selin77 07.10.04, 22:31 Witam, mam pytanie odnośnie pralki.Musimy kupić nowa pralkę i tak się zastanawiamy jaka jest najlepsza??? Jaka marka i czy otwierana z góry czy z przodu?? Jak myslicie?? Cena tak około 1500 zł. Grażyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamamajki Re: Jaka najlepsza pralka?? 07.10.04, 23:11 właściwie nie wiem jak inne pralki ale moja BOSCH jest bardzo cicha i nie rusza się gdy wiruje mam ładowaną z przodu- taką wolę lubię widzieć pranie przez szybkę (i moje dziecko też lubi popatrzeć )) pozdrawiam Asia mama Mai Odpowiedz Link Zgłoś
maja312 Re: Jaka najlepsza pralka?? 08.10.04, 10:28 Jeśłi masz mało miejsca to polecam otwieraną z góru Wirlpool( nie wiem czy dobrze napisałam, ale wieszoco chodzi).Jest super. Pozdrawiam. Majka Odpowiedz Link Zgłoś
bijata Re: Jaka najlepsza pralka?? 08.10.04, 10:59 ja kupiłam jakiś czas temu pralkę płytką tzn. 40 cm marki Hoover. Mieści się w niej 5 kg ciuchów, ma do 1000 obrotów i jest świetna. Kosztowała wówczas trochę więcej niż 1500 zł, ale warto popytać w hurtowniach- tam jest zawsze taniej. Jedynym mankamentem jest brak możliwości płacenia w ratach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: Jaka najlepsza pralka?? 09.10.04, 20:20 Ja polecam Candy,ładowaną z przodu.Cichutka,szybka,bezawaryjna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamahuberta Re: Jaka najlepsza pralka?? 10.10.04, 17:23 Czesć a ja polecam elektrolux,1000 obrotów, pranie ręczne, cicha, 5,5 wsad, energooszczędna.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: Jaka najlepsza pralka?? 12.10.04, 17:19 Starą pralkę miałam ładowaną od góry, nową kupiłam z przodu i dopiero teraz okazało się, że moje dziecko nie dorosło do tego modelu. Kręci wszystkimi pokrętłami, przestawia temperaturę, otwiera drzwiczki. Ostatnio w trakcie prania zmienił mi z 40 stopni na 95 stopni. Dobrze że zauważyłam i oacaliłam pranie. Poza tymi niedogodnościami nowa pralka jest super Bosch 6kg wsadu, max 800 obrotów, ale i wychodzi prawie suche, a przynajmniej niepogniecione. Funkcja dodatkowe płukanie - do dziecięcych ciuszków. Funkcja intensywne pranie - lepiej dopiera poplamione dziecięce ciuszki, bo wydłuża czas prania. Kosztowała 1600zł. Odpowiedz Link Zgłoś
goplaneczka Re: Jaka najlepsza pralka?? 29.11.13, 15:48 mhh... myslę, że jednak ładowana normalnie - one są zwykle pojemniejsze. jeśli chodzi o wybór pralki to zajrzyj do fajnego poradnika: www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-pralke/308/ Odpowiedz Link Zgłoś
purplegilb Re: Jaka najlepsza pralka?? 18.12.13, 14:55 wiesz wszystko zalezy od wielkosci lazienki moja jej stosunkowa mala dlatego zdecydowalem sie na pralke ladowana od gory i sprawdza sie 100 procentach Odpowiedz Link Zgłoś