Dodaj do ulubionych

3 Doodler Starter czy 3 Doodler Create

05.09.17, 13:48
Witam, może ktoś użytkuje 3 Doodler dla dzieci lub create. Zastanawiam się nad zakupem dla 8 i 12 latka, oraz dla mnie wink Z tego co wyczytałam, to starter jest dla dzieci, nie ma możliwości poparzenia, wkłady są tańsze niż w create, create bardziej profesjonalny. Ale boję się, że będzie niedokładny, zbyt dziecinny. Zestawy kosztują sporo kasy i chciałabym dobrze wybrać, tak więc baaardzo, baaaardzo proszę o opinie. Użytkował bedzie przede wszytskim 12-latek uzdolniony artystycznie, on też najbardziej namawia na zakup.
Z góry dziękuję za pomoc smile
Obserwuj wątek
    • elle-hivernale Re: 3 Doodler Starter czy 3 Doodler Create 05.09.17, 14:29
      Kieruj się średnicą filamentu. Ten najbardziej typowy, sprzedawany na metry ma chyba 1,75 mm. Doodlery mają nietypowe rozmiary i utkniesz z koniecznością kupowania małych paczuszek po 3 dychy.
      • berdebul Re: 3 Doodler Starter czy 3 Doodler Create 05.09.17, 14:39
        Nie, dostępne są dwie szerokości. I nie na metry. A na kilogramy/szpule, zależnie od materiału.
        • elle-hivernale Re: 3 Doodler Starter czy 3 Doodler Create 05.09.17, 18:45
          Kupowałam po 2 metry. Owszem, były ze szpuli, ale nikt mi nie kazał kupować całej suspicious
          • rena.k Re: 3 Doodler Starter czy 3 Doodler Create 06.09.17, 09:40
            Dziewczyny, a co powiecie na coś takiego?
            allegro.pl/magiczny-dlugopis-3d-pen-v4-oled-sketcher-szablony-i6584564223.html
            lub:
            allegro.pl/drukarka-3d-dlugopis-3d-printer-invention-goclever-i6832142925.html
    • berdebul Re: 3 Doodler Starter czy 3 Doodler Create 05.09.17, 14:42
      Jeżeli w ogóle, to odradzam drukowanie z ABS - niebezoieczny dla zdrowia. Jeżeli w ogóle to PLA. Kupiłabym create i filamenty w szpilach jak do drukarki 3D. Ale, jeżeli nie musi być na już to lepiej trochę pooszczędzać i kupić drukarkę 3D w międzyczasie ucząc się projektować (fusion 360 jest darmowy do domowego użytku).
      • rena.k Re: 3 Doodler Starter czy 3 Doodler Create 05.09.17, 14:50
        Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Wiedziałam, że tu mądre osoby sąsmile Elle, ceny wkładów mnie przeraziły, pewnie, że wolałabym tańsze, ale powiem szczerze, słyszałam tylko o 3Doodler, nie wiedziałam, że są inne firmywink Aż głupio się przyznać wink
        Berdebul, drukarka 3D to jednak nie nasz poziom, przynajmniej na razie wink Jeśli mogłabyś podać link do tych filamentów w szpilach, które można użyć do create, to byłabym wdzięczna. Boję się, że kupię niedobre, jestem prawdziwym laikiem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka