Dodaj do ulubionych

Piątek trzynastego

13.10.17, 17:18
Dziś jest ten straszny dzień, który nawet zupełnie racjonalnym, niewierzącym w żadne chochoły ludziom nie najlepiej się kojarzy. Coś wam się dziś może zdarzyło, co potwierdzałoby te czarne przepowiednie? Ja na przykład uprałam dziś wełniany koc, zupełnie nowy, ale jakoś tak mi podśmierdywał lekko owcą i myślałam, że po lekkim przepłukaniu będzie lepiej. Na metce pranie było dozwolone. Niestety, pomimo programu do wełny, specjalnego preparatu i zimnej wody koc przypomina teraz sfilcowaną wycieraczkę do butów, z szerokości 140 zrobiły się 123cm. Długości nawet nie mierzę, bo mnie trafi. Że też naszło mnie by prać akurat dzisiaj.... To najwyraźniej wina tego czarnego piątku...
Obserwuj wątek
    • asmarabis Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 17:26
      Eh, gdzie sie podziala slawetna jakosc niemieckich produktow????
      Kiedsys rzeczy niemieckie byly nie o zdarcia a dzis sa jak z bazaru w maroko, alez sie zmienai ten kraj
      Piatek 13go chyba jet tam teraz codziennie
      • snakelilith Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 17:54
        Koc nie jest niemiecki, a POLSKI. Gdyby był niemiecki to bym go nie prała, a odesłała, bo w Niemczech zwroty przy zakupach online są za darmo. A koce są ze sklepu zachwalającego swoje produkty hasłem "podaruj sobie odrobinę luksusu", więc ten tego, pudło. Żeby nie było, mam bezbłędne polskie produkty wełniane, niektóre kupione jeszcze w Cepelii, reszta z targu bezpośrednio od górala, więc te koce zalatujące kozim łajnem mogą być niechlubnym wyjątkiem.
        • asmarabis Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 18:02
          Aha, a wiec moze ta zdrowa naturalna polska welna tak reaguje na stycznosc z zanieczyszczonym industrialnym powietrzem u was...a skurczyl sie od kontaktu z sztuczna woda na pewno naszpikowana chemikaliami, bez sensu mieszkajac w zanieczyszczonym moejscu sprowadzac sobie ekologiczne produkty
          • snakelilith Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 18:13
            Nie sprowadzam artykułów z Polski, bo są ekologiczne, a dlatego, że są tańsze. Ekologia i czyste powietrze w Polsce? Nie rozśmieszaj ludzi.
            • asmarabis Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 18:26
              Tylu uchodzcow na utrzymaniu ze uczciwego obywatela nie stac na zakupy w miejscowym sklepie, smutne przeciz ta gospodarka upadnie
              • zlababa35 Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 22:25
                Błogosławieni ci, którzy milczą, kiedy nie mają nic do powiedzenia wink.
            • edelstein Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 18:28
              Przeciez asma nie ma zielonego pojecia o ekologii i czystym powietrzu.Nie umie obslugiwac stron z pomiarami.Na kij sie wiec z nia wyklocac.
              • cosmetic.wipes Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 21:36
                Asma nie ma zielonego pojęcia o niczym. To jedyny przypadek człowieka z zerowym ilorazem inteligencji big_grin
                • edelstein Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 22:01
                  Ja mozna byloby pokazywac w cyrku obwoznym😂
                • snakelilith Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 22:23
                  smile
    • cauliflowerpl Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 17:28
      Napiszę jutro bo godzina jeszcze młoda wink
    • fil.lo Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 17:58
      Mój dzień super udany big_grin
      • beata985 Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 18:00
        fil.lo napisał(a):

> Mój dzień super udany big_grin

nie chwAL PRZed zachodem wink
        • karme-lowa Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 18:16
          Zły bo żrę wszystko co popadnie😕
    • zawsze-w-drodze Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 18:22
      Po prostu 710 rocznica atesztowania Templariuszy przez Filipa IV Pięknego. 13 października 1307. A wszystko przez długi....
      • olena.s Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 21:34
        Co się twoim zdaniem stało z zawartością skarbca, tak nawiasem mówiąc?
        • zlababa35 Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 21:57
          Dan Brown próbował już to kiedyś wyjaśnić wink.
          • olena.s Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 22:28
            Nie no, w cholerę ich dużo próbowało...
            Najbardziej podoba mi się hipoteza, że templariusze założyli Szwajcarię.....
            • zlababa35 Re: Piątek trzynastego 14.10.17, 00:13
              Hm, jakby tak bliżej się temu przyjrzeć...
              • olena.s Re: Piątek trzynastego 14.10.17, 11:16
                No prawda, że ma coś w sobie? sprawna organizacja, kasa, militaryzm?
    • mamablue Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 18:25
      Jakieś bzdury wink
    • sumire Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 18:28
      Zepsuł mi się tramwaj, dzień miałam nerwowy, ogólnie bywało lepiej. Ale wiele lat temu w piątek 13. poznałam mojego starego. Trudno orzec, czy to był pech tongue_out
    • fifka02 Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 18:29
      W niedzielę lecę na wczasy. Wyrobiłam się w pracy ze wszystkim do czwartku, żeby już piątek mieć wolny na wizytę u fryzjera, może u kosmetyczki, na rower na spokojnie i bez dzieci tam gdzie ja chce i gdzie dojadę, a nie gdzie mnie dzieci ograniczą.
      W nocy z czwartku na piątek siedmiolatka puszczała pawie koncertowo, nie poszła dziś do szkoły, a ja byłam uziemiona z nią w domu.
      Ale nie pomyślałąm nawet, że to pech, póki nie trafiłam na ten wątek. Wręcz przeciwnie, cały dzień cieszę się, że ją ten wirus chwycił teraz, a nie za dwa dni w samolocie.
    • edelstein Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 18:31
      U mnie dzis same pozytywy,dostalam duzy auftrag,dziec przyniosl 1 z szkoly,ale ja13w piatek zdalam mature i prawko,wiec dla mnie ten dzien zawsze przynosil szczescie😂
    • mamolka1 Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 18:49
      Na terenie szkoły gdzie ma przedszkolny oddział mój młody robotnicy wykopali dziś niewybuch - szkołę ewakuowano. Dzieciaki się pewnie ucieszyły z szybszego weekendu - paniom przedszkolankom raczej do śmiechu nie było.
      A mnie dziś "goni"😉 - biorę to za dobry znak, zawsze parę deko mniej na wadze 😜
      • beata985 Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 21:25
        Kurcze i ja ni c o takiej akcji nie słyszałam 🤤
      • zlababa35 Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 21:42
        To jelitówka big_grin.
        • mamolka1 Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 21:52
          Może być i jelitówka - ja tam zgodny człowiek jestem 😀. Byle szło dołem bo górą nienawidzę.
    • baltycki Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 21:16
      Bylem przekonany, ze mam w domu jeszcze 1 paczke tytoniu.
      Biegne na stacje sad.
      • baltycki Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 21:31
        Wynagrodzilem sobie ten trud zakupem 2 piw big_grin.
        • snakelilith Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 21:37
          Czyli dziś katastrofa dla twojego organizmu. Nie dosyć, że zatruwany jest nikotyną, to jeszcze dodatkowo alkoholem. wink
          • baltycki Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 21:44
            Mniej szkodliwe, niz stojaca za plecami i trujaca bab.... ups kobieta big_grin.
            • edelstein Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 22:02
              A golonke masz?
            • snakelilith Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 22:26
              Podobno mężczyźni żyjący w stałym związku z kobietą żyją dłużej i co przed wszystkim, mogą pochwalić się lepszym zdrowiem, ale każdemu to co lubi. wink
    • solejrolia Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 21:39
      Bywało lepiej, odkąd wróciłam z pracy czuję się niewyraźnie, czosnek, fervex, a i tak ledwo siedzę. chyba czas wskoczyć pod kołdrę, może usnę...
    • zlababa35 Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 21:40
      Córka zgubiła konia wink.
      • zlababa35 Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 21:41
        Ale za to w szkole było wolne, więc się chyba równoważy...
    • inguszetia_2006 Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 22:06
      Witam
      Wczoraj miałam. Wylałam rosół do zlewu, między innymi. A poza tym odebrałam list na poczcie, który odmienił moje życie na gorsze;-P Tzn. najpierw list odebrałam, potem wylałam rosół, a następnie oparzyłam się patelnią. Dziś było całkiem ok, bo tylko pocałowałam klamkę w dziale prawnym urzędu, ale za to wbiłam do działu budżetowego, i wyszłam usatysfakcjonowana.
      Pzdr.
      Ing
    • bergamotka77 Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 23:34
      Weszłam na ematke a tu wątek snakelilith i jak zwykle nadaje na wszystko co polskie. Ale ona powtarzalna i przewidywalna jest, niezależnie od daty w kalendarzu big_grin
      • snakelilith Re: Piątek trzynastego 13.10.17, 23:45
        bergamotka77 napisała:

> Weszłam na ematke a tu wątek snakelilith i jak zwykle nadaje na wszystko co pol
        > skie. Ale ona powtarzalna i przewidywalna jest, niezależnie od daty w kalendarz
        > u big_grin
        >

Trafił mi się jeden jedyny śmierdzący koc wełniany, a kupiłam go w Polsce, bo miałam z polskimi produktami z wełny typu kołdra, koc itd jak najlepsze doświadczenia. Być może gdybym go trochę dłużej wietrzyła, a nie głupio próbowała prać, to by się wyśmierdł i byłoby git, ale rozumiem, że dla emigrantek istnieją tu inne reguły, muszą o wszystkim co polskie pisać w samych superlatywach, bo inaczej "nadają na wszystko co polskie". Zacznij leczyć w końcu swoje kompleksy, bo żałośnie się robi.
    • slonko1335 Re: Piątek trzynastego 14.10.17, 11:06
      Byłam wczoraj na sztuce teatralnej. Tragedia....chociaż w sumie był duży plus...nie ja za to płaciłam, jakbym wydała 110 zeta na bilet na ten chłam to by dopiero była masakra. Innych wtop nie było....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka