Dodaj do ulubionych

Weryfikacja sprzedającego

11.08.18, 21:46
Chcę dziecku kupić łóżko w kształcie auta. Niestety łóżko, którego pragnie syn mogę kupić tylko przez neta, bo nie ma możliwości kupna stacjonarnie w rozsądnej odległości. Zwykle kupuję rzeczy maks za 2-3 stówy i to raczej w sprawdzonych, czy firmowych sklepach, więc ryzyko wtopy niskie, a i suma do przełknięcia, 2000 jednak by mi było mocno szkoda wink
Firma ma sklep internetowy, ale głównie sprzedaje chyba na allegro i przez allegro bym chciała kupić. W sieci o sprzedającym właściwie opinii nie ma, natomiast na allegro ma same pozytywne opinie i tu pojawia się moje pytanie, czy tym pozytywom z allegro można ufać?

Nie ukrywam, że natchnął mnie wątek forumki, która z zakupu była niezadowolona i nie mogła dodać negatywnej opinii, a kupując sugerowała się pozytywnymi.
Obserwuj wątek
    • samawsnach Re: Weryfikacja sprzedającego 11.08.18, 23:00
      A program ochrony kupujących? Działa jeszcze? Dawno z allegro nie korzystałam, ale zakupy tam raczej zawsze były bezpieczne.
    • araceli Re: Weryfikacja sprzedającego 11.08.18, 23:04
      A dlaczego nie mogła dodać negatywnej?
      • kota_marcowa Re: Weryfikacja sprzedającego 11.08.18, 23:21
        Może napiszę jaśniej, nie kupowała na allegro i widać sprzedający usuwał negatywne opinie albo w ogóle nie publikował, chodzi mi o to, czy na allegro też tak się da. Albo wystawiać sobie samemu pozytywy.
        • araceli Re: Weryfikacja sprzedającego 11.08.18, 23:25
          Nie - nie da się.
    • 35wcieniu Re: Weryfikacja sprzedającego 11.08.18, 23:09
      Ona pisała chyba o fejsie. Na allegro nie ma możliwości ukrycia czy usunięcia negatywnych komentarzy (chyba ze na zasadzie oficjalnego sporu monitorowanego przez allegro) więc komentarze są dość wiarygodne.
    • pani-noc Re: Weryfikacja sprzedającego 11.08.18, 23:14
      Masz aukcję, masz dane przelewu. Nie wyśle łóżka to zawiadamiasz policję.
      • kota_marcowa Re: Weryfikacja sprzedającego 11.08.18, 23:22
        Tyle to ja i sama wiem smile
        Wolałabym jednak dokonać satysfakcjonującej transakcji, bez mieszania do tego policji wink
    • agonyaunt Re: Weryfikacja sprzedającego 11.08.18, 23:34
      Jeśli na allegro to sklep, a nie osoba prywatna, to jesteś chroniona ustawowo. Płać kartą kredytową, to wtedy jeszcze masz ochronę banku, kasy nie stracisz.
    • kota_marcowa Re: Weryfikacja sprzedającego 11.08.18, 23:36
      Ok. Dzięki smile
      • arwena_11 Re: Weryfikacja sprzedającego 11.08.18, 23:41
        A za pobraniem nie lepiej? Dostaniesz łóżko i zapłacisz.
    • b-b1 Re: Weryfikacja sprzedającego 12.08.18, 09:03
      Jeśli ma pozytywy na Allegro-znaczy firma jest ok. Kupuje tam prawie wszystko już od kilkunastu lat kierując się opiniami-sprawdzają się . Też jestem w trakcie zakupu łóżek na Allegro-jedno już dotarło, na drugie czekam 4 tygodnie-mam już zapłacone-(płacę przez płatności Allegro) i stracha nie mam w ogóle niezależnie od kasy którą wydaję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka