Dodaj do ulubionych

I się zaczęło....

05.09.18, 13:59
Za oknem słońce i 27 stopni Celsujsza a w tv już zaczynają z reklamami przeziębieniowymi....
Normalnie nie dadzą się ładnym wrześniem cieszyć pytając czy nie przemarzłaś.... 😉
Obserwuj wątek
    • same-old_mona Re: I się zaczęło.... 05.09.18, 14:04
      We włoskiej TV całe lato były reklamy leków na przeziębienie. Wejdziesz z dworu do klimatyzowanego i masz :p
      • nowi-jka Re: I się zaczęło.... 06.09.18, 07:22
        nie ogladaj tv
        • same-old_mona Re: I się zaczęło.... 06.09.18, 08:27
          Bo?
          • znowu.to.samo Re: I się zaczęło.... 06.09.18, 08:54
            Coś w tym jest. Moje dzieciaki całą zime zdrowe, za to w Hiszpanii non stop chore. Temperatura, kaszel i katar non stop całe 3 tyg. Od klimatyzacji właśnie w szczególności w sklepach: gdzieniegdzie była rozkręcona że człowiek marzł po to aby wyjść na upał 35 stopni.
    • kosmos_pierzasty Re: I się zaczęło.... 05.09.18, 14:06
      A u mnie dziś do południa było chłodno. Nawet mi przez myśl przeszło, że jak nie wyjdzie słoneczko, to może kominek wieczorem odpalę. Tak nieprzyjemnie chłodno było. Niby za chłodem tęskniłam, ale spadek temperatury o 10 stopni z dnia na dzień, to jednak przesada.
    • grrru Re: I się zaczęło.... 05.09.18, 14:10
      A daj spokój! Najmłodsza z katarem od poprzedniego tygodnia, dramat, bo zatkany nos nie daje jej spać w nocy. Starszy rano smarkał, najstarsza wczoraj z zatkanym nosem i koszmarnym bólem głowy padła o 18 i spała do rana. Ja zaczęłam dziś kichać. Dodam, że reklam nie oglądamy...
    • bulzemba Re: I się zaczęło.... 05.09.18, 18:43
      Wytłumaczcie mi to zjawisko: nie przemarzłam a już się przeziębiłam. Dokładnie od początku września.

A psik! A psik!
      • konkurentka-pewnej-pani Re: I się zaczęło.... 05.09.18, 21:33
        Proste.
        Poszłas do przedszkola, zetknełas się z obcymi zarazkami na obcych dzieciach i gotowe

smile
      • leni6 Re: I się zaczęło.... 06.09.18, 05:54
        Moje dzieci to samo, jedno 1.09, drugie 3.09.
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: I się zaczęło.... 06.09.18, 08:42
        Bo przeziębia się nie od przemarznięcia (choć to też ma wpływ, ale nie taki jaki się powszechnie temu przypisuje), tylko od wirusów. Więc jak miałaś kontakt z wirusami, to jesteś przeziębiona. Dodam, że to że nie spotkałaś nikogo z cieknącym nosem, nie oznacza, że nikt nie zarażał, bo bakcyle rozsiewa się zanim pojawią się objawy u nosiciela.
    • izabela1976 Re: I się zaczęło.... 05.09.18, 22:30
      U nas w zeszłym tygodniu prawie 30 stopni a w sklepach już czapki, rękawiczki....

A jak miesiąc temu chcialam kupić sobie sandałki to już nic do wyboru nie było..
    • tanebo2.0 Re: I się zaczęło.... 06.09.18, 07:30
      I tak dobrze że w dyskontach niue reklamują choinek...
      • joanna1982 Re: I się zaczęło.... 06.09.18, 09:59
        Ostatnio jak byłam w carrefour to były wystawione różne rzeczy na wyprzedaż jakby na takich kartonowych niby regalikach i były tam i świeczki i serwetki i inne drobnostki bożonarodzeniowe.
    • fawiarina Re: I się zaczęło.... 06.09.18, 13:12
      A ja kumam o co tu chodzi. Byłam 1.09 na zebraniu rodziców w żłobku. Dzień później już wszyscy byliśmy chorzy. Młoda do żłobka, rzecz jasna, nie poszła. Więc no. Tak to działa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka