Dodaj do ulubionych

Ile jajek tygodniowo mozna zjesc?

08.07.18, 07:00
Na warsztatach gadaja ze to cholesterol ok , ale ja ostatnio jak jem to jajka no na nic nie mam ochoty tylko na jajka, jak mam cos zjesc to jajko i tak mysle czy to zdrowe, czy nie, czy zaraz sobie nie zaszkodze i kolejne wyniki badan juz nie beda dobre.
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Ile jajek tygodniowo mozna zjesc? 08.07.18, 07:06
      ile chcesz. jajka sa bardzo zdrowe a bzdury o cholesterolu juz dawno obalono.
      • jola-kotka Re: Ile jajek tygodniowo mozna zjesc? 08.07.18, 07:11
        No niestety to nie sa bzdury. Jajko zawiera az 373 mg tego dziadostwa w 100 gr.
        • bazia8 Re: Ile jajek tygodniowo mozna zjesc? 08.07.18, 07:15
          To już wiesz, jak popełnić samobójstwo.
        • thea19 Re: Ile jajek tygodniowo mozna zjesc? 08.07.18, 07:26
          jolu, ten cholesterol jest absolutnie nieszkodliwy, bo sie nie odklada w zylach (jajko zawiera dla rownowagi lecytyne) jedz na zdrowie.
          • kira02 Re: Ile jajek tygodniowo mozna zjesc? 08.07.18, 07:46
            Pod warunkiem, ze jajko bedzie gotowane. Jak jolka sobie zrobi jajecznicę na boczku i maśle, to wiesz...
            • thea19 Re: Ile jajek tygodniowo mozna zjesc? 08.07.18, 07:55
              mowa jest o jajku, boczek to inna para kaloszy. tak w ogole z cholesterolem to jedna wielka bzdura. jak ma sie dziedziczne sklonnosci do wysokiego poziomu, to zadna dieta go nie obnizy.
              • lucyjkama Re: Ile jajek tygodniowo mozna zjesc? 08.07.18, 14:40
                Zgadzam się, osoba z mojej rodziny, bardzo szczupła i niewiele jedząca a jak już to raczej zdrowo ma kiepskie wyniki cholesterolu a teść który jest za gruby (głównie brzuch) ma wyniki idealne.
        • milka_milka Re: Ile jajek tygodniowo mozna zjesc? 08.07.18, 15:37
          To są bzdury, dawno obalona teoria. Jajka można jeść bezpiecznie, masło też.
    • asia-loi Re: Ile jajek tygodniowo mozna zjesc? 08.07.18, 07:37
      Dużo. Jajka są bardzo zdrowe.
    • crea.tura Re: Ile jajek tygodniowo mozna zjesc? 08.07.18, 07:39
      Ja też kiedy nie wiem co zjeść, to jem jajka albo śledzie smile I samych jajek jem bardzo dużo, przynajmniej 10 tygodniowo. Cholesterol mam w dolnej granicy normy ale ja zawsze tak miałam. Jajka uważam za całkowicie nieszkodliwe, bardzo odżywcze, szybkie, łatwo dostępne jedzenie. Omlet z 3 jajek bywa moim obiadem jak nie mam weny na nic innego smile
    • lady-z-gaga Re: Ile jajek tygodniowo mozna zjesc? 08.07.18, 08:04
      Tyle ile chcesz. Bzdury o szkodliwości jajek dawno odwołano.
      • minniemouse Re: Ile jajek tygodniowo mozna zjesc? 08.07.18, 09:16
        spokojnie jedz jajka ile chcesz, nic ci nie bedzie, jem od lat prawie w dzien dzien i tylko troche sklerozy mam smile
        Minnie
    • tyggrysio Re: Ile jajek tygodniowo mozna zjesc? 08.07.18, 09:29
      Moj kolega jadl za duzo jajek - nie wiem czy to bylo 10 czy wiecej dziennie - i dorobil sie dny moczanowej. Wiec jakis limit jajek jest - ale tu to nie ze wzgledu na cholesterol tylko chyba bialko.
      • snakelilith Re: Ile jajek tygodniowo mozna zjesc? 08.07.18, 13:43
        To ten kolega nie jadł tylko jajek, a pewnie dodatkowo robił sobie jeszcze wysokobiałkowe drinki. Nie znam bowiem żadnego faceta, który nagle wpada na pomysł jedzenia 10 jajek dziennie, oprócz pakujących na siłowni w celu zwiększenia masy mięśniowej.
        A jola na pewno nie będzie jadła 10 jajek dziennie i to dodatkowo do zwykłego jedzenia. To kobieta z zaburzeniem łaknienia, dla której normalnokaloryczna dieta jest już wyzwaniem i na pewno niczym się nie przejada.
        • tyggrysio Re: Ile jajek tygodniowo mozna zjesc? 08.07.18, 22:24
          Ja myslalam, ze Jola kazdy glod tym jajkiem zaspokaja big_grin Tak kilka razy dziennie tylko jajko i jajko - az do najedzenia.
          Ale jak tak mysle, to masz racje - ona raczej tak sie nie zywi.
    • lucyjkama Re: Ile jajek tygodniowo mozna zjesc? 08.07.18, 14:37
      Jedz do wypęku jak masz ochotę. Ja też jem dużo jajek bo lubię, czasem po kilka dziennie.
    • saszanasza Re: Ile jajek tygodniowo mozna zjesc? 08.07.18, 15:38
      Przeczytałam, ile jajek tygodniowo można znieśćbig_grin
    • majenkir Re: Ile jajek tygodniowo mozna zjesc? 08.07.18, 17:04
      www.tygodnikprzeglad.pl/jajka-na-zdrowie-rozmowa-prof-tadeuszem-trziszka/
    • pigulkaszczescia888 Re: Ile jajek tygodniowo mozna zjesc? 08.07.18, 17:54
      Ani jednego. Można tylko kilka miesięcznie :p
    • princesswhitewolf Re: Ile jajek tygodniowo mozna zjesc? 08.07.18, 18:01
      kupuj te karmione Omega kwasami... i selenem ... to tak a propos

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka