pade 28.05.18, 17:35 Muszę się totalnie zresetować. Chcę obejrzeć coś odmóżdżającego w stylu "Przyjaciółek" z Polsatu, "Ojca Mateusza", ostatecznie "Pensjonatu nad rozlewiskiem" Polećcie coś lekkiego dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaagna Re: Polećcie serial 28.05.18, 18:06 "Ostatni człowiek na ziemi". Trzy serie, krótkie, 20-minutowe odcinki. Odpowiedz Link Zgłoś
jaagna Re: Polećcie serial 28.05.18, 18:10 iitvx.pl/the-last-man-on-earth - tu link. Serie są jednak 4. Ale warto. Można się pośmiać, ale zupełnie głupi to ten serial nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Polećcie serial 28.05.18, 18:46 Mogą. Odpadają obcojęzyczne, sf i kryminały. Spokoju potrzebuję. Odpowiedz Link Zgłoś
inka40plus Re: Polećcie serial 28.05.18, 19:05 Good Witch Chesapeake shores Te 2 są obyczajowe I z innej beczki Timeless Trochę sf ale leciutko i bardzo dobrze się ogląda Polecam Bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Polećcie serial 28.05.18, 23:23 Jak odmóżdżacz ma być po polsku, to zobacz sobie "O mnie się nie martw", "Szpilki na Giewoncie", "Na noże"; ktoś tu kiedyś polecał "W rytmie serca"- faktycznie całkiem przyjemne (no i Fronczewski!). Albo puść sobie jakąś Julię czy inną Brzydulę, to już w ogóle odmóżdża zupełnie, a jak Ci się znudzi po paru odcinkach to wyłączysz bez żalu. Odpowiedz Link Zgłoś
earl.grey.tea Re: Polećcie serial 29.05.18, 01:17 "W rytmie serca" dobrze wchodzi. A, właśnie, wejdź na ipla.pl, znajdziesz też "XXL" z Jungowską, miło sie ogląda, "Hotel 52", główne role drętwe ale gościnnie występujący dają popisy. "Aż po sufit" z C. Pazurą i Olszówką Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Polećcie serial 29.05.18, 06:10 Aż po sufit i W rytmie serca oglądałam. Podobały mi się Zerknę na Szpilki i XXL, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
earl.grey.tea Re: Polećcie serial 28.05.18, 19:06 A starsze mogą być? "Pensjonat pod różą" widziałaś? Teraz odświeżam sobie w ramach relaksu. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Polećcie serial 28.05.18, 20:26 A "Przyjaciele", "Słodkie kłamstewka", "Plotkara"? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Polećcie serial 29.05.18, 06:13 Oglądałam. Słodkie kłamstewka czyli Little pretty liars? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Polećcie serial 28.05.18, 20:28 Glee! Jeśli lubisz muzycznie, i teen-drama. Świetnie się bawiłam! Gilmore Girls bardzo, ale daruj sobie wznowienie po latach Cudowne "Queer Eye"! Z kulinarnych może być? To brytyjskie: The Great British Bake off, jak to się ogląda! No i największym Twoim, i uczestników programu zmartwieniem będą kwestie typu "czy galaretka się zetnie" lub "czy spód ciasta nie jest za mokry" Ja jeszcze pokochałam np. The World Most Extraordinary Homes - o najdziwniejszych domach z całego świata. Te pejzaże, i brytyjski humor do tego.... Odpowiedz Link Zgłoś
gem.stone Re: Polećcie serial 28.05.18, 21:01 Ja też polecam Gilmore Girls (po polsku Kochane kłopoty). Mój najukochańszy serial ever. Tylko stare 7 sezonów, jest co oglądać. Na poprawę humoru jak znalazł. Jest na Netfliksie. Drugi to nowsza produkcja, Durrellowie, na HBOgo. Też rozchmurza. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Polećcie serial 28.05.18, 21:06 Co to Durrellowie? Napisz coś więcej Odpowiedz Link Zgłoś
gem.stone Re: Polećcie serial 28.05.18, 21:41 Rzecz dzieje się latach 30. ubiegłego wieku. Angielska rodzina Durrellów przenosi się z deszczowej ojczyzny na grecką wyspę Korfu, gdzie próbują się zadomowić. Te próby dopasowania się do lokalnej społeczności oraz obyczajów generują mnóstwo zabawnych sytuacji Nawiasem mówiąc z owej rodziny wywodziło się dwóch pisarzy, wybitny powieściopisarz angielski Lawrence Durrell, oraz Gerald Durrell, który opisał życie swojej zwariowanej rodziny na Korfu. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Polećcie serial 28.05.18, 21:45 Brzmi super! Ciut mammamijowo, nie? Czy to nie jest na podstawie jakiejś książki? Dzięki za opis. Odpowiedz Link Zgłoś
gem.stone Re: Polećcie serial 28.05.18, 21:55 Troszkę tak, mam na myśli mammamijowość . Serial został nakręcony na podstawie wspomnień Geralda Durrella "Moja rodzina i inne zwierzęta". I właśnie dowiedziałam się, że wkrótce będzie można obejrzeć 3 sezon tego serialu. Nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiah Re: Polećcie serial 28.05.18, 22:43 A ksiazka miał tez ciąg dalszy, Moje ptaki zwierzaki i krewni. Uwielbiałam ja w dzieciństwie. Dzięki za informacje o serialu! Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Polećcie serial 28.05.18, 23:10 nigdy nie zrozumiem fenomenu tego serialu..przegadany.. Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Polećcie serial 28.05.18, 23:33 Ten serial bardzo dużo traci w tłumaczeniu. Lubiłam oglądać na bieżąco, ale jak spojrzałam po latach to się zdziwiłam jak to się człowiekowi odbiór zmienia - przeszłam z frakcji "ale fajne babki" do "ale durne kozy". Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Polećcie serial 28.05.18, 22:12 Tak, bardzo fajny. Zarz po niej obejrzałam z przyjemnością "Żonę idealną". Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Polećcie serial 29.05.18, 06:18 Ja po The Good wife obejrzałam The Good fight. O ile pierwszy sezon był całkiem fajny, tak drugiego, naszpikowanego polityką nie byłam w stanie obejrzeć. O, przypomniałam sobie, że nie oglądałam House of Cards Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Polećcie serial 29.05.18, 06:39 The Good fight to dla mnie mistrzostwo. Wbrew pozorom zupełnie inny niż Good wife. Mnie ta polityka bawi. Zresztą bardzo fajnie pokazuje jak wygląda życie ludzi, którzy pracują w kancelarii i na co dzień wchodzą w różne relacje, w tak podzielonym poglądowo, wyborczo kraju. Oczywiście trochę to przerysowane. Wiadomo Ameryka... Jednak dzisiaj i w Polsce, i w Czechach jest w sumie podobny klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
krisdevalnor Re: Polećcie serial 28.05.18, 22:26 A ja polecam cos pradawnego😃 Kobieta za lada, czechoslowacki serial, pamietam jak moja mama to ogladala sto lat temu. W zeszlym roku odkrylam na you tube wlasnie jak potrzebowalam czegos odprezajacego i lekkiego po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Polećcie serial 28.05.18, 22:49 "Pan wzywał milordzie?"- cud, miód i orzeszki Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Polećcie serial 28.05.18, 23:22 Grace i Frankie z Jane Fonda i Lily Tomlin - obie rewelacyjnie graja. 'Współczesna rodzina' - pierwszy sezon byl zabawny nie wiem jak nastepne Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Polećcie serial 28.05.18, 23:25 a i jeszcze 'Co ludzie powiedza' brytyjski serial komediowy Odpowiedz Link Zgłoś