Dodaj do ulubionych

Problem z paznokciami

25.11.17, 14:38
Chciałabym zapytać o taką rzecz. Jakiś miesiąc temu na kciuku lewej ręki w wale paznokcia pojawiło się zaczerwienienie i ropa. Dwa dni później pojawiła się gula i wyglądało to jakby spod wału wyszło mięso. Babrało się to bardzo ale jakoś udało mi się ten stan ropny pokonać i mięso też zniknęło a raczej wygląda to tak jakby się wchloneło, ale pojawił się problem z paznkokciem. W miejscu gdzie było to mięso nie paznokcia. I teraz paznokieć mam tylko w górnej połowie palca. Nie wiem co z tym robić bo wygląda to okropnie. Czy paznokieć odrosnie? Czytałam w internecie że mogła zostać naruszona macierz. Czy mam się udać do jakiejs kosmetyczki? Sama nie wiem co robić. Dodam tylko że jestem w piątym miesiącu ciąży. Dzięki za wszystkie porady.
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Problem z paznokciami 25.11.17, 18:13
      Eee... w tej sytuacji wizyta u lekarza?
      • krasnoludekzbajki Re: Problem z paznokciami 25.11.17, 18:17
        Też o tym myślałam ale ropa zeszła i problem jest tylko z paznokciami. I właśnie nie wiem czy lekarz czy bardziej nie wiem.. Podolog, kosmetyczka..
        • krasnoludekzbajki Re: Problem z paznokciami 25.11.17, 18:20
          No i może nie panikowac I paznokieć odrosnie
    • kk345 Re: Problem z paznokciami 25.11.17, 18:18
      A co powiedział lekarz?
      • krasnoludekzbajki Re: Problem z paznokciami 25.11.17, 18:21
        U lekarza nie byłam. Z zapaleniem poradziłam sobie i problem jest tylko estetyczny bardziej.
        • kk345 Re: Problem z paznokciami 25.11.17, 18:40
          W sumie- ropne/grzybicze zapalenia, ropa, powazna infekcja w czasie w ciąży, ale do lekarza nie dotarłaś...i widzisz problem wyłącznie kosmetyczny. Aha. Masz racje, teraz już nie ma co panikować...
        • cosmetic.wipes Re: Problem z paznokciami 25.11.17, 18:42
          Czy sobie poradziłaś to się dopiero może okazać.
          • krasnoludekzbajki Re: Problem z paznokciami 25.11.17, 18:52
            Ropy już nie ma. Palec nie boli. Wygląda normalnie. Więc stąd moje może mylne przypuszczenie że już po zapaleniu. Ta gula też się wchloneła. Nie chciałam od razu biec do lekarza bo myślałam że to przejdzie i będzie po problemie. No i tak by było tylko że naruszyło mi to wszystko paznokieć i boję się że nie odrosnie. Tym bardziej że jest sama skóra na dole paznokcia. Uważacie więc ze wizyta u lekarza jest potrzebna? Mimo że problem zniknąl?
            • kk345 Re: Problem z paznokciami 25.11.17, 18:59
              Uważam, ze jakakolwiek infekcja wieksza niz katar, w czasie ciazy wymaga bezwględnej i jak najszybszej konsultacji z lekarzem, ale jak widać masz inne zdanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka