Dodaj do ulubionych

Liposukcja brzucha

19.02.18, 08:48
Zastanawiam się nad liposukcją brzucha, mam dość oponki, której nie mogę się nijak pozbyć. Czy któraś ematka wykonywała taki zabieg i może podzielić się wrażeniami? Jak długo dochodzi się do siebie? A może są inne mniej inwazyjne metody? Byłabym też wdzięczna za polecenie jakiejś kliniki w Poznaniu lub okolicach.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Liposukcja brzucha 19.02.18, 08:53
      Dochodzi sie do siebie zaskakujaco dlugo tu masz opis m.poradnikzdrowie.pl/uroda/zabiegi-profesjonalne/liposukcja-odsysanie-tluszczu-jak-wyglada-zabieg-odchudzania-i-modelow_33886.html
      • grey_delphinum Re: Liposukcja brzucha 19.02.18, 08:57
        Polecam forum Beauty w Polsce. To.kopalnia wiedzy.
    • xantostrephomonas Re: Liposukcja brzucha 19.02.18, 09:10
      Kuzynka kilka miesięcy temu odsysała w jakiejś klinice w Warszawie. Kilka godzin po zabiegu odesłali ja do domu. Zniosła dobrze. Brzuch nadal wygląda tak sobie. Niby bez tłuszczu, bardziej płaski, ale taki nierówny jakiś. Szału nie ma.
      • milva24 Re: Liposukcja brzucha 19.02.18, 09:19
        To dziwne, że tak szybko ją odesłali. Z tego co wiem po tym zabiegu trzymają przez trzy dni w klinice.
        • xantostrephomonas Re: Liposukcja brzucha 19.02.18, 09:34
          Tego samego dnia. Też byłam zdziwiona.
        • jola-kotka Re: Liposukcja brzucha 18.08.18, 05:58
          po liposukcji wypuszczenie tego samego dnia to juz wiadomo ze to h... nie klinika. Liposukcja jest najbardziej niebezpieczna z operacji plastycznych , najczesciej dochodzi do powiklan , odnotowuje sie tez zgony po niej.
      • jola-kotka Re: Liposukcja brzucha 18.08.18, 05:59
        Efekty nie sa natychmiast , ostateczny efekt to nawet po 6 miesiacach. Nawet operacja nosa pomimo ze zmiane widac niby zaraz po zdjeciu opatrunku to nie jest to ostateczny efekt.
    • szorstkawelna Re: Liposukcja brzucha 19.02.18, 09:12
      W latach 90. liposukcja wiązała się z wysokim ryzykiem śmierci. Nie wiem czy coś się zmieniło od tego czasu, ale może warto wziąć to pod uwagę.
      www.webmd.com/beauty/news/20000121/deaths-from-liposuction-too-high-study-shows#1
      • szara_w Re: Liposukcja brzucha 10.06.19, 15:52
        A tak z ciekawości i w kilku słowach - czemu jest/była aż tak niebezpieczna?
        • agaagaaga123 Re: Liposukcja brzucha 07.10.19, 16:02
          Wg tego, co ja wysłuchałam w programach o poprawianiu urody to dlatego, że na początku popularności tej metody odsysano nawet i 20 kg tłuszczu. Teraz jest to max 4-6 kg jednorazowo właśnie ze względów bezpieczeństwa.
        • alessa28 Re: Liposukcja brzucha 16.05.20, 14:49
          szara_w napisała:

> A tak z ciekawości i w kilku słowach - czemu jest/była aż tak niebezpieczna?

duze ryzyko zatoru .podobnie jak w przypadku ud .najbezpieczniejsze jest powiekszanie piersi tak btw
          >
    • fornita111 Re: Liposukcja brzucha 19.02.18, 09:40
      Sa inne, nieinwazyjne metody, poszukaj, poczytaj. Ja slyszalam, o zamrazaniu tluszczu na przyklad wink
    • makurokurosek Re: Liposukcja brzucha 19.02.18, 09:47
      Nie szukaj informacji w necie tylko udaj się do kliniki i zdobądź konkretne i rzetelne informacje począwszy od tego jakie badania musisz mieć wykonane przed liposukcją, po jakim czasie zostaniesz wypisana, a skończywszy na tym jak dalej pielęgnować brzuch tak by nie zostać z workiem skóry, wszak to tylko odsysanie tłuszczu a nie plastyka brzucha, a skóra dojrzałej kobiety nie jest tak elastyczna jak młodej dziewczyny by szybko się skurczyć. Jeżeli faktycznie mimo codziennych ćwiczeń nie jesteś w stanie w stanie pozbyć się oponki to raczej sama liposukcja nie wystarczy, bo zostaniesz z fałdami skóry.
    • domowapani Re: Liposukcja brzucha 19.02.18, 09:50
      Może to nie opona, tylko nadmiar skóry? Idź może najpierw na konsultacje do lekrza i nie do jednego, a 2-3 chirurgów. Może zamiast odsysania - abdominoplastyka? Albo lipoliza?
      Z chirurgami plastycznymi jest tak, że jeden jest super w uszach i nosach, ale kiepski w biustach, inny dobry w brzuchu, ale partoli nosy.
      W Polsce z brzuchow słynie Topa z Krakowa.
    • stysia_1867 Re: Liposukcja brzucha 28.02.18, 12:14
      Powiem tak, jeśli jesteś pewna że wykorzysałaś już wszytskie metidy naturalne (dieta, cwiczenia, masaze ujedrniajace) zby pozbyc sie tej nieszczesnej oponki (a wiem co mówię, bo jestem takim przypadkiem) to waro zrobic liposukcję. Zabieg sam w sobie ni ejest bolesny, ale pozniej przygotuj sie na niemile odczucia i tak z tydzien lezenia w domu. To jednak zabieg inwazyjny z nacinaniem skóry wiec nie ma sie co dziwic. Ale jak siniaki juz zejda i wszytsko sie wygoii to efekt jest naprawde powalający, przynajmniej u mnie. Ja akurat wybrałam sie do Warszawy (choc jestem spoza), ale miałam poleconą klinikę (Horizon Medical Center) i wolalam już przyjechac. Jeśli sie wahasz to umow sie na wizyte do dobrego specjalisty i powiedz o wątpliwosciach, on pomoze i doradzi, jak nie liposukcje ktora jest ostatecznoscią to inny mniej inwazyjny zabieg. smile
    • bei Re: Liposukcja brzucha 28.02.18, 12:22
      Znajomy znajomej zrobił w klinice G w Krakowie, zdjęli mu TYLE tłuszczu, ze widać mu jelita, teraz poprawia u kogo innego (nie jestem pewna, ale ponoć tamta klinika już nieczynna, nie była to ich jedyna wtopa)
      Liposukcja to niebezpieczny zabieg☹️
      Mniej inwazyjne- to rodzaj usg, które ma kilkanaście tysięcy razy silniejsze fale- po 20 minutach zabiegu-leżysz i jest miło- trzeba przejść na miesięczną dietę-by wątroba przerobiła ten zniszczony tłuszczyk. Bezpośrednio po zabiegu znika 2-3 cm, a po miesiącu odchodzą kolejne cm. Bezinwazyjnie to trening aerobowy- godzina szybkiego marszu. Rewelacyjnie schodzi tłuszczyk, trzeba jeszcze odjąć kalorii z dziennego menu i przemyśleć co powinno pojawiać się na talerzu- czyli mniej węglowodanów.
      • konsta-is-me Re: Liposukcja brzucha 16.08.18, 21:20
        ZADEN trening nie powoduje spalenia tluszczu wylacznie na brzuchu.
        Nie wciskaj glupot.
        Istnieją szczuple osoby z oponka.
        • tmk123 Re: Liposukcja brzucha 16.08.18, 21:43
          Na liposukcje mnie nie stać i wiek juz nie ten, o innych metodach czytałam, ale chyba nie istnieje żadna skuteczna metoda.
          obwód pasa 93, wzrost 165, waga 62, obwód nadgarstka 14cm. wygladam idiotycznie
          • cisco1800 Re: Liposukcja brzucha 15.12.21, 00:05
            Hej mamy podobne wymiary smile ja wyglądam jak kasztanowy ludzik uncertain chude nogi i ręce, okrągły brzuch.
          • marcelinasok Re: Liposukcja brzucha 15.12.21, 08:13
            Ja mam w pasie 76 i 175 wzrost,16 nadgarstek
            I wyglądam idiotycznie z tym brzuchem.
            Mam ciągłe uczucie 😉wydymania😉
            Może mamy jakiś problem z wątrobą
        • bei Re: Liposukcja brzucha 22.11.18, 17:28
          Konsta- przecież każdy wie, ze na brzuchu tłuszcz schodzi na końcu, przecież nie napisałam, ze schodzi od pierwszych treningów.
      • currohimenezz Re: Liposukcja brzucha 24.11.18, 09:25
        "..zdjęli mu TYLE tłuszczu, ze widać mu jelita..."
        ☺ dobre☺ a to on nie miał mięśni brzucha ? Biedaczek. To nawet na zdjęciach z obozu Auschwitz-Birkenau jelit u zamorzonych nie zobaczysz a jemu się trafiło po liposukcji w Krakowie.
        ".. usg, które ma kilkanaście tysięcy razy silniejsze fale- po 20 minutach zabiegu..trzeba przejść na miesięczną dietę-by wątroba przerobiła ten zniszczony tłuszczyk "
        ☺ To też dobre ☺ Zupełny brak wiedzy o procesach metabolicznych w organizmie.
        ..no i jeszcze to:
        "...trening aerobowy- godzina szybkiego marszu. Rewelacyjnie schodzi tłuszczyk"
        ☺I po co się katować treningami jak kaloryfer wychodzi po szybkim marszu ? ☺
        Trening areobowy kochana pozwoli sięgnąć po zapasy tłuszczowe tylko wtedy, kiedy jego intensywność doprowadzi do tętna ca 150 uderzeń serca na minutę przez ca 30 min.

• bei Re: Liposukcja brzucha 28.02.18, 12:26
      Są jeszcze iniekcje ze środkiem, który reaguje z tłuszczykiem. Moja znajoma niszczyła tak pomarańczową skórkę na sobie. Purchle zniknęły, i dużo tłuszczyku przy okazji. Oprócz tych iniekcji ćwiczyła w komorze, w której była zamknięta do pasa- chodziła chyba na bieżni albo na orbitreku.
    • fajny_doris Re: Liposukcja brzucha 16.08.18, 15:11
      Jestem po -w kwietniu robiłam.brzuch i uda.Jestem bardzo zadowolona.
    • bei Re: Liposukcja brzucha 18.08.18, 10:10
      Widziałam kiedys w tv- spalanie tłuszczu falami takimi jak w usg, tylko kilkaset mocniejsze. 40 min leżenia i 2-3 cm w obwodzie mniej. Miesiąc specjalnej diety by wątroba oczyściła organizm.
      • snakelilith Re: Liposukcja brzucha 18.08.18, 12:25
        bei napisała:

> Widziałam kiedys w tv- spalanie tłuszczu falami takimi jak w usg, tylko kilkase
        > t mocniejsze. 40 min leżenia i 2-3 cm w obwodzie mniej. Miesiąc specjalnej diet
        > y by wątroba oczyściła organizm.
        >

W miesiąc "spejalnej" diety, to ja w obwodzie też 2-3 cm stracę, to raptem 2-3kg wagi. Tylko po co mi wtedy te fale?
        • jola-kotka Re: Liposukcja brzucha 18.08.18, 12:38
          Bezposrednio po zabiegu masz tyle cm mniej .
        • princesswhitewolf Re: Liposukcja brzucha 29.10.18, 12:02
          >40 min leżenia i 2-3 cm w obwodzie mniej.

5 cm w pasie to ja zwalam w 3 miesiace aktywnego sportu i wlasciwej diety ( tzn jedzac do syta ale unikajac cukru i minmalna ilosc macznych produktow)
    • jowita771 Re: Liposukcja brzucha 29.10.18, 12:00
      Jedyna znana mi osoba, która robiła, skarżyła się, że po zabiegu bardzo boli.
    • mrs.solis Re: Liposukcja brzucha 22.11.18, 15:59
      Ja bym sie bala, ze po odessaniu tluszczu dla odmiany wisialaby luzna skora, albo brzuch wygladalby jak u Tary Reid.
    • pani_tau Re: Liposukcja brzucha 16.05.20, 12:16
      Oto jak szybko można zacząć cieszyć się wymarzoną sylwetką przy jednoczesnym maksymalnym zminimalizowaniu wszelkich niedogodności związanych z tym zabiegiem.
      Jakość życia zdecydowanie się polepsza, zaobserwowano też, że pacjentki kliniki zdecydowanie częściej wygrywają w Totolotka milionowe sumy w porównaniu z pacjentkami innych klinik.
    • mirelka1 Re: Liposukcja brzucha 16.05.20, 12:22
      Nie, ale widzimy, że uprawia reklamę na forum
    • kanna Re: Liposukcja brzucha 16.05.20, 14:39
      Oglądałam film o zabiegu - najpierw każą schudnąć, a potem.. hmm.. rodzajem odkurzacza, najpierw rozbijają tkankę tłuszczowa, a potem wysysają ją.
      Nie pamiętam, czy to był brzuch, czy uda...
      • taki-sobie-nick Re: Liposukcja brzucha 14.12.21, 23:58
        A mnie to rodzajem odkurzacza uszy czyszczą, bo nie wolno wodą... tongue_out
    • alessa28 Re: Liposukcja brzucha 15.12.21, 09:53
      ernia888 napisała:

> Przy liposukcji jest ryzyko, oczywiście. Jak przy każdej operacji/zabiegu. Ale
      > jeśli jest ona wykonywana w sprawdzonym miejscu przez dobrego lekarza to to ryz
      > ykowa spada. Ja miałam robioną liposukcję niecały rok temu w Olmedical u doctor
      > a Januszewskiego . U mnie wszystko poszło gładko, włącznie z rekonwalescencją :
      > ) Byłam po prostu w dobrych rękach wink

Fajnie spamerze ze dokopałeś się do wątku sprzed kilku lat.

Tak chyba klientów nie zdobędziesz 🤣🤣
    • binka1 Re: Liposukcja brzucha 12.04.22, 22:36
      Też się zdecydowałam na liposukcję brzucha. Mimo że jestem szczupła to jednak po dwóch ciążach brzuch wyglądał nieestetycznie: odstawał, była wisząca skóra, nie mogłam zgubić z niego tłuszczu… W moim przypadku własnie liposukcja była ostatnią deską ratunku i operacja plastyczna brzucha (fachowo ,,powłok brzusznych", aby pozbyć się nadmiaru skóry) Nie żałuję. Wybrałam klinikę Olmedical i tam miałam wykonywany zabieg przez doktora Januszewskiego. Generalnie to mogę się wypowiedzieć o samym zabiegu jak i klinice w samych superlatywach. Przygotowanie do zabiegu 10 na 10, troszczyli się o mnie, o mój komfort, żebym się nie stresowała. A efekty są już w całości widoczne i jestem mega zadowolona ze swojego brzuszka
      • nutella_fan Re: Liposukcja brzucha 13.04.22, 21:51
        Ile to kosztowało?
    • ardzuna Re: Liposukcja brzucha 08.06.23, 13:54
      Nie udało ci się zgubić oponki mimo że schudłaś do swojej właściwej wagi?
      Zrobiłabym wszystko, żeby uniknąć inwazyjnych zabiegów. Wszystko.
    • majenkirr Re: Liposukcja brzucha 08.06.23, 14:00
      Haha, ciekawa byłam, kto wykopał wątek. Twoja koleżankę już dwa lata temu pogonili wink.

Jola kotka w '18 jeszcze była? fajne czasy.
      • ardzuna Re: Liposukcja brzucha 08.06.23, 14:02
        Nie zachowałam czujności sad Można mój post skasować, jak poleci ta kryptoreklama.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka