Dodaj do ulubionych

Odtrącone dziecko.

16.11.18, 15:12
Taki temat z innego forum
co robi ematka w takiej sytuacji?
"Moja osmioletnia córka która jest w pierwszej klasie ma problem w kontaktach z rówieśnikami. Jest to nie wielka klasa i po za nią jest jeszcze dwie dziewczynki które trzymają się razem a moje dziecko nie może bawić się z kim chce bo jedna "mądralińska"-dziewczynka nie pozwala.còrka jest notorycznie podszczypywana,popychana przez tą jedną dziewczynkę a także chcąc by pani wychowawczyni zwróciła uwagę mojemu dziecku to również ta jedna kłamie że córka koledze coś zrobiła itp w dodatku inne dzieci przytakuja na te kłamstwa. Sytuacja ciągnie się drugi rok szkolny.. Wiele razy mówiłam do wych o problemie ale nic się nie zmieniło.jest nawet gorzej bo Te dwie dziewczyny z jej klasy i jeszcze 2 chłopców uciekają przed nią gdy wychodzą że szkoły i córka idzie sama za nimi(a bardzo chce sama wracać do domu) córka jest smutna.czesto płacze z powodu szkolnych problemów a ja jestem załamana bo nie wiem już jak jej pomóc a szkoła nic nie robi. Wychowawczyni mówi że to moja córka nie chce się bawić z dziewczynkami(w sumie nie dziwiło by mnie to skoro na nią tak ciągle wymyślają) rozważam nad zostawienie córki w pierwszej klasie żeby odciąć ja od rówieśników którzy ja tak upokarzaja..zmiana szkoły nie wchodzi w gre-mamy tylko jedną szkole w miejscowości.Prosze niech ktoś mi coś podpowie..co mam dalej robić by moje dziecko nie czuło się krzywdzone?? "

Obserwuj wątek
    • wapaha Re: Odtrącone dziecko. 16.11.18, 15:13
      zabierz ją z tej klasy
    • milva24 Re: Odtrącone dziecko. 16.11.18, 15:20
      Zabrałabym dziecko z tej szkoły i dowoziła do innej.
    • boo-boo Re: Odtrącone dziecko. 16.11.18, 15:37
      "rozważam nad zostawienie córki w pierwszej klasie żeby odciąć ja od rówieśników którzy ja tak upokarzaja..zmiana szkoły nie wchodzi w gre-mamy tylko jedną szkole w miejscowości.Prosze niech ktoś mi coś podpowie..co mam dalej robić by moje dziecko nie czuło się krzywdzone?? ""
      Krzywdzone dziecko chcesz jeszcze bardziej skrzywdzić.
      Szkołę zmień albo narób dymu w szkole, że nic nie robią z agresorami.
    • alpepe Re: Odtrącone dziecko. 16.11.18, 15:43
      Zaczęłabym ubierać córkę jak najlepiej i dawać do szkoły wypasione cukierki, chipsy, coś drogiego i pożądanego przez dzieci, niech częstuje dzieci, proste warunkowanie działa nawet u takich diabląt weneckich. Ewentualnie zmieniłabym dziecku szkołę.
    • wilan.an Re: Odtrącone dziecko. 16.11.18, 16:01
      Jak oddalona masz najbliższą szkołę? Rozumiem że rocznikowi klasa jest jedna.
      Wnioskuję że stosują znęcanie psychiczne którego nie potraficie z córką udowodnić (co rozumiem, bo to cholernie trudne) , jednak robiłabym zadymę przy każdym naruszeniu fizycznym granic.
    • qwirkle Re: Odtrącone dziecko. 16.11.18, 16:04
      Zdecydowanie zabrać z tej szkoły, bo skoro już kolejny rok tak nad dziewczynką się znęcają to lepiej nie będzie. Będzie gorzej, bo dojdzie łatka słabo uczącej się.
    • cat4 Re: Odtrącone dziecko. 16.11.18, 16:22
      Zmieniłabym dziecku szkołę nawet kosztem dojazdow gdzies dalej.

Takie traktowanie przez pare lat moze zaważyć na calym jej zyciu.
    • tmk123 Re: Odtrącone dziecko. 16.11.18, 16:26
      Przeczytaliśmy wersję mamy dziewczynki
      Obiektywnie:
      Wszystkie dzieci obwiniają dziewczynkę że coś robi innym dzieciom, niektóre uciekaja przed nią by nie wracać do domu.
      Ciekawe jak wygląda wersja drugiej strony, czyli uciekajachych chłopców i dziewczynek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka