hedna 22.11.17, 10:22 Jakie gry planszowe lubią Wasze dzieci w wieku 9+ ? Córka bardzo lubi,często gramy,szukam czegoś fajnego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberka Re: Gry planszowe 22.11.17, 10:29 Superfarmer zawsze i od zawsze, Agricola, Carcassonne, Cluedo, Abetto . Mamy sporo gier, gra obecny 16 latek i 8 latka. Polecam zajrzeć do Wookiego i foxgames . Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Gry planszowe 22.11.17, 10:34 Superfarmer dla nas też najfajniejszy Za nim monopoly. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Gry planszowe 22.11.17, 10:33 Wsiasc do pociagu arkham horror i gloom Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Gry planszowe 22.11.17, 10:47 Znam dziesięciolatkę, która ponad wszystko stawia Zombicide'a Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Gry planszowe 09.05.18, 16:06 Arkham Horror 9+. Jasne. Ichi, ja doprawdy nie wiem, jakie ty 9-latki spotykałaś na swojej drodze , ale nie znam zbyt wielu, które by wytrzymały 3-godzinną partię (i godzinny setup ). Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Gry planszowe 22.11.17, 10:42 A w co gra? Co już macie? Dziewczynki w tym wieku bardzo lubią Takenoko na przykład, ale gier jest tak dużo, że warto wiedzieć, jaki rodzaj gier dziecku pasuje i w ile osób zwykle grywacie. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Gry planszowe 22.11.17, 10:44 blokus, rummikub, superfarmer, dobble Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowka2011 Re: Gry planszowe 22.11.17, 10:46 okavango, dżungla, eurobiznes i temu podobne Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Gry planszowe 22.11.17, 13:23 U nas na pierwszym miejscu Osadnicy z Catanu, potem monopol we wszelkich odmianach (najchętniej wersja z kartami płatniczymi), wsiąść do pociągu, grzybobranie, ale też zwykłe bierki czy gry karciane (tutaj rządzi "6 bierze" i Dooble) Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Gry planszowe 22.11.17, 13:27 Takenoko, Wsiąść do pociągu, Eurobiznes, Sabotażysta. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Gry planszowe 22.11.17, 13:59 U nas ostatnio Domek, Patchwork i Wybuchowa Mieszanka. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Gry planszowe 22.11.17, 14:03 Osadnicy z Catanu, Wesołe krówki, Dixit, dobble Odpowiedz Link Zgłoś
loginjestjeszczeniezajety Re: Gry planszowe 22.11.17, 14:30 Odwiedź forum.gry-planszowe.pl i tam zadaj to pytanie. Dostaniesz pewnie bardziej kompetentną odpowiedź, uwzględniającą to co aktualnie jest w sklepach. Superfarmer może być fajną rozrywką, ale nie wytrzymuje porównania z nowoczesnymi grami. Dziewięciolatka jeśli jest kumata może z sukcesem grać we wszystko. Najważniejsze to ile osób będzie najczęściej grało i jaki typ gry lubi/chce (losowe, lekkie, mózgożerne, abstrakcyjne, negocjacyjne,...) Odpowiedz Link Zgłoś
agiq Re: Gry planszowe 22.11.17, 17:48 Dixit Carcassone Założysz się Gorący ziemniak Wsiąść do pociągu karcianki Uno Dobble Knyf (gra się tak jak w kości ) a w ogóle jak lubi karty to najwyższy czas na 3, 5, 8 i Canaste albo Remika Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Gry planszowe 22.11.17, 17:55 Ja mogę polecić "Istambuł", bardzo przyjemnie się gra i dorosłym, bo dość dużo zależy od ruchów innych graczy. Reguły nie są bardzo skomplikowane, a element losowości dość wyważony. No i rozgrywka jest na tyle krótka, by wczesny nastolatek się nie znudził (np. przy "Agricoli" moja siostrzenica w połowie rozgrywki, nawet w uproszczonej wersji, zaczyna się rozglądać za zmiennikiem). Odpowiedz Link Zgłoś
kondolyza Re: Gry planszowe 22.11.17, 19:42 dixit monopol carcassone ticket to ride superfarmer warcaby Odpowiedz Link Zgłoś
isanek Re: Gry planszowe 22.11.17, 19:46 Monopoly, Osadnicy z Cattanu, Niagara, Abalone Quattro. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Gry planszowe 22.11.17, 19:56 Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Pojawiło się sporo tytułów,których nie znałam,zobaczę na internecie co to za gry. My zazwyczaj gramy we dwie, ostatnio najczęściej w Farmera,Chińczyka (moja ukochana gra z dzieciństwa,tu się zawsze śmiejemy z rywalizacji),Kalambury,Gorący Ziemniak itd Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Gry planszowe 22.11.17, 21:02 11 i 13 lat Ulubiona - 7 Wonders Inne lubiane: Tickett to Ride - każda wersja, Talisman, Osadnicy z Catanu, Carcassone, wszystkie państwa świata, karciana Władca Pierścieni. Odpowiedz Link Zgłoś
meres8 Re: Gry planszowe 23.11.17, 07:56 Pędzące żółwie, Fasolki, Wsiąść do pociągu Europa, Rummikub, Zgadnij kto to Odpowiedz Link Zgłoś