01.09.18, 19:52
Czuję ciągłą presję i jestem zdemotywowana, presję na aktywność, hobby, ciągłą pracę doskonalenie się i dążenie do celów oraz by być najlepszą wersją siebie. Mój partner na moje nieszczęście jest podatny na programowanie społeczne wiec ma w głowie wszystko to co teraz uważa sie za słuszne własciwe i najlepsze, on wnosi mi tą presje do życia a ja co oczywiste liczę sie z jego zdaniem bo jest bliską mi osobą. Bardzo duzo ludzi aktualnie jest takich, stosują względem siebie punktacje w skali 0-10, dla mnie to chore, pamietam dobrze czasy w ktorych nie było mediów społecznościowych i couchów internetowych.W zyciu stosowałam zasade jak mnie cos męczy i zabiera mi spokój (a to mnie męczy bo chce życ w miare na ile to możliwe na luzie) to zmieniam otoczenie. Czesto ludzie zdemotywowani z depresją nie wpadna na to ze wystarczy sie rozejrzeć kto nas otacza zamiast latac po psychiatrach ale tu jest kiepsko bo nie jestem w stanie ociac sie od bliskich, bliskiej mi osoby z która mam rodzine. Czuje sie coraz gorzej.
Obserwuj wątek
    • krejzimama Re: Presja 01.09.18, 20:07
      Dami ci złotą radę. miej to wszystko w dudzie.
    • triss_merigold6 Re: Presja 01.09.18, 20:09
      Małżonek Cię kołczuje?
      • elejna Re: Presja 01.09.18, 20:15
        On ulega programowaniu społecznemu. Jak żyć? Bo chciałabym jak najdłużej a takie zycie to ciągły stres, równanie do poprzeczki, oczywiscie tez porównywanie do innych itd
        • danaide Re: Presja 01.09.18, 20:25
          Programowaniu społecznemu czy praniu mózgu?
          • cosmetic.wipes Re: Presja 01.09.18, 20:33
            Semantyka nie ma znaczenia, facet jest zmanipulowany i to jest dramat.
        • hosta_73 Re: Presja 01.09.18, 20:51
          Kup mu jakąś książkę o treningu uważności czy slow live 😊, będziesz miec spokój jak będzie kontemplował.
        • aqua48 Re: Presja 02.09.18, 11:39
          elejna napisała:

> On ulega programowaniu społecznemu. Jak żyć?

Najlepiej swoim życiem, nie partnera. Niech on sobie stawia wygórowane poprzeczki, uprawia męczące ale modne sporty, i rozwija się na potęgę. Ty wyluzuj i rób w wolnym czasie to na co TY masz ochotę. Spędź niedzielę pod kocykiem z ciekawą książką, idź do kosmetyczki zamiast na ściankę wspinaczkową i pojedź do babci na wieś, a nie na Maladiwy.
      • kropka_kom Re: Presja 03.09.18, 16:50
        triss_merigold6 napisała:

> Małżonek Cię kołczuje?
        No coś ty , ematka nie ma małżonka, ma PARTNERA..., ślub to przeżytek....
    • jolie Re: Presja 01.09.18, 20:18
      Szczerze? Nie mogłabym być z facetem, który wierzy w brednie typu "codziennie bądź lepszą wersją siebie". Ktoś tak bezrefleksyjny jest dla mnie niemęski. Wolę ludzi twardo stąpających po ziemi, z dystansem.
      • triss_merigold6 Re: Presja 01.09.18, 20:21
        O toto. Taki facet jest niemęski.
        • jolie Re: Presja 01.09.18, 20:30
          Niemęski, bo śmieszny.
    • anorektycznazdzira Re: Presja 01.09.18, 20:24
      1. nie ma obowiązku życia wg mediów społecznościowych, a nawet w ogóle korzystania z nich. Istnieją, żyją i funkcjonują bez problemu osoby, które nie mają FB czy tweetera.
      2. kto cię tak dołuje, mąż?
    • pade Re: Presja 01.09.18, 20:36
      Zastanawiam się, czy Ty jesteś prawdziwa.
      • bazia8 Re: Presja 01.09.18, 21:00
        Nie. Ale zawsze można doradzić, żeby mąż zaczął słuchać #czarnegokołcza
        tongue_out
        • pade Re: Presja 01.09.18, 21:38
          A kto to taki?
          • oldrena1 Re: Presja 02.09.18, 01:55
            Łukasz Orbitowski
    • zabka141 Re: Presja 01.09.18, 22:07
      Daj jakis przyklad, do czego namawia sie maz? Byc moze ty sama sie tak wkrecasz.
    • dziennik-niecodziennik Re: Presja 02.09.18, 00:10
      Powiedz mezowi ze od dzis Twoim celem zyciowym jest swiety spokoj i od jutra zaczynasz do niego dazyc. Codziennie malymi kroczkami. Pierwszym bedzie olewanie jego kołczingu.
      Good luck.
      • tt-tka Re: Presja 02.09.18, 11:57
        dziennik-niecodziennik napisała:

> Powiedz mezowi ze od dzis Twoim celem zyciowym jest swiety spokoj i od jutra za
        > czynasz do niego dazyc. Codziennie malymi kroczkami. Pierwszym bedzie olewanie
        > jego kołczingu.

Swietna rada, najlepsza z tych, jakich tu udzielono imho big_grin
        I - zaleta nie do przecenienia - wykonalna ! Od reki !
    • ala.maciejka Re: Presja 02.09.18, 00:14
      Czyli jesteś podatna tak samo jak partner tylko jego programują inni a Ciebie on.
      I nie, jeśli się naprawdę ma depresję to nie wystarczy się rozejrzeć a psychiatra jest obowiązkowy.
      Tak tylko zaznaczam, dopisywać nie będę, bo dopiero co cały wątek o tym był.
    • sumire Re: Presja 02.09.18, 09:44
      elejna napisała:

> Czesto ludzie zdemotywowani z depresją nie wpadna na to ze wystarczy sie rozejrzeć kto nas otacza zamiast latac po psychiatrach

No i sama powielasz szkodliwe bzdury typowe dla coachów z bożej łaski.
    • agnes_topesto Re: Presja 02.09.18, 10:20
      po co ci taki chlop do zycia potrzebny?
      zastanawialas sie nad tym, co bedzie z toba za 5-10 lat, gdy bedziesz przy nim tkwic?
      • sasha_m Re: Presja 02.09.18, 12:02
        Będzie miała ciężką nerwicę.
    • bywalec.hoteli Re: Presja 03.09.18, 17:53
      kto się ceni ten się leni - śpiewali bracia Golcowie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka