Dodaj do ulubionych

Wellman kontra Chodakowska

10.10.17, 12:05
Tu link www.plotek.pl/plotek/7,154063,22490932,chodakowska-odpowiada-na-zarzuty-wellman-opona-na-brzuchu.html#Czolka3Img
Czyli że jednak fitness nie robi dobrze na myślenie. Dotychczas czułam sympatię do pani Ch,ale po tym wpisie słabo,oj słabo. Wellman jak zwykle z klasą.
Obserwuj wątek
    • czarna_kita Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:07
      W sumie każda ma trochę racji. Tylko Wellman jakoś tak zgrabniej to opisała a Chodakowska tylko sie odszczekała.
      • mamablue Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:10
        Ale Wellman w ogóle nie krytykowała zdrowego trybu życia. Chodzia odpisała nie na temat. Albo nie przeczytała, albo co gorsza przeczytała a nie zrozumiała. W końcu jej życie polega m.in. na pokazywaniu idealnego ciała.
        • lady-z-gaga Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:18
          Co się dziwić, Chodakowska zademonstrowała takie samo myślenie i rozumienie tekstu, jak większość ematek.
          Taka jest średnia w narodzie.
          • lady-z-gaga Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:20
            Na marginesie - komentarz Plotka tak samo głupi, jak Chodakowskiej. I tak samo obnaża brak zrozumienia tego, o czym pisała Wellman.

"Prezenterka TVN-u nie krytykuje zdrowego trybu życia, tylko afiszowanie się z golizną. Zdrowy tryb życia i regularne ćwiczenia to raz, a pokazywanie pupy to dwa."
          • mamablue Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:24
            Ee.. że ja nie zrozumiałam?
            • kk345 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:26
              No teraz to na pewnobig_grin
            • lady-z-gaga Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:26
              nie, nie Ty smile
              • mamablue Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:28
                big_grin a już się zestresowałam i do tekstu Wellman wróciłam big_grin
          • oqoq74 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 17:01
            I sądząc po komentarzach pod jej wpisem, niewiele jej fanek zrozumiało co napisała Wellman.
    • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:24
      Dotychczas czułam sympatię
      > do pani Ch,ale po tym wpisie słabo,oj słabo. Wellman jak zwykle z klasą.
      Mam tak samo. Chodakowska nawet lubie, ale sie zachowala jak tepa dzida. Mialam o niej lepsze mniemanie...
    • lauren6 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:29
      Pabi Ch wyszła na gooopią jak but.
      • lauren6 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:29
        *pani
      • flo-bo Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:35
        Właśnie tak: nie zrozumiała. A felieton pani W bardzo ok i zgadzam się z nią.
    • kropkacom Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:29
      Tak zwany płaski brzuch czy jakiś tam odpowiedni tyłek na zdjęciu to nie musi być odbicie zdrowego życia właściciela tej części ciała. Raz, na zdjęciu dostajemy końcowy efekt pewnych starań fotografa. To chyba już wszyscy wiemy. Nawet jak chodzi o selfie na Instagramie a nie fachowe sesje. Dwa, nie wiemy czy faktycznie mamy do czynienia z efektem ćwiczeń a nie skalpela na przykład. Pani Chodakowska jest pewna tylko swojego brzucha. Na zdrowie. Ja jednak wiem, że fitness to nie zawsze jest zdrowie. Tematu nie będę rozwijać, bo nie chcę roztrząsać prywatnych spraw jak najbardziej realnych osób.
      • kropkacom Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:35
        O ile redaktorka pisze o zjawisku to pani fitnesska doskonale się w tym zjawisku odnalazła. A wystarczyło nic nie pisać.
        • kropkacom Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:36
          Wyszło niejasno. Chodakowska mogła sobie darować, bo niestety przegrała i pokazała, że coś tam na rzeczy jest.
    • fomica Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:33
      Pani Chod poczuła się osobiście dotknięta (i pewnie słusznie, bo to dokładnie o niej) i w ramach samoobrony coś tam odpaliła. Kobieta żyje z pokazywana doskonałego ciała i zachęcania innych do pokazywania, trudno sie dziwić że się wkurzyła że ktoś jej bruździ w interesie.
      • lauren6 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:46
        Pani Chodakowska powyzywała od leni wszystkie kobiety z oponą na brzuchu. Kobietom, które urodziły dzieci i przez to nie mają idealnego ciała, kobietom pracującelym, które po godzinach muszą się zajać domem/dziećmi/innymi obowiazkami i nie maja czasu na fitnessy na pewno zrobiło się strasznie miło, że w oczach pani Ch są leniwe i zaniedbane.

Zawsze mozna odjać dzieciom od ust by zapłacic za plastykę brzucha by być pracowitą i zadbaną, prawda? suspicious
        • mamablue Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:47
          To było poniżej pasa i świadczyło właśnie o niezrozumieniu.
          • lauren6 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:53
            To świadczy o jej głupocie. Chciała dowalić Wellman, a walnęła w większość Polek.
      • princy-mincy Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:47
        Ale mozna pokazywac doskonale cialo (cokolwiek to oznacza, bo kazdy ma inna definicje) niekoniecznie wypinajac tylek na wiekszosci zdjec.
        Chodakowska ewidentnie nie zrozumiala felietonu Wellmann, ktora przeciez nie krytykowala zdrowego stylu zycia.
        Malo tego- jak to mowia- uderz w stol a nozyce sie odezwa. No wiec odezwala sie Chodakowska bo ona wlasnie non stop tylek eksponuje.
    • anika772 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:51
      Chodakowska jest przewrażliwiona na swoim punkcie, w efekcie puszczają jej nerwy i komentuje natychmiast po przeczytaniu, zamiast wziąć wdech i przeczytać jeszcze raz. Powoli i ze zrozumieniem.
      Mam nadzieję że Dorota Wellman nie odpowie Chodakowskiej.
    • natalia.nat Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 12:56
      Na dole są słowa, które według mnie oddają istotę rzeczy:
      Mamy wrażenie, że Chodakowska nie zrozumiała felietonu Wellman. Prezenterka TVN-u nie krytykuje zdrowego trybu życia, tylko afiszowanie się z golizną. Zdrowy tryb życia i regularne ćwiczenia to raz, a pokazywanie pupy to dwa.
      • lady-z-gaga Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 13:09
        Nie oddają istoty rzeczy, bo sugerują, że pani Wellman przeszkadza golizna (czyli w domyśle: jest pruderyjna). Tymczasem Welllman jasno się wypowiedziała i nie rozumiem, jak można aż tak przeinaczać jej wypowiedź. Pisała o tym, że kobiety lubią fotografowac się od d... strony, że wypinają pupy do obiektywu, jakby to była ich wizytówka. I nie ważne, czy to pupy w stringach, czy w legginsach, szortach czy dżinsach. Nie o goliznę chodzi, ale o eksponowanie określonych częsci ciała w celu pochwalenia się. Bynajmniej nie dotyczy to osobek w rozmiarze 36, z idealnie płaskim brzuchem. Różne kobiety to robią, bo taka moda zapanowała. Jak ktoś nie ma zgrabnego, wystającego tyłka, to go wypina do zdjęcia, mało kręgosłup nie trzaśnie. Wariactwo kompletne.
        • fadilla Re: Wellman kontra Chodakowska 13.10.17, 08:44
          Jestem pod wrażeniem, w jak prosty i szybki sposób znikają stąd wpisy. Serio wystarczy, ze ktokolwiek kliknie kosz, a wpis zostaje skasowany???

Normalny, zwykły wpis, bez wulgaryzmów i obrażania, jedynie przypominający o odmiennym zdaniu kogoś na ten sam temat.

Zgaga wstydzisz sie tego co napisałaś kiedyś, tego co aktualnie, czy zmiany poglądów? Spoko. smile Tylko w kosz nie klikaj, bo jestes w tym żałośnie śmieszna, bardziej niż z wypietm tyłkiem. big_grin
          forum.gazeta.pl/forum/w,567,160166339,160166339,Cheerleaderki_uprzedmiotowienie_kobiet_.html?s=1

>Nie rozumiem tej mody na zostawianie tyłka jak najdalej za sobą

cyt: lady-z-gaga 21.01.16, 13:05
          Kobieto, o czym Ty bajdurzysz? są techniki taneczne, w ktorych podwija się miednicę, i są takie, w ktorych się tyłek wypina. W tzw sexy dance tyłek odgrywa kluczową rolę, więc się go nie chowa
    • fadilla Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 13:26
      Już tu kiedyś pisałam, że nie rozumiem trendu na nienaturalnie wypięte tyłki. A pełno tego i na zdjęciach i na filmach/teledyskach. Przybieranie takiej postawy ciała to przecież zaprzeczenie bycia zdrowym. Kręgosłup jak przy lordozie. W końcu ktoś to też zauważył. Brawo Wellman.
      • jolie Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 20:14
        No jak możesz, przecież to takie seksowne... Pewnie tak nie potrafisz, bo jesteś za gruba/za brzydka/za stara i zazdrościsz...
        • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 23:27
          tak to prawda. wypychanie tylka to najlepsza reklama dla prostytutek szukajacych angazu tudziez kobiet z nadpobudliwym kroczem desperacko szukajace kochanka.
    • 18lipcowa3 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 13:28
      jestem po stronie chodakowskiej w tej dyskusji
      panią wellman ewidentnie opanowała zazdrość
      • mamablue Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 13:51
        A dla mnie zawsze jasny umysł i cięty język W będzie ponad jędrne pośladki Ch. Takam staroświecka wink
        • 18lipcowa3 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 15:40
          można mieć i umysł i pośladki naprawdę
          • elf1977 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 16:02
            Można albo i nie można...To nieważne. Ważne jest to, co napisała W. Ostatnio nie liczy się intelekt, zdolności, wystarczy pokazać trochę ciała, żeby zaistnieć. Myślę, że każda średnio rozgarnięta kobieta powinna to zrozumieć - budowanie kariery i życia jedynie na fizyczności i wypinaniu tyłka, jest żałosne i przeczy wszystkiemu temu, o co kobiety walczyły ostatnie sto lat.
          • lauren6 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 17:00
            Można. Tyle, że Chodakowska swoim wpisem udowodniła, że jej się nie udało mieć i tego, i tego.
            • aerra Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 14:23
              Bez przesady, pośladki to ma jędrne chyba wink Tylko z umysłem jej nie wyszło wink
          • oqoq74 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 17:07
            No akurat Chodakowska nie zrozumiała o co chodzi w tekście, Ty jak widać też nie.
      • rosapulchra-0 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 17:56
        licpowa, chociaż przeczytałaś ten felieton?
        • aankaa Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:20
          niektórym wystarczy przeczytać komentarze tongue_out
    • bei Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 13:43
      Żadna nie powinna nic wytykać drugiej...
      • kkalipso Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 14:17
        Ooo właśnie....
        • kropkacom Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 14:20
          Znaczy nie należy prowokować Chodakowskiej? big_grin Pani W pisała do niej personalnie?
          • kkalipso Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 14:33
            Personalnie nie, ale mogła tak to odebrać, mogła prawda(?) czy już zabronione, bo pani W za krynicę mądrości uchodzi?! Faktycznie Chodakowska nie powinna sobie głowy zawracać, jednak moim zdaniem stanęła w obronie wielu kobiet które na te tyłki sobie ciężką pracą zapracowały i nikomu nic do tego gdzie je pokazywać będą. Strasznie ta pani W przeciwko wszystkiemu co kobiece...niech się sobą zajmie.

Akurat Chodakowska wypina tyłek w sam raz tak akuratnie, a że ma piękne ciało to aż miło popatrzeć.
            • kropkacom Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 14:37
              Mogła. Kto jej broni? Tylko po co zaraz robić w tego personalny konflikt na całą Polskę? big_grin
              • kkalipso Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 14:43
                Konflikt to już zrobiły media i my i ja i ty .....
                • kropkacom Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 14:48
                  Ja? Czemu? Nie znałam tego linka i nie umieszczałam go na forum ani na żadnym portalu.
            • lady-z-gaga Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 14:48
              >Strasznie ta pani W przeciwko wszystkiemu co kobiece...niech się sobą zajmie.

raczej przeciwko takiej wizji kobiecości, w ktorej dupa ważniejsza od głowy
              • fomica Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 15:00
                Pytanie tylko kto, dlaczego i na jakiej podstawie miałby narzucać kobietom co ma być ważniejsze: tyłek czy głowa smile Po prostu inne zasady i wartości w życiu. Skoro same chcą, niczym nie przymuszone, mają z tego zabawę, dowartościowanie, a także kasę, to dlaczego ktos miałby to wyśmiewać czy obrażać?...
                Z drugiej strony, jak któraś założy burke w mysl zasady "ciało jest nieważne, tylko to co mówię i mam w głowie" to tez ujadanie bo jak to można się tak zakrywać i poniżać. Kompletna niekonsekwencja.
                • elf1977 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 16:06
                  Chyba burkę zakłada się jednak z nieco innych przyczyn...
                  • fomica Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 18:29
                    Zakłada się je z różnych przyczyn, wbrew stereotypom i szufladkom.
                    Analogicznie fakt, że ktoś podejmuje decyzję że nie opublikuje zdjęć swojego tyłka w necie (chociaz mógłby i jest to powszechne), bo uważa że to głupie, żenujące i poniżające nie wynika tylko z tego że kraj jest religijny i pruderyjny, albo że mąz nie pozwala. To indywidualna decyzja tej osoby, która sama określa gdzie dla niej stoi granica co jest stosowne.
                    • elf1977 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 20:02
                      Na pewno chęć podkreślenia intelektu nie jest siłą napędową zakładania burki.
                      W tym felietonie chodziło o to, by kobiety baczniejszą uwagę zwracały na swoją głowę, intelekt, niż na ciało. W mediach mamy nagromadzenie celebrytów - pustaków, którzy są znani z tego, że są znani. Efekt celebryty - pustaka ze słodkim dzióbkiem i selfie w wannie wystarczy, by wzbudzić podziw i zyskać popularność.
                      Żyjemy w kraju, w którym lansuje się przeciętność, a nawet głupotę, gdzie pochwala się prostactwo i chamstwo, a kobietę sprowadza do poziomu obiektu seksualnego z małym móżdżkiem, za to długimi nogami. Wellman zwróciła uwagę na ważne zjawisko polegające na zaniedbywaniu sfery intelektu a nadmiernym eksponowaniu ciała. I myślę, że niekoniecznie miała na myśli takie osoby jak Chodakowska, które żyją między innymi z treningów, ale jak widać, ta też intelektem nie grzeszy...
                      • mamablue Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 20:05
                        Tak samo to odebrałam.
                      • domowapani Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 20:08
                        Chodakowska jest poprostu bardzo impulsywna.
                        To mądra i ciepła kobieta, której zdarza się pisać głupoty w afekcie, pod wpływem emocji.
                        Już dawno powinna podzielić się prowadzeniem fun page'a z profesjonalnym pr'owcem.
                        • oqoq74 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 20:14
                          Jak ktoś jest mądry i ciepły to nie pisze publicznie głupot pod wpływem impulsu.
                          • domowapani Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 03:29
                            Poważnie? Ale, że jak ktoś jest mądry i ciepły, to nic go nie rusza i zawsze jest oazą spokoju, dobrze Cię zrozumiałam?
                            A z kolei impulsywnosc to oznaka nie temperamentu, tylko głupoty i chłodu emocjonalnego?
                            Bardzo interesująca koncepcja. Bardzo.
                            • oqoq74 Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 17:03
                              Nie zrozumiałaś.
                        • lady-z-gaga Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 21:18
                          Litości! i Ty się dziwisz, że jesteś natychmiast rozpoznawana pod każdym nowym nickiem?
                          • przystanek_tramwajowy Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 21:22
                            Zgaga, ty też zdekodowałaś domową panią jako dobrze nam znaną shell? smile
                            • lady-z-gaga Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 22:04
                              To chyba jasne. Od pierwszych dni.
                              • przystanek_tramwajowy Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 22:07
                                Dla mnie też. Ale ostatnio, jak jej to napisałam to mnie zwyzywała od wariatek. smile
                                • lady-z-gaga Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 22:14
                                  Widziałam. Słabe to było, ale ok, każdy ma prawo zmienić nicka. Gdyby za tym poszła zmiana stylu pisania, byłoby to odcięcie się od forumowej przeszłości. No ale cóż.....smile
                                  • domowapani Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 03:10
                                    Poczytalam posty Shell i nijak nie potrafię znaleźć wspólnego mianownika z moimi wypowiedziami, ale rozumiem, że skoro Shell fiksowala na punkcie wyglądu, a ja wypowiedzialam się na temat trenerki fitness, to jest to podstawa do z dekorowania mnie.
                                    Chyba faktycznie zaczyna tu panować jakas paranoidalna atmosfera.
                                    Pozdrawiam
                                    Domowa
                                    Ps. Jestem po stronie p. Wellman - ona przynajmniej nikogo nie obraziła personalnie.
                                • domowapani Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 03:16
                                  A co do Ciebie przystanku - to twoje niezdrowe zainteresowanie wątkami o wyglądzie / zabiegach i jednoczesne negatywne do nich nastawienie pozwala mi przypuszczać, że kierują tobą ogromne kompleksy i brak możliwości. Z ciekawości przejrzałam każdy wątek o urodzie (ostatnio kilka ich tu widziałam o jakichs karbocostam, dolinach łez itp i wszędzie piszesz, mimo że cię to nie dotyczy).
                                  Zdaje się, że nawet twoja Shell, której psychofanka się zdajesz być, nie wypowiada się w tego typu bzdurych wątkach, a ty napie... aż przykro patrzeć.
              • kkalipso Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 15:30
                Coś się strasznie uczepiła ostatnio tej głowy, wiele kobiet nie ma kompleksów i nie musi udowadniać całemu światu jakie to mądre są i wartościowe ...
                • lady-z-gaga Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 16:04
                  za to na temat tyłka mają kompleksy i muszą udowadniać, jaki jest piękny? big_grin coś Ci się riposta nie udała wink
                  • kkalipso Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 16:31
                    Chyba źle mnie zrozumiałaś.
            • elf1977 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 16:05
              A po co właściwie pokazywać swój tyłek? Serio pytam?
            • cosmetic.wipes Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 18:52
              kkalipso napisała:

> Strasznie ta pani W przeciwko wszystkiemu co kobiece...niech się sobą zaj
              > mie.

Rozumienie tekstu nie jest twoją mocną stroną, ale być może swoją mocną stronę publikujesz wypiętą w internetach.
              Zapomniałaś napisać, że Wellman jest kaszaloty i dowalila Chodakowskiej z czystej zazdrości.
              • kkalipso Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 20:25
                Jak wiadomo tobie nikt mądrością inteligencją nie dorówna, coś mi mówi że z wiecznie naburmuszoną Wellman możesz sobie rękę podać. Fuka i fuka na cały świat aż człowieka ciarki przechodzą.

Nie, nie stoję po stronie tych kobiet, bo sama tyłek wypinam. Mam dzieci, rodzinę i bardzo się szanuję. Ale równie dobrze mogłabym być singielką zakochaną w sporcie i świecić sześciopakiem w internetach, co komu do tego?! Mogłabym być kobietą która zrzuciła zbędę sadełko i stała się wysportowaną seksi kobietą która pokazuje że można...coś jeszcze ...kogo w oczy kole niech nie zagląda na takie profile, portale, strony. Szuka problemów tam gdzie nie ma.
                • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 21:23
                  kkalipso napisała:

> coś mi mówi że z wie
                  > cznie naburmuszoną Wellman możesz sobie rękę podać. Fuka i fuka na cały świat a
                  > ż człowieka ciarki przechodzą.
                  A ja ja odbieram jako bardzo pogodna i pozytywna babke.
                  > Mam dzieci, rodzi
                  > nę i bardzo się szanuję.
                  A te co wypinaja tylek sie nie szanuja? Ciekawe.
                  Ale równie dobrze mogłabym być singielką zakochaną w s
                  > porcie i świecić sześciopakiem w internetach, co komu do tego?! Mogłabym być ko
                  > bietą która zrzuciła zbędę sadełko i stała się wysportowaną seksi kobietą która
                  > pokazuje że można...coś jeszcze ...kogo w oczy kole niech nie zagląda na takie
                  > profile, portale, strony. Szuka problemów tam gdzie nie ma.
                  No i widac, ze kompletnie nie zrozumialas o co Wellman chodzilo sad Chociaz dziewczyny juz o tym pisaly. Wellman nikomu nie zabrania tylka wypinac. Tylko sugeruje,ze czasem warto sie pochwalic czyms innym niz tylek, bo swiat nie musi sie wokol niego krecic. Sa ciekawsze (wg niej) sprawy. A tu od razu obraza majestatu i wielki foch ze strony Chodakowskiej. Z czego sie zreszta sama dosyc szybko wycofala.
                  • kkalipso Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 22:00
                    Odbieraj ja sobie jak chcesz mnie ona irytuje. Odniosłam się do większości odpowiedzi że niby to tylko głupie tyłek pokazują nie do wypowiedzi pani Zrzędy. Skoro są ciekawe sprawy to niech sama się nimi zajmie najwidoczniej tematów jej brak albo rozgłosu.
                    • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 22:14
                      kkalipso napisała:

> Skoro są ciekawe sprawy to niech sama się nimi zajmie najwidoczniej tematów jej b
                      > rak albo rozgłosu.
                      Ona sie juz zajmuje ciekawszymi sprawami niz wypinanie tylka smile A ze oprocz tego pisze o ludziach i swiecie? Taka rola felietonisty po prostu tongue_out
                • cosmetic.wipes Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 21:29
                  kkalipso napisała:

> Jak wiadomo tobie nikt mądrością inteligencją nie dorówna,

Nie zająknęłam się słowem na temat własnej inteligencji. Czyżby przemawiały przez ciebie kompleksy?big_grin
                  • kkalipso Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 22:06
                    Od ciebie wyjątkowo cuchnie zarozumialstwem!
                    • lady-z-gaga Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 22:10
                      Zaraz, zaraz, ktos tu miał w sygnaturce Twoją wypowiedź na temat urody własnej i dziecka.... nie pomyślałabym, że brzydzisz się zarozumialstwem wink czy może tylko wzmianki o intelekcie tak Cię drażnią?
                      • kkalipso Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 22:51
                        Wiesz co nie chce mi się szukać tamtego wątku; ba, nawet bym nie umiała, bo tematu nie pamiętam, ani autora, ale pamiętam jedno że był to lajtowy wątek i chodziło o to czy boimy się że nasze dzieci odziedziczą jakieś cechy charakterystyczne (brzydkie) od najbliższej rodziny. Więc napisałam że się nie boję bo wszyscy od ciotek po babcie w miarę ładni są bez specyficznych wad więc nie mam o co się martwić. Nie pisałam tylko o naszej czwórce ale o dalszej i bliższej rodzinie. Jak wcześniej mówiłam większość postów było w ten deseń. Jako weterankę forum nie podejrzewałam że akurat to wykorzystasz przeciwko komuś/mnie, raczej wiesz (powinnaś wiedzieć) czemu służą sygnaturki.

czy może ty
                        > lko wzmianki o intelekcie tak Cię drażnią?

Dlaczego uważasz że drażnią?! Drażni mnie taki punkt widzenia że jak odsłania tylko pewną cześć siebie (patrz. tyłek) to już pustak.
                        • lady-z-gaga Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 23:07
                          Wiem, do czego służą sygnaturki, i wiem, że są wyrwane z kontekstu smile Po prostu dziwię się, że możesz bronić Chodakowskiej w tym wątku. Bo Wellman nie zaatakowała personalnie ani jej, ani żadnej fitneski, dla ktorej praca nad ciałem jest pasją, wyzwaniem, celem życia. Chodziło o to, że określony sposob pokazywania siebie w necie rozpowszechnił się i przejęły go nawet osobki, ktore nie spędziły ani minuty na sali treningowej. Pokazywanie pupy jako prezentacja efektow treningu zmieniło się w pokazywanie pupy jako najatrakcyjniejszego fragmentu ciała, w prowokację z wyraźnie seksualnym zabarwieniem. Oczywiście to też nie jest zabronione smile ale chyba nie musi się wszystkim podobac ?
                          Problem zrobił się dlatego, że to Wellmanowa napisała. Jakaś inna babka, młoda i szczupła, miałaby prawo krytykowac. No ale gruba? w zyciu! Gruba na pewno nie ma racji, bo musi zazdrościć. W inna motywacje nikt nie uwierzy. Przykłady w tym wątku.
                          • kkalipso Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:15
                            Ja nie bronię Chodakowskiej ile razy mam powtarzać ...
                            Nie uważam że każda pokazująca tyłek jest pusta, głupia itp. Rozumiesz? To mnie w tym wątku rozbroiło!
                          • domowapani Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 03:38
                            Chodakowska nie pierwszy raz strzeliła sobie w stopę, publicznie i co gorsza personalnie odnosząc się do cudzych wypowiedzi na jej temat. I często po fakcie przeprasza, że uległa emocjom. Niedojrzale. Tym bardziej, że akurat wypowiedź Wellman nie odnosiła się wg mnie do niej, tylko do tych wszystkich pseudocelebtytek, które du pą niby nie pracują, a które du pą świeca na co drugiej insta focie.
                            • domowapani Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 03:39
                              Ale nadal twierdzę, że jest ciepła i mądra.
                    • cosmetic.wipes Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 22:21
                      Ależ jakie tam zarozumialstwo, przecież wszyscy mamy po równo - ty masz piękny tyłek, ja mam piękny umysł big_grin
                • mamablue Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 17:59
                  kkalipso napisała:
                  > Ale równie dobrze mogłabym być singielką zakochaną w s
                  > porcie i świecić sześciopakiem w internetach, co komu do tego?!
                  >

A mnie się nie podoba takie dzisiejsze rozumienie wolności jako brak jakiejkolwiek kontroli społecznej pod hasłem: "co komu do tego". Ano to, że dziewczynki od małego dowiadują się, że ich głównym atutem jest dupa i wokól tego świat się kręci. Widziałaś mężczyzn prężących poślady? Codziennie atakują cię na fb, jak poślady różnych babek?
                  • kkalipso Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 18:38
                    A z jakiej racji przyszło ci do głowy kontrolować pełnoletnią osobę, póki nie kradnie/gwałci/oszukuje nie twój biznes co robi w życiu prywatnym. I bez przesady z tymi dziewczynkami, te które wychowują się w dobrej kochającej rodzinie na pewno nie czerpią wzorców z internetu. Dobrze pamiętam że za moich czasów szare myszki z książką w rękach i okularkach na nosie najczęściej zachodziły w ciążę z podejrzanymi typami, co chcę przez to powiedzieć ano to że wygląd często myli. Ja się zawsze ubierałam jak chciałam matka głową kiwała ale chłopakowi ledwo dałam się pocałować, i to jak widziałam że fajny, wartościowy chłopak. Dla pań wyglądających zza firanki pewnie byłam tą puszczalskąbig_grin Dlatego takie ocenianie po obrazku jest chore.

Co do mężczyzn; oczywiście że widziałam, prężą się jak te tygryski...to że nie widziałaś nie znaczy że fenomen nie istnieje.
        • princy-mincy Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 14:22
          Ale Wellmann nie mówiła o Chodakowskiej, mówiła o wypinaniu tyłka, więc czemu Chodakowska poczuła się wywołana do odpowiedzi?
          • 18lipcowa3 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 15:42
            bo wypina tyłek hehe
      • oqoq74 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 17:09
        Ale Wellmen nikomu bezpośrednio niczego nie wytykała. PIsała o modzie, zjawisku.
    • purchawkapuknieta Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 14:07
      Ba, Pani Dorota znana jest z klasy!

bi.gazeta.pl/im/8/8531/z8531548IH,Trzeba-przyznac--ze-podniesienie-sukienki-przez-Dorote.jpg
    • lady-z-gaga Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 14:37
      można i tak to zinterpretować - po chamsku
      w takim razie przyłączam się - trudno, żeby Chodakowska optowała za pokazywaniem twarzy
      • elle-hivernale Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 15:26
        Huehue suspicious
        Może ktoś z oponą na brzuchu powinien wytłumaczyć Chodakowskiej czego dotyczy tekst.
        • lady-z-gaga Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 15:30
          Wg Chodakowskiej opona to dowód lenistwa i ignorancji nawet wink skoro trenerka demonstruje taką "wiedzę" o ludzkim ciele, to co trzeba mieć w głowie, żeby jej zaufać i ćwiczyć pod jej kierunkiem? chyba całkowitą próżnię.
          • 18lipcowa3 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 15:41
            wg Chodakowskiej opona to dowód lenistwa i ignorancji nawet

no i ma rację
            • elle-hivernale Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 15:45
              Jak na zawołanie wink
            • elf1977 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 16:03
              Cóż, pożyjemy, zobaczymy...Piękne ciało i zgrabna sylwetka nie są dane raz na zawsze. A to, że się je traci, nie zawsze jest efektem zaniedbań. Smutne, że kobiety tak myślą i piszą i innych kobietach.
            • lauren6 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 17:05
              Tak tak. A kto krytykuje o świętą Chodakowską to stare pruchno i brzydki kaszalot big_grin
      • black_halo Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 15:47
        lady-z-gaga napisała:

> można i tak to zinterpretować - po chamsku
        > w takim razie przyłączam się - trudno, żeby Chodakowska optowała za pokazywani
        > em twarzy

Po stokroc lubie to big_grin Mialam napisac cos podobnego wink
      • lauren6 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 17:06
        Lady big_grin big_grin big_grin W samo sedno big_grin
    • princy-mincy Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 14:46
      Wellmann od lat walczy o podmiotowe traktowanie kobiet. Ale widac niektore kobiety wolą być traktowane jak przedmioty lub klacze na sprzedaz. Wystawi tylek do oceny swiatu, wtedy bedzie wiecej warta.
      • elf1977 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 16:04
        To efekt wychowania, które powoduje, że dziewczynki są postrzegane od samego początku jako ładne zabawki.
        • lauren6 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 17:08
          I oczywiście takie zachowanie mogą krytykować tylko i wyłącznie brzydkie, leniwe feministki. Każda ładna kobieta nie marzy o niczym innym niż o byciu postrzeganą poprzez pryzmat swojego tyłka.
      • regina-phalange Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 19:13
        Czy jeśli koleś wrzuca zdjęcia, na których pręży muskuły, to też uważasz, że robi z siebie przedmiot czy tam ogiera na sprzedaż?
    • migona Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 16:23
      eh, Chodakowska....Kobieta na barykadach cierpi za miliony jędrnych tyłeczków wyklętych (wypiętych) poświęcając swój czas pisząc manifest przeciw oponkom i w obronie niewiadomoczego. Wzruszone fanki ocierają łzy robiąc 1/3 przysiadu w skalpelu...

Ewcia to chyba nie pierwszy raz wytacza ciężkie działo, bo ktoś w dalekiej galaktyce miał zdanie odmienne wink
      • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 23:36
        smile))))
    • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 16:49
      Juz Chodakowska na fb spasowala i "wyjasnila" wink No i dobrze w sumie, chociaz niezbyt zgrabnie wybrnela, to zawsze fajnie,ze sie zreflektowala.
      • mamablue Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 16:57
        A co napisała? Wrzucisz tu?
        • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 17:22
          Nie potrafie sad Ale cos w stylu,ze nie atakowala wcale Wellman, tylko hejterow, ktorzy zle zrozumieli felieton W i czepiali sie Chodakowskiej powolujac sie na ten tekst wink
          • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 17:25
            Teraz to juz dorabiam legende, ale mysle, ze W mogla napisac cos do Ch prywatnie, zeby zalagodzic sytuacje. Bo to fajna babka jest smile A Chodakowska nie potrafi normalnie przeprosic i przyznac sie do bledu, wiec wykreca kota ogonem. Troche mi jej zal, to musi byc trudne, czuc sie takim nieomylnym guru tongue_out
      • oqoq74 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 17:26
        To co napisała jeszcze bardziej dowodzi, że ona w ogóle nie rozumie o co chodzi. A pisanie, że zabrała głos, chociaż nie czytała artykułu, moim zdaniem, jeszcze bardziej ją pogrąża.
    • owmordke Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 17:43
      Moim zdaniem obie bez klasy. Co Welman szkodza te cudze wypiete tylki? Co Chodakowskiej do anonimowych opon na brzuchu? Zyj i daj zyc innym.
    • undoo Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 18:09
      Proponuje Chodakowska do szkoly odeslac, bo ma problem ze zrozumieniem tekstu pisanego. Z charakterem tez, bo b nieprzyjemnie odpisala w sumie ad personam, ale na to szkola nie pomoze.
      Czy tylko mnie drazni sposob w jaki Chodakowska mowi?
      • jolie Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 20:10
        Nie, nie tylko Ciebie. Nie mogę słuchać tego pustosłowia wypowiadanego nawiedzonym tonem, ale raczej jestem w mniejszości. Znam osoby zachwycone tymi banałami, które twierdzą, że to je motywuje.
        • anika772 Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 06:46
          Mnie też irytuje, po pierwsze sposobem mówienia, po drugie treścią- te banały rodem z Coelho są nie do zniesienia.
    • ewkadrzewka Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 20:21
      Gdyby wpis p.W napisała szczupła wyćwiczona osoba to okey, ale w tym wypadku no to zwykłe obrażanie. Tak zgadzam się w 100% z p. Ch
      • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 23:28
        tylko chude szczapy maja prawo pisac, ze nie lubia ogladania epatowania seksualnoscia? hmm....
        • ewkadrzewka Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 11:15
          Chuda szczepa - jakoś tak obraźliwe i niemiło
          • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 11:22
            oczywiscie. A co tylko urocza Welman mozna obrazac bo ma oponke?. Chodakowska to chudy umiesniony facet a nie zadne cudo. Zadufane babsko.
            • ewkadrzewka Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 15:30
              A obrażam? A trzeba kogokolwiek obrażać?
            • regina-phalange Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 19:05
              Princesswhitewolf, ty się deklarowałaś jako feministka? Bo to, co tu wypisujesz o prostytutkach, nadpobudliwym kroczu i Chodakowskiej jako umięśnionym facecie, stawia cię bardzo blisko Triss niemogącej przeboleć bezdzietnych singelek. Ochłoń, bo to żenujące.
    • alchemy_alice Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 22:25
      Wellman ma rację. Dziewczyny pokazują się od d*py strony k na tym promują. Nikt im nie zabrania, ale jak dla mnie to średnio fajne. Lepiej promować się głową. Chodakowska zamiast odetchnąć z pięć razy od razu zareagowała histerycznie (to u niej nie pierwszyzna) i jeszcze obraziła mnóstwo osób. Ktoś powinien jej pilnować w sieci, bo nie pierwszy raz robi sobie sama czarny PR.
      • lady-z-gaga Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 22:39
        To nawet nie chodzi o promowanie ciała - jak ktoś jest z niego dumny, to niech się chwali. Jednak można to robić na różne sposoby, a faktycznie zapanowała moda na tandetne fotki sztucznie wypiętych dupek.
        I chyba trudno prowadzić kampanię na rzecz kobiecej godności, na rzecz traktowania kobiet z szacunkiem, bez względu na to, jak są ubrane, trudno wychowywac mężczyzn i piętnowac chamskie zaczepki, skoro tyle dziewczyn wystawia na widok publiczny swoje cztery litery i woła "patrz!" Dla mnie to nie jest problem z kategorii "czy liczy się piękno zewnętrzne, czy intelekt". To jest problem samych kobiet z interpretowaniem własnej atrakcyjności, seksualności i ze stawianiem granic. A niestety, takie wzorce są zwyczajnie szkodliwe dla dorastających dziewcząt - bo do kultu idealnego ciała dokłada się obyczaj traktowania tego ciała jak sklepową wystawę.
        • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 22:53
          lady-z-gaga napisała:

>
          > I chyba trudno prowadzić kampanię na rzecz kobiecej godności, na rzecz traktowa
          > nia kobiet z szacunkiem, bez względu na to, jak są ubrane, trudno wychowywac mę
          > żczyzn i piętnowac chamskie zaczepki, skoro tyle dziewczyn wystawia na widok pu
          > bliczny swoje cztery litery i woła "patrz!"
          Nie, nie,nie. To,ze babka wypina polgoly tylek (na fb lub na ulicy), nie uprawnia do traktowania jej bez szacunku. I wiekszosc facetow jest w stanie to pojac. (Odpady typu Riki pominmy.) To takie myslenie w stylu pan ekspertek z "projekt lady"- ubierasz sie niestosownie, to bedziesz traktowana jak szmata uncertain
          • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 23:01
            Wezmy faceta w obcislych, podkreslajacych przyrodzenie dzinsach. Musi sie liczyc z tym,ze ludzie POMYSLA sobie o nim "palant", "narcyz", "wiesniak"- ale nie z tym,ze bedzie zaczepiany, klepany po tylku, nazywany glosno "latwym". I identycznie powinno byc z wyzywajaco ubrana kobieta.
          • lady-z-gaga Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 23:22
            >To,ze babka wypina polgoly tylek (na fb lub na ulicy), nie uprawnia do traktowania jej bez szacunku.

Będziemy rozmawiac o realiach, czy o pobożnych życzeniach i idealistycznych mrzonkach?
            Masz dorastająca córkę? co zrobisz, wyślesz ją do klubu z półgołym tyłkiem i powiesz "córko, nikt nie ma prawa traktowac Cię bez szacunku" czy może "uważaj na siebie, bo świat nie jest idealny i ktos może niewłaściwie zinterpretowac Twoje zachowanie" ?
            • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 23:31
              Nie mam corki (mam nadzieje,ze sie dorobie) i poki co wole walczyc, zeby ten swiat nie byl jaki jest, niz sie godzic, ze jest denny. Sama czesto chodze wyzywajaco ubrana (np do klubu, potanczyc) i nie godze sie na zadne zaczepki. Taki moj wklad w zmienianie swiata wink A serio: rozmawiamy o popkulturze i jej wplywie na ludzi. I przekaz: "nie wypinaj tylka bo to ci odbiera godnosc" mi NIE pasuje. Co innego przekaz: "nie wypinaj tylka bo to glupie".
              • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 23:35
                >I przekaz: "nie wypinaj tylka bo to ci odbiera godnosc" mi NIE pasuje.

bo? Bo to godne i swiadczace o samoszanowaniu sie kobiety, ze desperacko reklamuje swoje czesci ciala?

Zastanawiam sie dlaczego nie pasuje

Zalozenie wyzywajacego ubrania na impreze (tam na to jest miejsce) to nie to samo co wypinanie tylka na zdjeciach publicznie widocznych
                • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 23:41
                  Dla mnie szacunek do siebie nie ma NIC wspolnego z epatowaniem/ nie epatowaniem seksualnoscia.
                  • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 23:47
                    taaa.... poglady sa rozne i racjonalizacja wlasnych zachowan.
                    prostytutki tez mowia, ze maja szacunek do siebie i rozciagaja to dalej, ze szacunek do siebie nie ma nic wspolnego ze sprzedawaniem swojego ciala

( nie bierz tego do siebie oczywiscie)
                    • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 23:52
                      Juz Kalipso o tym pisala: jedna eksponuje cialo bo jest dumna,ze schudla (mam nawet taka kolezanke wink ), inna bo lubi prowokowac (ale nie byc traktowana jak szmata!), jeszcze inna z innego powodu. I wszystkie one moga sie szanowac, nawet jezeli Ty uwazasz,ze wiesz lepiej od nich co one o sobie mysla wink
                      • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 23:57
                        dla mnie nie ma znaczenia co one o sobie mysla. Wazne dla mnie co ja mysle. I mysle, ze przechodzi facet i widzi kobitke wypychajaca tylek. Mysli mniam... ale w zyciu nie pomysli ze ta poznana w barze, wypychajaca tylek desperacko nadaje sie na cokolwiek innego niz pare upojnych nocy. Z pewnoscia nie na zakladanie rodziny i dziecko. Na dziecke wybierze ladna seksowna ale niezbyt desperacko reklamujaca 4 litery.
                        • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:00
                          Na jakim swiecie zyjesz? Ile masz lat? Nie wiesz, ze faceci zenia sie z roznymi kobietami? I ladnymi i brzydkimi i skromnymi i wrecz przeciwnie? big_grin
                          • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:05
                            45 i wlasnie dlatego ze wiele widzialam wiem ze Lola wypinajaca tylek wyjdzie za maz po zaliczonej wpadce ciazowej z Jozkiem, ktory tez spedza wieczore w klubach reklamujac swoj wytatulowany biceps. Swoj przyciaga swego.
                            • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:06
                              To ja zyje na innym swiecie i znam inne przyklady z zycia wziete. Wierz, lub nie tongue_out
                              • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:12
                                ... ze kobiety ewidentnie wypinajace tylek wprost w nos facetow robia to w kazdym innym celu niz seksualnym... hmm.... Nie dziwota pozniej ze faceci sa zaskoczeni. Niespojnosc przekazu w komunikacie.
                                • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:14
                                  Widzisz, taki ten swiat zlosliwie niespojny i skomplikowany. Ale zawsze go sobie mozna uproscic, myslac stereotypami. Na zdrowie smile
                                  • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:18
                                    fornitta, albo mozna stworzyc "swoj swiat" i sie w nim zagubic, tylko real pelen dosc prosto myslacych facetow jest inny. W cywilizacji zachodniej kobieta ubrana seksownie nie oznacza ze chce z kazdym spac, ale jesli jakiemus facetowi wystawia przed nos tylek, wypina sie jak kocica to niby co on ma pomyslec? Ze chce z nim isc do biblioteki studiowac W Poszukiwaniu Straconego Czasu Prousta?
                        • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:00
                          w ogole po co az taka desperacja? Zgrabny tylek faceci sami zauwaza a to ze kolezanka schudla tez. Po co to az wypinac? To strasznie desperackie i jakies sztuczne. Rodzaj nadetej lali ciagle cos udajacej. A to wypycha cyc, a to tylek. Definicja "ja" wokol wlasnych 4 liter. " bo ja to mam d...pe" Dla mnie to pustostan umyslowy. ALe co tam... ludzie robia wiele rzeczy podswiadomie i nie wiedza jakie wysylaja komunikaty do innych
                          • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:02
                            Przeczytaj sobie "Cierpkosc wisni" Izabeli Sowy. Moze przesaniesz az tak prosto postrzegac swiat i ludzi smile Chociaz, jesli Ci z tym dobrze...
                            • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:10
                              ....I zaczne uwazac ze kobieta wypinajaca tylek posiada glebie przemyslen i cala filozofie dlaczego wypina ten tylek i jest on daleki od wrecz desperackiego reklamowania sie jako godnej przelecenia?

Ja lubie ladnie ubrane dziewczyny, moga byc nawet seksownie i wyzywajaco w odpowiednim miejscu. Nie lubie jednak samooszukiwania. Wypinajac tylek i cyc wysylam prosty komunikat " przelec mnie". A jak robie to wokol kolezanek i nie jestem bi czy homo to jest to komunikat " mam niska samoocene i musze sie wyeksponowac bo wydaje mi sie ze nie zauwazacie ze jestem taka i taka". Ludzie nie sa glupi
                          • miss_fahrenheit Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:04
                            princesswhitewolf napisała:

> ALe co tam... ludzie robia wiele rzeczy podswiadomie i nie wiedza jakie wysylaja komunikaty do innych

Ty też wysyłasz określone komunikaty do innych, prawdopodobnie nie takie, jakich byś sobie życzyła, zdajesz sobie z tego sprawę?
                            • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:06
                              sugerujesz miss, ze "wypinajace tylek" wysylaja owe komunikaty nieswiadomie i sobie ich nie zyczylyby?
                              • miss_fahrenheit Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 04:01
                                Nie, zupełnie nie to miałam na myśli.

Co do "wypinających tyłek" - informacja, jaką wysyłają w świat może być różna, w tym świadoma lub nie. Nie podoba mi się takie zachowanie, nie uważam prezentowania swoich wdzięków w taki sposób za właściwe i całym sercem jestem za panią Wellman. Niemniej - krytyka takich zachowań, a seksizm i antyfeminizm, jaki wylewa się z niektórych komentarzy moim zdaniem jest znacznie gorszy w wymowie.
                      • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 23:58
                        I wybacz, ale w tym watku blysnelas seksizmem, ze hej uncertain piszac o nadpobudliwym kroczu. Paskudne to bylo.
                        • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:02
                          A co to ma do seksizmu? Sa faceci z nadpobudliwym kroczem i takowe kobiety. To nie jest kwestia plci. To fakt. A wypinanie tylka to nie komunikat: wypinam tylek bo jestem skromna dziewczynka, tylko jawny komunikat: Jestem chetna na barabara i sie reklamuje z tym
            • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:15
              >Będziemy rozmawiac o realiach, czy o pobożnych życzeniach i idealistycznych mrzonkach?
              >Masz dorastająca córkę? co zrobisz, wyślesz ją do klubu z półgołym tyłkiem i powiesz "córko, nikt nie ma prawa >traktowac Cię bez szacunku" czy może "uważaj na siebie, bo świat nie jest idealny i ktos może niewłaściwie >zinterpretowac Twoje zachowanie" ?

dokladnie lady z gaga. Dla mnie tez to jakies totalnie odrealnione. Faceci to dosc proste istoty. Rozumieja co to reklama i co sugeruje
              • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:22

> Faceci to d
                > osc proste istoty. Rozumieja co to reklama i co sugeruje
                I znowu seksistowskie stereotypy. Znam kilku baaaardzo skomplikowanych facetow. Jesli Ty znasz samych prostych i myslacych penisami, to szczerze wspolczuje!
                • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:27
                  tzn znasz facetow ktorzy ida na impreze a tam bardzo seksownie ubrana kobieta wypina przed nim tylek, wypina biust prezy sie jak kocica a on nie wpada na to ze moze ona go podrywa? Jakis autystyczny jesli chodzi o body language, a ona pograzona w nieswiadomosci co czyni? Ludzie oderwani od reala?

Poza tym to nie ma nic wspolnego z seksizmem. Malo to takich ludzi? Bedziemy udawac ze takich nie ma czy co?

A zreszta to nie tylko chodzi o kobiety, bo przeciez malo to Ziutkow w podkoszulkach chodzi tak by pokazac muskuly? Nie pomne dziwne typy ktore w metrze musza siedziec wielkim okrakiem bo wydaje im sie ze jak wyeksponuja krocze to sa bardziej mescy. Podobny gatunek co wypinajce tylek

Ja zawsze radze umiar. Jesli ma sie ten zgrabny tylek to w seksownej sukience facet ktory nas interesuje na pewno zauwazy. Lapania facetow " na d..." nie rozumiem.

• princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:31
                    Mamy taka jedna znajoma. Wlasnie non stop cos wypina, moduluje glos na miekki, patrzy spojrzeniem kociaka. Mezowie wszystkich znajomych mowia : " aaa ta, na mnie tez to probowala". Kobitki pogardliwe sie z niej smieja, ze desperacko szuka meza nawet wsrod mezow kolezanek z takim zachowaniem. Nawet moja matka to zauwazyla ze to taka uwodzicielka sprawdzajaca swoja " moc" czy poleci na nia czy nie poleci. Beznadzieja
                    Jedna z blizszych jej kolezanek zwrocila jej na to uwage, na co ta albo totalnie jest odrealniona albo udaje ale bardzo sie na tamta obrazila.
                    Ciezki jest los takich kobitek jesli nikogo nie zlapia i nadal to trenuja
                  • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:34
                    Nie no mam wrazenie,ze kazda pisze o czym innym. "Faceci sa prosci" a "po swiecie chodzi wielu prostakow" to jakby nie to samo. To pierwsze jest glupia generalizacja. Zreszta, Ty w ogole nie dopuszczasz zadnych wyjatkow od reguly- Ziutki, Lole, kazdy typ rozpoznasz i sklasyfikujesz na podstawie ciuchow i fryzury,albo fotki na fb. Plytkie to i niemadre jak dla mnie. Ludzie maja tyle kolorow, ile zechcesz w nich dostrzec wink
                    • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 11:17
                      na podstawie ciuchow i fryzury nie. co juz wyraznie wspomnialam. Ale przypisywanie glebokiej flozofii do wypinanie tylka i cyckow ( specyficzny body-language) juz jest wielka przesada.
                  • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:44

bardzo seksownie ubrana kobieta
                    > wypina przed nim tylek, wypina biust prezy sie jak kocica a on nie wpada na to
                    > ze moze ona go podrywa? Jakis autystyczny jesli chodzi o body language, a ona p
                    > ograzona w nieswiadomosci co czyni? Ludzie oderwani od reala?
                    Po co wyskakujesz z dziewczynami odstawiajacymi przed facetem taniec godowy? Przeciez nie o nich tutaj mowa. Naprawde, krotka kiecka, czy pol biustu na wierzchu, to nie to samo co "prezenie sie przed kims jak kocica".
                    • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 11:20
                      fornitta zmieniasz temat nagle. Manipulujesz? Nikt tu nie pisal o sposobie ubierania. Ja z 4 razy napisalam, ze lubie kobiety ubrane nawet bardzo seksownie itd. Caly czas jest rozmowa o WYPINANIU TYLKA CZY biustu. O specyficznym BODY LANGUAGE a nie o stroju. Gdzie ja napisalam cokolwiek negatywnego tylko o stroju?

Mysle ze to ty uzywasz stereotypow i dla ciebie ktos kto uwaza ze wypinanie tylka w innym celu niz poderwanie faceta czy imponowanie kolezankom jest pomylka jest rownoznaczne z jakims podejsciem konserwatywnym do kwestii strojow.

Miesza ci sie albo celowo manipulujesz tematem
                      • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 12:37
                        Caly czas jest mowa o wypinaniu tylka na zdjeciach a nie konktetnemu facetowi "w nos" jak to uroczo nazwalas. Widzisz roznice? Ja widze.
                        • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 13:17
                          jesli ktos to wrzuca na zamknietym koncie np Facebooka wsrod przyjaciol itd to rozumiem, ze zaklada ze kolezanki maja zieleniec z zazdrosci czy cos w ten desen. Ok, Ma kompleksy ale niechta... jeszcze pojmuje to.

Ale wrzucanie na publiczny Instagram czy otwarte publicznie konto Facebooka ma jaki cel?: Szuka kochanka w szerokim swiecie i sie reklamuje, Narcyzm do potegi piedziesiatej, Ekshibicjonizm czy cus....

• princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 13:20
                            mam bardzo ladna kolezanke lat juz 40 ktora takie cudenka w necie wkleja. Sliiiczna i ultra sexy. Naprawde. Cale zycie narzeka ze faceci traktuja ja jako obiekt na jedna noc, tudziez na kochanke i nikt nie chcial sie z nia ozenic. Ja ja nawet lubie bo fajna jest ale z tym podejsciem do spraw mesko damskich to jakies przedszkolne myslenie ma. Na milosc boska, ale JAK ona tych facetow znajduje? A kto sie w necie nawinie czy na Sympatia pl. No wlasnie ... Nie z usmiechnietych normalnych zdjec. Ale takich gdzie cyc i tylek wypiety, a ona z telefonem i usta koniecznie usta uuuusta w ciup + lekki wytrzeszcz. Ona w silowni: zdjecie od gory na cyc ( Biegam! zobaczcie!), ona na kolacji, Stoi kolo krzesla odwrocona, wygieta by zrobic zdjecie tylkowi.... Boziu
                          • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 13:25
                            No wlasnie: czy cus! Moze to byc szukanie kochanka, narcyzm, ekshibicjonizm, bezkefleksyjne uleganie glupiej modzie. Moze to byc polaczenie kilku tych powodow. Przyczyny moga byc rozne- nie musi to byc zaraz "nadpobudliwe krocze"! I o to mi caly czas chodzi. Nie o to,ze publikowanie takich fotek jest madre, czy w dobrym stylu.
                            • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 13:30
                              Zreszta, moim zdaniem na tych fotkach o ktorych pisala Wellman (pupy,brzuchy w roli glownej), czesto nie chodzi o podtekst erotyczny, tylko o samo chwalenie sie cialem. Pewnie bardziej przed kolezankami niz przed facetami wink generalnie- przed calym swiatem. Ona chyba bardziej krytykowala kult powierzchownosci, niz epatowanie seksualnoscia?
                              • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 14:19
                                > czesto nie chodzi o podtekst erotyczny, tylko o samo chwalenie sie cialem.

w ...bardzo erotycznych pozach? Inaczej sie nie dalo stanac??? taaa bo faceci to istoty aseksualne ktore patrza na taka jak na Wenus z Milo jak widza erotyczna poze? ha ha dobre
                                w przypadku Chodakowskiej to marketing. Gasnaca slawa wiec robi co moze by ja podreperowac. Ona na tym zarabia. Na poczatku taka Kim Kardashian epatujac swoim duzym siedzeniem samodzielnie fotografowanym wzbudzala: pozadanie, kontrowersje itd itp. No ale to marketing. Sek w tym ze tej modzie ulegly tez normalne dziewczyny. A wiekszosc facetow nie ma tak wyszukanego systemu myslenia (mowa o przecietnym facecie z wlasciwym poziomie testosteronu a nie wyjatkach), ze to "moda". Facet mysli o seksie iles tam razy dziennie. Widzi kobitke wypinajaca sie i mysli =chetna. No i oczywiscie ze wielu zapuka chetnych na bara bara skoro sie tak reklamuje. Wpadnie tez na to ze skoro sie reklamuje przed nim to i przed innymi: to taka co w necie reklamuje swoje wdzieki.

>Ona chyba bardziej krytykowala kult powierzchownosci, niz epatowanie seksualnoscia?

przeciez to tu jednoznaczne. NIe chciala nazywac tego po imieniu. Dla mie to kult narcyzmu. Jeszcze pare lat temu po prostu... nie wypadalo.
                                • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 14:20
                                  kobita z klasa, dama po prostu nie wypina tylka do zdjecia w selfie.
                                  • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 14:27

> kobita z klasa, dama po prostu nie wypina tylka do zdjecia w selfie.
                                    A to kim jest dama, co jej wypada i czy w ogole warto byc dama to juz zupelnie, zupelnie inny temat. Zreszta byl o tym kiedys tutaj watek smile
                                    • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 14:46
                                      chodzi o trzymanie pewnego poziomu a jakies wydumane pojecie "dama"
                                  • miss_fahrenheit Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 15:09
                                    Nie "wypina się", owszem. Nie określa też cudzego krocza mianem "nadpobudliwego". Tutaj jednak najważniejsza jest kwestia tego, że dziś stawia się nacisk na wygląd a nie promuje np. intelektu. Porównywanie omawianych kobiet do prostytutek to, łagodnie rzecz ujmując, mocne odejście od tematu.
                                    • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 15:17
                                      A czy tylko sa 2 alternatywy: epatowanie seksualnoscia ( wypinanie cyckow i tylka) vs. epatowanie intelektem? Nie ma innych opcji? Rany boskie czy naprawde by byc atrakcyjna trzeba tak pod nos wszystko podstawiac?

Boje sie co bedzie dalej? Moze faktycznie to krocze w majtkach fotografowane
                                      natemat.pl/206915,to-dowod-na-upadek-cywilizacji-nowa-moda-na-instagramie-nagie-posladki-na-tle-krajobrazu

• miss_fahrenheit Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 15:56
                                        Tyle, że ja zupełnie o czym innym piszę... Pasuję.
                                    • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 15:19
                                      poza tym miss, ja juz z fornitta rozmawiam ogolnie o takich zdjeciach bo jak mowilam w przypadku Chodakowskiej to jest marketing. Jest osoba publiczna z gasnaca slawa ktora chce ozywic.
                                • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 14:25
                                  Strasznie jestes zafiksowana na tej stronie erotycznej zagadnienia. A moim zdaniem nie w tym rzecz i nie o to Wellman chodzilo. Tutaj sie nie dogadamy. Nie kazda kobieta publikujac zdjecia, mysli o tym co pomysla faceci. Czesc ma to w glebokim powazaniu. I pokazuje cztery litery, zeby kolezanki zazdroscily i ewentualny slinotok facetow to zwykly skutek uboczny.
                                  • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 14:50
                                    chodzi o trzymanie pewnego poziomu a jakies wydumane pojecie "dama"

Ok. Tylek nie jest erotyczny ha ha ha ...To dlaczego nie ma obsesji piet i stop

>Nie kazda kobieta publikujac zdjecia, mysli o tym co pomysla faceci. Czesc ma to w glebokim powazaniu. I pokazuje cztery litery, zeby kolezanki zazdroscily i ewentualny slinotok facetow to zwykly skutek uboczny.

aaakurat. A niby kolezanki dlaczego zazdroszcza i czego?=>Powodzenia u facetow.

Poza tym kobieta ktorej zalezy na tym aby kolezanki zazdroscily ma powazne problemy z samoocena i naprawde ale zazdrosc kolezanek jej w tym nie pomoze. To sa sprawy do zalatwienia sama ze soba albo z psychologiem

Przypomniala mi sie jedna taka jeszcze inna 40 latka z otoczenia. Ten nie, tamten nie.... Pytam: no ok, rozumiem, serce nie sluga. Ale jak sobie wyobrazasz przyszlego partnera. Kogo bys ty chciala? Na co ona " Ja bym chciala takiego faceta ktorego wszystkie kolezanki by mi zazdroscily".
                                    Po tych slowach padlam i zrozumialam co to za pustostan. Cos przebaknelam jeszcze o tym, zeby sie zastanowila czy szuka faceta dla siebie czy dla kolezanek pod ich gust ale podarowalam sobie dalsza rozmowe...
                                    • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 14:51
                                      >.To dlaczego nie ma obsesji piet i stop

nie nie mowie o fetyszystach. Mowie o instagramie i tym co powszechne jak tylki...
                                      • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 17:36
                                        Brzuchy tez sa powszechne, o nich tez Wellman wspomniala. Tez sa erotyczne? Dla niektorych, pewnie. Tylko, ze w chwaleniu sie cialem naprawde nie chodzi zawsze i wylacznie o podtekst erotyczny. Kolezanki maja zazdroscic super figury a nie powodzenia u facetow. Co to za jakis portkocentryzm? Zycie kazdej kobiety nie musi sie krecic wokol portek (np to twoje babcine: nie wypinaj tylka, bo cie porzadne portki nie zechca). Sprowadzanie wszystkiego (w tym kreowania wizerunku w mediach spolecznosciowych) do pogoni za portkami jest jakies chore.
                                        • lady-z-gaga Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 17:54
                                          > Tylko, ze w chwaleniu sie cialem naprawde nie chodzi zawsze i wylacznie o podtekst erotyczny.

Z tym akurat się zgadzam. Tyle, że podtekst inny niż erotyczny wcale nie jest lepszy smile mam na myśli rywalizację między kobietami - to nie jest oznaka stabilności psychicznej, akceptowania siebie, ani symbol zdrowej motywacji.
                                          Zresztą w każdej dziedzinie, w ktorej można coś osiągnąć, zazdrość bliźnich jako cel brzmi bardzo żałośnie.
                                          • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 17:57
                                            lady-z-gaga napisała:

Tyle, że podtekst inny niż erotyczny wcale nie jest lepszy smile
                                            Wcale nie jest. Tylko,ze ja zupelnie nie o tym.
                                        • regina-phalange Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 19:17
                                          > Co to za jakis portkocentryzm? Zycie kazdej kobiety niemusi sie krecic wokol portek (np to
                                          > twoje babcine: nie wypinaj tylka, bo cie porzadne portki nie zechca). Sprowadzanie wszystkiego
                                          > (w tym kreowania wizerunku w mediach spolecznosciowych) do pogoni za portkami jest jakies chore.

Niestety, niektóre kobieta maja to tak wbite do głów, że nie są w stanie wyjść poza tego typu myślenie, choćby skały srały.
                                    • fornitta69 Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 17:45

> Ok. Tylek nie jest erotyczny ha ha ha ...To dlaczego nie ma obsesji piet i stop
                                      Byla moda na zdjecia stop na fb! Mozna by to smialo nazwac obsesja stop- raz obsesja stop, raz obsesja dup big_grin
                                      >
                                      > Poza tym kobieta ktorej zalezy na tym aby kolezanki zazdroscily ma powazne prob
                                      > lemy z samoocena i naprawde ale zazdrosc kolezanek jej w tym nie pomoze. To sa
                                      > sprawy do zalatwienia sama ze soba albo z psychologiem
                                      Ale nie o tym rozmawiamy.
                          • zosia_1 Re: Wellman kontra Chodakowska 13.10.17, 12:31
                            no dobra, bo tak czytam i czytam. To niech któraś wytłumaczy po co to wypinanie tyłka, najczęściej gołego ma służyć? w dodatku na forum publicznym dla wszytskich. Jakie jest tego przesłanie?
                            • regina-phalange Re: Wellman kontra Chodakowska 29.10.17, 10:03
                              Temu samemu, czemu ma służyć chwalenie się wakacjami, dzieckiem, ciuchami, imponujacym posiłkiem "zrobiłam w pięć minut z byle czego". Czy bidetem lub wyglądaniem na 25 lat młodszą, nawet na anonimowym forum. wink
        • domowapani Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 03:48
          Dokładnie. O ile jestem w stanie zrozumieć, że trenerki fitness pokazują efekty swojej pracy, bo to ich praca, o tyle nie ogarniam braku wstydu w wystawianiu du... na widok setek obcych i nie tylko oczu przez co druga celebrytke i niestety przez zwykle nastolatki.
          Po cipkoustach na każdej focie, teraz tylki w nie naturalnych pozach. Co następne?
          I nie mam opony. I mam można by powiedzieć instadu... pe, ale na myśl, że ma ją oglądać kolega dorosłego syna, czy znajomy z pracy. Litości.
      • kkalipso Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 23:03
        Jakie dziewczyny, tylko dziewczyny?! .......Ty chyba fot chłopaków nie widziałaś, to dopiero może być temat, ale kto go ruszy w końcu gazet przepadł ..big_grin Takie kurna czasy pogódźmy się z tym mamuśki!
        • niu13 Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 23:11
          Choda ma w tej cheili 2 problemy:
          - wyczuwa, że jej fejm zaczyna słabnąć
          - wali jej na dekiel brak dziecka. Bo z jednej str wygląda jak bogini, a z drugiej, z takim % tkanki tłuszczowej w ciążę nie zajdzie
          • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 23:35
            adopcja?
          • regina-phalange Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 19:20
            > - wali jej na dekiel brak dziecka

Gdybym na chwilę zapomniała, że jestem na ematce - voila! suspicious
    • blue_meerkat Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 23:24
      Uderz w stol smile Chodakowska pisze (nie po raz pierwszy zreszta) jak egzaltowana nastolatka i ciezko ja brac powaznie, same dziobki, jednorozce no i te nieszczesne selfie...
      • princesswhitewolf Re: Wellman kontra Chodakowska 10.10.17, 23:30
        dokladnie. Nie lubie tej Chodakowskiej. Wydaje mi sie cierpiec na jakas postac narcyzmu ktorym sowicie karmi publike.
        • blue_meerkat Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 08:19
          Wlasnie. Zwlaszcza to usilne szukanie wrogow ktorzy przeciw niej knuja - inni trenerzy, prasa, zlosliwi ludzie, urzad imigracyjny na lotnisku w stanach...
    • danaide Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 00:33
      Problemem jest kwestia estetyki. Niemalże jedynym, obowiązującym sposobem na pokazanie walorów ciała stały się pozycje rodem z rozkładówek Playboya czy kalendarzy wiszących w warsztatach mechaników. Czyli doszło do kompletnego pomieszania pojęć. Z inną estetyką trudniej się przebić, bo popkultura przewalcowała całą wrażliwość ludzi na sztukę i piękno w klasycznym tego słowa rozumieniu. Nowe kanony rozprzestrzeniają się z prędkością wielokrotnie przewyższającą czarną śmierć. Ktoś kiedyś wprowadził na wybieg porno i erotykę, te wszystkie łańcuchy, skóry, lateksy, koronki. Ta moda nie trafiła na ulicę, bo ludzie nie mieli już co na siebie włożyć.

Małpa widzi, małpa robi. Nie wiem ile czego te kobiety mają w głowach, nie znam człowieka. Ale nie można bagatelizować kontekstu.
    • derena33 Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 15:37
      Ciesze się ze moja mlodosc przypadala na czasy, gdy wygląd był na drugim miejscu po intelekcie. Fajniej i ciekawiej było być nerdem niż superlaska. Nawet plaskodu..ne miały wzięciesmile nie robiono zdjęć tej części ciala, a jeżeli już to dzidziusiom, lub przypadkiem z oddali. Ha! można było mieć nawet oponke, nikt się nie krzywil. I kobieta była pelnowartosciowa mimo.
      • mamablue Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 17:52
        Ładnie napisane smile
      • lusitania2 Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 18:52
        derena33 napisała:

> Ciesze się ze moja mlodosc przypadala na czasy, gdy wygląd był na drugim miejsc
        > u po intelekcie.

eeeeeee, znaczy gdzie i kiedy to było?
        Przepytałam najstarszych górali - żaden takich czasów nie pamięta.
        • regina-phalange Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 19:22
          > > Ciesze się ze moja mlodosc przypadala na czasy, gdy wygląd był na drugim miejscu
          > > u po intelekcie.
          >
          > eeeeeee, znaczy gdzie i kiedy to było?
          > Przepytałam najstarszych górali - żaden takich czasów nie pamięta.

Prawda? I jeszcze kobieta była pełnowartościowa, nie to co teraz - Polska sprzed X lat bastionem równouprawnienia? tongue_out
          • derena33 Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 20:28
            Powiem szczerze ze tak, czulam sie bardziej rownouprawniona niz teraz. Mialam prawo dysponowac swoim cialem, Ksieza nie zagladali kobietom do lozka. Nikt nie napisal jeszcze ksiazki Mezczyzni sa z Marsa, kobiety z Wenus. Nie musialam miec dlugich wlosow, ani nosic obcislych strojow zeby byc dziewczyna. Nie bylo takiej pogoni za tym by byc idealna, piekna, wysportowana. A najpiekniejsze i nie tylko dziewczyny nosily dlugie spodnice i dlugie szerokie swetry, co nie przeszkadzalo im byc obiektem meskich westchnien. Piekne czasy bez tej dzisiejszej napinki.

Acha nie mieszkalam w Warszawie, a takze na podlaskiej wsi.
            • regina-phalange Re: Wellman kontra Chodakowska 29.10.17, 10:13
              Gratuluję. Ciekawe, co by było, gdybyś chciała wyjść pora romantyczny schemat w swetrze XXL i dysponować swoim ciałem ale nie według ustalonych reguł. Albo olać zakładanie rodziny i rzucić się w wir pracy czy gdybyś była lesbijką. No ale nie chciałaś ani nie byłaś, więc mogłaś czuć się równouprawniona. wink
              • black_halo Re: Wellman kontra Chodakowska 29.10.17, 10:34
                Przeciez jest mnostwo kobiet, ktore wtedy wybraly taka droga. Podobnie dzisiaj nadal uwaza sie, ze szczesciem dla kobiety jest zlapanie meskichportek i zaciagniecie ich przed oltarz. Nawet tu, na ematce.
                • regina-phalange Re: Wellman kontra Chodakowska 29.10.17, 10:57
                  Tak, tylko było im jednak trudniej, tak jak łapanie męskich portek raczej nie polegało krytyce, jak dzieje się to obecnie. Wiesz, kiedy rozmawiam z mamą o tym, jak wyglądało jej życie i nastawienie społeczne do różnych zjawisk kiedy była w moim wieku, 30 lat temu, to jednak różnice są. Nawet jeśli ona sama była taka bardziej do przodu i umiała sobie radzić.
    • ola_fatyga Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 16:24
      Nie lubię Wellman. To taki typ "wesołej" grubaski, która na zewnątrz to jak wygląda wydaje się miec w odwłoku, a w środku obgryza paznokcie z zawisci, nienawiści do ladniejszych i szczuplejszych koleżanek.
      • cosmetic.wipes Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 17:46
        ola_fatyga napisała:

>. To taki typ "wesołej" grubaski, która na zewnątrz to jak wyg
        > ląda wydaje się miec w odwłoku, a w środku obgryza paznokcie z zawisci, nienawi
        > ści do ladniejszych i szczuplejszych koleżanek.

Tak se to tłumacz 😁
      • mamablue Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 17:53
        Nie, to absolutnie nie typ wesołej grubaski. Chyba w ogóle nie czytujesz jej felietonów, nie oglądasz programów. Nawet w ddtvn nie jest typem wesołej grubaski.
    • regina-phalange Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 19:09
      Cóż, nie wiem, dlaczego pani Wellman, prezenterka programów rozrywkowych reklamująca magiczne jogurty, nagle stała się takim autorytetem od wszystkiego. Może to na zasadzie, że jak gruba i nieatrakcyjna, to pewnie mądra, skoro fitnesski muszą być głupie, no bo wiadomo, że albo-albo i musi być sprawiedliwie, chuda jest wredna, gruba ciepła i serdeczna, itp.
      I nie, felieton nie był tak skomplikowany, żeby go nie zrozumieć, ale ponieważ pani Wellman nie pierwszy raz wypowiada się na szeroko pojęty temat kobiecej fizyczności, to można domniemywać, że bolączki osobiste także nią kierują.
      • nolus Re: Wellman kontra Chodakowska 11.10.17, 19:25
        Raczej lubię Dorotę Wellman, ale akurat tego typu dyskusje po prostu mnie śmieszą, bo w sumie i jednej, i drugiej stronie można co nieco zarzucić. Chodakowska to w ogóle nie jest mój typ, co nie oznacza, że z automatu będę się sprzeciwiać temu, co mówi. Cała sprawa jest dla mnie na tyle śmieszna, że nawet nie chce mi się głęboko wnikać "co, jak i dlaczego".
        • regina-phalange Re: Wellman kontra Chodakowska 29.10.17, 09:58
          Ja też raczej ją lubię, ale już kilka razy widziałam jak reagowała przesadnie emocjonalnie w tematach typu kobieca fizyczność, chude modelki, zdrowy tryb życia. Osobiste motywacje wychodzą, nawet jeśli pod płaszczykiem walki z seksizmem i przedmiotowym traktowaniem kobiet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka