:31
                    Nie zauważyłam, żebyś protestowała / protestował, kiedy pisano tu na forum nie raz, i nie dwa, i nie dziesięć "Komoruski", "ryży" i używano innych obelżywych określeń wobec ludzi z PO. Wtedy było ok, siedziałaś cicho, a teraz nagle bronisz powagi prezydenta. Więc ponownie - nie zgrywaj głupa.
                    • purchawkapuknieta Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 16:57
                      A ty protestowałaś? Przypuszczam, ze energicznie. Tak energicznie, jak teraz obrazasz obecną głowę Państwa.

Czyli znajdujemy się na tym samym poziomie hipokryzji? Z tym, że u drobnomieszczańskiego barachła, które nie doroslo do demokracji i wznieca brunatną falę, co przejawia sie w wyborze PiS i Andrzeja Dudy taka zgnilizna moralna nie dziwi. Ale w przypadku kogoś takiego jak Ty, szlachetnej z urodzenia, wyedukowanej, wrażliwej humanistki to letki, że tak powiem, zgrzyt.
                      • morgen_stern Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 21:34
                        Nie jestem szlachetnie urodzona ani szczególnie wyedukowana, co ty bredzisz? I powiedz mi łaskawie, jak to strasznie obrażam teraz tę "głowę państwa" flirtującą na twitterze z leśnym ruchadłem?
                  • iwles Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 16:33

przekręcenie imienia czy nazwiska może ująć co najwyżej szacunku do CZŁOWIEKA nie do stanowiska !
                    I weź to sobie przemyśl, zanim następnym razem coś prdlsz
              • chicarica Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 16:01
                Prezydent Du...a swą rolę umniejszył sam.
                Swoim własnym zachowaniem: jako podpisywacz, rechoczący pajac i podnóżek überprezesa.
                Spotyka się z dokładnie takim szacunkiem, na jaki zasługuje.
                • purchawkapuknieta Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 16:29
                  Zalatuje Urbanem big_grin
                  • morgen_stern Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezes 27.06.17, 16:35
                    Nieee, Urbana raczej Adrian nie pobije. Za głupi jest na to.
    • maniusza Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezesa" d 27.06.17, 09:08
      Burmistrz zrobił prezydentowi prawdziwy PSIKUS big_grin big_grin big_grin
    • mamablue Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezesa" d 27.06.17, 09:44
      Słyszałam to już w tylu miejscach,że mnie to wcale nie dziwi. Weszło chyba do języka na stałe.
    • anika772 Re: Aleksander? Adrian? Ambroży? "Ucho prezesa" d 27.06.17, 10:34
      Jakoś nie wierzę że ta pomyłka to "z emocji".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka