10.07.18, 18:03
Co byscie zrobily gdyby ktos skrzydzil wasze dziecko?

Od razu napisze, ze ojcec mojego dziecka strasznie go upokorzyl ( nie chodzi o molestowanie itd), serce mi sie rozerwalo na strzepy.

O ile o mnie mogl mowic, ze jestem cora koryntu, nie robilo to na mnie wrazenia. Ale zmienil kierunek sily i wycelowal we wlasne dziecko.

Mam ochote zamienic mu zycie w pieklo.
Obserwuj wątek
    • muchy_w_nosie Re: zemsta 10.07.18, 18:04
      Spaliła samochód?
    • danaide Re: zemsta 10.07.18, 18:10
      Wiesz...
      Chyba po prostu zajmij się teraz sobą i swoim dzieckiem. Waszymi emocjami. Zafundujcie sobie jakiś miły, dobry czas.
      Największą zemstą będą dla niego Wasze dobre relacje.
      • ichi51e Re: zemsta 10.07.18, 18:10
        10/10
        • butch_cassidy Re: zemsta 10.07.18, 18:13
          I ja się zgadzam. To najlepszy sposób. Szkoda zdrowia na kogoś tak wrednego... Nawet na myśli o nim.
    • ichi51e Re: zemsta 10.07.18, 18:10
      Ale co zrobil? Bo reakcja w sumie od tego zalezy... zmniejszylabym kontakt z psychopata?
    • alicia033 Re: zemsta 10.07.18, 18:11
      a co takiego ty mogłabyś mu zrobić?

Sądzę, że realnie, nic, poza zerwaniem kontaktów (i nie zahaczając o kodeks karny) nie można zrobić.
      Można komuś takiemu obrobić tyłek wśród znajomych czy nawet u pracodawcy, ale że mamy tu do czynienia z byłymi małżonkami, to z łatwością ex-mąż się wybroni robiąc z ciebie wariatkę.
    • black-cat Re: zemsta 10.07.18, 18:14
      Jak często widujesz się z eks i jakie masz możliwości? - bywasz u niego w mieszkaniu, masz dostęp do samochodu, widujesz się z nim?
      Na początek możesz złożyć wniosek o podwyższenie alimentów i ograniczenie spotkań z dzieckiem. W jakim wieku jest dziecko?
    • asmarabis Re: zemsta 10.07.18, 18:18
      Napisz cos wiecej o jego slabosciach itp ja jestem dobra w zemstach
    • adriana.la.cerva Re: zemsta 10.07.18, 18:20
      Syn ma 6 lat.
      Poki co zawiadomilam wszystkie sluzby typu policja, mops, kurator sadowy, moj i jego.adwokat.

• hosta_73 Re: zemsta 10.07.18, 18:26
        Czyli grubsza sprawa?
      • danaide Re: zemsta 10.07.18, 18:27
        O k...
        Tym bardziej zajmijcie się sobą.
      • milva24 Re: zemsta 10.07.18, 18:28
        Jeśli to tego typu sytuacja, że konieczne było powiadomienie policji, kuratora i całej reszty dopilnowałabym, żeby ojciec nigdy już nie miał z dzieckiem kontaktu bez mojej obecności. Oczywiście wszystko sądownie. Nie z zemsty lecz w trosce o dobro dziecka. Może też ograniczenie/pozbawienie praw rodzicielskich, zależy jakiego kalibru sprawa i czy byłoby to realne do osiągnięcia. Nic więcej bym nie zrobiła bo dziecku nie jest potrzebna matka w więzieniu.
        • adriana.la.cerva Re: zemsta 10.07.18, 18:32
          Wlasnie tego sie boje, ze mi puszcza nerwy.
          • triss_merigold6 Re: zemsta 10.07.18, 18:37
            Absolutnie nie neguję, że Twojemu dziecku stała się krzywda, ale czy na pewno było to przestępstwo uzasadniające powiadomienie policji? Pytam, bo w wielu poprzednich wątkach sprawialas wrażenie osoby reagujacej bardzo emocjonalnie, żeby nie powiedzieć przesadnie histerycznie.
          • black-cat Re: zemsta 10.07.18, 18:37
            Pan chce, żeby Ci puściły. Doprowadzenie drugiej strony do furii to najlepsza zabawa. Dasz mu tę satysfakcję?
      • black-cat Re: zemsta 10.07.18, 18:28
        I teraz wniosek o ograniczenie kontaktów a po jakimś czasie kolejny, o podwyższenie alimentów. I nie pozwalać na kontakty, stanowczo informować, że dziecko nie chce, można kontaktować się każdorazowo z kuratorem, niech robi notatkę, że syn nie chce spotkać się z ojcem (pod warunkiem, że syn faktycznie nie będzie chciał). Poza tym zlać pana, nie odpowiadać na zaczepki ani wyzwiska. Obojętność i brak reakcji boli najbardziej.
        • triss_merigold6 Re: zemsta 10.07.18, 18:33
          Równie dobrze może złożyć wniosek o ustalenie kontaktow dzieckiem pod nadzorem kuratora.
          • marusia.00 Re: zemsta 10.07.18, 23:09
            I całkiem możliwe, że ona zapłaci za ten nadzór. Nie znam szczegółów ale dużo jest w necie na ten temat. Matki ochoczo występowały o nadzór podczas spotkań, po czym były w szoku, że to płatne.
    • hosta_73 Re: zemsta 10.07.18, 18:25
      Jesli to świeża sprawa to przede wszystkim ochłoń. Naprawdę. Co najwyżej wyobrażaj sobie jak go na pal nabijasz ale realnie nie rób nic.
      Gdy po kilku dniach to nie pomoże, wtedy coś się wymyśli 😉
      • raczek47 Re: zemsta 10.07.18, 18:38
        Wnieś o zmianę/ograniczenie kontaktów.
        Ja tak zrobiłam ( sprawą w toku) ale na czas trwania dotychczasową forma kontaktów ustalona przez sąd jest zawieszona.
        I dbaj powoli ale systematycznie i b.dyplomatycznie, by dziecko miało coraz mniejszą ochotę na spotkania z tatusiem .
        Niestety,zemsta na gorąco może się obrócić przeciwko tobie jako matce.Ochłoń i myśl racjonalnie,proszę,bo jak zrobisz coś nieprzewidywalnego tobie mogą zostać ograniczone prawa rodzicielskie. Uważaj.
        • jola-kotka Re: zemsta 11.07.18, 00:05
          raczek47 napisała:

> Wnieś o zmianę/ograniczenie kontaktów.
          >
          > I dbaj powoli ale systematycznie i b.dyplomatycznie, by dziecko miało coraz mni
          > ejszą ochotę na spotkania z tatusiem .
          Co to ma byc ?
    • triss_merigold6 Re: zemsta 10.07.18, 18:32
      Jeso ale co takiego zrobił 6-latkowi, co nie miałoby kontekstu seksualnego, nie było pobiciem i jednocześnie uzasadniało uruchomienie policji?! Nagrał dziecko i wrzucił do netu?
      • arkanna Re: zemsta 10.07.18, 18:57
        przychodzi mi tylko na myśl, zabicie, ukręcenie łba kotu , psu w obecności dziecka.
        • triss_merigold6 Re: zemsta 10.07.18, 19:11
          To okrucieństwo i karalne, ale nie jest upokorzeniem dziecka.
        • milva24 Re: zemsta 10.07.18, 19:41
          Kiedyś dawno temu ktoś tu wrzucił linka do filmiku nakręconego i wrzuconego do netu przez matkę chcącą upokorzyć kilkulatkę, która zrobiła kupę w majtki. To chyba podpada już pod prawo karne.
          • hosta_73 Re: zemsta 10.07.18, 22:26
            Ojp sad
    • 18lipcowa3 Re: zemsta 10.07.18, 18:48
      To zalezy jak skrzywidził.
      jesli wezwałas wszystkie mozliwe sluzby to albo molestowanie albo pobicie.
      wtedy zakaz kontaktu
      • ichi51e Re: zemsta 10.07.18, 19:02
        Ale on nie pobil tylko jakos upokorzyl... moze kapal nago w fontannie?
        • tt-tka Re: zemsta 10.07.18, 19:09
          Ochlon. Najpierw zabezpiecz przed nim syna, dziewczyny juz napisaly, jak.
          Kiedy pozalatwiasz sprawy, a chec zemsty ci nie przejdzie, napisz znowu. Zemsta najlepiej smakuje na zimno. Ale moze juz ci to nie bedzie potrzebne.
    • ruscello Re: zemsta 10.07.18, 19:19
      Zemsta, ale tylko na chłodno oraz po załatwieniu wszystkiego sądownie. Taki deser wink
    • lady-z-gaga Re: zemsta 10.07.18, 22:37
      Skoro tak, to przede wszystkim zajmij się dzieckiem i jego stanem psychicznym. Zostało skrzywdzone przez własnego ojca, trzeba tę ranę leczyć. Karę dla eksa wymyslisz potem, na spokojnie. Najlepiej skonsultuj to z kimś kompetentnym, aby wykorzystać mozliwości, jakie przysługują Ci zgodnie z prawem.
      • kkalipso Re: zemsta 11.07.18, 00:10
        Popieram!
    • kota_marcowa Re: zemsta 10.07.18, 22:48
      Zależy co zrobił. Jeżeli to faktycznie sprawa dla policji i kuratora, to wywalczam pozbawienie praw rodzicielskich i nigdy więcej ani ja ani dziecko nie oglądamy pana na oczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka