Dodaj do ulubionych

o ja naiwna

30.10.17, 14:01
Ale dalam sie nabracsad. Kupilam lozeczko dla dziecka, niby od producenta, mialo byc robione w stolarni. 3 tyg. temu minal juz termin, powinnam dawno miec lozeczko. Napisalam maila i ciagle zwodza mnie, ze juz gotowe, spakowane i czeka na kuriera. a ja lozeczka jak nie mialam tak nie mam. Postraszylam babke, ze zglosze ja na policje to bezczelnie odpisuje, ze moge ja zglaszac gdzie chce bo lozeczko gotowe i czeka na kuriera, ze dziennie wysylaja kilkadziesiat paczek itd. Na moje pytanie kiedy bedzie ten kurier nie odpowiada. Co robic? To jakas nieznana firma, telefon nawet gluchy gdy dzwonie. Maz mowi, by odpuscic bo tylko strace czas. Ale mnie wkurza, ze wyglada na to, ze mnie bezczelnie oszukala. Czy warto zglosic na policje? Czy to faktycznie bedzie tyle trwalo?
Obserwuj wątek
    • a.va Re: o ja naiwna 30.10.17, 14:08
      Na początek opisać na fejsie i na forach - całą sytuację z podaniem nazwy firmy. Jak ci się chce więcej, to możesz iść do prasy. Policję bym sobie darowała. Gdy do tej pani zadzwoni dziennikarz z pytaniem, gdzie twoje łóżeczko, od razu kurier się znajdzie wink
      • basiastel Re: o ja naiwna 30.10.17, 16:59
        Naprawdę myślisz, że dziennikarz się zainteresuje taka sensacją?
        • 1234wxyz Re: o ja naiwna 30.10.17, 17:04
          Nie dosc ze naiwna to niespecjalnie kumata big_grin
          • 1unia4 Re: o ja naiwna 31.10.17, 06:30
            "Nie dosc ze naiwna to niespecjalnie kumata "-------------

Co miał wnieśc taki komentarz ?
        • a.va Re: o ja naiwna 30.10.17, 21:03
          Oczywiście, że się zainteresują, mnóstwo gazet żyje z takich historii.
          • basiastel Re: o ja naiwna 30.10.17, 21:05
            to spróbuj, jak ci się uda, to dostaniesz bonusa ode mnie. Naiwna jestes strasznie.
            • a.va Re: o ja naiwna 30.10.17, 21:08
              No to dawaj tego bonusa, bo już mam to za sobą.
              • olikol Re: o ja naiwna 30.10.17, 21:18
                Jeśli wystarczy zadzwonić przedstawiając się jako dziennikarz to zadzwonić może każdy.
                • a.va Re: o ja naiwna 30.10.17, 21:35
                  Oczywiście, że tak, dobrze tylko, żeby wiedział, co powiedzieć, jak będzie kumaty, to da radę.
                  • olikol Re: o ja naiwna 30.10.17, 21:37
                    No to jak wiesz co się gada w takich okolicznośiach (wszak przerabiałąś) to zadzwoń i załatw sprawę foremce jak to kwestia 1 telefonu.
                    • a.va Re: o ja naiwna 30.10.17, 21:50
                      Nie miałabym z tym problemu. Jeśli autorka zechce, mogę pomóc. Buglady, jeśli chcesz, napisz do mnie na priv.
                      • buglady Re: o ja naiwna 30.10.17, 21:59
                        No dokladnie, takiego chamstwa nie spotkalam jeszcze. Nawet nie przeprosila nigdy, nic. Telefon jest podany ale jak dzwonie to poczta sie uruchamia. Ciezko w ogole znalezc o nich opinie, tylko tak sie oglaszaja:
                        sprzedajemy.pl/lozko-domek-skandynawski-lozeczko-dzieciece-warszawa-02d8b2-nr48256757

11 pazdziernika pani napisala, ze lozeczko jest gotowe, a na moje ponaglenia kiedy bedzie wyslane od 19 pazdziernika pisze 'czeka na odbior kuriera'. Moje pytania kiedy ten kurier odbierze pozostaja bez odpowiedzi.

Nie moge tego odebrac bo jestem z Warszawy a ta rzekoma stolarnia pod Toruniem.
                        • smoczy_plomien Re: o ja naiwna 30.10.17, 22:07
                          Dopóki nie wyślą, możesz anulować zamówienie i mają obowiązek zwrócić kasę.

Masz jakieś dane tej firmy? Sprawdzałaś w CEiDG czy oni w ogóle są zarejestrowani?
                          • buglady Re: o ja naiwna 30.10.17, 22:13
                            Mam niby dane do przelewu ale w Google lub na stronie CEiDG nic nie mozna znalezc na temat tej rzekomej firmy.
                            • smoczy_plomien Re: o ja naiwna 30.10.17, 22:25
                              A "robili" Ci na wymiar czy z jakiejś palety? Jak na wymiar to jednak niestety nie możesz anulować zlecenia.

Jeśli nie ma ich w Ceidgu, to zapewne pożegnałaś się z pieniędzmi, zwykli naciągacze. Możesz ich jeszcze w KRS poszukać, ale to mniej prawdopodobne. Niestety takie akcje nie należą do rzadkości: forum.gazeta.pl/forum/w,583,161895873,161895873,Oszust_thermomix_olx_allegro.html
                            • smoczy_plomien Re: o ja naiwna 30.10.17, 22:26
                              I jeszcze jak masz jakiś adres to sprawdź na Street View co tam pod nim jest. Jak to jakaś wioska, to nawet do wójta czy tam sołtysa bym zadzwoniła zapytać, czy mają tam gdzieś stolarnię.
                              • buglady Re: o ja naiwna 30.10.17, 22:33
                                Na wymiar. Sprawdzilam na Street View, adres to jakas wies i ul. Slowackiego 1, Street View pokazuje tylko slowackiego 11 - to jakis urzad pracy.
                                • a.va Re: o ja naiwna 30.10.17, 22:45
                                  Zadzwoń do sołtysa, Smoczy Płomień ma rację. Możesz też obdzwonić sklepy internetowe, z którymi współpracują (wyskakuje kilka w Google), może ktoś coś wie o nich.
                            • beata985 Re: o ja naiwna 30.10.17, 23:38
                              hm, niepokojące jest, że na ceidg nie można znaleźć, szukałaś PO NIPIE??
                              jak wpisałam swój nip to od razu wszystko mi wyskoczyło czarno na białym,
                              więc albo firma działa na czarno albo oszuści...
                              • aka10 Re: o ja naiwna 31.10.17, 18:20
                                beata985 napisała:

> hm, niepokojące jest, że na ceidg nie można znaleźć, szukałaś PO NIPIE??
                                > jak wpisałam swój nip to od razu wszystko mi wyskoczyło czarno na białym,
                                > więc albo firma działa na czarno albo oszuści...
                                >
                                ...albo firma jest w Chinach
    • earl.grey.tea Re: o ja naiwna 30.10.17, 17:03
      Firma z Częstochowy może?
      • buglady Re: o ja naiwna 30.10.17, 18:27
        Niedaleko Torunia. Oglaszaja sie bardzo i maja promowane ogloszenia na 'sprzedajemy'. Zglaszalam moderacji ale bez odpowiedzi. Pani zreszta mi napisala, ze moge sobie zglaszac a moderator i tak nic im nie zrobi bo maja tam wykupionych mnostwo promowanych ogloszen.
        • earl.grey.tea Re: o ja naiwna 30.10.17, 19:33
          Miałam podobną sytuację z firmą z Częstochowy, kupowałam na allegro. Do dwóch tygodni oczekiwania, po trzech zaczełam monitować, pani była bardzo niemiła, z gatunku ' i co mi zrobisz, mamy dużo zamówień'. Łóżko było dla męża sąsiadki, który wracał ze szpitala. Przed zakupem pytałam ile maksymalnie się czeka, wyjaśniłam dlaczego zależy mi na czasie, nie bylo oczywiście problemu. Sąsiad ze szpitala wrócił, łóżka nie było, na szybko załatwiałyśmy wypożyczenie szpitalnego. Policją postraszyłam, na drugi dzień była wysyłka. Łóżko dotarło ale wykonanie było bardzo złe. Sporo czasu i nerwów kosztował zwrot kasy.
          • buglady Re: o ja naiwna 30.10.17, 20:29
            Ja wlasnie napisalam do pani i oto co mi odpisala:
            witam dobrze moze pani isc szkoda czasu moze lepiej jeszcze dzisiajsmile prosze nie robic z siebie pajaca , lozko czeka na odbior i tyle nim doczłapie sie pani gdziekolwiek i zrobi z siebie posmiewisko paczka bedzie w domu, zegnam i prosze nie tracic mojego czasu.
            • taki-sobie-nick Re: o ja naiwna 30.10.17, 20:40
              buglady napisała:

> Ja wlasnie napisalam do pani i oto co mi odpisala:
              > witam dobrze moze pani isc szkoda czasu (...)

Wyjątkowe chamstwo.

A ten kurier to skąd ma się wziąć? Bo to chyba oni mają produkt wysłać?
            • agata_abbott Re: o ja naiwna 30.10.17, 20:43
              Uuuu, po takiej odpowiedzi ostro bym się wściekła...
            • ichi51e Re: o ja naiwna 30.10.17, 21:05
              Po takiej odpowiedzi odpisalabym „super skoro kurier sie spoznia prosze i adres odbiore osobiscie jutro”
              • ichi51e Re: o ja naiwna 30.10.17, 21:06
                Nawet w ciazy pojechalabym tam zeby wezwac policje im do chaty gdyby tego lozeczka nie mieli albo nie chcieli mi zwrocic za kuriera
            • juuuu7 Re: o ja naiwna 30.10.17, 21:32
              Co za chamstwo. Po czyms takim nie odpuscilabym.
            • karen_ann Re: o ja naiwna 22.11.17, 12:13
              Poproś o numer nadania paczki
    • beata985 Re: o ja naiwna 30.10.17, 17:04
      oczywiście, że zgłosic.pewnie trochę to potrwa /chociaż niekoniecznie/ ale koło pióra oszustom narobi.
    • mikams75 Re: o ja naiwna 30.10.17, 18:55
      a podala chociaz z jakiej firmy ten kurier?
      Podaj na poczatek tutaj nazwe producenta. Domyslam sie, ze juz zaplacone?
      • schiraz Re: o ja naiwna 30.10.17, 19:09
        Jeżeli minął termin umówiony między Wami na zrobienie i dostarczenie łóżeczka to jak najbardziej iść na policję. Niby czemu policja ma im nic nie zrobić? Normalnie przyjmą zgłoszenie i wyślą tam na miejscu dzielnicowego, który pogada z Panią osobiście, jeżeli Pani nie przedstawi dowodu na wysłanie łóżeczka to albo policja nakaże zwrot pieniędzy albo skieruje sprawę dalej. Czasem mam wrażenie, że ludzie są bardzo bogaci, skoro nie szkoda im ich własnych pieniędzy i lubią dofinansowywać takie szemrane osoby, które śmieją się im w twarz. Dla policji wydrukuj ogłoszenie, dowód przelania kasy i korespondencję z Panią jeżeli takową posiadasz. Przyjęcie zgłoszenia to jakieś 15 minut, tyle czasu na pewno masz wink
      • buglady Re: o ja naiwna 30.10.17, 19:17
        Podala, niby dpd. Stolarnia nazywa sie Mami.
        • buglady Re: o ja naiwna 30.10.17, 19:19
          A czy mam isc na komisariat mojej dzielnicy czy moze byc najblizszy po prostu?
          • buglady Re: o ja naiwna 30.10.17, 19:20
            Tak, juz zaplacone. Mi juz nie chodzi o kase tylko o bezczelnosc. Tez bym sobie mogla taki biznes otworzyc, kasa splywa za nic. Nie maja zadnej strony internetowej, telefon nie odpowiada. Ale glupia bylam ze tego nie sprawdzilam wczesniej.
            • taki-sobie-nick Re: o ja naiwna 30.10.17, 19:23
              buglady napisała:

> Tak, juz zaplacone. Mnie juz nie chodzi o kase tylko o bezczelnosc. Tez bym sobie
              > mogla taki biznes otworzyc, kasa splywa za nic. Nie maja zadnej strony interne
              > towej, telefon nie odpowiada. Ale glupia bylam ze tego nie sprawdzilam wczesnie
              > j.

Strona ma być. Na stronie mają być dane firmy, NIP i REGON. Optymalna jest możliwość płatności za pobraniem. Deklaracje, że nie przyjmują zwrotów ani wymiany, są bezprawne (taką ma pewien sklep z odzieżą do nadruków). Żadne ogłoszenia i firmy typu "polecił kolega szwagra, bo słyszał o takich dziesięć lat temu".
              • buglady Re: o ja naiwna 30.10.17, 19:29
                Ale nie maja stronysad. Oglaszaja sie tylko bardzo intensywnie, babka przeslala mi dane do przelewu.
                • taki-sobie-nick Re: o ja naiwna 30.10.17, 19:34
                  buglady napisała:

> Ale nie maja stronysad.

Ja ci tylko wyjaśniam, jakie wymagania - co do kupna w necie - masz mieć na przyszłość.

Idź na policję i nie zapomnij o tym powiadomić owej Grażyny biznesu.
          • taki-sobie-nick Re: o ja naiwna 30.10.17, 19:24
            buglady napisała:

> A czy mam isc na komisariat mojej dzielnicy czy moze byc najblizszy po prostu?

Dzielnicy.
        • olikol Re: o ja naiwna 30.10.17, 21:11
          dekoeko.com/author/epalhouse/

eee....chyba nie kupiłaś za 150 zł szafki nocnej zrobionej z starej skrzynki którą wyrzuciłam za stodołę big_grin albo za 600zł szafek na buty zbitych z rozlecianych europalet? big_grin
          • lauren6 Re: o ja naiwna 30.10.17, 22:14
            Pewnie kupiła kołyskę, która starczy dziecku na góra 5 miesięcy, w promocji za 2300 zł. Zapewne rozchodzą się jak świeże bułeczki i stąd to opóźnienie. Sama wzięłabym chwilówkę, którą splacałabym z pińcet plus, żeby moje dziecko mogło spać w ekologicznej, stylowej skrzynce.
            • olikol Re: o ja naiwna 30.10.17, 22:50
              jakby moje kury wiedziały, że te skrzynki w których na słomie jajka niosą i kupy robią -to po 150zł w internetach chodzą -to by po 3 jajka dziennie niosły!
            • ichi51e Re: o ja naiwna 30.10.17, 23:21
              Niestety lozeczko ksiezycowe szczerze odradzam - proszenie sie o nieszczescie - za maly dostep powietrza
    • aka10 Re: o ja naiwna 30.10.17, 20:55
      Poszukaj opinii o nich. Byc moze w ogole nic nie sprzedaja. O malo co bym w taki sposob obrazu nie zaplacila i czekala "do smierci". Przelew mialam wyznaczony na konkretny dzien, cale szczescie, ze na czas sprawdzilam opinie. Okazalo sie, ze oszusci. Doslownie kilka minut przed 12-ta w nocy wstrzymalam przelew.
      • beata985 Re: o ja naiwna 30.10.17, 21:01
        kiepsko z opiniami tej firmy, nawet na fb nie mają możliwości wystawienia opinii, komentarze pewnie szybcutko poznikają.
        • a.va Re: o ja naiwna 30.10.17, 21:12
          Nie trzeba pisać na ich wallu, można na własnym (post publiczny) z hasztagiem ich nazwy i dodatkowo na różnych grupach, np. sprzedażowych dla mam. Nie mają możliwości skasować.
    • enut Re: o ja naiwna 31.10.17, 09:36
      Sprawdz tutaj, to chyba ci sami (przeczytaj komentarze), podany jest adres. Jednak na google earth nie ma tam zadnej stolarni, sa zwykle domy...
      • buglady Re: o ja naiwna 31.10.17, 09:48
        Mi podano adres ul. Slowackiego 1, Czernikowo, stolarnia Mami. W czwartek ide na policje.
        • enut Re: o ja naiwna 31.10.17, 10:02
          Pod tym adresem jest tylko przystanek autobusowy i maly ryneczek (na google earth)...
        • schiraz Re: o ja naiwna 31.10.17, 14:03
          Gorąco cię do tego namawiam i wspieram. Nie wolno dofinansowywać oszustów.
        • allut5 Re: o ja naiwna 31.10.17, 14:18
          www.czernikowo.pl/5600,czernikowo

zadzwoń do kogoś na ul. Słowackiego i dopytaj o stolarnię na tej ulicy, że chyba zły nr maszsmile
          • beata985 Re: o ja naiwna 31.10.17, 14:28
            przecież nr w ogłoszeniu jest podany...
            swoją drogą świerzbi mnie żeby zapytac o łóżeczko i jak z wysyłką jakie terminy...
            autorko-swoją drogą jak zamawiałaś?? telefonicznie mailowo, czy ten nr z ogłoszenia to ten który nie odpowiada teraz?
            • allut5 Re: o ja naiwna 31.10.17, 14:32
              autorka napisała chyba wyraźnie że pod podanym nrem nikt nie odbiera?
              ludzie na wsiach są życzliwi i o sąsiadach wiedzą sporo, więc jeśli jakaś stolarnia ma tam być to autorce powiedzą o tym a może podadzą namiary do kilku ludzi z rodziny stolarzatongue_out.
              • beata985 Re: o ja naiwna 31.10.17, 14:39
                no toż dlatego pytam jak zamawiała, moze inny nr podali.
            • buglady Re: o ja naiwna 31.10.17, 15:15
              Zamawialam przez te strone 'sprzedajemy', babka odpisywala szybko na wiadomosci. Dopiero gdy zaczely sie problemy to probowalam dzwonic pod ten nr z ogloszenia na sprzedajemy ale wlacza sie poczta.
              • milamala Re: o ja naiwna 31.10.17, 15:42
                buglady napisała:

> Zamawialam przez te strone 'sprzedajemy', babka odpisywala szybko na wiadomosci
                > . Dopiero gdy zaczely sie problemy to probowalam dzwonic pod ten nr z ogloszeni
                > a na sprzedajemy ale wlacza sie poczta.

Zrob jak ci mowia dziewczyny. Zadzwon do kogos z tej ulicy i zapytaj o stolarnie. Jesli jej nie ma, to szybciutko zloz doniesienie na policje i nie czekaj do czwartku. Po co, widac juz, ze to szemrany interes.
                • beata985 Re: o ja naiwna 31.10.17, 16:08
                  no stolarni może nie być ale ktoś może sobie chałupnictwo w garażu uprawiać, sąsiedzi nawet mogą nie wiedzieć, firmy raczej zgłoszonej nie ma, bo nie wyskakuje w ewidencji wiec to tłumaczyłoby brak stolarni-tą jednak trudno ukryć ...
                  • milamala Re: o ja naiwna 31.10.17, 17:28
                    Tyle, ze ten chalupnik jak narazie nic nie produkuje, a przynajmniej nie wysyla, choc zamowienia przyjmuje. Jakies takie nieprawdopodobne to tlumaczenie ,ze nie ma kuriera. Jak to nie ma kuriera? Jak sie samemu wysyla jakis produkt to sie samemu dostarcza przesylke do miejsca/osoby/firmy ktorej powierzamy przeslanie naszego produktu. Mozemy sie umowic z kims na to, ze ta osoba (kurier z firmy przesylkowej) sam przyjdzie po odbior, ale zawsze my jestesmy odpowiedzialni za wysylke. Jak umowiony kurier z danej firmy po przesyke nie przychodzi to zatrudniamy inna rzetelna firme a nie zaslaniamy sie nia.
                    • buglady Re: o ja naiwna 31.10.17, 18:13
                      Napisalam na facebooku do mamimeble- pan z tego sklepu rowniez jest oszukiwany przez te pseudofirme, on jest tylko posrednikiem i napisal mi, ze wiele ludzi do niego pisze czy ma cos wspolnego z ta stolarnia. Sam chce tez zglosic sprawe na policje, czeka na kilkadziesiat zamowien od nich, niektore dostaje z polrocznym opoznieniem. Podobno ta stolarnia istnieje, to jakis hangar, w ktorym robia te meble. Mowi, ze sam ma zszargane przez nich nerwy, stracil reputacje i wielu klientom musial oddac pieniadze i poniosl straty. Dokaldnie ten sam schemat- mamia go, ze juz gotowe zamowienie i ma byc wyslaen po czym wysylaja za pare miesiecy. Ja ide na policje w czwartek bo jutro chyba nic nie zalatwie.
                      • beata985 Re: o ja naiwna 31.10.17, 18:23
                        w sumie to się dziwię facetowi, że do trj pory jeszcze nie zgłosił,
                        włascicielka strasznie pewna siebie skoro to nie robi na niej wrażenia....
                        nie odpuszczaj, namów faceta, żeby też zgłosił im więcej zgłoszen będzie to szybciej może coś uzyskacie, tym bardziej że firma faktycznie istnieje-póki jeszcze istnieje. Może wystarczy tylko, że policja do nich się pofatyguje.
                        • buglady Re: o ja naiwna 31.10.17, 18:25
                          Urocza pani napisala mi jeszcze dzis, ze jak pojde na policje to B'ardzo sie cieszę za 2 ms wyslemy skan nadania i po sprawie zegam'.
                          • beata985 Re: o ja naiwna 31.10.17, 18:30
                            żadaj zwrotu pieniędzy a w czwartek marsz na policję z całą korespondencją, wydrukuj sobie wszystko-maile, smsy, bo będziesz potrzebowała, równiez ogłoszenie dopóki wisi szybciutko.
                            • aka10 Re: o ja naiwna 31.10.17, 19:01
                              beata985 napisała:

> żadaj zwrotu pieniędzy a w czwartek marsz na policję z całą korespondencją, wyd
                              > rukuj sobie wszystko-maile, smsy, bo będziesz potrzebowała, równiez ogłoszenie
                              > dopóki wisi szybciutko.
                              >

Juz nie wisi...
                          • schiraz Re: o ja naiwna 31.10.17, 18:34
                            Ale ty nie masz dyskutować z Panią która jak widać świetnie się bawi. Ty masz wydrukować całą korespondencję i złożyć doniesienie na Policji. To już nie czas wdawania się w dyskusje z tą "producentką" tylko czas na działanie i nie informowanie Pani o tym.
                          • aka10 Re: o ja naiwna 31.10.17, 19:00
                            Zobacz tutaj : www.marktgigant.de/baby-und-kind/kinderartikel/babybetten-32976/

Obraz, ktory kiedys chcialam kupic byl "ukradziony" z innej strony internetowej. Tu na tej holenderskiej jakas Joanna Jozwiak niby to samo lozko sprzedaje. Pytanie, czy to nie jest cala liga...Ta strona z lozkiem , ktora podalas juz nie istnieje. To samo bylo wtedy z moim obrazem.
                            • buglady Re: o ja naiwna 31.10.17, 19:02
                              Nie istnieje ale ta pani ma wiele innych ogloszen:

sprzedajemy.pl/oferty-uzytkownika-4750797
    • bonia231 Re: o ja naiwna 20.11.17, 16:14
      Witam. Chciałam zapytać czy doszło do Pani to łóżeczko? Lub czy policja coś poradziła?
      • homerinio7 Re: o ja naiwna 21.11.17, 15:14
        Również chciałbym wiedzieć? Jestem w tej samej sytuacji. O dziwo dostałem dziś nr paczki, ale jest nieodebrana.
        • bonia231 Re: o ja naiwna 21.11.17, 19:09
          A Pan też zamawiał u tych samych ludzi? Dla mnie to jakaś porażka. Mnie zapewniają że pod koniec tygodnia zostanie wysłana ale jakoś w to nie wierzę. Jeśli do piątku nie dojdzie to w poniedziałek zgłaszam sprawę na policję.
    • fraudes Re: o ja naiwna 21.11.17, 15:17
      Dałabym się , że identyczny wątek widziałam kilka miesięcy temu. O prawie identycznej treści.
      Terminy takie same, stolarnia, kurier, zgłaszanie na policję.
      Wycinamy konkurencję?
      • beata985 Re: o ja naiwna 21.11.17, 15:30
        kilka to znaczy ile, bo to wątek sprzed 1,5 mca wyciągnięty.
      • homerinio7 Re: o ja naiwna 21.11.17, 15:33
        Twierdzi Pan, że jestem z konkurencji ? 3 października wpłaciłem do dziś jedyną informację jaką dostaję - wysyłka na początku następnego tygodnia. Oczywiście bo 3 mailach wcześniej.
        • bonia231 Re: o ja naiwna 21.11.17, 19:12
          Ja pieniądze wplacilam 30.10. Zamawialam na olx. Po czym strona z olx została usunięta.
          • buglady Re: o ja naiwna 21.11.17, 22:31
            Ale u w tej samej firmie zamawialiscie? Ja zglosilam sprawe na policje, jakis tydzien czy dwa tygodnie temu dostalam lozeczko. Slowa przepraszam nie uslyszalam tylko jakies bezczelne komentarze. Takze polecam zglosic bo chyba czuja, ze pali im sie grunt pod nogami.
            • bonia231 Re: o ja naiwna 22.11.17, 09:14
              Ja zamawialam na takie dane:
              Stolarnia Czernikowo

Ul. Słowackiego 1

87-640 Czernikowo

02 1020 2313 0000 3302 0369 5699 PKO BP

• bonia231 Re: o ja naiwna 22.11.17, 09:15
                Mail do kontaktu to hauaebett@.pl
                Pani podali te same dane?
                • homerinio7 Re: o ja naiwna 22.11.17, 11:02
                  Prawie taki sam ale chyba hausebett@t.pl. Był dziś tam znajomy. Stolarnia jest, opóźnienia mega. Dziś dostałem maila z nr paczki i info że dziś pakują, jutro wysyłka.
                  • bonia231 Re: o ja naiwna 22.11.17, 11:43
                    Tak tak to ten sam mail. Ja też dziś dostałam wiadomość że w piątek będą pakować i w poniedziałek niby paczka ma być u mnie. Oby. Proszę napisać jeśli Pan będzie miał jakieś nowe informacje. Dziękuję bardzo
            • afro.ninja Re: o ja naiwna 22.11.17, 10:55
              Chyba lepiej kupować na allegro. Siostra była w podobnej sytuacji, poszła na policję, koleś oddał pieniądze, ale nie wyzywał, brał na litość. Oczywiście kasę oddał dopiero jak poszła na policję.
            • juuuu7 Re: o ja naiwna 22.11.17, 12:16
              Chociaz jakosc tego lozeczka dobra?
              • homerinio7 Re: o ja naiwna 23.11.17, 18:01
                Jak dojdzie to powiemy, ale chyba jakoś nie wynagrodzi takiego oczekiwania.
                • bonia231 Re: o ja naiwna 23.11.17, 20:20
                  Moje niby ma zostać jutro wysłane. Dziś dostałam nr nadania. W poniedziałek niby ma być u mnie. Dam znać czy faktycznie czy jednak oszustwo.
                  • homerinio7 Re: o ja naiwna 25.11.17, 20:50
                    Moje doszło w piątek, więc uspokajam wszystkich w podobnej sytuacji. Stolarnia istnieje (kolega tam był), ale ma opóźnienia nawet 4 miesiące a uzyskanie prawdziwej informacji jest trudne bo tak jak wszyscy piszą - "już spakowane", "czeka na kuriera". Łóżeczko ogólnie ok, nie było mega drogie a wygląda fajnie, montaż banalny (oznaczenia jak złożyć dla debila), dosłownie detale do poprawy - ale może się czepiam. Zapakowane na prawdę bezpiecznie i fachowo. Tak czy siak nie polecam big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka