22.03.18, 20:01
Znacie? Używacie? Polecacie?
A może coś innego?

Myślałam o wykupieniu dostępu bez limitu. Z umową to koszt 32 zł miesięcznie. Dostęp na 4 urządzeniach.
Obserwuj wątek
    • pani-noc Re: Legimi 22.03.18, 20:04
      Miałam, zrezygnowałam. Na początku rzeczywiście sporo się czyta. Później przeczytałam co mnie interesowało, a nowości książkowe w większości i tak musiałam kupować dodatkowo, bo nie było ich na Legimi. Bez sensu.
    • aerra Re: Legimi 22.03.18, 20:05
      Znam, ale nie używam. Przez długi czas nie mieli oferty dla Kindle'a, a teraz niby jest, ale też mizernie.
    • memphis90 Re: Legimi 22.03.18, 21:12
      Mam, używam. Jeszcze wszystkiego nie przeczytałam smile
      • pani_libusza Re: Legimi 22.03.18, 21:35
        To tak jak ja, ale ostro pracujewink używam głównie na kundla, oferta bez limitu to 7 książek na kindla, takie to bez limitu. Reszczte doczytuje na tablecie. Eufemistycznie rzecz ujmując na kindla nie jest to oferta idealna, po pierwsze ograniczenie do siedmiu, po drugie musisz najpierw ściągnąć książki na laptop/komputer a dopiero potem na kindla. Ja mam tylko tablet wiec raz w miesiącu muszę sobie laptop zorganizowaćuncertain i po trzecie cześć książek nie jest dostępna na kindla, podsumowując nie jest super ale ze nie znam nic lepszego to korzystam. Ps z nowościami jest różnie czasem od razu czasem trzeba czekać
        • berdebul Re: Legimi 24.03.18, 10:20
          Ściągaj na tablet i wysyłaj mejlem na kundelka.
    • tojamarusia Re: Legimi 22.03.18, 21:41
      Mamy, używamy z mężem intensywnie. Mamy bez limitu.
      Pamiętaj tylko, że te 4 urządzenia to nie mogą być np. 3 telefony i tablet tylko 4 RÓŻNE. Bez sensu no ale tak mają.
      • memphis90 Re: Legimi 24.03.18, 09:55
        Eeee? My mamy na 2 telefonach i tablecie, więc chyba jednak można...
        • vasaria Re: Legimi 24.03.18, 10:03
          Nie można jeśli wykupuje się na legimi. Może wy macie np od operatora tel ? Ja mam pakiet z czytnikiem bez ograniczeń, ale 4 urządzenia to mogą być : tablet lub laptop, czytnik, smartfon, komputer. Korzystam z 3 u bardzo sobie chwalę smile.
        • ewa_mama_jasia Re: Legimi 24.03.18, 10:04
          Poważnie? Ja musiałam odinstalować z telefonu, żeby syn mógł sobie zainstalować. Może zależy od programu operacyjnego. Ja mam telefon z Windowsem, syn z androidem.
          • memphis90 Re: Legimi 25.03.18, 13:39
            Hmm, muszę sprawdzić w takim razie. Byłam pewna, ze oba nasze tel mają legimi, ale na codzień używam czytnika, więc może coś pomieszalam.
    • lizzy_bennett Re: Legimi 22.03.18, 22:08
      Używam w pocketbook -u i telefonie bez limitu właśnie i jestem zadowolona. Z nowościami rzeczywiście bywa różnie, ale oferta moim zdaniem jest coraz bogatsza. Ponieważ moja biblioteczka papierowa zaczęła mnie przerastać, więc dla mnie jest to super oferta. Dodatkowy plus - przeczytanie książek, na które nie chciałabym wydawać pieniądzy, a z ciekawością przejrzałam. Minus - wydłużająca się lista pozycji do przeczytania 😉
    • dzikka Re: Legimi 22.03.18, 22:13
      Znam, korzystam i bardzo sobie chwalę.
    • ewa_mama_jasia Re: Legimi 22.03.18, 23:07
      Znam, używam, bardzo sobie chwalę. Mam ten abonament za 32 zł, używam na 2 urządzeniach - na tablecie czytam ja, na telefonie syn. Mam Legimi juz trzeci rok. Czasem zdarza się, że jakaś premiera jest opóźniona albo płatna przez jakiś czas, ale to dla mnie nie jest problem. To, że co jest świetne w Legimi - możliwość zmiany w trakcie czytania z ebooki na audiobooka. Nawet jeśli czytana przez Ciebie książka nie ma audiobooka, na Twoje życzenie zrobią wersję czytana przez syntezator. Mój syn tego często korzysta. Ja wolę czytać, ale wersja audio czasem też mi się przydaje. Ostatnio zakupiłam drugi abonament dla rodziców. Tylko im kupiłam ten jeszcze droższy, za 40 zł.
      • rosapulchra-0 Re: Legimi 22.03.18, 23:23
        Mam i jestem zadowolona.
    • kora.bez.loginu Re: Legimi 23.03.18, 08:47
      Mam, czytam na czytniku i to najlepszy prezent, jaki sobie w zeszłym roku zrobiłam smile
      Ja wykupiłam promocyjny dostęp przez operatora komórkowego- płacę z rachunkiem za telefon, cena atrakcyjna, tylko audiobooków nie ma, ale one mnie i tak nie interesują. Chyba tylko Orange nie ma w ofercie współpracy z Legimi
    • iwoniaw Re: Legimi 23.03.18, 20:37
      Korzystam - moja biblioteka miejska daje ileś tam kodów na miesiąc i jak uda mi się załapać, to biorę. Moim zdaniem oferta jest szeroka, mają głównie dużo nowości. Fajna sprawa na telefon, nie trzeba torebki obciążać papierowymi książkami, zawsze ma się przy sobie całą półkę wybranych książek na wypadek jakiejś kolejki czy konieczności czekania.
      • tmk123 Re: Legimi 23.03.18, 21:21
        Też korzystam z bibliotecznych kodów. Zdecydowanie wole papierowe, tylko że w bibliotece nowości (a własciwie sporej części tych książek w ogóle) nie ma. Lubię fantastykę i trillery. Na półce z nowosciami głównie Kresy, Żydzi i księża. Czasem bywa jakiś kryminał w katalogu.
    • vasaria Re: Legimi 24.03.18, 01:01
      Tak, mam. Kupiłam w opcji - czytnik za 1 zł. Czytam bardzo dużo, mam go prawie rok i jeszcze się nie znudziłam. Mam opcję na 4 urządzenia (ja czytam na czytniku i smartfonie czasem, moja mama na tablecie). Wcześniej sądziłam, że tylko prawdziwa, papierowa książka to jest to, ale odkąd mam czytnik nie przeczytałam ani jednej papierowej tongue_out. Ja bardzo polecam, świetna sprawa. A, i nowości są prawie natychmiast. Niejednokrotnie przeczytałam książkę, a ona za chwilę dopiero pojawiała się jako nowość w Empiku.
    • kanna Re: Legimi 24.03.18, 12:44
      Nie używam.
      Dzięki rożnym promocjom mam Kindla napakowanego na najbliższe 2 lata wink
      Teraz przerzuciłam się na audiobooki (wygodniejsze w zatłoczonym pociągu) , najpierw Audioteka, obecnie testuje Storytel. W tym drugiem mają też opcję, że książka może być jako audiobook/epub, choć tego jeszcze nie sprawdzałam. W opisie wygląda to rak, ze najpierw trochę odsłuchasz, potem przeczytasz (od miejsca, gdzie skończyłaś słuchać).

W formule nie-papierowej czytam gł. kryminały.
      • ewa_mama_jasia Re: Legimi 24.03.18, 13:04
        To jest wygodne. Tak jest w Legimi w najdroższych abonamentach. Akurat ja sporadycznie z tej opcji korzystam, czasami przy większym sprzątaniu, ale syn często. Tata też - ma 75 lat i oczy mu się męczą przy czytaniu. Wtedy przerzuca się na opcję audio.
        • esperantza Re: Legimi 25.03.18, 08:55
          A czy w Legimi wszystkie audiobooki są czytane przez syntezator czy tylko te dla ktorych nie ma normalnej wersji audio?
          • ewa_mama_jasia Re: Legimi 25.03.18, 09:49
            Tylko te dla których nie ma normalnej wersji audio. Syntezator ma swoje wady, wiadomo. Fajne jest to że możesz sobie zazyczyc "dorobienie" wersji audio, jak nie ma w zasobach. Niestety z syntezatorem.
    • jehanette Re: Legimi 25.03.18, 19:59
      Uzywam i jestem zachwycona. Za 20 zl - wykupilam dostep via moj telkom i place razem z rachunkiem za telefon - czytam 3-4 książki miesiecznie. Nie mam problemu z aplikacją, ksiazki sie dobrze pobierają, oferta duza - obecnie czytam Corki Wawelu, mam w kolejce m.in Atwood, wiele pozycji wydawnictwa Czarne, Agory, rozmaite fantasy i sf...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka