Dodaj do ulubionych

Ide robic botoks.

21.07.18, 16:53
I teraz tak :koszt 200 zl (Wroclaw) , robiony w "Instytucie lekarskim" pod bezposrednim nadzorem lekarza.
Cena nizsza bo bedzie wykonywac stazystka (ale w obecnosci lekarza).
Robić?
Moge wybrac dowolna partie twarzy, mysle o "lwirj zmarszcze" albo czole (poziome zmarszczki).

Tylko ze:lwia zmarszczka nie jest widoczna, natomiast ja widze, ze skora idealnie gladka nie jest.
Jak skora sie blyszczy wyglada jakbym miala jakby "pogniecione" to miejsce, skora jest nierowna.
Ale wole wczesniej niz za pozno, bo jak zmarszczka sie zrobi to bedzie gorzej.

Lub czolo-ale-poziome zmarszczki to nie kwestia starzenia sie, tylko budowy twarzy.
Mialam je juz jako 11-latka, po ojcu (ktory ma wrecz faldy, i to od wczesnego dziecinstwa).

Na lwia zmarszczke dzialaja kremy (dopoki sie ich uzywa) nawet te tanie z Ziaji.

Przy czole boje sie ze mi opadna brwi i co z tego ze bedzie nieskazitelna tafla jak brwi nizej.

Robic?
Obserwuj wątek
    • tanebo2.0 Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 17:00
      Nie
      • beverlyja90210 Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 17:02
        Gdzie we Wrocławiu? Ja mogę polecić miejsce ale w życiu nawet za dopłata nie dałabym sobie przez uczennice ćwiczyć na twarzy
        • konsta-is-me Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 17:05
          Inzynierska
          • beverlyja90210 Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 23:33
            Tam Corte Verona od strony ulicy gdzie jest sushi ?
            • konsta-is-me Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 23:50
              Nie wiem, chyba nie bylam nigdy😁
              To jest Instytut medyczny, gdzie robia szkolenia.
              Tak wyskakuje w google jak wpisze adres.
        • wlazkotnaplot Re: Ide robic botoks. 22.07.18, 06:53
          Poleć.
    • mary_lu Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 17:06
      W życiu. Dorzucić 3 stówki i masz ten sam zabieg u najlepszego fachowca. A zdarza się, że wystarcza taka zmarszczke ostrzyknac raz na kilka lat.
    • zasiedziala Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 17:06
      Wolałabym zrobić sobie grzywkę, a za resztę pójść na dobry obiad, ale wybór należy do Ciebie wink
      • konsta-is-me Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 17:13
        Podobno w grzywce zle wyglądam 😝
    • jola-kotka Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 18:05
      Jak chcesz miec dziury pobotoxowe to powodzenia. Wstrzyknie, wstrzyknie nie cofniesz takze ten lekarz to wiesz zeby lepiej wygladalo. Idz tam gdzie lekarz wstrzykuje.
    • lalkaika Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 18:11
      czyli 40 euro .. Ja zawsze wydawalam 250 euro,
      • konsta-is-me Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 18:15
        Po co to porownanie?
        W Polsce botoks kosztuje ok. 400-500 zl.
        Place w zlotowkach, nie w euro.
        Co chcesz udowodnić??
        250 e to sesja lasera frakcyjnego tutaj.
        • wkurzo-namama Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 18:26
          no nie wiem nie wiem... mój w zeszłym roku kosztował 500 euro...
          • sanrio Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 19:28
            chcesz powiedzieć ze zapłaciłaś za Botox ponad 2000 zł? Musiałaś się szybko pozbyć gotówki czy postanowiłaś 3 krotnie przepłacić dla funu?
            • wkurzo-namama Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 20:59
              "Co chcesz udowodnić??
              250 e to sesja lasera frakcyjnego tutaj."

za laser za laser płaciłam 500 euro
              • konsta-is-me Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 21:32
                W Polsce?
                • sanrio Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 21:35
                  Za laser to całkiem realne. Za sesję, nie za jeden zabieg ofkors
                  • wkurzo-namama Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 22:19
                    Poczytajcie sobie o tym jak lekarze naciągają na "sesje" bo kilka tańszych sesji na mniejszych parametrach opłaca sie bardziej niż jedna konkretna oraz niewielu jest specjalistów którzy umieją ustawić parametry tak, żeby jeden zabieg był wystarczający, ale nie zrobił krzywdy. Można zrobić jeden zabieg za 2500 tyle że a) trzeba mieć co najmniej 1,5 tyg na to żeby nie wychodzić z chaty, oraz b) zaufanie do lekarza.
                    A można się pieścić w kilku sesjach co 4 tygodnie po tysiaku każda.
            • princesswhitewolf Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 22:25
              >chcesz powiedzieć ze zapłaciłaś za Botox ponad 2000 zł? Musiałaś się szybko pozbyć gotówki czy postanowiłaś 3 krotnie przepłacić dla funu?

w UK botox to ok 200-250 funtow czyli cos kolo 300-350 Euro
    • wkurzo-namama Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 18:28
      daj se spokój i dopłać, ale idź do kogoś kto się na tym zna.
      botoks wbrew pozorom to chyba najbardziej "niebezpieczny zabieg" z tych lajtowych.
      mogą Ci opaść powieki, mozesz mieć sparaliżowaną twarz i wiele wiele innych.
      kwas można rozpuścić. z botoksem ciężej zrobić cokolwiek.
    • obrus_w_paski Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 19:13
      Jak ja się interesowałam robieniem botoksu w PL (ostatecznie się nie zdecydowałam) w zeszłym roku to kosztował 800zl. W życiu nie dałabym jakiejś uczennicy sobie majstrować przy twarzy. Pamiętaj ze efekty, również te nie udane są widoczne przez minimum 6 miesięcy
    • jematkajakichmalo Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 21:09
      Uczennica to by mogła wygładzić nierówności na moich pośladkach, ale nie na twarzy.
      Dorzuc trochę i idź gdzie indziej, a najlepiej nie rob nic. Pracowałam lata w takiej klinice i to się zawsze zaczynało od lwiej zmarszczki albo innej bzdury raz na kilka lat... Potem widziałam te pacjentki, juz praktycznie uzależnione,, regularnie co 6 miesięcy, a była i taka co raz na kwartał chciała się ostrzykiwać.
    • mamablue Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 21:11
      Zdurniałaś do reszty? Chcesz się oszpecić? Już nie wspomnę, że to chyba drożej kosztuje.
    • agrypina6 Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 22:24
      Chytry dwa razy traci.
    • bei Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 22:57
      Pod nadzorem lekarza- czyli ok. Iniekcja botoksu to b cienka igła, podawany bez znieczulenia bo nie boli. Uczeń wpierw będzie oznaczał na Twojej twarzy kropki, gdzie ma zrobić płytkie wkłucie. Lekarz stoi obok, i kontroluje. PP prawidłowym oznaczeniu aplikuje botoks, przed wkłuciem głośno mówi ile jednostek poda w miejsce, lekarz aprobuje, uczeń robi iniekcje.
      • jola-kotka Re: Ide robic botoks. 22.07.18, 01:17
        No tak tylko za plytko lub za gleboko i masz lipe
    • konsta-is-me Re: Ide robic botoks. 21.07.18, 23:52
      A w ogole to lwia zmarszczke, czy czolo?
      (te poziome bruzdy)?
      Bardziej sie sklaniam ku pierwszemu.
      Ale moge sobie wybrac jedna partie twarzy.
    • ultimate.strike Re: Ide robic botoks. 22.07.18, 01:55
      Blogger strike oleca: zrób sobie botox sam.

Sposób jest prosty: kupujesz przeterminowaną kiełbasę, koszt ok. 2 zł, pozostawiasz ją na balkonie podczas upału, dobrze jest podlać wodą. Po upływie kilku dni botox jest gotowy do spożycia. Smacznego. smile
    • b-b1 Re: Ide robic botoks. 22.07.18, 08:27
      Nie ryzykuj-jakby nie było trzyma ponad 6 miesięcy. Doświadczenie odgrywa tu sporą rolę-trzeba wiedzieć dokładnie gdzie wstrzyknąć minimum, a gdzie więcej, aby Ci brwi nie opadły, a efekt był. Lwią zrób jak najbardziej- im dłużej będzie odpoczywać od marszczenia, tym dłużej nie będzie widoczna. Szukaj innego lekarza.
    • blimsien Re: Ide robic botoks. 22.07.18, 15:43
      Doplac co najmniej drugie tyle i idź do lekarza med.estetycznej z doświadczeniem.

Te osoby co biorą udział w szkoleniu nie zawsze mają nawet wykształcenie medyczne. (Są kursy typowo dla lekarzy, ale istnieje tez mnostwo różnych innych szkolen -nigdy nie masz pewnosci na kogo trafisz)
      • nolus Re: Ide robic botoks. 22.07.18, 16:08
        Nie wiem jak można się zgodzić na zabieg medycyny estetycznej robiony przez kosmetyczkę albo jakąś stażystkę. Skusiła Cię niska cena zabiegu? Na mnie nawet ta cena działa zniechęcająco, a może raczej ostrzegawczo - jak coś jest robione mocno po "taniości", to i efekt będzie najprawdopodobniej "po taniości". A jeszcze można sobie coś spaprać i to akurat jest baaardzo prawdopodobne. I co potem zrobisz ? Będziesz szukać kolejnego lekarza do poprawek i wydasz na to nadprogramowe pieniądze?

Trzeba szukać dobrych lekarzy, fachowców z doświadczeniem i odpowiednim wykształceniem (to nie jest przecież trudne, bo chyba zwykle nawet na stronach internetowych pokazują swoje certyfikaty, świadectwa ukończonych szkól, zaświadczenia o odbytych kursach, itd.), zdobywać opinie na ich temat od innych pacjentek (poczta pantoflowa działa chyba najlepiej) i wierzyć swojej intuicji - jeśli nie czujemy tematu, mamy podejrzenie że nam to nie pomoże, albo to co proponuje lekarz, jakoś do nas nie przemawia, lepiej zrezygnować. Raczej nie decydować się na jakiś bardziej inwazyjny zabieg bez kilku konsultacji.

Mi kilka lat temu pewna - niby doświadczona pani kosmetolog kompletnie spaprała brwi. W czasie tego fatalnego w skutkach zabiegu puszyła się mocno nad kiepskimi i niedoświadczonymi kosmetyczkami, które "nic nie potrafią zrobić, bo jaką to one szkołę skończyły". Mi za to jej wiedza i doświadczenie dały tyle, że do dzisiaj nie mogę tych biednych brwi naturalnie "zreperować". Tak więc tytuł tytułowi nierówny tongue_out
        Podobnie jak instagramowe gwiazdy lekarskie (już sam fakt, że lekarz gwiazduje na Instagramie jest dość dziwny i nie najlepiej o nim świadczy), które chwalą się za pomocą tego typu mediów efektami na pacjentkach, a jednocześnie kasują non - stop komentarze tych, którym zepsuli : nosy,piersi, itd. tongue_out

Trzeba uważać.
        • nolus Re: Ide robic botoks. 22.07.18, 16:19
          Dodając jeszcze jedno - sprawdź dobrze ich wykształcenie, a konkretnie specjalizację - wśród tych oferujących zabiegi medycyny estetycznej najczęściej widać stomatologów (nic dziwnego), oczywiście chirurgów, no i dermatologów. Ja bym chyba wybrała tych ze specjalizacja w stomatologii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka