ira_08 Re: Gorąco.. 21.07.18, 17:04 Bez przesady, normalne lato, 26 stopni. Dziś, jak siedziałam w cieniu i zawiało, to nawet gęsiej skórki dostałam. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Gorąco.. 21.07.18, 20:53 Masz rację. Moja kotka już ma od wielu tygodni dość Ja również. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Gorąco.. 21.07.18, 21:09 Koty są ciepłolubne i uwielbiają upały, to takie nasze domowe minilwy Nie wiedziałem, że saszetki dla kotów są takie drogie. Po południu kupiłem jedną przemiłemu buraskowi, który mnie zaczepiał na ławce w Gdyni i byłem lekko zszokowany, że taka przyjemność kosztuje aż 5 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Gorąco.. 21.07.18, 23:10 tojamarusia napisała: > Kotom gorąco.. > jestem kotem Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Gorąco.. 21.07.18, 22:18 Jak sobie radzicie z gorącem, jeśli nie używacie klimatyzacji. Macie jakieś domowe sposoby na obniżenie temperatury w nasłonecznionym i nagrzanym pokoju? Rodzinie (bratanek astmatyk) podrzuciłem pomysł zgapiony ze studenckiego mieszkania - na oknach od wewnątrz styropian plus leżący na podłodze zwykły wentylator z umieszczonym na nim pojemnikiem z lodem. Podobno świetnie działa, mieli dziś 22°C a wcześniej przy takiej pogodzie bywało i 28-30°. Polak jednak potrafi Znacie może jakieś inne ciekawe patenty? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Gorąco.. 22.07.18, 00:03 Na szczęście mój dom jest sam w sobie chłodniejszy w środku niż na zewnątrz, ale osobiście współczuję tym, którzy mają przez słońce nagrzewane mieszkania. U mnie w pracy czasem klimatyzacja nie wyrabia i mimo chłodzenia mamy jeszcze wiatraki, a i tak czasem jest ponad 22 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Gorąco.. 21.07.18, 19:29 Jakby kotom było gorąco, to by się nie walnęły na dywanie, tylko na kafelkach. Albo by wlazły do umywalki Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: Gorąco.. 21.07.18, 21:12 No gorąco. Ale lato jest, to raczej normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Gorąco.. 22.07.18, 00:01 To jakiś koszmar jest. Od dwóch miesięcy albo dłużej, temperatura sięga 30 stopni, słońce po prostu pali, ani jednej chmurki, o deszczu to można było pomarzyć. Wszędzie spalona od słońca trawa, podlewać nie wolno, to mamy słomę zamiast trawy i innych roślin. Nie pamiętam takiej suszy. Wczoraj się zachmurzyło na tyle porządnie, że trochę zaczęło padać. Trochę spadła też temperatura. Może jutro spadnie trochę kropel deszczu, bo przewidują na 13% poranny deszczyk. A cały przyszły tydzień będzie w okolicach 30 stopni. Osobiście przemykam z domu do samochodu, z samochodu do pracy, z pracy do samochodu, z samochodu do klimatyzowanych sklepów, a potem znowu do samochodu i z samochodu do domu, w którym temperatura jest co najmniej o 10 stopni niższa od tej na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Gorąco.. 22.07.18, 00:15 Masz rację, to doskonały moment na masowy wybuch kiltowej rewolucji. Pamiętajcie, ma być w każdej firmie, w każdej gminie. Odpowiedz Link Zgłoś