agado2 09.10.04, 21:20 Szukam osob ktore lecialy z airpolonia. chce leciec do Frankfurtu (z Warszawy), z 5-miesiecznym niemowlakiem. Na co mam zwrocic uwage? I jak wyglada organizacja i obsluga w czasie lotu? Poradzcie prosze!! agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doris73 Re: Kto lecial z airpolonia?? 09.10.04, 22:17 Ja do Bułgarii, nie mam porównania z innymi liniami, więc nic w tej kwestii nie napiszę. Obsługa bardzo miła, zwracają uwage na dzieci, pomagaja. Dziecko leci z Toba na kolanach i ma dopięty do Twojego pas, przynajmniej musi być przy startowaniu i przy lądowaniu. Weź butelkę z piciem dla maluszka, pomoże to przy zatykaniu uszek. Na szczęście lot Wasz nie będzie długi i będzie wszystko oki. ---------- Mama 2 latki Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta4 Re: Kto lecial z airpolonia?? 13.10.04, 08:38 Ja latam od poczatku ich istnienia z Paryza,czasem nawet dwa razy w miesiacu.Nie widze zadnej roznicy w komforcie miedzy Air polonia,a LOT(kilka razy drozszy) Odpowiedz Link Zgłoś
mada_br do: wioleta4 13.10.04, 09:10 Ja będę lecieć do Paryża na początku listopada. Lądowanie na lotnisku Beauvais. Czy orientujesz się jak dojechać z tego lotniska do Paryża - wyczytałam że to lotnisko jest położone 60 km od miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
majutkowamama Re: Kto lecial z airpolonia?? 14.10.04, 15:37 witam, my ostatnio lecieliśmy do brukseli.nasza córeczka ma co prawda praiw e2 latka ale leciały też takie maleństwa 4 miesięczne. Personel bardzo przyjazny i chętnie pomaga. w samolotach przeważnie nie ma zajętych wszystkich miejsc więc swobodnie dla ciebie i dzidzi będą dwa miejsca - zawsze jest to ułatwienie. jeśli karmisz piersią to problem z zatykaniem uszek jest rozwiązny. tak jak wspominała koleżanka wcześniej pas dla małego dziecka można nawet dopiąć gdy ono jest u ciebie w ramionach - więc nie ma co się obawiać. pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et Re: Kto lecial z airpolonia?? 14.10.04, 21:31 witaj. lecialam z dzieckiem 3 letnim lipiec/sierpien z Frankfurtu Hahn do Warszawy i spowrotem. Lot trwa ok 1 godz 45-50 min, bywaja opoznienia, ale w sumie bylo ok. Nasz Maly mial wykupione miejsce, wiec nie wiem dokladnie, jak to bedzie z takim Malenstwem jak Twoje. Ale pamietam, ze lecialo mnostwo rodzin z malymi dziecmi i one mialy pierwszenstwo wsiadania do samolotu. We Frankfurcie oddajesz bagaz przy odprawie i masz spokoj, ale na warszawskiej Etiudzie musisz tachac walizki i sama wkladac na tasme.... We Fr. dochodzisz do samolotu, podjezdza blisko, w W-wie dowozi autobus. ogolnie z lotu bylam zadowolona, szybko zlecialo, chociaz czekanie jest meczace, szczegolnie z dzieckiem... Jesli masz jakies pytania, pisz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agado2 Re: Kto lecial z airpolonia?? 14.10.04, 21:56 gdzie jest Etiuda? czy tam tez jest tak chaotycznie jak przy odprawie na Okeciu? Ile placilas za bilet Warszawa - Frankfurt? dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
lillap Re: Kto lecial z airpolonia?? 17.10.04, 14:08 Ja musze sie dopisac jako ta raczej niezadowolona. Po 1-sze ludzie byli napchani jak sledzie w puszce (lot do Stanstead-Londyn) Siedzenia sa napchane bardzo a "legroom", istotny szczegolnie w sytuacji gdy lecisz z malym dzieckiem, jest baardzo maly i mimo ze lot krotki, bo okolo 2 godz to bylo mi niewygodnie. W Lot moge zarezerwowac miejsce z wiekszym "legroom" w samolotach Airpolonia nie Oczywiscie wpuszczaja rodzicow z dziecmi do samolotu jako pierwszych, jak to wszytskie linie. Poniewaz jest mniej stewardess niz w LOT czy innych drozszych liniach i glownie zajmuja sie sprzedaza napojow i jedzenia, musialam czekac wieki na podgrzanie butelki z mlekiem dla synka, ktory w tym czasie pomimo moich i sasiadow wysilkow sporo marudzil a potem plakal. Niestety te tanie linie zwyczajowo sa sporo opoznione wiec nie mialam jak i kiedy nakarmic dziecka wczesniej, wiec radze cos sobie przygotowac czym mozna by podkarmic dziecie, na wszelki wypadek. Co do Etiudy to od siostry slyszalam ze jets to koszmarny terminal, porownujac do Okecia. Nie ma klimatyzacji, toalety tez nie bardzo, miejsc do siedzenia malo, nie ma tolaety dla matki z dzieckiem, o sklepach nie wspomne. Coz bilety tanie, ale nie tak tanie aby tak oszczedzac na wszystkim, chodzi mi glownie o terminal, zenada. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś