Dodaj do ulubionych

Metabolicznych balance

04.03.18, 11:02
Cześć, natchnięta wątkiem konwalki big_grin postanowiłam poczytać o dietetyczne poleconej przez gastrologa...no i same ochy i achy, oprócz tego, że wysoki koszt to same pozytywy... dietetyk działa w oparciu o te metodę z tematu, czy ktoś już słyszał lub odchudzał się dzięki tej metodzie? Potrzebuje czegoś kompleksowego, żeby mnie poprowadzono za rękę, bo po prostu brak mi czasu i często sił...a do zrzucenia sporo, w zeszłym roku przed operacją wyciecia woreczka ważyłam 65 kg i to było ciut za dużo, a po przybyło mi dużo więcej i źle się z tym czuję...poza tym mam autoagresję w kierunku stawów i wysiadła mi prawa stopa i kolano co nie pomaga w zrzuceniu wagi. Do tego Hashimoto, wyrównane, ale co z tego...a chce jeszcze pożyć trochę, nie mam jeszcze 40 lat, a jestem wrakiem człowieka z dwójką małych dzieci... Tak się chciałam wygadać...jakby ktoś posiadał informację, opinie o tej metodzie to poproszę...
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • blablanie Re: Metabolicznych balance 04.03.18, 11:04
      Ha, tak sprawdzałam tekst, że nie zauważyłam autokorekty w temacie. Oczywiście chodzi o

Metabolic balance
    • kondolyza Re: Metabolicznych balance 04.03.18, 11:33
      jest masz chorobe autoimmunologiczną to polecam Ci po pierwsze badania w kierunku chorob takich jak borelia,chlamydia,wzw, bo zazwyczaj podstawą choroby jest przetrwałe zakażenie. dopiero jak to przeleczysz to mozesz pojs dalej.

jesli chodzi o doete to przy twoich obciążeniach zdecydowanie najlepszą kuracją leczniczą będzie dieta warzywna dr Dąbrowskiej a po wyjsciu z niej powinnas na stale wykluczyc mleko, cukier, pszenice i strączki. powodzenua
      • blablanie Re: Metabolicznych balance 04.03.18, 18:09
        Boreliozę też mam i wysoki poziom ebv, to po mononukleozie uaktywniło mi się Hashimoto...borelioza do zeszłego roku ujemna, a obecnie i Eliza i WB dodatnie... Mleka nie piłam do zeszłego roku i byłam szczuplejsza...gluten już odstawiłam, ale bez zmian...
        • kondolyza Re: Metabolicznych balance 04.03.18, 18:34
          odstawienie na miesiac czy dwa nie pomoze, to misi byc na stale, zero cukru, zero leptyn.
          czy borelioze leczylas? moze dr Ozimek? ma świetne rezultaty, jest naprawde skuteczny.
          poczytaj u Ajwen nt. diety przy hashimoto ininnych autoimmuno, moze nie trzeba byc od razu fascynatem i rzucac sie na suple wszystkie ktore ona poleca ale warto bo w wielu aspektach ma dziewczyna racje. mozesz chociazby w empiku jej kaiążkę podczytac jako taką pigułkę kompendium.
          w kazdym razie zero mleka, cukru, straczkow i pszenicy a byc moze glutenu wogole
          • blablanie Re: Metabolicznych balance 06.03.18, 00:17
            Nie odstawiałam na miesiąc a na pół roku gluten (ale miałam ciągłe sensacje na bezglutenowych produktach, po włączeniu glutenu a zmniejszeniu zbóż bezglutenowych przeszło), a mleko na 5 lat (i tu faktycznie czułam się dobrze)

Ale nie o to chodzi, tylko o tą metodę odchudzania - metabolic balance - ktoś słyszał może? Bo mam namiary na dietetyka, polecanego przez byty internetowe i gastrologa i nie wiem, czy to nabijanie w butelkę?
    • muchy_w_nosie Re: Metabolicznych balance 06.03.18, 00:29
      Idź pogadaj z chłopakami z siłki.
      Serio piszę, oni podkręcają jedzeniem i ćwiczeniami metabolizm ... działa od zawsze. Mam kolegę co "robi masę" co jakiś czas. Co chwile jest na diecie i wcina ciemne makarony z brokułami i mięchem i albo chudnie albo na masę.
      Pilnuje godzin i wielkości porcji - dla mnie czasem to śmieszne, otwiera te pojemniki, jedzenie zawsze podobnie wygląda jak pasza. Ale to też facet któremy się niechce i lubi raz na kilka dni wiadro ugotować niż co chwile wymyślać coś innego.
      Podkręcenie metabolizmu trwa około 2 tygodni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka