21.07.18, 15:43
Gorąco.
Obserwuj wątek
    • ira_08 Re: Gorąco.. 21.07.18, 17:04
      Bez przesady, normalne lato, 26 stopni. Dziś, jak siedziałam w cieniu i zawiało, to nawet gęsiej skórki dostałam.
      • tojamarusia Re: Gorąco.. 21.07.18, 17:05
        Kotom gorąco..
        • nickbezznaczenia Re: Gorąco.. 21.07.18, 20:53
          Masz rację. Moja kotka już ma od wielu tygodni dość Ja również.
        • indeed4 Re: Gorąco.. 21.07.18, 21:09
          Koty są ciepłolubne i uwielbiają upały, to takie nasze domowe minilwy wink
          Nie wiedziałem, że saszetki dla kotów są takie drogie. Po południu kupiłem jedną przemiłemu buraskowi, który mnie zaczepiał na ławce w Gdyni i byłem lekko zszokowany, że taka przyjemność kosztuje aż 5 zł.
        • umzak Re: Gorąco.. 21.07.18, 21:45
          Psu też☺
        • mid.week Re: Gorąco.. 21.07.18, 23:10
          tojamarusia napisała:

> Kotom gorąco..
          >

jestem kotem sad
      • indeed4 Re: Gorąco.. 21.07.18, 22:18
        Jak sobie radzicie z gorącem, jeśli nie używacie klimatyzacji. Macie jakieś domowe sposoby na obniżenie temperatury w nasłonecznionym i nagrzanym pokoju? Rodzinie (bratanek astmatyk) podrzuciłem pomysł zgapiony ze studenckiego mieszkania - na oknach od wewnątrz styropian plus leżący na podłodze zwykły wentylator z umieszczonym na nim pojemnikiem z lodem. Podobno świetnie działa, mieli dziś 22°C a wcześniej przy takiej pogodzie bywało i 28-30°. Polak jednak potrafi smile Znacie może jakieś inne ciekawe patenty?
        • indeed4 Re: Gorąco.. 21.07.18, 22:23
          ps. sorki, miało być pod postem startowym
          • rosapulchra-0 Re: Gorąco.. 22.07.18, 00:03
            Na szczęście mój dom jest sam w sobie chłodniejszy w środku niż na zewnątrz, ale osobiście współczuję tym, którzy mają przez słońce nagrzewane mieszkania.
            U mnie w pracy czasem klimatyzacja nie wyrabia i mimo chłodzenia mamy jeszcze wiatraki, a i tak czasem jest ponad 22 stopni.
    • aerra Re: Gorąco.. 21.07.18, 19:29
      Jakby kotom było gorąco, to by się nie walnęły na dywanie, tylko na kafelkach. Albo by wlazły do umywalki wink
    • pigulkaszczescia888 Re: Gorąco.. 21.07.18, 21:11
      Fakt. Gorąca ta jesień.
    • mamablue Re: Gorąco.. 21.07.18, 21:12
      No gorąco. Ale lato jest, to raczej normalne.
    • rosapulchra-0 Re: Gorąco.. 22.07.18, 00:01
      To jakiś koszmar jest. Od dwóch miesięcy albo dłużej, temperatura sięga 30 stopni, słońce po prostu pali, ani jednej chmurki, o deszczu to można było pomarzyć. Wszędzie spalona od słońca trawa, podlewać nie wolno, to mamy słomę zamiast trawy i innych roślin. Nie pamiętam takiej suszy.
      Wczoraj się zachmurzyło na tyle porządnie, że trochę zaczęło padać. Trochę spadła też temperatura. Może jutro spadnie trochę kropel deszczu, bo przewidują na 13% poranny deszczyk. A cały przyszły tydzień będzie w okolicach 30 stopni.
      Osobiście przemykam z domu do samochodu, z samochodu do pracy, z pracy do samochodu, z samochodu do klimatyzowanych sklepów, a potem znowu do samochodu i z samochodu do domu, w którym temperatura jest co najmniej o 10 stopni niższa od tej na zewnątrz.
    • ultimate.strike Re: Gorąco.. 22.07.18, 00:15
      Masz rację, to doskonały moment na masowy wybuch kiltowej rewolucji. Pamiętajcie, ma być w każdej firmie, w każdej gminie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka