Dodaj do ulubionych

Dziecko - narkoza

18.12.18, 11:42
Stres mnie zżera. Jutro rano Tuś ma mieć leczony zęby pod narkozą. Trzymajcie proszę kciuki!
Obserwuj wątek
    • dzikka Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 11:44
      trzymam kciuki, ale dlaczego pod narkozą?
      • hedna Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 12:10
        Bo dzieci niepełnosprawne zazwyczaj mają tak leczone zęby.
        • 098qwerty Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 21:29
          Będzie dobrze. Mój syn też miał leczone pod narkozą (na Nowym Zjeździe), trwało to ok 1,5 godziny, miał wtedy z 4 lata. Tak bardzo bał się zwykłego dentysty, nie szło nawet z gazem rozweselającym, a pod narkozą wszystkie mu porobili. Po narkozie może mieć wymioty i być taki nie swój, mój tak miał ze 3-4 godziny.
    • mama.nygusa Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 12:18
      Trzymam.wiem co to za stres sad
    • fomica Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 14:32
      Mój jako niemowlak był usypiany do drobnego, kosmetycznego wręcz zabiegu który trwał 15 minut. Przeżył, ma się dobrze. Najgorsza z tego była konieczność spędzenia dwóch dób w szpitalu.
    • sfornarina Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 14:35
      Będzie dobrze. To są proste rutynowe operacje, nie martw się smile
    • kura17 Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 14:36
      trzymajcie sie, Hedna.
      przygotuj sie na mozliwe wymioty lub marudzenie po wink
      moje dzieci mialy narkozy, jeden krotka (przepuklina), ale drugi dluga, ponad 3 godziny (laserowa operacja oczu). obaj przeszli OK (ten po dluzszej marudzil, hehe), czego i Wam zycze!
    • lilia.z.doliny Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 14:38
      wszyscy bedziecie blogoslawic narkoze, obiecuje smile. Prywatnie uwazam.ja za najwieksze osiagniecie ludzkosci, zaraz obok cebuli podsmazanej na masle. I pamietaj- to, co ty pr,ezywasz id paru dni, dla lekarzy jest biurowym przelozeniem segregatora. Oni.o tym nie mysla wczesniej, bo to rutyna. bedzie ok.
      • black_magic_women Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 14:45
        Marzę żeby wyleczyc wszystkie z~by pod narkoza, za jednym zamachem. Nacrazie finansowo nie da rady, ale tilo chyba jedyna szansa dla mnie uncertain Straszny ze mnie dentofob, a geny mam w tym względzie słabe.
        • memphis90 Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 16:29
          A próbowałaś z gazem...?
          • tyggrysio Re: Dziecko - narkoza 19.12.18, 00:02
            Mozna tez bez narkozy ale z jakims ”narkotykowym” znieczulaczem. Po tym sie zupelnie nic nie pamieta a dziala duzo skuteczniej niz zwykle znieczulenie (ktore nie na wszystkich dziala). U mnie dentysta z poradni kieruje do dentysty przyszpitalnego, ktory ma pozwolenie na uzywanie tych drugow do znieczulenia.
      • karola2122 Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 23:16
        lilia.z.doliny napisała:

> wszyscy bedziecie blogoslawic narkoze, obiecuje smile. Prywatnie uwazam.ja za najw
        > ieksze osiagniecie ludzkosci, zaraz obok cebuli podsmazanej na masle. I pamieta
        > j- to, co ty pr,ezywasz id paru dni, dla lekarzy jest biurowym przelozeniem seg
        > regatora. Oni.o tym nie mysla wczesniej, bo to rutyna. bedzie ok.
        >

Narkoza jest fajna smile miałam już 4 razy. Raz dłuższą, ok. 4 h, wtedy w czasie intubacji uszkodzili mi gardło i struny głosowe, ale potem głos wrócił. Po drugiej (ok. godziny) bardzo bolała mnie głowa. Ale trzecia (coś) i krótka bez intubacji czwarta (sprawy ginekologiczne) były naprawdę spoko. Nie ma czego się bać.
    • nihiru Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 14:42
      Kciuki trzymam.

Mój miał pod narkozą usuwany migdał. I przed zabiegiem dostał jakiś syrop typu "głupi jaś". Powiem Ci: całe szczęście że ten syrop nie jest ogólnodostępny, bo pewnie byśmy go codziennie dawali do picia swoim bardzo żywym synom smile
      • black_magic_women Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 14:47
        nihiru napisała:

> Kciuki trzymam.
        >
        > Mój miał pod narkozą usuwany migdał. I przed zabiegiem dostał jakiś syrop typu
        > "głupi jaś".

A jak po zabiegu? Nam ciągle przekładają, bo synek ma infekcje. Teraz data styczniowa, i tez jest trochę obaw jak to zniesie.
        >
        • edycja_kopiuj_wklej Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 15:08
          Ja sie właśnie zastanawiam jak z tą infekcją? Na jutro mamy stawienie się w szpitalu. Stulejka, ale właśnie pod narkozą. Z piątku na sobote miał temperaturę, w niedzielę już ok, trochę kaszle, trochę tzn. srednio raz na 2 godziny. I nie wiem, czy przekładać, czy nie. Siedzę z nim w domu, żeby czegoś jeszcze nie załapał i już przed świętami nie planowałam pracować, więc dobry czas na zabieg, wygląda na zdrowego, ale nie wiem czy nie za wcześnie
          • karme-lowa Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 16:40
            edycja_kopiuj_wklej napisała:

> Ja sie właśnie zastanawiam jak z tą infekcją? Na jutro mamy stawienie się w szp
            > italu. Stulejka, ale właśnie pod narkozą. Z piątku na sobote miał temperaturę,
            > w niedzielę już ok, trochę kaszle, trochę tzn. srednio raz na 2 godziny. I nie
            > wiem, czy przekładać, czy nie. Siedzę z nim w domu, żeby czegoś jeszcze nie za
            > łapał i już przed świętami nie planowałam pracować, więc dobry czas na zabieg,
            > wygląda na zdrowego, ale nie wiem czy nie za wcześnie
            Najlepiej zadzwoń na oddział i zapytaj. Zawsze tak robię.
          • ginger.ale Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 23:22
            Nas odesłali. Przy przyjęciu i tak będzie badany, więc lekarz oceni.
        • karme-lowa Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 16:42
          black_magic_women napisała:

> nihiru napisała:
          >
          > > Kciuki trzymam.
          > >
          > > Mój miał pod narkozą usuwany migdał. I przed zabiegiem dostał jakiś syrop
          > typu
          > > "głupi jaś".
          >
          > A jak po zabiegu? Nam ciągle przekładają, bo synek ma infekcje. Teraz data styc
          > zniowa, i tez jest trochę obaw jak to zniesie.
          > >
          Mogę odpowiedzieć?
          Po narkozie super. Tylko niech dużo pije (oczywiście gdy już lekarz pozwoli) bo moja szybko się udowodniła. Bolało ją bardzo po operacji, ale też miała usuwane wszystko co się dało.
        • ela.dzi Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 21:46
          Moi 2 synowie BARDZO szybko doszli do siebie. Oczywiście byli obolali zaraz po zabiegu, brali środki przeciwbólowe, ale po dwóch dniach nie widziałam różnicy w zachowaniu w stosunku do ich standardowego. Będzie dobrze, dla rodziców to stres, dla lekarzy standardowy zabieg.
    • stwory_z_mchu Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 14:42
      Trzymam, powodzenia!
    • aguar Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 16:01
      Też trzymam kciuki. Ale też chciałam "załatwić" trochę prywaty, bo mój 9-latek ma dwie szóstki do leczenia kanałowego i też jest rozważana narkoza jako opcja. Jakby Ci się chciało napisać gdzie i za ile (może być na priva) będę wdzięczna.
      • e-ness Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 16:21
        Jak na Agatowej leczycie, to będzie to najmilsza wizyta na jakiej byliście. Moje dziecko ze wzruszeniem wspomina ciocie, ich troskę i delikatność i wielkie serce.
        Cudowne miejsce,
        Po narkozie pojawiają się mdłości, ale nie ma czym wymiotować, bóle głowy i ogólne zmęczenie
        • karme-lowa Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 16:44
          Hedna, wszystko będzie dobrze❤.
          • hedna Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 18:42
            <3
        • hedna Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 18:41
          My w Tarnowie
        • katja.katja Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 18:58
          Ja po narkozie "zębowej" nigdy nie miałam mdłości, tylko mega senność, pod narkozą mogę usuwać codziennie.
    • rosapulchra-0 Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 17:32
      Trzymam mocno kciuki!
    • beverlyja90210 Re: Dziecko - narkoza 18.12.18, 23:55
      Kochana wiem ze się stresujesz ale będzie dobrze,tyle nas k Was serdecznie myśli nie ma wyjścia smile
    • hedna Re: Dziecko - narkoza 20.12.18, 11:17
      Wszystko poszło nawet szybko.;Dwie 6 zrobione,a w trzeciej lekarstwo.Kazali szukać kliniki ,gdzie go zaintubują do leczenia,bo mieli problem. Syn jest dość mocnej budowy,ale jest dzieckiem więc nie mogli naszaleć z narkozą.Ząb u góry wymagał większego odchylenia główki w tył i zaczynały się większe problemy. Ze 2h po zabiegu syn szalał jak gdyby nigdy nic.Dzięki za słowa otuchy!
      • dzikka Re: Dziecko - narkoza 20.12.18, 22:17
        Super smile dzielny chłopak i mama smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka