paszczakowna1 12.07.17, 13:46 wyborcza.pl/7,75398,22083277,nagla-zmiana-porzadku-obrad-sejmu-dzisiaj-pis-przejmie-sady.html Pikieta pod Sejmem zaczyna się 14:00-15:00. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triss_merigold6 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 13:49 Biedna, nawet w wakacje nie masz urlopu od pikietowania. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 14:25 Ano nie mam. Byłam pod Sejmem też w Wigilię, spędziłam tam Sylwestra. I wiesz co? Nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 15:04 Grunt to znaleźć hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 20:17 Gdyby więcej osób miało takie "hobby", to Polska miałaby szansę przetrwać. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 16:13 > Ano nie mam. Byłam pod Sejmem też w Wigilię, spędziłam tam Sylwestra. I wiesz c > o? Nie żałuję. pewnie, pewnie. Hołdys też wzywał ludność do udziału w manifie, twittując prosto z salonu SPA. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 17:53 Tyle tylko, że ona rozumie, że niszczenie trójpodziału władzy jest korzystne tylko dla rządzących a niezmiernie szkodliwe dla obywatela. Ty tego rozumiesz. Albo udajesz, że nie rozumiesz. Zwykły Kowalski już nie ma żadnych szans wygrać będąc w jakimkolwiek sporze z władzą, nawet jeżeli będzie miał rację. Faktycznie jest się z czego cieszyć. I to dzieje się w kraju, który pamięta jeszcze czasy komuny. Trudno uwierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 01:04 A to wszyscy jak Polska długa i szeroka maja tego dnia wakacje? triss_merigold6 napisała: > Biedna, nawet w wakacje nie masz urlopu od pikietowania. Odpowiedz Link Zgłoś
suchawloszkana3 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 13:51 Nie zdziwilabym sie, gdyby projekt nowego podatku paliwowego byl tylko po to, zeby przykryc ta sprawe. Nawet na Niezaleznej w komentarzach same nieprzychylne komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
anetapzn3 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 13:58 I do tego prowadzą, do końca demokracji i całkowitego podporządkowania sobie wszystkiego. uważają, ze wakacje, ludzie nie zwrócą uwagi. Na jesień ma wrócić do sejmu sprawa całkowitego zakazu aborcji. A poparcie dla pisu oscyluje w granicach 37-38%, a dla Dudy powyżej 50%.....kuriozalny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 14:28 Niedorosly do demokracji. Przeciez do unii tez bysmy nie weszli bo ludzie dali sie oglupic prawicowcom. Brzuch pele bo jest ok a jak sie dokona katastrofa to juz nie bedzie powrotu. Jestem taka zla. Odpowiedz Link Zgłoś
anetapzn3 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 14:35 Dziennikarka Katarzyna Kolenda Zaleska skomentowała wniesienie pod obrady Sejmu ustawy o Krajowej Radzie Sądownictwa przez marszałka Marka Kuchcińskiego (PiS). Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 14:46 nathasha napisała: > Niedorosly do demokracji. Przeciez do unii tez bysmy nie weszli bo ludzie dali > sie oglupic prawicowcom. Brzuch pele bo jest ok a jak sie dokona katastrofa to > juz nie bedzie powrotu. Jestem taka zla. ile ty masz lat? Poważnie pytam. Chyba się nie wstydzisz, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 14:54 A ty jaki masz tylek? Powaznie pytam. Chyba sie nie wstydzisz Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 14:58 Jak na moje 38 lat - śliczny. To ile masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 20:32 nathasha napisała: > 36 Myślałam,że masz 30 i kruczo czarne kręcone włosy.... Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 20:42 No 30 bym chciala miec, wlosy mam w polowie blond Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 15:12 Co znaczy, nie weszlibysmy? Poparcie dla UE w czasie akcesji było w Polsce bardzo duże. Idąc Twoim tokiem myślenia UK nie doroslo do demokracji, bo też się dało oglupic prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 15:23 Poparcie dla unii bylo tak wysokie ze byla realna szansa ze referendum nie przejdzie bo nie bedzie frekwencji. Zaangazowania papieza tez juz nie pamietasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 16:07 Pamiętam Ale przeszło więc wybacz, ale gdybanie jest niepoważne. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 17:42 No bardzo niepowazne w obliczu polexitu. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 15:14 Cena też może być kuriozalna. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 15:38 Mogę pocieszyć - na jesieni poparcie wzrośnie jeszcze bardziej . Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 15:40 Bez demokracji nie watpie ze bedzie na poziomie 105% Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 15:44 Ato się ma do ceny - o ktorej pisałam - jak? Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 15:46 > A poparcie dla pisu oscyluje w granicach 37-38%, a dla Dudy powyżej 50%.....kur > iozalny kraj. Przypomnę, że w 2007 PO wygrała z wynikiem 41,5%, a w 2011 wygrała z 39%. Czyli mieliśmy europejskie, oświecone społeczeństwo i najwyraźniej dopiero osiem lat rządów Platformy tak ogłupiło społeczeństwo, że zaczął wygrywać PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 17:33 Ooo...dobre podsumowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 17:37 Po rządach PiS jednakże społeczeństwo będzie tak durne, że już nie będzie czego zbierać. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 18:09 Przecież zawsze jest tak, że obywatele po pewnym czasie odwracają się od partii rządzącej. To jakaś nowość jest? PO rządziła jednak dość długo, bo dwie kadencje, i to mimo działań chamskiej totalnej opozycji. Zobaczymy jak będzie z PiS-em. A jak widać, mimo łapówki, nie jest wcale tak różowo: www.nowosci.com.pl/polska-i-swiat/a/wyciekl-wewnetrzny-sondaz-pis-partia-rzadzaca-przegrywa-ze-zjednoczona-opozycja,12227397/ Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 18:25 Tylko kuuuurka wodna, niech ta opozycja się w końcu zjednoczy... chole..... Odpowiedz Link Zgłoś
owczarkini Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 07:31 >Na jesień ma wrócić do sejmu sprawa całkowitego zakazu aborcji. Nie, nie, to zwykła ściema i taktyka. Projekt złożą, my złożymy drugi, Kuchciński to wrzuci do zamrażarki, podgłośni się jakąś medialną przykrywkę, a w tym czasie pani magister Wolfgangowa z resztą swojej dziwnej menażerii stwierdzi, że aborcja ze względu na wady płodu jest sprzeczna z Konstytucją bo cośtam. Albo wręcz wbrew medycynie że zespół Downa nie jest ciężkim upośledzeniem - bo kto im zabroni coś takiego ogłosić? Mogę się założyć. Myślę, że oni świetnie zdają sobie sprawę, że całkowity zakaz nie przejdzie, tak samo jak karanie kobiet, ale Rydzola i żelazny elektorat uwiera tzw. "aborcja eugeniczna". Jednak wady są różne, kolejne chazaniątko z resztką mózgu gnijącą na wierzchu niekoniecznie podniosłoby sondaże, a o nowych obywatelach z ZD będzie można w filmikach propagandowych opowiadać. Już mi się rzygać chce. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 15:37 > Pikieta pod Sejmem zaczyna się 14:00-15:00. Coś mi się wydaje, że pikieta niewiele Wam pomoże. Może zorganizujcie dwie pikiety albo trzy. Co będziecie robić na pikiecie? Polecam strategię Obywateli RP - ostatnio zorganizowali manifę tylko po to, żeby się demonstracyjnie rozejść. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 15:40 Polecam pikietw smolenska, w ramach niewidzenia rzeczywistosci oslaniali sie parawanami Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 15:46 Co było bardzo zabawne. Prawie jak czołgający się trzylatek psłonięty kocem. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 15:43 A co mieli zrobić? Próba rozróby nie udała się więc nie mając nic konstruktywnego do zaproponowania trzeba było się rozejść. Pocieszające jest tylko to, że pomimo takiego nakladu sił na agitację tak mało ludzi daje posłuch tym antydemokratycznym hasłom o oczywiście poza wiernym gronem "ludzi honoru". Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 15:52 > A co mieli zrobić? Próba rozróby nie udała się więc nie mając nic konstruktywne > go do zaproponowania trzeba było się rozejść. Już nie tylko żadnego pomysłu na Polskę, ale nawet żadnego pomysłu na zapełnienie czasu na manifie. A serio to zobaczyli, ile ludzi przyszło na miesięcznicę smoleńską (sami ich sprowokowali zapowiadając blokowanie), wystraszyli się stoczniowców i poszli. Wałęsa ich błyskotliwie wystawił, jak tylko poszły do drukarni okładki Wyborczej i Newsweeka, to stwierdził, że nie idzie i dyplomatycznie przeczekał w szpitalu. Widziałaś jak Cimoszewicz skandował "precz z komuną", a pułkownik Mazguła - "Solidarność, Solidarność"? He he he, kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 16:05 > Widziałaś jak Cimoszewicz skandował "precz z komuną", a pułkownik Mazguła - "So > lidarność, Solidarność"? He he he, kabaret. Wydaje mi się, że ematka jest jednym z niewielu miejsc, gdzie trzeba przypomnieć, że Cimoszewicz zapisał się do PZPR w 1971. Po 1968 i po masakrze robotników na Wybrzeżu w grudniu 1970 ludzie masowo wypisywali się z partii, a Cimoszewicz przeciwnie, jego rok 1968 nie zniechęcił i zaraz po wymordowaniu robotników na ulicy przez partię on się do niej zapisał. Był to czas, kiedy wielu ludzi odwróciło się od PZPR, co takim jak Cimoszewicz ułatwiło karierę w partii. W stanie wojennym też ludzie masowo odchodzili z partii, natomiast Cimoszewicz nigdy się nie wypisał i przestał należeć do PZPR tylko dlatego, że ją zlikwidowano. Teraz krzyczy "precz z komuną", a opozycja eksponuje go jako lidera walki z komuną, ponieważ nikogo lepszego nie mają. Jest jeszcze Paweł Kasprzak, nie zapominajmy o nim, nadzieja opozycji. Podaję tylko podstawowe dane. Zainteresowanych zapraszam do wyszukiwarki, znajdą rzeczy o wiele ciekawsze. Wiency takich bohaterów! Wiency! Odpowiedz Link Zgłoś
anetapzn3 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 16:11 Tiszantul, ty sama swoje wpisy komentujesz? Hmm, taki macie teraz przekaz dnia? Mają w ten sposób mocy jakiejś nabrać ? Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 16:13 Zawsze te parę groszy od wpisu więcej pistrollowi wpadnie... Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 18:27 W tej swojej zapiekłości zapomniała się przelogować. Niezła żenada. Ale widać jak ciężko biedne trolle pisowskie pracują, mają etat na kilku nickach naraz. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 23:41 Przecież tiszansrul to facet Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 16:21 Po tym jak duże skrzydło "puławian" w PZPR przegrało i zostało zmuszone w 1968 do masowej emigracji, co dzisiaj jest przedstawiane jako "antysemicka nagonka", wyobrażacie sobie, jakie były możliwości awansu w PZPR dla młodych adeptów, którzy jak Cimoszewicz wstąpili do PZPR po wygnaniu komunistów pochodzenia żydowskiego z kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 16:27 Jest ciekawe opracowanie tego konfliktu między puławianami a natolińczykami w eseju Witolda Jedlickiego pt., uwaga moderacja, "Chamy i żydy". I co, wytniecie Jedlickiego? Przypominam, że Jedlicki wyemigrował do Izraela, a chyba nie trzeba wam wyjaśniać, czym byłoby skasowanie wzmianki o eseju napisanym przez autora pochodzenia żydowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 18:22 > W stanie wojennym też ludzie masowo odchodzili z partii Piotrowicz, Stanisław zapisał się do partii w 78, żadne Wybrzeże mu wstrętne nie było. I był w pzpr do samiusieńkiego końca, ani stan wojenny mi jej nie obrzydził ani nic. Ale ja wiem - Cimoszewicz w partii źle, Piotrowicz w partii dobrze. Taktak. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 16:12 Już ci pisałam, liczysz równie sprawnie jak Suski (nawet z większym trudem, bo z przeliczeniem tych kilkunastu osób aktywu robotniczego od Guzikiewicza, który przyjechał rozbijać demonstrację, nawet on by sobie może poradził) . I przypomnij mi, gdzie sprostowałeś "kłamstwa" nt. braku refundacji leku niezbędnego dla dzieci po przeszczepach? Poza tym kłamiesz jak zawsze. Nikt w poniedziałek nie skandował "przecz z komuną". W odróżnieniu od posiedzenia sejmu, na którym popisywał się prokurator stanu wojennego poseł Piotrowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 18:21 Ciekawe czy będzie ci tak wesoło, jak PiS przegłosuje ustawę o nacjonalizacji majątków wszystkich Polaków. Już teraz nikt nie stanie mu na drodze. Będzie mógł przepchnąć w majestacie prawa, co się spodoba. Trybunał Konstytucyjny i sądy już nam nie pomogą, już nie są niezależne. Jak można być tak głupim, żeby się cieszyć z tego, że władza może wszystko zrobić z obywatelem, że nikt nie może jej skontrolować i ograniczyć. Szok. Odpowiedz Link Zgłoś
najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 19:09 natalia.nat napisała: > Ciekawe czy będzie ci tak wesoło, jak PiS przegłosuje ustawę o nacjonalizacji m > ajątków wszystkich Polaków. Najpierw grabież kasy z kont bankowych, ale oczywiście tylko tych najbogatszych, bo dobrze wiadomo skąd mają... Xsioonc Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:49 Ponosi cie ostro. Weź leki. Jakby takie rzeczy mieli przeglosowywac to by o drugiej kadencji nie mieli co marzyc. Macie omamy... Odpowiedz Link Zgłoś
loganberry Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 12:25 A dlaczego mieliby marzyć, skoro teraz, kiedy orzekający o ważności wyborów SN jest już ich, mogą ją sobie po prostu wziąć? Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 12:34 > to by o drugiej kadencji nie mieli co marzyc. Ph. I po to biorą SN, żeby marzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 14:26 isa_bella1 napisała: > Ponosi cie ostro. Weź leki. Jakby takie rzeczy mieli przeglosowywac to by o dru > giej kadencji nie mieli co marzyc. Macie omamy... Argumenty ad personam? Słabiutko. A teraz do meritum. Rozumiesz w ogóle słowo pisane? Czy PiS przegłosuje takie rzeczy czy nie, nie ma znaczenia. To jest tylko przykład. Możesz sobie jakikolwiek inny w to miejsce wpisać. Chodzi o to, że MOŻE TO ZROBIĆ i to W MAJESTACIE PRAWA. Teraz zrozumiałaś? Może zrobić co tylko zechce, bo nie ma już niezależnych sądów i trybunałów. Ta. I PiS się na pewno w tej rzeczywistości, kiedy wszystkie organy w państwie mu podlegają, martwi o drugą kadencję. Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 16:13 Cały problem w tym, że Polcy i Polaki mają to w doopie, czego i ten wątek dowodzi. Po co protestować przeciwko jakimś tam zmianom w jakichś tam sądach. Zaczynam przychylać się do tezy, że istotnie jesteśmy narodem masochistów, który lubi czuć bucior władzy na szyi. Inaczej nie potrafię wytłumaczyć ogólnej beztroski w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 17:37 Ja przepraszam a sądownictwo za PO to takie doskonałe bylo?ilu to sędziów ostatnio pozamykali? Tak na marginesie to na razie mamy budżet na plusie a juź mija pół roku... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 17:44 Tak, wiemy, że jedyna argumentacja zwolenników dobrej zmiany to "PO... (tu wstawić losowo wybrany slogan)". Budżet to nie wszystko, praworządność też się liczy. No chyba że dla ciebie nie ma znaczenia, że całą władzę właśnie wpakowano w łapy jednego mściwego typa i jego przydupasów rodem z PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 18:15 A jakaż to była praworządnośc za po psl....? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 18:17 zadna. Dlatego trzeba bylo ustawy ktora podporzadkuje ziobrze wszystkich sedziow bo tylko on wie czym jest praworzadnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 18:42 Słyszałaś kiedyś o trójpodziale władzy? Myślisz, że to coś ważnego czy nie bardzo? Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 22:47 A ty naiwnie myślisz ze za po ten podział był... Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 22:51 Po mianowalo sedziow, moglo ich dowolnie odwolywac? Czyli jednak o trojpodziale nic nie wiesz a demokracja to pewnie system gdzie partia ktora wygra moze robic co chce Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:52 Rzeplinski jak widac byl na sznureczku Po ale mozecie sie ludzic dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 11:09 > jak widac Nie, nie widać. Pokaż mi, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 12:36 Osobiscie rzeplinskiego mianowal tuskowy minister czy nadal nic nie rozumiesz. Poprosze tez liste wszystkich spraw w ktorych rzeplinski zlamal konstytucje tylko po to by orzec na rzecz PO Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 22:54 To teraz będzie lepiej? Może mi to wyjaśnisz, bo ja nie rozumiem, w czym teraz będzie lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 23:01 Nie, sorry, ale ja sie nie zgadzam na choc pozorne przyznawanie ze za poprzednich rzadow nie bylo trojpodzialu wladzy. Przeciez issie o to chodzi, zeby ten argument przepchnac ktory usprawiedliwi to co sie dzis stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 23:06 Masz rację, słowa są ważne. Trybunał był niezależny, nie raz i nie dwa orzekał niezgodnie z obowiązującą opcją polityczną. Tym bardziej, że wielu sędziów było wybieranych ogromną większością głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 23:09 Dzieki, szarsz. Bo oni tak zaklamuja rzeczywistosc. Temu putinowi to juz chyba sie znudzilo to odkorkowywanie szampana Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 22:56 Nie odpowiedziałaś na pytanie. Pytam zatem ponownie - cieszy cię myśl, że cała władza siedzi w łapach jednego gościa? Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 23:07 Gościa, który już nie raz udowodnił, że jest małostkowy i mściwy. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 17:50 Nie było. Ale mieliśmy brudną podłogę, a teraz nie mamy jej wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 18:24 > to na razie mamy budżet na plusie a juź mija pół roku Pożyjemy zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 18:27 Jasne ale tak czy inaczej POprzedni rzad miewał w tym czasie miliardy deficytu. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 20:07 Zapytaj swoich idoli z PiS-u, gdzie się podziało 15 mld z funduszu na budowę dróg lokalnych. I gdzie są pieniądze na inwestycje (i inwestycje w ogóle). I czy liczą na to, że NBP w przyszłym roku też dostaną zasiłek z NBP. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 19:15 isa_bella1 napisała: > Ja przepraszam a sądownictwo za PO to takie doskonałe bylo?ilu to sędziów ostat > nio pozamykali? W jakiej alternatywnej rzeczywistości możliwość wyrzucenia sędziego, bo wydał wyrok, który prokuratorowi się nie podobał to jest ulepszeniem systemu sądownictwa? Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 19:47 >Tak na marginesie to na razie mamy budżet na plusie a juź mija pół roku... Koniunktura wrocila, wszyscy maja budzet na plusie, tylko ten polski plus jakis taki mizerny jest. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 20:27 > polski plus Polski plus wynika przede wszystkim z kreatywnej księgowości oraz wycięcia niezbędnych wydatków (patrz drogi lokalne), a nie z koniunktury. Jakbym pożyczyla parę tysi od kogoś i nie oddała, to też bym była mooocno na plusie, mimo zwiększenia wydatków. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 18:04 Wiesz sumire czuje dokladnie to samo.moze czas przyznac ze jestesmy jakas ekstremalna mniejszoscia w kraju januszow i grazynek. A janusze i grazynki maja gdzies demokracje i trudne zadania ktore stawia, boja sie wyimaginowanych uchodzcow i sa za to gotowi oddac czlonkostwo w unii i uwielbiaja trollowe memy. Jesli na tym forum zainteresowanie jest tak marne to generalnie w rzeczywistosci jest jeszcze tragiczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 23:06 >jestesmy jakas ekstremalna mniejszoscia I to mnie pociąga w Obywatelach RP. Oni nigdy nie mieli żadnych złudzeń co do tego. (W przeciwieństwie do KOD). Jednak historię zmienia zdeterminowana mniejszość, tak to działa. Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 00:09 nathasha napisała: > Wiesz sumire czuje dokladnie to samo.moze czas przyznac ze jestesmy jakas ekstr > emalna mniejszoscia w kraju januszow i grazynek. W kraju? Wróciłaś z emigracji do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 00:14 Na emigracji przestalam byc Polka? Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 00:17 Nie, nie przestałaś, ale nie jesteś też żadną mniejszością w kraju, bo cię tu po prostu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 07:33 To tylko ci co sa w kraju maja cos do powiedzenia? My my, te cale rzady na uchodzstwie to strzepily sobie jezyk w koncu tylko larrisa wie co i kto ma do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 12:34 Widzę, że sama nie łapiesz co piszesz wpadając nad sobą w zachwyt. To twoje własne określenie, że jesteś rzekomo ekstremalną mniejszością w tym kraju, tymczasem ciebie w tym kraju nie ma, więc jaką niby jesteś tu mniejszością? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 12:37 No ale wg twojej logiki to Polka tez nie jestem bo nie ma mnie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 13:13 Nie, to twoja pokrętna logika, nie wkładaj jej w moje usta. Polką jesteś nie mieszkając w Polsce, bo obywatelstwo nie ustaje, nie słyszałam jednak o tym, żeby emigranci żyjący, mieszkający czy pracujący od lat w innych państwach tworzyli w Polsce jaką mniejszość. Tworzysz ją co najwyżej tam gdzie mieszkasz i gdzie jest twój ośrodek interesów życiowych, ale nie tu, tu cię nie ma. Nie bardzo wiem z czym polemizujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 18:16 No ale po co ludzie maja protestowac skoro głosowali na pis? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 18:18 A to pis mial w programie rozwalenie demokracji? Pewnie zaraz obok punktu ze macierewicz bedzie ministrem obrony Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 18:26 > głosowali na pis? Głosowali też frankowicze. Głosowali ci, którzy wierzyli, że Ziobry i Macierewicza w rządzie nie będzie. Głosowali ci, którzy planowali sprzedać ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 13:05 jeszcze raz. Na partię Jarosława Kaczyńskiego oddano 5 711 687 głosów. do głosowania jest uprawnionych ponad 30 mln Polaków. wiem, że to trudna matematyka, ale spróbuj wykoncypować, ilu ludzi NIE GŁOSOWAŁO NA PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 16:25 Tytuł powinien brzmieć : PiS przejmie dziś sady, skoro chce to przejmie, czemu podajesz nieścisłości dwa lata naprawiania państwa a th niczego sie nue nauczyłaś ??? Bozzz Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 17:31 > Pikieta pod Sejmem zaczyna się 14:00-15:00 pikieta w obronie prokuratury w gdańsku. Ty się paszczakówna ciesz, że ludzie nie mają czasu oglądać komisji ds. Amber Gold. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 17:44 Ty sie ciesz ze nie ma komisji ws skokow Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 22:49 Czy na Skokach ktos stracił pieniądze jak w amber gold? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 22:53 Nikt pani nie stracil,one w ogole nie sa ratowane z naszhch podatkow, zamykane i nie bankrutuja. Aa, pewnie prawicoww portale nie napisaly to nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 22:57 Wielkopolska SKOK to już ósma kasa, której działalność została zawieszona, odkąd kontrolę nad sektorem SKOK przejął KNF. Na wypłaty depozytów BFG zabezpieczył do tej pory blisko 3,7 mld zł. Licząc z depozytami Wielkopolskiej SKOK, ta kwota przekroczy 4 mld zł. Nie uwzględnia ona jednak środków, jakie BFG przeznacza na wsparcie przejęć SKOK-ów przez banki (robi tak, jeśli koszt takiej operacji będzie niższy niż w sytuacji bankructwa i konieczności wypłaty depozytów przez BFG). Do tej pory już sześć Kas przejęły banki. Poza tym kilkoma kasami kierują zarządcy komisaryczni. Jeśli nie uda im się uzdrowić ich sytuacji, mogą podzielić los Wielkopolskiej SKOK. Ale spoko, pieniadze rosna na drzewach to sie zerwie te 4 mld Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 22:59 > Czy na Skokach ktos stracił pieniądze jak w amber gold? Ja. Mój mąż. Moje dzieci. Każdy jeden człowiek z mojej rodziny. Tak jak wszyscy nasi rodacy, którzy w podatkach złożyli się na gwarancje. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 23:02 Każdy jeden Polak, łącznie z niemowlakami i staruszkami, dopłacił do skoków ponad stówę. Stówę, która trafiła do kieszeni paru polityków. Fajnie Ci, jak Cię ładują w odbyt? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 23:01 Za tak słaby trolling też płacą? Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:54 Jak juz nie masz co napisac zawsze pozostaje słowo klucz...trolling Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 12:38 Wiele razy pytano cie o merytoryczne odpowiedzi. Jak poza krzykiem "a za PO" ktory w dodatku jest klamstwem nie masz nic do powiedzenia to owszem jestea trollem Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 14:55 isa_bella1 napisała: > Czy na Skokach ktos stracił pieniądze jak w amber gold? Stracili wszyscy Polacy. Dotychczas już ponad 5 miliardów PLN wypłacone z BFG. Te pieniądze nie biorą z nieba. Właśnie dlatego klienci nie stracili bo z inicjatywy poprzedniej ekipy rządzącej (tak, właśnie PO) w listopadzie 2013 roku nadzór nad kasami spółdzielczymi objął KNF i dlatego klienci otrzymują pieniądze z Bankowego Funduszu Gwarancyjnego. www.gazetakrakowska.pl/aktualnosci/a/upadajace-skoki-kosztuja-nas-fortune-konkretnie-5-mld-zl,12162572/ Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: JUŻ 12.07.17, 18:28 Chce mi sie plakac. I jestem taka zla ze zaraz tu bluzgami zaczne rzucac. Pierd...lony chocholi taniec Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 18:36 paszczakówna - czy Obywatele RP naciskają na partie polityczne, żeby się zjednoczyły? Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 19:06 Przeczytaj artykuł Kasprzaka: konstytucjarp.org/do-politykow-opozycji-i-troche-do-mediow-oraz-do-tych-z-nas-ktorzy-uwazaja-ze-polityka-brudzi/ Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 20:06 Zamiast czytac jakieś agitki Kasprzaka lepiej poczytać o Kasprzaku: niezlomni.com/prowokator-miesiecznicy-smolenskiej-pawel-kasprzak-juz-latach-80-ordynarnie-zaklocal-przebieg-spotkania/ i oczywiście najnowszy numer "Gazety Polskiej" - bardzo dobry artykuł "Obywatele Rozbijania Polski" no i dzisiejsza wisienka na torcie - wyniki najnowszego sondażu - uwaga! poparcie dla PIS rośnie: "Poparcie dla PiS rośnie. Dziś na partię Jarosława Kaczyńskiego zagłosowałoby 36 proc. badanych - wynika z najnowszego sondażu KANTAR Millward Brown dla "Faktów" TVN To wzrost o cztery punkty procentowe w porównaniu do poprzedniego badania przeprowadzonego przez pracownię na zlecenie TVN." wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,22086842,jest-najnowszy-sondaz-tylko-zwyciezca-ma-wyrazne-powody-do.html#MTstream Trzeba podziekowac tzw. obywatelom oraz opozycji histerycznej za dobrze wykonana pracę. Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 20:12 To ty tiszantul? Ile masz nicków? Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 20:15 Przecież już jakoby było 40%, no to co - rośnie czy spada? A źródła, widzę, masz równie wspaniałe co niejaka purchawka, która radośnie oznajmiła o przejęciu TVN przez ludzi Putina . Powiedz, czytasz co linkujesz czy tylko przeklejasz? Jakiś portalik narodowy z jakimiś rzewnymi opowiastkami faceta, wg którego "Solidarność" jest winna stanowi wojennemu? Odpowiedz Link Zgłoś
najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 20:15 1elka26 napisał(a): > "Poparcie dla PiS rośnie. Dziś na partię Jarosława Kaczyńskiego zagłosowałoby > 36 proc. badanych 36% za to znaczy, że 64% jednak przeciw! Xsioonc Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 22:52 A jak po ma 16.% to ile jest przeciw? Odpowiedz Link Zgłoś
najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 00:58 isa_bella1 napisała: > A jak po ma 16.% to ile jest przeciw? Rozumiem, że jako wyborca PiS nie jesteś w stanie policzyć sama? Mam pomóc?? Xsioonc Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:56 Nie nie jestem. Pomoż mi?to ile przeciw...?nie mogę sie doczekac...no? Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 20:33 A ja weszłam na niezłomnych. I co moje oczy widzą? Zarzut, że "Kasprzak to człowiek związany z Władysławem Frasyniukiem już w latach 80." jest zaiste powalający na kolana. Niezłomni.pl stali po tej stronie, po której stało zomo, pogrobowcy i polecznicy prlu. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 23:01 Gazeta Polska i niezalezna.pl jest jeszcze lepsza. Sensacja i skandal, panie i panowie, Kasprzak 5 lipca pił kawę z Frasyniukiem i Piotrem Niemczykiem. (Zwiazki Obywateli RP ze służbami specjalnymi!!!111). Mogę podpowiedzieć pani Dorocie Kani, że jest wysoce prawdopodobne, że w ciagu 30+ lat znajomości nie tylko kawę razem pili, bo z tego co wiem żaden z panów abstynentem nie jest, a znajomość Kasprzaka z Niemczykiem datuje się od ruchów anarchistycznych także w latach 80-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 23:04 Paszczakowna, czy mozesz,wszystkim obywatelom powiedziec jak b ich szanuje, jak wiele robia dla ojczyzny, ze sa prawdziwymi patriotami i jestem im wiecej niz wdzieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 23:11 Ps. Nie w sensie ze wow Nathasha wspiera ale ze sa ludzie ktorzy na protesty nie chodza ale po prostu szanuja i wspieraja i licza na Obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 23:26 A, to lepiej. Nie doczytałam. Nie każdy moze chodzić na protesty, zresztą protesty to jest tylko procent działalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 23:17 Ech, nie będę mówić, bo nas takie głosy przerażają. Za duża odpowiedzialność. Wiemy jak nas jest malo, jaką masę błędów robimy i jak jesteśmy fatalnie organizowani. (Że coś na zewnątrz z naszych akcji wychodzi w miarę z sensem, to prawdziwy cud boski). Natomiast jeśli ktoś chce nas wesprzeć, to potrzebujemy. Staramy się zbudować stałą bazę i jakiś profesjonalny zespół, żeby móc działać na wiekszą skalę i się ogarnać. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 23:19 Ok, a oprocz kasy cos na odleglosc mozna zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 23:34 Pewnie. Najprostsze to udostępniać materiały w mediach społecznościowych. (FB, twitter, inne). Zależy nam na poszerzeniu zasięgu i zwłaszcza na wyjściu poza Polskę. (Nasza wina, bo nie mamy nic w sieci po angielsku, ale pracujemy nad tym). Poszukujemy też tłumaczy, redaktorów, grafików... Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 23:37 Ok, dzieki. Mozna sie kontaktowac poprzez fb? Odpowiedz Link Zgłoś
joanekjoanek Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 11:37 Paszczakówno, jak się z Tobą można skontaktować na priwa? Ja Wam chętnie potłumaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
owczarkini Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 07:32 >Paszczakowna, czy mozesz,wszystkim obywatelom powiedziec jak b ich szanuje, jak wiele robia dla ojczyzny, ze sa >prawdziwymi patriotami i jestem im wiecej niz wdzieczna. Podpisuję się pod tym. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 23:38 No w ogóle zdaje się Kania wykryła straszny UKŁAD - trzech ludzi, którzy działali w opozycji w latach 80. (z których dwóch jest z jednego miasta, a dwóch było w tej samej organizacji) SIEM ZNAJOM. (Kurcze, całkiem niedawno odkryłam, że nie ma siły - musiałam kiedyś poznać Mariusza Kamińskiego, choć za cholerę go nie pamiętam). Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 22:56 >paszczakówna - czy Obywatele RP naciskają na partie polityczne, żeby się zjednoczyły? Joa, dzięki za zaufanie, ale ty nie miej wobec ORP za wysokich oczekiwań. Ja wiem, że ludzie widzą w nas nowy KOD, ale to nie ta skala. Jesteśmy garstką zaharowanych do nieprzytomności (dosłownie, Kasprzak się ledwie na nogach trzyma, Wrabec nie lepiej) ludzi, którzy mają bardzo ograniczone możliwości nacisku. Na razie mamy (niedziałający) zespół parlamentarny ds monitoringu praw człowieka. (Wszystkie sejmowe partie opozycyjne). Na razie też nikt się na nas śmiertelnie nie obraził, choć zdaje się jestesmy tego blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 22:56 Strasznie przykry poziom dyskusji, tak jakby nasi współobywatele wyżej cenili zamordyzm niż wolność I te pseudoagrumenty, z których widać, jak bardzo niektórzy nic nie rozumieją. Nie może być ręcznego sterowania sądami przez jednego człowieka i jego popleczników, gdyż tak jest w systemach, w których na pewno nie chciałybyście żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 22:59 A tam nie moze. Przeciez za PO tez nie bylo trojpodzialu wladzy (sic!). Czy jest szansa na rozpad Polski? Moze choc czesc sie uratuje? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 23:17 Moze Czechy i Szwecja by nas zaanektowaly? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: PiS chce dzis przejac sady 12.07.17, 23:03 Bo cenią wyżej zamordyzm niż wolność. Jest kiełbaska na grilla, nie ma uchodźców, resztę tanio sprzedamy. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 08:04 A co, wg przeciętnego człowieka, ta wolność daje? Ten mechanizm opisał i Fromm i Zimbardo i Bauman. Wolność zakłada odpowiedzialność. Nikt nie powie w co masz wierzyć, czego nienawidzieć, nie zapewni pracy, zasiłków etc. To nie jest tylko polska przypadłość. Że jest to smutne i przykre - z tym się zgadzam. Szkoda, że pełna micha i określony wróg wygrywają z wolnością i praworządnością. Co do tego, że trzecia władza miała w Polsce sporo za uszami, to ja wiem. Ale teraz gasi się pożar benzyną... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 08:25 Myślę, że z perspektywy wunskiej specjalistki lub żony bogatego męża bardzo łatwo się pisze "cenią kiełbasę na grilla bardziej niż wolność". Ciekawe co by pisały ematku gdyby tej kiełbasy nie jadły od miesięcy: bo nie było ich na nią stać. Nie wiem jak to jest żyć, utrzymywać się zarabiajac 7 zł/h. Nie mam rodziny wielodzietnej, którą musialam utrzymywać za pensje minimalna 1600 brutto. Nie wiem jak bym głosowała, gdyby niedemokratyczna partia wyrwałaby moje dzieci z biedy. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 08:50 Och, nasz dzielny PiSS wyrwał dzieci z biedy. Za pomocą kasy pobieranej od ich rodziców dzięki podnoszonym podatkom. Nie róbmy z nich zbawców narodu. Wiem doskonale, że pełny brzuch ważniejszy niż swobody obywatelskie, to naturalne. Problem w tym, że te drugie są trochę jak powietrze - gdy są, nie zauważamy. Ale gdy ich nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 08:57 Przypomnij jaki alternatywny plan wyrywania dzieci z biedy miało PO? Szczaw i mirabelki? Ematka to forum pięknie oderwane od rzeczywistości. Tu były prowadzone dyskusje o psie (czy dziecku) sikajacym na kanapę za 6 tyś zł, a obok na forum Oszczędzamy polecano sobie przepisy jak obrabiać kurze truchło by przez tydzień mieć obiad dla rodziny. Nie dziwię się, że problem biedy w Polsce jest tutaj sprowadzany do kielbasek na grilla... Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 09:03 Demagogia. W moim mieście, o najwyższym bezrobociu na Śląsku, kolega od roku nie może zatrudnić pięciu sensownych kierowców, którzy potrafią się posługiwać kluczem żabką. Nie, nie płaci 7 zł na godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:20 Skoro kolega nie może nikogo zatrudnić to cudów nie ma: warunki pracy i płaca są za niskie w stosunku do wymagań. Nie wiem co probujesz udowodnić? Że w Polsce nie bylo olbrzymiej biedy? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:59 lauren6 napisała: > Skoro kolega nie może nikogo zatrudnić to cudów nie ma: warunki pracy > i płaca są za niskie w stosunku do wymagań. Bo lepiej jest pracować na czarno i pobierać pińcetplusy i zasiłeczki. To jest to Twoje 'wyciąganie z biedy'. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 12:40 Konkretnie kiedy i jaka byla ta olbrzymia bieda i jak rzad poprzedni nic z nia nie robil. Spodziewam sie jakiejs wrzutki ze strony pis, moze nawet po szwedzku Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 09:06 lauren6 napisała: > Przypomnij jaki alternatywny plan wyrywania dzieci z biedy miało PO? Szczaw i m > irabelki? Ciekawe jak Twoje cyckanie 500+ z budżetu (a podobni tyyyyle zarabiasz) wyrywa kogokolwiek z biedy. Wytłumacz nam! Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:12 Wytlumaczę jak ty wytlumaczysz nam swoje umiejętności programistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:54 lauren6 napisała: > Wytlumaczę jak ty wytlumaczysz nam swoje umiejętności programistyczne. Odpowiedziałam Ci w tamtym wątku. Czytanie przerosło? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 09:08 "A PO...". Heloł. Mamy od prawie 2 lat inną partię u władzy. Władzę, która wczoraj w sejmie ustami premier argumentowała, że możemy płacić więcej za paliwo, bo nas stać. Istotnie, walka z biedą level master. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:11 Czyli tradycyjnie zero argumentów i narzekanie na głupich ludzi, którzy wolą się nażreć zamiast mieć niezawisle sady. Czytajac to forum faktycznie można dojść do wniosku, że demokracja w Polsce jest stracona. I nie, nie z winy wyborców PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:18 Zero argumentów? Wzrost cen paliwa oznacza wzrost cen wszystkiego. To dość mocny argument w temacie walki PiS z biedą, czyż nie?... A jeśli człowiek nie rozumie znaczenia niezawisłości sądów - i to znaczenia również dla jego dobrobytu - to owszem. Jest głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:30 Wzrost cen paliwa jeszcze nie zostal uchwalony. I imo nie przejdzie, bo ta ustawa miala jedynie przykryć ustawy o sadach. Co sie udalo. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:39 Przejdzie, przejdzie. Jeśli nie w takiej formie, to w innej. Teraz mogą uchwalać, co zechcą - a odwrotnie niż ich wyborcy, wiedzą doskonale, że kasa na 500+ nie płynie z magicznego źródełka. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:19 Demagogia, lauren. Sama łykasz pisowską propagandę aż furczy - jak w temacie uchodźców. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:23 Dokladnie. Dawanie 500 zl do lapy ludziom ktorzy wydadza je na fajki i alkohol a na pewno nie na dzieci, nie wyrywa je z biedy. Wyrywa je za to z biedy dofinansowywanie obiadow w szkolach, mopsy, stypendia dla najzdolniejszych, ale pewnie to dopiero pis wprowadzil, wczesniej dzieci na ulicach z glodu umieraly. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:36 Nigdy nie glosowalam ani na PIS ani na PO. Wiesz, że istnieja alternatywy? Nieprzyjmowanie uchodzców popiera 80% społeczeństwa, a na PIS glosowało 19%. Po raz kolejny obnarzylas braki intelektualne elektoratu PO. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:53 lauren6 napisała: > Nigdy nie glosowalam ani na PIS ani na PO. Wiesz, że istnieja alternatywy? (...) > Po raz kolejny obnarzylas braki intelektualne elektoratu PO. Czy Ty czasem sama siebie czytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:57 lauren6 napisała: > głupich ludzi, którzy wolą się nażreć zamiast mieć niezawisle sady. A to sądy podporządkowane PiS 'dają się ludziom nażreć'? Masz rację - głupi ludzie nie rozumieją, że ŻADNA dyktatura na dłuższą metę nie poprawia sytuacji materialnej społeczeństwa. > I nie, nie z winy wyborców PIS. Czyli przyznajesz, że TY JESTEŚ WINNA? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 11:16 Przyznaję bez bicia: biore 500+ choć nie głosowałam na PIS. Na dwojkę dzieci, własnym brzuchem urodzonych!!! A teraz możecie mnie razem z forumka, ktorej nicka nie wolno wymawiać, utopic w łyżeczce do herbaty Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 11:59 lauren6 napisała: > Na dwojkę dzieci, Na dwójkę? Czyli kłamałaś o wysokich zarobkach? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 09:08 Wyrwał dzieci z biedy?! Chyba za pomocą wepchnięcia w biedę wnuków. Wybacz, ale jak ktoś chce pracować, to pracę znajdzie. A wyrywanie dzieci z biedy, powinno się odbywać przy pomocy tworzenia żłobków i przedszkoli, dbania o edukację, tworzenia przyjaznego klimatu inwestycyjnego, żeby powstawało więcej miejsc pracy. A to, co zrobił PiS, jest zaprzeczeniem prawdziwej pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 11:13 Zgadzam się. Tylko co z tego? Co zapowiedział przewodniczacy Schetyna jesli wybory wygra PO? Wincyj pincetplusa! Problemem Polski nie są wyborcy głosujacy na PIS. Nie jest poparcie dla PIS rzedu 35%. Problemem jest to, że PO zamiast 41% ma 22%. Że elektorat liberalny albo nie chodzi na wybory, albo glosuje na partie nieliberalne. I nad tym warto się pochylić zamiast biadolic z powodu kielbasek na grilla. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 12:43 Nie, problemem sa tacy ludzie jak ty, ktorzy za powstrzymanie uchodzcow sa oddac wolnosc, tzn oddali i sa podatni na proste hasla ktore bezmyslnie powtarzaja. Ze nie bede przypominala ze dziela ludzi na prawdziwych i nieprawdziwych Polakow wg stopnia czolobitnosci wobec historii. Sprzedalas wolnosc by nie miec Ahmeda i dalej sie cieszyc tysiaczkiem miesiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 08:29 Jaki piękny dzisiaj mamy dzień - oto na naszych oczach odchodzi do lamusa historii projekt budowy PRL-bis. Szkoda tylko, że dwadziescia kilka lat zostało zmarnowanych. Pozostaje mieć nadzieję, że także Unia wróci do swoich korzeni i pozbedzie się tego lewackiego balastu, tym bardziej, że juz dzisiaj widać, że projekt budowy Zwiazku Europejskich Republik Socjalistycznych wypalił się. Na dzień dzisiejszy dziekuję wszystkim tzw. obywatelom i "opozycji histerycznej" za wspaniałą pracę. Bez waszej wytrwałej pracy i uczestnictwa w róznego rodzaju manifach i kontrdemonstracjach dzięki ktorym społeczenstwo mogło przekonać się, że nie macie nic Polsce do zaproponowania poza wrzaskiem i chęcią powrotu do tego co było, można powiedzieć że w końcu jesteśmy w naprawdę demokratycznym państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 08:33 O, tisz nie zapomnial sie przelogowac. Kochasiu, nie kalaj slowa demokracja bo u ciebie brzmi jak obelga Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:17 Już ci pisałam, elka - PRL-bis nadciąga w coraz większych podskokach, minister Jurgiel chce reaktywować PGR-y. Tyle ma do zaproponowania Polsce PiS - to i życie pod rosyjskim butem. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 08:32 Gulcia, pokaz mi inne panstwo wspolczesnie demokratyczne ktore dokonalo takich zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 09:00 Jak na razie, to oprócz Węgier i Turcji nie przychodzi mi nic do głowy, ale mam wrażenie, że coś wisi w powietrzu. Wybór Trumpa nie napawa optymizmem, ale on jest przynajmniej skrępowany groźbą impeachmentu. Zresztą raczej pisałam o ogólnej kondycji człowieka 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:20 Wegry sie nie posunely do zamachu na sądy. Choc pewnie z zazdroscia patrza na kaczynskiego. Turcja owszem zgodze sie ale to zawsze byla krucha demokracja. Tymczasm taka Tunezja stoi juz wyzej demokratycznie ni my. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:25 To fakt. PiS chce przejąć sądy. Z rąk ubeków. Ubecja protestuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:28 Haha, a ubek piotrowski i lusnia zasmiewaja sie do rozpuku ze durniow popierajacych pis mozna na wszystko nabrac. Ale pieniadz nie smierdzi a pisowska prostytutka nawet kase od rosyjskiej agenturalnej mafii brala z pocalowaniem reki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:47 Wypisujesz różne bzdury, co nie jest zakazane, ale ty masz najzwyklejszą obsesję, a to się leczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 11:00 Słowami ubek i ubecja powtarzanymi w kółko redukujesz sobie dysonans poznawczy, bo inaczej musiałbyś przyznać, że tych których wybrałeś by naprawiali państwo niszczą je w sposób w jaki poprzednia ekipa nigdy by się nie ośmieliła. Wybrałeś dodatkowo ludzi bez wstydu, którzy wartościami, które są Ci drogie zasłonią wszystkie swoje przekręty i złodziejstwa. Przykład pierwszy lepszy, w aferze hazardowej aferzyści spotykali się po cmentarzach. Teraz Szyszko w świetle kamer wręcza Błaszczakowi kopertę, tłumacząc się wyciera swoją gębę Inką. Nic innego Ci nie pozostało, jak przekonywać siebie, że wszyscy oprócz PiSu to ubecja. Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 10:58 Cudowne to forum ze swoimi mniejszosciowymi pogladami... Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: PiS chce dzis przejac sady 13.07.17, 12:45 To idz na to wiekszosciowe, droga wolna Odpowiedz Link Zgłoś