Dodaj do ulubionych

Kupa na basenie :/

11.07.17, 23:09
Młody (4,5) uczy się właśnie pływać i w ogóle super mu idzie, ja zachwycona obserwuję kolejne wyczyny. Nurkuje sobie w brodziku i zbiera jakieś cekinki, które komuś odpadły z kostiumu. W pewnym momencie zaintrygował go jakiś obiekt, mnie zresztą też. Okazało się, że to kupa... Nieduża, ale jednak. Bobek długości ze 2 cm.
Zgłosiłam do ratowników, basenik natychmiast zamknięto, a my poszliśmy na duży basen. Zaletą całej sytuacji jest to, że młody nauczył się pływać na głębokiej wodzie. Wadą jest to, że do tej pory czuję pewną odrazę, że moczyliśmy się w czymś takim. Ble.
Obserwuj wątek
    • leann32 Re: Kupa na basenie :/ 12.07.17, 00:16
      Pewnie jakies dziecko zrobilo skoro brodzik. Rodzic tez nie zawsze zauwazy, szczegolnie jak to taki maloformatowy wybryk.

Bywa.
    • paloma_blauwinder Re: Kupa na basenie :/ 12.07.17, 10:19
      Miałam kiedyś mały wypadek w basenie i dość mocno się skaleczyłam (pomijam już, że nabroczyłam krwią do basenu i nikt tego basenu nie zamknął) - ale mimo natychmiastowej dezynfekcji rana strasznie mi się paprała, spuchła i bolała, jak nigdy przedtem, a miewałam już zanieczyszczone skaleczenia. Dopiero po augmentinie zaczęło mi przechodzić. Od tego czasu traktuję niebieską świeżość wody basenowej z dużą rezerwą.
    • ekasia27 Re: Kupa na basenie :/ 12.07.17, 10:29
      No i dlatego nie chodzę na żadne baseny i dzieci do tego specjalnie nie namawiam.
      Moczenie się w czyichś wydzielinach nie jest dla mnie przyjemne.
    • conena Re: Kupa na basenie :/ 12.07.17, 10:44
      bleeee, ale w sumie zabawna historia.

w jeziorach jest milion razy gorzej, dla mnie kąpiel w jeziorze to ostateczna granica mojej strefy komfortu, której nigdy nie przekroczę.
      dziwne, że ten bobek się nie rozpuścił, w tej chemii, którą sypią do basenów powinien. może to jednak nie był bobek, tylko kawałek styropianu, np. z makaronu? sama w to wątpię, ale piszę żeby Cię pocieszyć, że może jednak nie z bobkiem się moczyliście big_grin
      • rulsanka Re: Kupa na basenie :/ 12.07.17, 12:33
        Bobek na pewno, leżał sobie spokojnie na dnie i wyglądał hmm... charakterystycznie.
    • ichi51e Re: Kupa na basenie :/ 12.07.17, 12:05
      obrzydliwe ale chyba bedziecie zyc. Na pocieszenie dodam ci ze kiedys w ogole czlowiek mial wiecej kontaktu z roznym syfem (np dzieci w gospodarce) i jest raczej dobrze zabezpieczony przeciwko przypadkowej ecoli.
      • rulsanka Re: Kupa na basenie :/ 12.07.17, 12:36
        Ecoli raczej się nie obawiam, tylko wrażenia estetyczne były niefajne. Dobrze, że się młody nie zakrztusił, a zdarza mu się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka