kafana 28.12.18, 00:26 Czy możecie podpowiedzieć gdzie można kupić fajny, ciepły koc/pled, taki na zimowe wieczory na kanapie. Żeby był ładny, dobrze się prał i ogrzał dwie dorosłe osoby Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki-sobie-nick Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 28.12.18, 00:57 Dobrze to się poliestry piorą. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 28.12.18, 02:20 Ja kupiłam ostatnio taki www.dekoria.pl/koc-cotton-cloud-150x200cm-silkeborg,p22129,0,23293.html dla mnie ładny, ale to rzecz gustu Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 28.12.18, 03:45 ile chcesz wydac? cieple to z merynosa, dobrze sie piora (pralka, program welna, dobry plyn do welny i 20stp) gorzej z suszeniem jesli cieply, miekki i lekki (merynosy sa jednak ciut ciezkie nie az tak miekkie) to kaszmirowy. np: www.merino-polska.pl/oferta,koce-kaszmir,424.html pranie jak wyzej, z tym ze i krotszy program tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 28.12.18, 06:35 zrob sobie sama na drutach z anilany, podwojnej albo potrojnej wloczki (kłębków) . bedzie cieplutki a wielki - jaki chcesz. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 28.12.18, 08:59 O dzięki! Gdybym tylko umiała Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 30.12.18, 04:12 a to przepraszam. to na inne DIY polecam z polaru - cieple i latwo sie pierze. mozna nawet kupic kawalek fajnego materialu, na koncu pociac we fredzelki i kocyk gotowy Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 30.12.18, 09:53 Ee, czy tylko mi coś nie gra w opisie tego koca? "Ekskluzywny koc wykonany z wysokogatunkowej wełny owczej "- przeciez kaszmir to wełna z kozy... Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 28.12.18, 07:37 W Pepco kupiłam, 100% poliester, przemiły w dotyku i ciepły. Jak chcesz drożej, to to samo dostaniesz w Home&You albo w Duka, Zara Home, itp. Możesz też sprawić sobie kocyk Minky (też poliester), może być z warstwą bawełny oraz ciepłym wypełnieniem. allegro.pl/gruby-koc-minky-koldra-160x200-pled-i7109750370.html Odpowiedz Link Zgłoś
zasiedziala Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 28.12.18, 08:12 Ja sobie chwałę koce Biederlack, te w 100% z bawełny. Są grube, ciężkie, ciepłe i pralka sobie z nimi radzi. Ale z drugą osobą kocem się nie dzielę, lepiej kupić dwa Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 28.12.18, 09:24 Ja mam koc Manterol. Ale on jest sprzedawany jako narzuta bo ma wymiary 220/240 (są mniejsze). Bardzo ciepły, świetnej jakości, bardzo trwałe kolory, miękki i przyjemny w dotyku. Jesteśmy w 100% zadowoleni. Tylko z praniem problem bo jest ogromny Odpowiedz Link Zgłoś
huexido Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 29.12.18, 21:49 Miałam kilkanaście lat temu dwa dziecięce kocyki z manterola, genialne cieplutkie były. Do dziś się trzymają, zeszyte razem służą za koc w wakacyjnym domu. Nie do zdarcia. Jeżeli uda Ci się znaleźć pełnowymiarowy koc to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 31.12.18, 08:20 www.lambfield.com/manterol-narzuta-koc-lara-1223-948-09.html Mały kocyk manterol z jelonkiem mam po córce Rzeczywiście nie do zdarcia. Wełniany koc, wspomniany niżej też mam. Taki klasyk z frędzlami. Rzeczywiście gęsty, ciepły i porządny. Tylko co z tego jak koszmarnie gryzie? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 29.12.18, 21:37 Na bazarze . Nie żartuję. Ostatnio kupiłam na działkę super ciepłe koce ( grube, mięsiste ) - na bazarze od Ukraińców. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 29.12.18, 21:42 No bo.. koc to koc. Zwykle nie ma w nim specjalnej filozofii i naprawdę można go kupić gdziekolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 29.12.18, 21:41 Ale koce są teraz naprawdę wszędzie. I w większości porównywalnej jakości. Kwestia ceny tylko i wyłącznie. Od pepco, przez jysk, IKEA, home&you, DUKA, wszelkie markety typu Leroy merlin, obi, nawet działy domowe w Tesco czy Carrefourze mają fajne koce... Po prostu wybierz, który Ci się podoba Mam ze 2 z jyska (jeden z jakimś kożuszkiem z jednej strony), jeden z pepco, jeden z Leroya… Wszystkie są spoko i z praniem nigdy nie miałam problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 30.12.18, 00:38 Zajebalem z samolotu , lekki cieply w zasadzie idealny Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 30.12.18, 00:46 kot, a najlepiej dwa ino kotów się nie pierze, samoobsługowe są Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 30.12.18, 04:20 Wcale nie. One zabieraja cieplo. Mam taka mala poduszke elektryczna na plecy i ciagle musze sie dzielic nia z kotem. Dobrze, ze nie mam dwoch, bo nie mialabym poduszki. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria30 Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 31.12.18, 13:22 aankaa napisała: > kot, a najlepiej dwa > > ino kotów się nie pierze, samoobsługowe są > Pirze sie pirze, ino nie wykrynco Odpowiedz Link Zgłoś
pomnikdeszczu Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 30.12.18, 10:43 Aż dziw, że nikt nie napisał o zwykłym kocu ze 100% wełny, takim klasycznym w kratkę. Za poliestry z home and you za 300 zł wolę podziękować i mieć wełnę za połowę tej kwoty. Ja kupiłam w sklepie z tekstyliami, ale są też na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 31.12.18, 04:19 mnie wełna gryzie, wiec moze nie każdy taki lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 31.12.18, 08:48 A to już zależy od wełny. Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 31.12.18, 11:45 mnie gryzie sama wiedza, że to wełna. Mam uraz z dzieciństwa do gryzących rzeczy gdy miałam wrażenie że cholerstwo zdarło mi już skórę a stare ciotki/ babcie/ mama również zachwycały się nad PIĘĘĘKNĄ wełenką która WCAAAAALEEEE nie gryzie (no rzeczywiście ICH nie gryzła bo była na MOIM grzbiecie brrrrr!). Narzędziem tortur do kwadratu był wełniany golf. Próbowałam rozmawiać po latach z mamą na ten temat... pytałam jak można ignorować dzieciaka które ci nad głową jęczy, że je boli, zdrapuje sobie skórę. "niewygodnie ci było bo już z niego wyrosłaś i dlatego ci przeszkadzał" nosz kurrr. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 31.12.18, 12:04 Nie "dziw", tylko w pytaniu byl zawarty warunek: "ma sie dobrze prac". Wiem ze ematka zdolna ale przecietnej osobie latwiej sie pierze koc z poliestru niz welny. Odpowiedz Link Zgłoś
tyggrysio Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 31.12.18, 13:38 Ja mam duzy koc z wielbladziej welny. Jest bardzo cieply i mieszcza sie pod nim dwie dorosle osoby, ale pranie... moze by sie zmiescil w pralce wielkogabarytowej w pralni (tam pralam cienki dywan), ale w domowej pralce to szans nie widze - koc jest za duzy. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 31.12.18, 14:40 W pralce na 7 kg (pojemność bębna 59 l) mieści mi się (na styk) dosyć gruby wełniany koc w rozmiarze 220x240 cm. Grubszy/większy faktycznie by już nie wszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 31.12.18, 15:16 Taki sobie zakupiłam: Polska firma z terenu znanego z produkcji takowych rzeczy. allegro.pl/ShowItem2.php?item=6636466543 Odpowiedz Link Zgłoś
monika_stanowska1998 Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 15.07.22, 11:14 Wcześniej kupiłam kocyk na allegro.pl . Był tani, ale szybko się zepsuł. drugi kupiłam znacznie lepszy kocyk dziecięcy ręcznie uszyty na www.babymetka.pl/56-koc . Lepiej wydać więcej i nie żałować, niż kupić dwa razy. Odpowiedz Link Zgłoś
dariamax Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 15.07.22, 16:10 W Jysk "Koc KRATTFIOL flanela 200x220 szary" taki koc - narzuta mięciutki i milutki, ciepły, łatwo się pierze i suszy w suszarce. Używam w różnych celach tylko się czaję na promocje przy zakupie. Najstarszy ma chyba 5 lat i nic mu nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: Koca ciepłego potrzebuje:) 15.07.22, 16:21 mam taki, a nawet dwa w kolorze białym/ecru. Jest najcudowniejszy, milutki, nie śliski, baaardzo ciepły, ale nie zaduszający ciepłem tylko oddychający, pierze się bosko, wygląda bosko, jedyna wada to cena. www.google.com/search?q=G%C3%B6zze+Koc+Cashmere-Feeling&sxsrf=ALiCzsZ5lXIAON6uSMg1jsliPkFv1CctLQ:1657894690158&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwipwtOAi_v4AhVriYsKHReLChIQ_AUoAnoECAEQBA&biw=1396&bih=649&dpr=1.38 Odpowiedz Link Zgłoś