Dodaj do ulubionych

Pytanie do admina

17.10.07, 21:29
Cześć jestem z forum na którym niejednokrotnie nas do siebie zapraszałeś. Mam pytanie kto ci nagadał głupot, że Pruszków to podwarszawska dzielnica. Warszawa z naszej strony kończy się na Ursusie i tego się trzymajmy. Nie wprowadzaj ludzi w błąd bo pojadą SKMką na miejskim bilecie i będą karę płacić.

Pruszków jest miastem powiatowym!!!!! Nie wiem czy jesteś przyjezdny czy rodowity mieszkaniec ale myślę, że należy się jakiś szacunek dla tych, którzy dawno temu walczyli o to by nie stać się jedną z dzielnic Warszawy i być miastem samodzielnym.
Obserwuj wątek
    • warszawa_pruszkow Re: Pytanie do admina 18.10.07, 00:01
      Witaj Mysza 63,
      Przedstawiałem argumentację uzasadniającą taki a nie inny tytuł fora.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=47428&w=70047667&a=70064703Pozdrawiam,
      warszawa_pruszkow
      • humptyangel Re: Pytanie do admina 18.10.07, 00:39
        Myszo, nie wprowadzaj dymu. Jakby nie patrzeć jesteśmy zależni od Warszawy jak
        bobas od matki. Poza tym stworzenie spójnego organizmu administracyjnie z
        Aglomeracji wyjdzie nam na plus.
        • piwoslaw23 Re: Pytanie do admina 18.10.07, 08:19
          Nazwa "Warszaw - Pruszków" rzeczywiście może kojarzyć się z nazwą dzielnicy
          Stolicy. Można jednak spojrzeć na to nieco inaczej: jest to temat poświęcony
          relacjom (przede wszystkim wzajemnym, ale nie tylko) obu miast. W szczególności
          można tu znaleźć tematy warszawskie, które dotyczą mieszkańców Pruszkowa (np.
          WKM i wspólny bilet ZTM-KM-WKD, ławki na stacji Śródmieście), tematy
          Pruszkowskie, które również mogą dotyczyć Warszawiaków (linia podmiejska a
          raczej jej brak, SKM, monitoring w mieście), ale również tematy czysto
          Pruszkowskie (informacje lokalne).
        • sqz Re: Pytanie do admina 18.10.07, 14:21
          A ja poki co jednak uwazam sie za mieszkanca miasta Pruszkowa a nie
          dzielnicy Warszawy. I nadal twierdze ze tytul forum wprowadza w
          blad .
          • mysza63 Re: Pytanie do admina 23.10.07, 09:48
            Dzięki za odpowiedź ale ja mieszkam w tym mieście od urodzenia więc chyba podobnie jak Sqz pozostanę przy swoim. Zresztą zawsze ceniłam sobie osobistą autonomię więc w przypadku miasta jest podobnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka