Dodaj do ulubionych

Odpisali 😂

05.10.18, 09:45
Dzwoniłam w lutym na infolinię wydziału konsularnego w pewnej sprawie. Pan polecił napisać maila co też zrobiłam. Ale że jakoś im się nie spieszyło z odpowiedzią uzyskałam potrzebne info inną drogą. Sprawa dawno załatwiona, już zdążyłam zapomnieć i dziś dostałam maila z informacją. .. że polecają w tej sprawie skontaktować się z operatorem infolinii 😂😂 aż by się chciało coś odpowiedzieć wink)
Obserwuj wątek
    • spanish_fly Re: Odpisali 😂 05.10.18, 09:47
      Czepiasz się, wszędzie nowi ludzi, potrzebują parę lat zanim się nauczą roboty. A robota w dyplomacji jest ciężka. Ostatnio jeden nowy ambasador zrezygnował po trzech tygodniach.
    • tanebo2.0 Re: Odpisali 😂 05.10.18, 09:49
      No widzisz! A za PO sprawa byłaby załatwiona...
    • oqoq74 Re: Odpisali 😂 05.10.18, 09:54
      Uwielbiam takie historie z życia pracowników instytucji publicznych. I to ciągłe "nie da się"....
      • same-old_mona Re: Odpisali 😂 05.10.18, 10:01
        Ale pan na infolinii był przynajmniej szczery, wprost powiedział że nie wie :p
        • bialeem Re: Odpisali 😂 05.10.18, 10:22
          Zadzwoń na infolinie i go poinformuj. Przynajmniej tyle z tego będzie miał, że się dowiesmile
          • same-old_mona Re: Odpisali 😂 05.10.18, 10:36
            O nie, tam żeby się dodzwonić można dzień stracić :p
      • martishia7 Re: Odpisali 😂 05.10.18, 10:31
        W środę spędziłam na poczcie 1,5h w temacie pełnomocnictwa pocztowego, pod koniec miałam już biało przed oczami. to są niesamowite światy równoległe.
        • oqoq74 Re: Odpisali 😂 05.10.18, 10:35
          Na wirtualnej jest dziś artykuł o braku efektywności pracy w sektorze publicznym. Przykład urzędnik po przyjściu do pracy rozpoczyna ją po średnio 50 minutach, w prywatnej firmie ten czas to poniżej 15 minut.
          • rosapulchra-0 Re: Odpisali 😂 05.10.18, 10:41
            Pracuję w prywatnej firmie. Przyszłam dziś do pracy na ósmą. O 9.20 rozpoczęłam pracę, o 9.30 poszła na przerwę. Wrócę za 45 minut i jakieś 1,5 godziny po powrocie pójdę na kolejną przerwę. Byle do 14, bo dziś piątek 😃
            • oqoq74 Re: Odpisali 😂 05.10.18, 10:43
              Nie rozmawiamy o Tobie.
              • rosapulchra-0 Re: Odpisali 😂 05.10.18, 20:45
                Odniosłam się do twojej wypowiedzi: "Przykład urzędnik po przyjściu do pracy rozpoczyna ją po średnio 50 minutach, w prywatnej firmie ten czas to poniżej 15 minut."
                Nie podoba ci się przykład, czy nie umiesz dyskutować?
        • triss_merigold6 Re: Odpisali 😂 05.10.18, 11:19
          O, poczta to inny wymiar, najbardziej mnie bawi, że nie uznają pełnomocnictw notarialnych.
          • oqoq74 Re: Odpisali 😂 05.10.18, 11:30
            Podobnie jak to, że jak jesteś w domu, to obojętnie komu zostawią polecony. Ale w urzędzie odebrać niektóre pisma tylko osobiściesmile
          • mikams75 Re: Odpisali 😂 05.10.18, 13:22
            to i ja dopisze pocztowy "hit"; listonosz nie dostarczyl przesylki, nawet nie probowal, tylko wrzucil awizo. Odbior osobisty na poczcie dla adresata w tym czasie byl bardzo klopotliwy. Zlozylam reklamacje internetowo. Odpowiedz przyslali listem poleconym, ktorego listonosz oczywiscie nie dostarczyl a wrzucil awizo uncertain
    • molik28 Re: Odpisali 😂 05.10.18, 10:46
      To ja pozytywnie, bo sama byłam zaskoczona smile Wysłałam maila do ZUS na skrzynkę BOK z zapytaniem. Dostałam odpowiedź w kilka dni, wyczerpującą, rzeczową i jeszcze z poradą jak najlepiej sprawę załatwić, jakie papiery dostarczyć, co się należy, a co nie i w jakiej sytuacji. No szok.
      • martishia7 Re: Odpisali 😂 05.10.18, 10:55
        ZUS jest bardzo w porządku, z mojego doświadczenia, miałam styczność z infolinią.
      • katja.katja Re: Odpisali 😂 05.10.18, 14:28
        Potwierdzam, u mnie odpowiedź była do dwóch dni roboczych smile
    • lalkaika Re: Odpisali 😂 05.10.18, 11:17
      Jesli dobrze kojaze to wloszka ? Kawe osobiscie albo inne panettone,dziala.Trust me. Jak za naszej komuny tongue_out
      • same-old_mona Re: Odpisali 😂 05.10.18, 11:23
        E? Pan z infolinii to włoszka? Faktycznie niektóre kobitki z południa miewają wąsy. .. 😂
    • mysiulek08 Re: Odpisali 😂 05.10.18, 12:25
      Dobrze, ze odpisali😁 Jakis czas temu paszport stracil waznosc, niewiele sie tym przejelam, mam drugi a poza tym w tym naszym grajdole to wszedzie na dowod wjade. Koniec koncow zabralam sie za zalatwienie. A, ze nie bardzo mi sie chcialo jezdzic kilka razy do konsulatu, to probowalam sie umowic i potwierdzic czy np zdjecie jsst prawidlloww. Tak, zeby tylko wejsc, wypelnic wniosek i juz. Przez trzy ! miesiace peobowalam skontaktowac sie z pania konsul. Odpisala raz! ze interesantow przyjmuje sie w te i w te dni , o tej i o tej godzinie. Nijak minte godziny nie pasowaly, wiec z uporem maniaka probowalam jakos sie dogadac. Nic, zero odpowiedzi, telefon w ciagle trybie sekretarki. Odpuscilam. Do czasu kiedy.juz.na serio potrzebowalam polskie paszportu. Konsul sie zmienil... wystarczyl jeden mail i jedna umowiona wizyta. Od reki dostalam tymczasowy a na zwykly wiadomo musialam poczekac. Dalo sie? Dalo. Pani konsul urzedowala za PO, konsul za PiS 😋
      • frey.a86 Re: Odpisali 😂 05.10.18, 12:52
        Serio potrzebujesz asysty w wypełnieniu wniosku paszportowego? Wszystko jest wyraźnie opisane w internecie, jak ma wyglądać zdjęcie też (są nawet przykładowe zdjęcia). Potem się czeka tygodniami na załatwienie sprawy, bo ludzie zawracają urzędnikom i pracownikom obsługi gitarę takimi pierdołami.

Kiedyś pracowałam w recepcji szkoły językowej. Aktualne informacje o ofercie, w tym cennik, podane były na stronie internetowej. A i tak kilka razy dziennie dzwonił ktoś mówiąc, że właśnie czyta naszą stronę i chciał się upewnić, czy to co wyczytał jest aktualne. Daty były podane.
        • mikams75 Re: Odpisali 😂 05.10.18, 13:25
          tutaj to akurat podejrzewam zle doswiadczenia z innymi szkolami, ktore publikuja a pozniej sie wykrecaja, ze to bylo nieaktualne.
        • mysiulek08 Re: Odpisali 😂 05.10.18, 14:50
          Nie, asyty nie potrzebowalam, potrzebowalam konkretnej godziny i daty ale to widac pania konsul przeroslo. Poza tym, to nie konsulat w Londynie ludzie w kolejce stali do konsulatu.

No, ale ematka wie lepiej
      • same-old_mona Re: Odpisali 😂 05.10.18, 12:58
        A to się z konsulem aż umawiać trzeba żeby złożyć wniosek? Ja się umawiałam przez formularz na stronie w kolejkę do okienka :p
        • jak_matrioszka Re: Odpisali 😂 05.10.18, 13:16
          Szlachta w kolejce do okienka nie stoi wink
          • same-old_mona Re: Odpisali 😂 05.10.18, 13:28
            No tak wink kiedyś jedna forumka ( nie pamiętam kto) opisywała jak to po przeprowadzce poszła się przedstawić w ambasadzie jako nowa sąsiadka 😂
        • mysiulek08 Re: Odpisali 😂 05.10.18, 14:47
          To jeszcze bylo przed umawianiem sie przez formularz smile
    • jak_matrioszka Re: Odpisali 😂 05.10.18, 13:10
      Mnie kiedyś okradziono za granica z dokumentów, zadzwoniłam do konsulatu i sie dowiedziałam, że mam sobie pojechać do Polski i wyrobić smile
      • same-old_mona Re: Odpisali 😂 05.10.18, 13:14
        😁
    • arwena_11 Re: Odpisali 😂 05.10.18, 15:58
      W czerwcu zgłosiłam na maila miasta ( wydział gospodarowania odpadami ), że jest problem z odbiorem śmieci itd.
      30 września dostałam odpowiedź, że przecież śmieci zostały odebrane tongue_out.

No zostały i to nie raz - ale to nie zasługa miasta. Sama zorganizowałam sobie i wspólnocie obok spotkanie z dyrektorem MPO. Tam przez prawie 2 godziny uzgadnialiśmy szczegóły - od 2,5 miesiąca mam nr telefonu do ekipy, która odbiera od nas śmieci, a oni do mnie. Bezpośrednio załatwiliśmy wszystko i chodzi jak w zegarku. Zasługa miasta - ZEROWA.
    • taki-sobie-nick Odpisz koniecznie! 05.10.18, 19:38
      Taka okazja...
    • maadzik3 Re: Odpisali 😂 05.10.18, 19:42
      mnie ostatnio na wniosek złozony w marcu przez epuap (też dawno sprawa załatwiona) odpowiedzieli we... wrześniu, ze potrzebują pełnomocnictwa (które złożyłam z wnioskiem w marcu). Więc ten tego
      • same-old_mona Re: Odpisali 😂 05.10.18, 21:22
        Mi wysłali akt urodzenia córki z błędami. . Matka bez nazwiska, ojciec z nazwiskiem matki :p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka