Dodaj do ulubionych

Rolnik szuka żony

05.11.18, 16:39
Mam świadomość, że większość ematek ogląda tylko wysublimowane intelektualnie programy, ale może jest też ktoś kto tak jak ja lubi sobie czasem i jakąś mniej wymagającą pozycję obejrzeć. Piątą edycję "rolnika" jak oceniacie? Według mnie Jan to niemal klon poprzednich najstarszych uczestników, Marek życiowa sierota, Łukasz krętacz i prostak, Grzegorz w miarę sensowny prosty facet, tak samo jak Krzysztof, który intelektem nie błyszczy, ale wydaje się być przyzwoitym i prostolinijnym człowiekiem. Dużo jest za to naprawdę ładnych i sensownych kandydatek.
Obserwuj wątek
    • 45rtg Re: Rolnik szuka żony 05.11.18, 16:41
      mokka39 napisała:

> Mam świadomość, że większość ematek ogląda tylko wysublimowane intelektualnie p
      > rogramy, ale może jest też ktoś kto tak jak ja lubi sobie czasem i jakąś mniej
      > wymagającą pozycję obejrzeć. Piątą edycję "rolnika" jak oceniacie? Według mnie

Ta, jasne, a wątek wielki jak kandydatka "skróciłam włosy" to incele tu wyprodukowali.
    • 21mada Re: Rolnik szuka żony 05.11.18, 17:10
      Był gdzieś długi wątek (oprócz tego o zdjęciu) ale nie mogę go znaleźć bo wyszukiwarka jest do chrzanu.
      Zgadzam się z tobą co do panów.
      Ale się wczoraj działo! Ona go pocałowała!!! 🤗Jak myślicie - kogo wybiorą?
      Ja stawiam ze Grzegorz wybierze tę blondyneczkę bo jest taka słodka ze sama bym ja wybrała. Po prostu kwintesencja kobiecości i uroku. Chociaż Grzegorz się waha, bo boi się ze motylki szybko mina a zostanie proza życia. I szuka kogoś myśląc już o tej prozie.
      Jan wybierze te podobna do Majki Jeżowskiej, czym zadziwi Małgosię, która się załamie. Ale wybranka i tak go nie będzie chciała.
      Marek wybierze tę blondynkę z kręconymi włosami.
      Krzysztof i ta blondynka stworzą udany związek. Pasują do siebie. Trochę nieśmiali, ale się rozkręca.
      Podejrzewam tez ze laska odrzucona przez Łukasza może się odnajdzie w innych programach TV.
      • 21mada Re: Rolnik szuka żony 05.11.18, 17:12
        O, a u Grzegorza we wsi - sami ładni ludzie, zauważyłyscie?
      • mokka39 Re: Rolnik szuka żony 05.11.18, 20:06
        też uważam, że Krzysztof i Ewelina do siebie pasują i mają szansę stworzyć dobry związek. Zresztą Marek z Anetą też. Do Grzegorza to chyba w sumie każda z nich pasuje, wszystkie fajne i ładne, aczkolwiek myślę, że nie wybierze Martyny, bo jest zbyt spokojna. Podejrzewam, że wybranką zostanie Dorota i jest całkiem spora szansa, że im się uda.
        • lauren6 Re: Rolnik szuka żony 05.11.18, 21:26
          Marek jest aseksualny i nie pasuje do żadnej kobiety. No chyba, że jakaś niewiasta lubi na randce dyskutować o smrodzie zdechłej myszy wink
          Krzysztof i Ewelina pasują do siebie.
          Do Grzegorza czuję antypatię, strasznie mi działa na nerwy. Pewnie wybierze Dorotę, bo jest najładniejsza.
    • 21mada Re: Rolnik szuka żony 05.11.18, 17:15
      Ja jeszcze oglądam "Ślub od pierwszego wejrzenia" - to już dziś wieczorem!
      I "Zanim cie zobaczę" - tu są sami ładni ludzie.
    • lauren6 Re: Rolnik szuka żony 05.11.18, 17:54
      Poprzednich sezonów nie oglądałam. W ten się wyciągnęłam po wątkach na ematce (był o pani, która skróciła włosy oraz o Jessice).

Jak dla mnie straszna patologia w porównaniu do Ślubu od pierwszego wejrzenia. Rolnicy prości aż do bólu (momentami prostaccy). Panny rywalizują o nich jakby byli nie wiadomo kim. Niesmaczny jest sposób w jaki zwodzą i wykorzystują te dziewczyny. Zdecydowanym mistrzem tej edycji jest Łukasz, który rozkochał w sobie dwie laski, a na koniec jednej z nich powiedział, że jest zbyt zaborcza i nie chce jej. No na prawdę pod koniec tego odcinka bardzo brakowało by Paulina dała mu plaskacza w twarz. Należało się burakowi.
      • mokka39 Re: Rolnik szuka żony 05.11.18, 20:12
        Prości, ale w sumie trzech z nich (Grzegorz,Krzysztof,Marek) to chyba w miarę przyzwoici faceci, chociaż niezbyt obyci i często niezręczni, ale myślę, że krzywdy by nie zrobili. Kobiety są w tej edycji reprezentują zwykle ligę albo dwie wyższą niż kandydaci. Niektóre dziewczyny są naprawdę atrakcyjne - Dorota, Monika, Paulina chociażby, i wcale niegłupie. Aneta od Marka, to zresztą też całkiem ładna 38 latka, chociaż niezbyt błyskotliwa, ale w sumie i nie ma obowiązku, ludzie nie będący tytanami intelektu też mają prawo dobierać się w pary wink Łukasz za to koszmar i kwintesencja toksycznego faceta. Podobno zresztą ma już dwójkę dzieci z różnymi kobietami.
        • baba67 Re: Rolnik szuka żony 06.11.18, 11:05
          To zależy co rozumiemy przez słowo liga. Bo można być w różnych ligach w różnych dziedzinach , powstaje tam jakaś wypadkowa.Kiedy była studentką (w latach 80tych to jeszcze coś znaczyło) poznałam bardzo miłego chłopaka 23 lata, po technikum mechanicznym. Był niezwykle zaradny -zbierał na własny warsztat (za 10 lat zbudował dom). Nic z tego niestety wyjść nie mogło bo poza pracą nic go nie interesowało, rozmawiać o Faulknerze się nie dało smileFinansowo to on był premiership a ja trzecia liga okręgowa, intelektualnie może nie aż taka różnica ale to ja byłam górą. Ale do brzegu -nie znamy tych dziewczyn na tyle aby jakoś te ligi wyznaczać. Grzesiek jest w miarę zamożnym, wykształconym i kulturalnym człowiekiem, nie wygląda żle -dla Dorotki to jest catch wręcz, nie widzę różnicy lig z dwoma innymi. Jeśli dałoby się dostrzec zdecydowaną róznicę w wykształceniu i/lub obyciu-Maria od Jana, ta panna co od Krzyśka wyjechała,Ola od Marka . Lukasz ma jak na moje oko narcystyczne zaburzenie osobowości i do żadnej ligi go nie zaliczam.Niemniej to nie jest tak że się same kandydatki z wyższej półki wysypały.
    • agaagaaga123 Re: Rolnik szuka żony 05.11.18, 22:09
      Ja mam wrażenie, że Jessica to się pojawiła jako statystka, tylko dlatego, żeby uzupełnić minimalną liczbę kandydatek dla Krzysia, do którego za mało dziewczyn napisało i nie było kogo pokazać. Stąd jest taka zabawna, żeby coś się działo w programie smile
      • lauren6 Re: Rolnik szuka żony 06.11.18, 11:24
        Myślę, że Jessica była prawdziwa. Tzn. faktycznie zgłosiła się do programu tak "barwna" dziewczyna i co najwyżej z góry wyznaczono Krzyskowi, że do gospodarstwa ma zaprosić ją oraz 2 dziewczyny, które sam wybierze.

Ja wiem, że w dyskusji o tego typu programach znajdzie się amator spiskowych teorii, że tego typu programy są wyreżyserowane. Jestem zdania, że życie pisze znaczne lepsze scenariusze niż ludzie są w stanie wymyslić. Np. to co się stało na linii Łukasz-Paulina na pewno nie było wyreżyserowane. W przeciwnym wypadku Paulina marnuje się w TVP, bo ma talent aktorski wart Oscara. Takich Jessik z parciem na szkło i małżeństwo również w Polsce nie brakuje. Myślę, że dziewczyna była autentyczna, szczególnie w swoich emocjach z poprzedniego programu, gdy została słabo potraktowana przez Krzyśka i jego rodzinę.
    • taki-sobie-nick Re: Rolnik szuka żony 05.11.18, 23:20
      Mam świadomość, że większość ematek ogląda tylko wysublimowane intelektualnie programy

A które to?

Przyznam jednak, że rolniki tongue_out mnie nudzą, a zwłaszcza irytuje poziom wizualny panów w porównaniu z tym samym u pań.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka