z_lasu 13.08.18, 18:19 Tak się chciałam pochwalić Prał się 2,5 h (dwie tury) zanim go znalazłam. Pranie w proszku. Po wysuszeniu... działa! Nawet dane się z niego nie wyprały Może komuś się przyda ta informacja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milva24 Re: Wyprałam pendriva 13.08.18, 18:22 Ja kiedyś wybrałam telefon ale niestety przestał działać Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Wyprałam pendriva 13.08.18, 19:56 Po. Ale pranie zbyt długie więc nie sądzę żeby ryż uratował twój telefon. Za to jest to doskonała metoda na krótkotrwałe zamoczenie...wyłączyć i do ryżu...problem tylko że ziarenka mogą dostać się do otworów nie wiem co wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Wyprałam pendriva 13.08.18, 21:11 Po, żeby wyciągnąć wilgoć. Czy po prostu sobie leżał? Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Wyprałam pendriva 13.08.18, 21:19 Chłop mój się nie chce przyznać jak go suszył, ale wiem na pewno, że zdjął obudowę i na pewno żadnej żywności do tego nie używał. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Wyprałam pendriva 13.08.18, 19:53 Mój chwilę działał później przestał i dopiero po czasie skojarzylam że to wina prania... Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Wyprałam pendriva 13.08.18, 20:54 Pen drive syna - noszony w dżinsach - został wyprany kilka razy Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Wyprałam pendriva 13.08.18, 20:59 Nie sprawdzacie kieszeni przed praniem? Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Wyprałam pendriva 13.08.18, 21:02 Oczywiście, że sprawdzamy. Dokładnie 3x. Najpierw każdy sprawdza swoje przed wrzuceniem do kosza, potem ja sprawdzam przy sortowaniu i potem jeszcze raz przy wkładaniu do pralki. I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Wyprałam pendriva 13.08.18, 21:14 Co ma nie działać, ja dzieciom wiecznie piorę i nic im nie ma, rekordzista był wyprany 6 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Wyprałam pendriva 13.08.18, 21:20 Wow... A ja przeżywam jakby to jakaś sensacja była Nigdy wcześniej nie prałam elektroniki, nie sądziłam, że może działać. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Wyprałam pendriva 13.08.18, 21:28 Lepiej nie prać, ale akurat pendrivy mało delikatne są. Gotować nie próbowałam. Ba, mojej mamie nawet telefon po wypraniu działał, ale to stara nokia była, tka z pomarańczowymi boczkami. Odpowiedz Link Zgłoś