Dodaj do ulubionych

Przyznać się

09.06.18, 22:17
Mamy dwóch kandydatów do samorządowego stołka. Jeden profiluje się jako inteligent, drugi jako kibic.

Ja wiem, że zbieżność z wyborami na... nie jest przypadkowa, ale weźcie i wyobraźcie sobie, że to jest dwóch kandydatów, o których nie wiecie nic poza tym. Nawet z jakiej są partii.

Który jest wam bliższy? Hehe.
Obserwuj wątek
    • stephanie.plum Re: Przyznać się 09.06.18, 22:22
      ja się mogę przyznać najwyżej do hehe.
    • joa66 Re: Przyznać się 09.06.18, 22:26
      Nie wyobrażam sobie, że idąc na jakiekolwiek wybory nie wiem z jakich partii są kandydaci. I tak, przynależność do partii i identyfikowanie się z jej programem są dla mnie jedną z kluczowych informacji. A nie to jak ktoś się "profiluje".
      • taki-sobie-nick Chwileczkę, nie idziesz jeszcze 09.06.18, 22:35
        na wybory. Wybory będą dopiero za ileś miesięcy. Na razie pierwszą rzeczą, którą usłyszałaś o kandydatach, jest właśnie to. Partię dopiero poznasz. Jaki masz odruch?
        • hosta_73 Re: Chwileczkę, nie idziesz jeszcze 09.06.18, 22:46
          inteligent. Ale tylko dlatego, że na sporcie się kompletnie nie znam i nie nie ruszają mnie żadne mecze, wyścigi itp. A szaleństwo kibicowania działa mi na nerwy.
        • joa66 Re: Chwileczkę, nie idziesz jeszcze 09.06.18, 22:51
          Żaden. Sama jestem kibicem.
        • aerra Re: Chwileczkę, nie idziesz jeszcze 09.06.18, 23:42
          Ale że to podchwytliwe pytanie jakieś (nomen omen tongue_out) ?
          Kibic ma -50 na starcie, a inteligent +10, resztę punktacji dostaną, jak poznam pozostałe informacje - przede wszystkim program.
          • taki-sobie-nick Re: Chwileczkę, nie idziesz jeszcze 09.06.18, 23:44
            aerra napisał(a):

> Ale że to podchwytliwe pytanie jakieś (nomen omen tongue_out) ?

Czy ja wiem? Ciekawa jestem preferencji forumek. Jeśli chodzi ci o to, że potem się okaże, że inteligent (albo kibic) jest z PiS, to nie to mam na myśli.
            • aerra Re: Chwileczkę, nie idziesz jeszcze 09.06.18, 23:54
              Biorąc pod uwagę, że ogólnie rzecz biorąc samo określenie "kibic" nie ma zbyt dobrego pijaru, to wiesz... raczej przewidywalny wynik, zwłaszcza na kobiecym forum.
              • taki-sobie-nick Re: Chwileczkę, nie idziesz jeszcze 09.06.18, 23:56
                aerra napisał(a):

> Biorąc pod uwagę, że ogólnie rzecz biorąc samo określenie "kibic" nie ma zbyt d
                > obrego pijaru

No co ja poradzę, słownikowo rzecz biorąc jest ono neutralne.

Poza tym mam wrażenie, że słowo "inteligent" też nie ma dobrego PR-u, przynajmniej obecnie. tongue_out
    • mamtrzykoty Re: Przyznać się 09.06.18, 23:36
      Kibic odpada.
    • beataj1 Re: Przyznać się 09.06.18, 23:42
      Kibic zawsze odpadnie.
      Pamiętam jak leżałam na porodówce i jedna z dziewczyn opowiadała, że jej mąż chce kupić bodziaka z logo ukochanej drużyny piłkarskiej dla ich dziecka.
      Serio, ja na jej miejscu wstydziłabym się do tego przyznać publicznie.
      • aerra Re: Przyznać się 09.06.18, 23:44
        Ee… jeśli to kibicowanie sprowadza się do kupowania ubrań dzieciom, to mi jakoś specjalnie nie przeszkadza wink
        Gorzej z resztą.
        • taki-sobie-nick Re: Przyznać się 09.06.18, 23:47
          aerra napisał(a):

> Ee… jeśli to kibicowanie sprowadza się do kupowania ubrań dzieciom, to mi jakoś
          > specjalnie nie przeszkadza wink

Nie, NIE chodzi o tegoroczne wybory na..., chociaż to one mnie zainspirowały.

Jeśli piszesz o kandydacie ..., to jego kibicowanie NIE sprowadza się do kupowania ubrań komukolwiek. Niestety.
        • beataj1 Re: Przyznać się 09.06.18, 23:56
          No wiesz, o mężu tej dziewczyny też nic nie wiedziałam. Ale jak usłyszałam, że kibic to - bleh. I jeszcze dziecko chce w to wciągać...
      • bi_scotti Re: Przyznać się 10.06.18, 02:18
        beataj1 napisała:

> Kibic zawsze odpadnie.

Lamiesz moje serce kibica! Nawet w wiezieniu sledzilam wyniki Legii big_grin Legia-Warszawa, to nasza duma i slawa! big_grin A teraz trace glos na meczach FC Toronto big_grin
        Ja Cie bardzo prosze, zrewiduj stosunek do kibicow! Kibic tez czlowiek wink
        W kwestii potencjalnych radnych, wolalabym sie dowiedziec czy/jakie maja tzw. poglady (wiem, niemodne oczekiwanie) niz to jak sie sami okreslaja ... Cheers.
    • woman_in_love pytanie jest tendencyjne, zaraz się okaże 09.06.18, 23:59
      że inteligent to Kaczyński lub Pawłowicz, a kibic to Boniek.
    • cosmetic.wipes Re: Przyznać się 10.06.18, 10:22
      Dlatego właśnie rządzi PiS. Bo suweren wiedział o kandydacie tylko tyle, że jest kibicem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka