Wątków na temat Netflixa i jego oferty było przynajmniej z 5, a pewnie spokojnie i z 10, ten temat nieustannie się przewija, bo wszyscy oglądają seriale, filmy albo dokumenty z Netflixa.A co z odpowiedzią na Netflix, czyli Showmax.com? Jest na pewno o wiele mniej popularna, nie wiem nawet za bardzo jak ogólnie wypada na tle konkurencji...Zalogowałam się na niej jakiś rok temu jako użytkownik Playa i daje mi to darmowy dostęp na rok - póki co nie korzystałam prawie w ogóle. Byłam jakoś zniechęcona/uprzedzona, mając przekonanie, że to taki gorszy brat/siostra Netflixa, no taka podróbka czy inna kopia. Teraz widzę, że można skorzystać z promocji tylko do 15 lutego,więc z ciekawości zalogowałam się ponownie
I być może zacznę oglądać, bo po krótkim przeglądzie znalazłam trochę fajnych rzeczy, które chciałam obejrzeć wcześniej, ale nie chciało mi się szukać i ściągać ich "nie wiadomo skąd". Z seriali chcę obejrzeć "Luther",cieszę się że jest tu
Happy Valley, chyba znów obejrzę
Californication, Dextera oraz
Rodzinę Borgiów.Do tego
Dowton Abbey,Opowieści podręcznej i Fargo.Nie jest źle, sporo seriali to produkcje BBC, bo Showmax w odróżnieniu od Netflixa nie produkuje swoich własnych.Co do filmów to jest naprawdę sporo ,których nie miałam okazji obejrzeć,a bardzo chciałam,np.
Jackie,Nieracjonalny mężczyzna,Bronson ale też trochę polskich -
Układ zamknięty,Konwój,Moje córki krowy, w ogóle dużo polskich komedii, kolekcja Ojca Chrzestnego, trochę filmów Kieślowskiego oraz Allena.W sumie jestem zaskoczona
Z ciekawości zapytam - czy ktoś na tym forum korzysta może z 2 platform, czyli Showmax oraz Netflixa i może się podzielić odczuciami? Domyślam się, że raczej Netflix wypada lepiej, bo przecież te seriale...Ja z biegiem czasu planuje w końcu ruszyć z Netflixem, ale w tej chwili nie mam na to aż tyle czasu, do tego stopnia,że szkoda mi się logować na jakiś darmowy próbny miesiąc.Z chęcią się dowiem, jakie to dobre na Netflixie lecą filmy, bo zawsze tylko czytam o serialach
To nie jest żadna reklama, ale jeśli macie abonament w Play, to chyba do 15 lutego możecie w ramach promocji uzyskać darmowy rok na Showmax:
www.showmax.com/pol/play
Oferta:
www.newsweek.pl/kultura/showmax-w-polsce-co-ma-w-ofercie-i-jaki-jest-cennik-,artykuly,405345,1.html