Dodaj do ulubionych

Maluch, basen i pytanie

31.01.18, 10:46
Dziewczyny, wytłumaczcie mi proszę. Starszak pływał w zwykłych pieluszkach kąpielowych. Panience chciałam sprawić majteczki, coś w tym rodzaju. Piszą, że nie trzeba pieluszki, ok. rozumiem, że to nowoczesna ceratka, a w środku bawełna miła dla skóry. Ale co z siuśkami? Nie ma tu nic chłonnego. A może macie swoje typy? minikraina.pl/220-867-thickbox/-majteczki-kapielowe-wielokrotnego-uzytku-rozowe-bambino-mio.jpg
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 10:51
      Pieluszki kąpielowe też nie zatrzymują siuśków. Chodzi o kupę. Choć ja w brodziku dla dzieci znalazłam kiedyś kawałek...
    • mamolka1 Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 10:51
      Pieluszki kąpielowe też moczu nie zatrzymują - to do łapania grubszej sprawy jest.
      Kiedyś założyłam młodemu tą pieluchę basenową jeszcze w domu, żeby na basenie było mniej roboty - zlał się po drodze i ubrania były do zmiany..
      Kupuj te majtaski..zawsze to wielorazowe ..
      • mayaalex Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 11:16
        uf, ja kiedys tez zalozylam pieluche basenowa zamiast zwyklej i wszystko bylo osikane sad
      • black_magic_women Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 12:47
        Ok, kupuje takie majtaski. Ide na basen i zabieram jakieś na zmiane w razie czego. Ale pod te wkładam pieluszke?
        • mamolka1 Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 14:23
          Ja bym nie wkładała. U mnie na basenie widziałam dzidziule w takich majtach i nic nie miały więcej.
          Zawsze możesz wziąć jeszcze tą pieluszkę basenową i jak będą problemy to zmienić ..
    • aerra Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 11:21
      Myśmy z kąpielówek tego typu korzystali od samego początku (młody chodzi na basen odkąd skończył pół roku).
      Siku i tak w wodzie nic nie jest w stanie wchłonąć (bo niby jak? Siki wchłania, a wody okolicznej nie? Nie da rady żeby było tak szczelne, żeby nic z zewnątrz się nie wlało, to nie kombinezon astronauty).
      Kupa na basenie nam się nigdy nie zdarzyła.
      • aaa-aaa-pl Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 17:59
        Cudnie stanowicie całość smile To dobrze, że i tobie kupa na basenie się nie zdarzyła( bo troche wstyd).Kąpielówki dziecięce - dajesz radę założyć ? - szczerze podziwiam wink
        • aerra Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 19:29
          Wnioskowanie to masz kulawe mocno, popracuj nad tym.
          Korzystanie polega na tym, że się zakłada koniecznie na siebie? Bo widzisz, tak jakby 6-miesięczniak nie bardzo jest w stanie ubrać się sam - więc owszem, MY KORZYSTALIŚMY. Młody nosząc, ja lub mąż zakładając młodemu.
          A kupa - w sensie, że nigdy żadne z nas z żadną kupą na basenie się nie spotkało. Ani w wodzie (o czym wspomniane było wyżej) ani tym bardziej w kąpielówkach młodego.
          • aaa-aaa-pl Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 19:37
            Dziecko nosi- dziecko korzysta.Mama( tata) zakłada.Ale finalnie korzysta z tej pieluchy ( body, pajacyka, pampersow.. itd.) dziecko.To typowe dla wielu rodziców - mowienie o sobie i dziecku MY ( zjedliśmy obiadek- gdy dziecko zjadlo, nosimy jeszcze pieluchy- też KORZYSTA tylko dziecko).Ale to mija smile
            • fuzja-jadrowa Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 19:45
              Przeciez napisala tez "młody chodzi na basen odkąd skończył pół roku", wiec od razu widac, ze to, co w liczbie mnogiej pisala na zasadzie "ja i maz".
            • aerra Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 20:03
              Finalnie to korzystaliśmy my, bo nie musieliśmy młodemu za każdym razem kupować pieluchy za piątkę tongue_out
              A, że na basen chodziliśmy (wszyscy, jakbyś nie zrozumiała) często, to nam się to zdecydowanie opłacało. Korzyść dla młodego była żadna, jemu było ganc egal co ma na cztery litery wsadzone.
    • szmytka1 Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 11:24
      Ale co basen na to? W regulaminie mojego są pieluszki kapielowe i nie wiem czy by takie majtasy przeszły
    • ichi51e Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 14:35
      Sekretem jest wysikanie dziecka przed basenem i pytanie w trakcie czy nie musi. I przypominanie ze nie sikamy w basenie. Dziecko bardzo szybko sie uczy i mowi ze musi. Jak sie czlowiek rozejrzy to przy basenie zawsze jest lazienka dla dzeci
      • lauren6 Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 14:39
        Jeśli dziecko jest maluchem, jak sugeruje tytuł watku, to nie panuje nad pęcherzem i nie odsika się na żądanie przed basenem.
        • ichi51e Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 15:42
          Myslalam ze mowa o dziecku ktore jest juz za duze na pieluszki kapielowe
      • zuleyka.z.talgaru Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 14:39
        big_grin niemowlaka też? big_grin
        • domowapani Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 16:23
          No właśnie oniemiałam smile)) bo ja z młodym chodziłam na basen jak miał 2 albo 3 m-ce i nie bardzo sobie wyobrażam pytanie nawet rocznego dziecka, czy chce siku, skoro mój 2,5 latek nadal okłamuje mnie w tej kwestii 😁
      • same-old_mona Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 15:45
        To jest ciekawe 😂 akurat mam darmowy miesiąc na basenie na zajęcia z dziećmi od 6 tygodnia życia.. ciekawe jak się młoda szybko nauczy mówić, że chce sikać jak zacznę pytać od tego 6 tygodnia :p
    • fuzja-jadrowa Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 19:39
      Zalezy od basenu. Moje dziecko bywalo na takim, gdzie tak wyciete gacie nie przeszlyby. Mial pieluche i na to jeszcze majtki do plywania, ale one byly dluzsze (do polowy uda?) i nogawka musiala dobrze przylegac.

Na innych plywalniach wystarczyly takie dluzsze galotki, bez pieluchy.
    • purchawkapuknieta Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 19:59
      Wygląda na to, że zabieracie swoje male dzieci na basen i wszyscy radośnie pławicie się w dziecięcych szczynach big_grin (Ani ja, ani moje dzieci na basen nie chodzimy, bo to tak, jak gdyby tarzać się po podłodze w szalecie miejskim. fuj)
    • ruscello Re: Maluch, basen i pytanie 31.01.18, 20:05
      Na naszym basenie wymagają pieluchy, ale może być wielorazowa do pływania z materiału w typie neoprenu. Pielucha ma jakby ściągacze w udach i gwarantuje, że nic nie wyleci. Wygoogluj sobie, np. firmy Close parent smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka