Dodaj do ulubionych

Ramonka Kory nie zyje

07.09.18, 09:41
Psia milosc i wierność nie zna granic.
Chociaz faktem jest, ze to nie był już młody piesek.
Widywalam je razem w salonie kosmetycznym, tak tez Kora ja zabierala smile

www.plotek.pl/plotek/7,154063,23871340,ramonka-nie-zyje-odeszla-miesiac-po-smierci-kory.html
Obserwuj wątek
    • aguar Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 10:16
      Jakie smutnesad
      Widywałaś Korę i Ramonkę? Fajnie.
      • sofia_87 Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 10:21
        Przezyla ja tylko 39 dni sad.
        Widywalam, ale nie znalam, żeby nie było, po prostu kilka lat temu chodziłam do tego samego salonu co ona. Mowilam dzień dobry, przecież nie będę udawac ze jej nie kojarze, pamiętam ze zawsze się usmiechala, nawet do obcych osob
        • lodomeria Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 10:25
          Ramonka? wink

A tak na serio: biedaczysko.
        • sumire Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 10:27
          Gdyby wiedziała, jakie te osoby mają poglądy, pewnie nie zaszczyciłaby ich uśmiechem, tylko ominęła stosownie szerokim łukiem.
          • tiszantul Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 10:37
            He he, opozycja zabiera się za dystrybucję szacunku w imieniu zmarłej Kory
            • sofia_87 Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 10:45
              Ja tez popieram opozycje, żeby było jasne smile
            • alaveda Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 10:51
              Dużo myślisz o opozycji, plastusiu ? Czujesz silny przymus pisania o niej na forum, niewazne czego dotyczy wątek?
          • jola-kotka Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 10:40
            A jakie maja poglady? Pewnie rozne w zaleznosci od osoby .
            • sofia_87 Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 10:43
              To było do mnie i chodzi jej o moje niechęć do przyjmowania imigrantow
          • sofia_87 Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 10:42
            Jestes zalosna z tymi osobistymi wycieczkami
            Btw Sumire, chyba jednak Cie obraziłam w tamtym watku, skoro tak pracowicie zglaszalas moje wpisy.
            Zapisz się do pis, masz odpowiednia mentalność, coz za szkoda dla Ciebie ze PRL się tak szybko skonczyl
            smile
    • jola-kotka Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 10:39
      Bylo do przewidzenia, ze tak sie stanie. Dosc czeste zjawisko, smierc psa po smierci ukochanej pani/pana.
      Przykre.
      • sofia_87 Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 10:44
        To prawda, tym bardziej ze to nie był już młody piesek, chociaż na rekach Kory pewnie by jeszcze trochę pozyla sad
        • aandzia43 Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 12:09
          sofia_87 napisał(a):

> To prawda, tym bardziej ze to nie był już młody piesek, chociaż na rekach Kory
          > pewnie by jeszcze trochę pozyla sad

Na pewno przy boku ukochanej pani zylaby jeszcze. Smutno jej było w ostatnim miesiącu życia, ale przynajmniej bezpiecznie i bez zbędnego stresu. W schroniskach nie brakuje zwierząt, które prosto z ciepła domu trafiły do piekła, bo pan/pani umarli a rodzina nie chce lub nie może zapewnić im godziwych warunków na resztę życia.
          • sofia_87 Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 12:15
            Moja była już kolezanka oddala swojego psa do schroniska, ponieważ i tak był już stary sad Piesek był zaprzyjaźniony z moim, już wtedy nie zyjacym, wiec zabrałam go stamtąd. U mnie za bardzo nie było warunków - 2 latek i noworodek plus kot, to było za dużo dla 15 latka. Mieszka sobie teraz spokojnie i na nasz koszt u starszej pani
            • jola-kotka Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 12:16
              Dobrze ze juz " byla" brrr co za baba
              • sofia_87 Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 12:32
                Na tysiąc procent była, a wydawala się normalna, Jolu sad, i tak mi o tym powiedzila jakby chodzilo o oddanie ubran do pralni sad. A piesek malutki, taki liskowaty, 6kg, poznal mnie, ale jeszcze długo czekal w nowym domku na swoja pania sad.
                • aandzia43 Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 13:01
                  Tępa pi..a. Mentalny plebs. Pewnie teraz ma następnego młodego pieseczka rasy modnej z pseudohodowli.
                • jola-kotka Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 15:00
                  Do odstrzalu,az serce boli jak czlowiek pomysli, ze tacy ludzie chodza po ziemi.
                  • sofia_87 Re: Ramonka Kory nie zyje 08.09.18, 09:56
                    Fakt, dobrze ze ktoś na tym forum tez tak kocha zwierzęta, Jolu. Ja sama najpierw nie uwierzyłam w to co slysze, potem zdecydowałam ze uratuje to stworzenie za wszelka cene.
                    ALe jest dobra widomość, piesek mieszka ze starsza pania, na parterze z ogródkiem, pani jest domatorka, kochajaca zwierzęta, wiec sobie wzajemnie dotrzymują towarzystwa. Za karme i weta place ja smile
                    • aandzia43 Re: Ramonka Kory nie zyje 08.09.18, 10:33
                      Optymalne rozwiązanie: pies zaopiekowany i ma swojego człowieka, pani ma psią przyjaźń i ozywiajace codzienność towarzystwo na które bez waszej pomocy być może nie byłoby ją stać smile Jak dobrze, że są ludzie dobrej woli smile
                      • sofia_87 Re: Ramonka Kory nie zyje 08.09.18, 10:44
                        Ja go chciałam wziąć do siebie, ale 2 latek i 2 tygodniowy noworodek plus kot, to za dużo jak na 15 letniego psa. A pani nieco wczesniej pochowala swojego pieska i bala się brak kolejnego ze względu na swoj wiek, no ale tego jeszcze raczej dochowa smile
    • katja.katja Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 14:58
      To ten piesek co palił trawkę czy mylę?
      • jola-kotka Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 15:01
        Na dobre mu wyszlo az osiemnastki dzieki tej trawce dozyl .
      • woman_in_love Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 15:16
        Tak. A ta rasa żyje do 14 lat.
        Zobacz zatem jak mu wydłużyło życie: o 30%. CUD
        • jola-kotka Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 23:05
          Mowia ze leczy , wiec dowody sa jakby co.
      • minniemouse Re: Ramonka Kory nie zyje 08.09.18, 03:08
        katja.katja napisała:
        > To ten piesek co palił trawkę czy mylę?

jak to palil trawke - wdychal papierosy?

Minnie>
    • 45rtg Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 15:04
      Ojej. Pitu-pitu o psie cały czas nie znikło, za to znikło bezczelne, gwałcące netykietę jak Duda Konstytucję, pytanie, dlaczego wobec tego znikło pitu-pitu o lotnisku smile
    • tiszantul Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 19:30
      [*]

PS
      Może przypomnę, że wątek o śmierci Moniki Szwai miał 14 wpisów, wątek o śmierci Stańki miał 26 wpisów, starszy wątek o śmierci Kołakowskiego 8 wpisów, więc spodziewam się, że Ramonka dociągnie do 100 wpisów. Ale już w tej chwili sama Ramonka ma więcej wpisów niż Szwaja i Kołakowski razem wzięci
      • morekac Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 19:37
        Co chcesz, Ramonkę znali wszyscy. 😜
      • morekac Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 21:34
        Znaczny procent tych wpisów jest twój, a i kilka innych pisów uznało to za godne komentarzy. Że też nawet w wątek o psicy musicie się wpisywać...
      • jola-kotka Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 23:07
        Ojej straszne. Hehe
    • tiszantul Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 19:34
      Kiedy pogrzeb? Oczywiście świecki, taki sam jak Kory
      • katja.katja Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 21:01
        Podobno w Szczecinie.
      • alka7777 Re: Ramonka Kory nie zyje 07.09.18, 21:53
        Nie katolicki pisowski glabie. Nie odrozniasz smierci czlowieka i zwierzaka. Pisowska szujo.
        • minniemouse Re: Ramonka Kory nie zyje 08.09.18, 03:22
          I to czlowiek, i to czlowiek. my do naszego psa mowimy synu smile

Minnie
          • sofia_87 Re: Ramonka Kory nie zyje 08.09.18, 09:58
            My do kota smile i on tez ma nazwisko smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka