Dodaj do ulubionych

Kolejna stażystka

19.02.18, 18:09
Się uczy roboty na ematce.... Kurczę mogliby zacząć płacić - zakładamy konto forumowe i tantiemy na bigparty by były
kobieta.gazeta.pl/kobieta/56,107881,22959393,koszmarne-obiady-u-tesciow-po-zawiesistych-sosach-zywych.html#Z_mBoxNajcz
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: Kolejna stażystka 19.02.18, 18:15
      Nie widze w tym nic zlego tutaj praw autorskich nikt nie posiada do wypowiedzi zamieszczanych na forum.
      • mamolka1 Re: Kolejna stażystka 19.02.18, 18:26
        Ty łapiesz ironię, żart, post z przymrużeniem oka czy wszystko łopatą trzeba?
        Ja zdaję sobie sprawę że to forum bardzo publiczne i otwarte ale niestety za chwilę na każdy nowy nick będziemy patrzeć przez pryzmat ewentualnej podpuchy w celu wykorzystania 😉...
        • jola-kotka Re: Kolejna stażystka 19.02.18, 18:30
          Sadzac po dalszej czesci twojej wypowiedzi nie do konca jednak jest to ironia.
      • mdro Re: Kolejna stażystka 19.02.18, 18:35
        Wiem, że nawet odrobina wiedzy to za dużo na twoją biedna główkę, jolu-kotko, ale prawa autorskie ma się do każdej wypowiedzi noszącej znamiona utworu w myśl ustawy o prawie autorskim, a tym jest niemała część wpisów na forum, poza jakimiś "10/10" i podobnymi.
        • alpepe Re: Kolejna stażystka 19.02.18, 18:48
          a to nie ma czegoś takiego w ogólnych zasadach korzystania z forum, że co wyprodukowałaś, należy do Agora S.A.?
          • mdro Re: Kolejna stażystka 19.02.18, 19:10
            Nie. Nie może być takiego zapisu, bo byłby on sprzeczny z polskim prawem (przeniesienie majątkowych praw autorskich wymaga formy pisemnej). Ten "artykuł" wykorzystuje tzw. prawo cytatu (dlatego są wymieniane nicki), mocno je zresztą naciągając wink i IMO na upartego któraś z obszerniej zacytowanych mogłaby wystąpić do sądu.
        • antoninanana Re: Kolejna stażystka 19.02.18, 19:10
          A to wypowiedź na forum nosi znamiona utworu?
          • jola-kotka Re: Kolejna stażystka 19.02.18, 19:21
            Tia haha
          • mdro Re: Kolejna stażystka 19.02.18, 21:22
            Oczywiście. Rzecz jasna, jeśli poprzestałabym na tym stwierdzeniu (czy podobnie lakonicznej odpowiedzi, typu "haha" czy "brednie wypisujesz"), to utworem by nie było, ale dalsze uzasadnienie, rozwinięcie, ubranie myśli w słowa już jest "przejawem działalności twórczej o indywidualnym charakterze". W szczególności, jeśli ktoś opowiada jakąś historię, zwłaszcza zmyśloną wink.
            • antoninanana Re: Kolejna stażystka 19.02.18, 21:29
              O no to widzę każda plotkara w maglu jest twórcą? Patrzcie państwo...
              • mdro Re: Kolejna stażystka 19.02.18, 23:28
                I każda, co sobie strzela selfika z dziubkiem też wink.
                • jola-kotka Re: Kolejna stażystka 19.02.18, 23:57
                  Tutaj tylko sie zgodze
    • pani-noc Re: Kolejna stażystka 19.02.18, 18:32
      Kiedyś gdy widziałeś jatkogenny wątek zakładałeś, że ktoś trolluje.
      Dziś już wiesz, że prawdopodobnie to redaktorka zatrudniana przez Agorę szukająca materiału do artykułu.
    • jem.gluten.i.cukier Re: Kolejna stażystka 19.02.18, 18:53
      Skąd wniosek, że stażystka?
    • aaa-aaa-pl Re: Kolejna stażystka 19.02.18, 19:02
      Ale słowo na emamie wypowiedziane, zostanie zapisane na wieki.Cieszmy się...
    • 89mumin Re: Kolejna stażystka 19.02.18, 21:57
      Przy takich okazjach sprawdzam najpierw kogo zacytowali - toż to prawie zaszczyt, że piszą o nickach w gazetach wink, a następnie sprawdzam komentarze. Co ciekawe, często działa tam to samo prawo internetu - i tak, z tego co pamiętam ten konkretny wątek, to forum poszło w stronę - po co tam łazisz i jesz te paskudne rzeczy, więc komentarze do artykułu naturalnie w opozycji do forum, czyli rządzą porady w stylu - czemu nazywasz pyszne jedzonko paskudnymi rzeczami smile
    • olikol Re: Kolejna stażystka 19.02.18, 22:19
      Ode mnie już tyle ukradli wątków że aż się frajerką zaczynam czuć że za darmo. Teraz często widać, że niektóre wątki są przez ich naganiaczy zakładane, dawniej się nawet na to nie wysilali tylko co ciekawsze wątki kradli po całości. Widać ich trolle nie miały tylu pomysłów by samemu temat ciekawy wymyślić..
      • romans_petitem Re: Kolejna stażystka 20.02.18, 04:27
        No, już widzę jakie kokosy by się zbiło na tych ematkowych forumowych wynurzeniach wink
        • mapt Re: Kolejna stażystka 20.02.18, 11:43
          to nie wiesz, że któraś tutejsza adminka nawet książke wydała na historiach stąd i sobie na tym zarabia? big_grin
          • romans_petitem Re: Kolejna stażystka 20.02.18, 16:17
            Słyszałam o tym, ale słyszałam też, że na książkach w Polsce raczej nie da się specjalnie zarobić, chyba że jest się noblista wink
          • jem.gluten.i.cukier Re: Kolejna stażystka 20.02.18, 23:48
            Słyszałam kiedyś i bardzo chciałabym poznać tytuł a nikt nie chce podać.
            • olikol Re: Kolejna stażystka 21.02.18, 00:30
              kilka pisarek się przez fora przewinęło tongue_out

np
              www.empik.com/napisz-na-priv-krawczyk-agnieszka,prod12670001,ksiazka-p
              lubimyczytac.pl/ksiazka/204008/uklad-nerwowy
              itd
    • morgen_stern Re: Kolejna stażystka 20.02.18, 11:47
      I ja się załapałam big_grin Dobrze, że to już eks-teściowa hahahaha
    • lelija05 Re: Kolejna stażystka 20.02.18, 16:51
      Nic tylko nośne wątki zakładać i czekać na sławę.
      Może coś wymyślimy i pomożemy, skoro tematów redaktorom brakuje smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka