kouda 11.08.18, 08:39 macie, polecacie? myślę o jakims lekkim saunowo-basenowym? czy to się sprawdzi? szybko schnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anika772 Re: recznik hammam 11.08.18, 10:43 Mam kilka sztuk, kupowałam w sklepie internetowym sauna-czapka (czy jakoś tak). Jak będziesz wybierać, to zwróć uwagę na gramaturę bawełny (jest w opisie). Im mniejsza, tym cieńszy ręcznik. Schną szybciej niż frotte, ale dłużej niż te poliestrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: recznik hammam 11.08.18, 10:45 Znalazłam: sauna-czapka.pl/hammam-sauna-reczniki-hammam Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: recznik hammam 11.08.18, 21:17 Mam dwa, bardzo lubię. Są wielofunkcyjne, mogą służyć jako ręcznik, kocyk plażowy, okrycie wierzchnie, albo serweta . Schną dość szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: recznik hammam 12.08.18, 06:26 Jeden w USA, a jeden w Dubaju. Ja to znam jako fouta, ale to chyba to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: recznik hammam 12.08.18, 11:19 al_sahra napisał(a): > Ja to znam jako fouta, ale to chyba to samo. Nie wiem, czy to to samo, ale fouta kupilam w decathlonie Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: recznik hammam 12.08.18, 12:34 W Polsce są dostępne w klubach wysyłkowych, zwłaszcza latem (bona..., viv..., west...) Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: recznik hammam 11.08.18, 21:27 A czym one się różnią od normalnych ręczników? Oprócz frędzli? Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: recznik hammam 12.08.18, 05:11 Struktura chyba? Nie sa petelkowe a tkane Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: recznik hammam 12.08.18, 06:30 skarolina napisała: > A czym one się różnią od normalnych ręczników? Oprócz frędzli? To nie są ręczniki frotte, tylko z tkaniny jak ściereczki do naczyń (ale są grubsze i ładniej tkane i oczywiście dużo większe). Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: recznik hammam 12.08.18, 12:36 To zależy co lubisz. Ja z kolei nie znoszę grubych, puszystych ręczników z frotte, wolę te cienkie, gładkie. Kiedyś (jak jeszcze nie wiedziałam o istnieniu ręczników hammam) przerobiłam tę narzutę na trzy duże ręczniki, służą mi doskonale: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00389072/ Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: recznik hammam 12.08.18, 12:41 Serio ? Mam Indirę x 2szt na kanapie w "salonie" Mówisz, że spełni również inną rolę ? Te grube puszyste-dobrze wycierają. Ale zajmują dużo miejsca i są ciężkie, Te "suche" z decathlona są małe, poręczne, szybko schną ale są takie trochę niemiłe w dotyku, np. mój mąż woli nad jezioro plażę wyjazdy "dźwigać" zwykły duży ręcznik niż te "suche" Mówię o tych Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: recznik hammam 12.08.18, 13:11 Serio. Narzuta leżała bezużyteczna, to poprosiłam znajomą żeby mi z niej zrobiła ręczniki. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: recznik hammam 12.08.18, 18:04 W planie rocznym remont "salonu" i nowa kanapa. Wiem już co zrobię z narzutami Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: recznik hammam 12.08.18, 12:39 Są całkiem miłe. Oczywiście to nie to co nowy, gruby ręcznik frotte, ale są miękkie (zwłaszcza jeśli są uprasowane). Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: recznik hammam 11.08.18, 21:38 mhmh dzięki za opinie chyba sie skusze na jeden Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: recznik hammam 11.08.18, 21:42 Ja mam hammam z włókna bambusowego, jestem bardzo zadowolona. W przeciwieństwie do sztucznych, sportowych chłoną, a nie rozcierają wodę, szybko schną, zajmują mało miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: recznik hammam 12.08.18, 11:27 A nie lepsze z czystej bawelny (lub lnu) o splocie wafelkowym? Sa jeszcze lzejsze, a bardzo chlonne. Bardzo sobie je chwale. Odpowiedz Link Zgłoś