Dziewczyny, jakie obecnie są fajne, na b.dobrym poziomie i z normalnymi nauczycielami i przyjazną niepatolska młodzieżą ogólniaki w Warszawie? Odpadaja obrzeza stolicy np. Ursynów czy daleki Mokotów tez jest daleko ode mnie, ale do metra mamy blisko więc takie przy metrze mogą być. Po złych doświadczeniach z gimnazjum postanowiłam zrobić maly rekonesans, bo nie wiadomo jeszcze czy wyjeżdżamy za granicę czy nie. Tymczasem syn w 3 gim . i musimy z nim opracować plan na okoliczność pozostania by nie zostać z ręką w nocniku. Mam do zaprawionych w boju np.arweny kilka pytań. Kiedy odbywają się dni otwarte w liceach? Do ilu LO można startować, co jest ważne na egzaminie gim. i w 3 klasie gim. ? Kiedy odbywa się rekrutacja do LO i jak wygląda? Jestem zielona w tym temacie, bo mój starszy to najstarsze dziecko w rodzinie i wśród znajomych, on przeciera szlaki a ja kończyłam edukację w innym systemie gdy nikt gimnazjów na oczy nie widział i kompletnie nie kumam tego calego egzaminu, procentów, rekrutacji, jakichś punktow za wolontariat, szczególne osiągnięcia a ponoć wszystko się liczy w tym wyścigu. Jakie liceum polecilybyscie humaniscie- historykowi? Nie jest dusza towarzystwa, raczej domatorem, choć otwartym i komunikatywnym, więc nie musi być fajnie towarzysko, grunt żeby młodzież była otwarta, na poziomie, ambitna, z jakimś zainteresowaniami a nie tylko gamingiem

Z góry dziękuję za porady.