Dodaj do ulubionych

ilość piżam...

04.01.19, 17:24
z wątku obok, dowiedziałam się żem biedota,dziaduję i w ogóle pośmiewisko dla dzieckawink
Moje dziecko nie posiada albowiem 6 piżam, gorzej w ogóle nie posiada żadnych grubych "piżam na zimę". A nawet jakby posiadało, to by kategorycznie odmówiło ich nałożenia ;-0
Obserwuj wątek
    • koronka2012 Re: ilość piżam... 04.01.19, 17:55
      Mam więcej niż 6 piżam, powinnam czuć się krezusem, czy zakupoholiczką?
      • scarlett74 Re: ilość piżam... 04.01.19, 18:05
        Chyba nie czytałaś wątku, chodzi o ilość piżam posiadanych przez dziecko smile
      • princesswhitewolf Re: ilość piżam... 04.01.19, 18:08
        Ty krezusie!

Lol
    • andaba Re: ilość piżam... 04.01.19, 18:02
      Moje dzieci płci męskiej ostatnie piżamy miały gdzieś w okolicach przedszkola, córki mają, jedna trzy koszule, druga jedną koszulę w domu i dwie piżamy w internacie. Ja sama mam 4 koszule, dwie z krótkim i dwie z długim rękawem.
    • grrru Re: ilość piżam... 04.01.19, 18:07
      Dziecko w wieku półtora roku posiada 4 pajacyki przeznaczone do spania.
      • scarlett74 Re: ilość piżam... 04.01.19, 18:10
        Pajace i wszelkie śpiochy się nie liczą wink
        • grrru Re: ilość piżam... 04.01.19, 18:19
          ale to piżamy są!
          • scarlett74 Re: ilość piżam... 04.01.19, 18:25
            Ale dla maluszków...Nie liczy się wink
            Taka jedna wyliczała potrzeby 7 latka
    • jak_matrioszka Re: ilość piżam... 04.01.19, 18:08
      Patologia! Piżam powinno sie mieć 8: po jednej na każdy dzień tygodnia i jedna w zapasie.
    • diona78 Re: ilość piżam... 04.01.19, 18:13
      No a jakby chciało mieć na zimę z długim rękawem, to co? Nie kupisz? To jakaś ambicja czy co? Dla mnie 3 piżamy na sezon to minimum. Chociażby w sytuacji: jedna do prania, drugą nakladasz, dziecko się oblewa kakao. I co? Gołe śpi bo 3 piżamy to burżuazja?Tak samo na obóz, 2 piżamy dasz? Średnio higieniczne, poza tym ta sama sytuacja. Jedna piżama brudna a druga się dziecku zmoczy i co? No doprawdy nadmiar. Szczególnie że dyskontowa piżama 20 zł kosztuje.
      • scarlett74 Re: ilość piżam... 04.01.19, 18:18
        Dzieć piżamom z długimi rękawkami/nogawkami mówi stanowcze nie! I nie mam na myśli maluszków codziennie oblewających się kakao czy innym płynem . Serio, codziennie twoje dziecko brudzi 3 piżamy, nieporadny jakiś...
        • nocnamagia Re: ilość piżam... 04.01.19, 18:28
          Watek założyłaś żeby się wyżyć? Kogo to obchodzi, że oszczędzasz na piżamach.
        • diona78 Re: ilość piżam... 04.01.19, 19:10
          A gdzie to wyczytałaś?
      • lodomeria Re: ilość piżam... 04.01.19, 18:24
        diona78 napisała:

> Szczególnie że dyskontowa piżama 20 zł kosztuje.

Oraz czyjąś niewolniczą pracę, brak liczenia się ze środowiskiem...
        • scarlett74 Re: ilość piżam... 04.01.19, 18:27
          Zahipnotyzowała ją reklama sklepu na L : "kup więcej , kup więcej..." wink No i natrzaskała tych piżam po 20 zeta...
      • little_fish Re: ilość piżam... 04.01.19, 19:02
        Wystarczy nie pić w piżamie i kłopotu nie ma 😉
        • berdebul Re: ilość piżam... 04.01.19, 19:58
          Rozbierać się do każdego picia? big_grin
      • memphis90 Re: ilość piżam... 04.01.19, 19:45
        >Tak samo na obóz, 2 piżamy dasz?
        Eeee, dam jedną...? Kilka pizam na obóz...?
        • kalina_lin Re: ilość piżam... 04.01.19, 22:26
          Jedną na dwa tygodnie? Ostatnio na dwutygodniowe wakacje przypadkiem zabrałam sobie tylko jedną, efekt był taki, że jak tylko był słoneczny dzień, to przy porannym prysznicu szybko przepierałam piżamę i wywieszałam żeby mi wyschła na wieczór.
          W piżamie spędzam średnio 8-12 h na dobę, nie wyobrażam sobie noszenia ciągle tej samej Nawet przez dziecko.
        • diona78 Re: ilość piżam... 05.01.19, 13:12
          memphis90 napisała:

> Eeee, dam jedną...? Kilka pizam na obóz...?
          >
          Obrzydliwe
    • maniaczytania Re: ilość piżam... 04.01.19, 18:18
      U nas nikt nie ma piżamy 😉
    • osia83 Re: ilość piżam... 04.01.19, 18:45
      To z tego wątku się dowiedz, że "ilość piżam" to zwrot niepoprawny w języku polskim.
      Piżamy są policzalne.
      (Nie odpisałabym tak gdyby nie Twój ton wyższości w większości postów w tym wątku)
      • memphis90 Re: ilość piżam... 04.01.19, 19:46
        W sensie ma być "ilosc piżamów"...? (rozdziawia dziób jak Marceli Szpak)
        • osia83 Re: ilość piżam... 04.01.19, 19:58
          Kompromitujesz się.
          • lily_evans11 Re: ilość piżam... 05.01.19, 12:50
            Ludzie, znacie się troszkę na zartach? big_grin
        • madzioreck Re: ilość piżam... 04.01.19, 20:05
          memphis90 napisała:

> W sensie ma być "ilosc piżamów"...? (rozdziawia dziób jak Marceli Szpak)

Memphis, serio...?
          Liczba. Liczba piżam.
          • kochamruskieileniwe Re: ilość piżam... 04.01.19, 20:30
            No nie wytrzymałam...
            Cieszę się, że ktoś w końcu napisał o tej liczbie!
            No kurczę, skąd ta ilość w przypadku rzeczy policzalnych?

Ilość osób, ilość dzieci.... Widzę wtedy te osoby i dzieci przemielone i zapakowane w torebki. Jak cukier...
            • scarlett74 Re: ilość piżam... 04.01.19, 20:50
              oj tam ,oj tam, smile Wiem, ale tak mnie przytłoczyła ta cała góra ciuchów tam wymienionych, że poszłam na ilość , a nie jakość...
          • memphis90 Re: ilość piżam... 04.01.19, 21:49
            Nie, nie serio 😂 Ale nie mogłam się powstrzymać, to było takie nadęte...
            • madzioreck Re: ilość piżam... 05.01.19, 00:56
              OK, nie załapałam big_grin

• yuka12 Re: ilość piżam... 04.01.19, 18:56
      Moje dzieci maja po 6 par (z części wyrastają, wiec niedługo będą miały mniej), mąż 4, a ja chyba z 10. Swoją piżamę często zmieniam i często piorę, koszul nocnych nie znoszę.
      Ilość piżam jako synonim dostatku?- pierwsze słyszę 🙂.
      • yuka12 Re: ilość piżam... 04.01.19, 19:08
        *liczba piżam 😊
    • chatgris01 Re: ilość piżam... 04.01.19, 19:00
      Przypomniałyście mi, jak Mikołajek był chory i co wyprawiał z piżamami, aż jego biedna mama zasłabła big_grin
    • jehanette Re: ilość piżam... 04.01.19, 19:29
      6 pizam, gdzie to trzymac. Zmieniajac pizame raz na tydzien moge sie obyc dwiema, bo i brudow nie mam gdzie skladowac, piore na biezaco.
      • nocnamagia Re: ilość piżam... 04.01.19, 19:39
        A ja piorę bieliznę dziecka oddzielnie, więc nie wrzucam do pralki 1 kompletu piżamy i siedmiu sztuk majtek raz w tygodniu , bo to nieekonomiczne i nieekologiczne. Wolę częstszą zmianę piżam i pranie 2- 3 kompletów na raz.
      • tol8 Re: ilość piżam... 04.01.19, 19:44
        Raz na tydzień??? Dół?
        Górę jeszcze bym zniosła kiedyś
        • memphis90 Re: ilość piżam... 04.01.19, 19:48
          Nie każdy ma chlustające upławy..
          • andaba Re: ilość piżam... 04.01.19, 19:57
            No nie każdy, ale przecież to to samo, co noszenie kilka dni tych samych majtek. Bleee.
            • danaide Re: ilość piżam... 04.01.19, 20:23
              Nie wiem, są tacy, którzy noszą piżamę na majtki.
        • nocnamagia Re: ilość piżam... 04.01.19, 20:21
          A ty umiesz czytać ze zrozumieniem?
    • majenkir Re: ilość piżam... 04.01.19, 19:33
      Ja mam tylko jedna "pizame" (czyli t-shirt i spodnie) na raz.
      • znowu.to.samo Re: ilość piżam... 05.01.19, 21:31
        O kurde było się tu nie przyznawać big_grin
    • tol8 Re: ilość piżam... 04.01.19, 19:43
      Nie mają. Tzn mają po jednej awaryjnej (szpital, obóz). Śpią w majtkach. Mąż też nie ma żadnej, nawet szpitalnej smile
      Za to ja mam kilkanaście kompletów z sexshopu, trzy koszule nocne z bawełny i dziesięć piżam z H&M itp w postaci bokserek i koszulki (bawełna się). Zmieniam codziennie. A, mam jeszcze sześć par spodni długich od piżamy i trzy bluzki z długim rękawem.
      • danaide Re: ilość piżam... 04.01.19, 20:22
        A nie, jakbyśmy doliczyli te z seks shopu to...
    • greenbutterfly Re: ilość piżam... 04.01.19, 20:02
      Moje dziecko malenkie ma 3 pizamki. To za mało? suspicious
      • greenbutterfly Re: ilość piżam... 04.01.19, 20:03
        Sama spie w krotkiej koszulce. Nie mam pizamy ani jednej.
      • danaide Re: ilość piżam... 04.01.19, 20:17
        Ty masz dziecko?
    • muchy_w_nosie Re: ilość piżam... 04.01.19, 20:09
      Mam pralkę na szczęście w dodatku z suszarką. Do spania mam z 8 wdzianek przy czym śpie w dwóch. Ten wątasek mi uzmysłowił że chyba powinnam wywalić z 5 szt., Bo nie spałam w nich od 2 lat.
      • scarlett74 Re: ilość piżam... 04.01.19, 20:55
        Mucho, nie wywalaj. Zostaną ci tylko trzy sztuki.I co zrobisz jak jedną oblejesz soczkiem, drugą kakao, a w trzeciej po miksie soczku i kakao nie zdążysz do łazienki...
        BTW,zaczęły mi się pojawiać reklamy piżam.....:-0
    • danaide Re: ilość piżam... 04.01.19, 20:16
      Jestem antypiżamowa, sama nie mam żadnych i ze zdumieniem odkryłam, że dziecko lubi piżamki. I ma takie z dłuższym rękawem i z krótszym. I tak, obecnie jest to liczba ok. 6 kompletów. Kupuję na zakładkę, więc niektóre już przymałe, inne w sam raz z tendencją spadkową, inne jeszcze przyduże.
      • memphis90 Re: ilość piżam... 04.01.19, 22:24
        Ja nie wiem, jak to możliwe, ale moje dzieci zawsze mają jakieś takie za małe piżamy. Nawet gdybym kupiła jakąś w sklepie dla (do)rosłych wikingów, to najdalej za tydzień byłaby przyrótka uncertain
        • yuka12 Re: ilość piżam... 05.01.19, 19:00
          Moje bawełniane piżamy też po kilku praniach defasonują się i często robią się przykrótkie. Trzymają się jedynie te z dużą domieszką sztuczyzny.
    • capa_negra Re: ilość piżam... 04.01.19, 22:18
      Nie wiem ile mam piżam... dużo, całą dużą szufladę. Kurde dramat, ale ja nie wiem czego ile czego mam, nie liczę.
    • alba27 Re: ilość piżam... 04.01.19, 22:34
      Ubrań nie mam za wiele, ale za to pizam chyba sporo, większość cieplych, polarowych, pewno z 3, bawełniane z długim rękawem i długimi spodniami 2, krótkie "koszule nocne" letnie 3, no i takich letnich z ktotkimi portkami też kilka.
    • eliszka25 Re: ilość piżam... 04.01.19, 23:56
      A moje dzieciaki lubią fajne piżamy i mają ich sporo. W sumie na sztuki to nawet nie liczyłam, ale starszy ma pewnie ok. 10. Od jakiegoś czasu upodobał sobie piżamy tego typu i ma ich już 4
      www.bonprix.ch/produkt/kapuzensweat-overall-aqua-952539/?bundle=12480196#image
      Z tym, że jest to raczej zamiłowanie do fajnych piżam, niż rzeczywista potrzeba. Ja też lubię fajne piżamki i ostatnio kupiłam sobie 2 świąteczne. Mój mąż natomiast śpi w bokserkach lub nago, więc w jego przypadku rzeczywista potrzeba, to 0 piżam 😉
    • mikams75 Re: ilość piżam... 05.01.19, 00:03
      Na zime pizamy nie musza byc grube, wystarcza bawelniane ale z dlugimi rekawkami i nogawkami, moje dziecko takie lubi. Nie mam wlaczonego ogrzewania na maksa, zeby dziecko moglo spac na golasa.
      Wam niepotrzebne, ale innym owszem, wiec co tu sie dziwic. Pewnie sa jakies rzeczy, ktore wy macie, a inni nie maja.
      A ile kompletow poscieli masz dla dziecka? Ja mam jeden.
    • zasiedziala Re: ilość piżam... 05.01.19, 00:13
      Nie rozumiem instytucji piżamy. Jak byłam mała, to spałam w koszulkach dorosłych, a teraz śpię w koszulkach chłopa. Zatem dla mnie nawet 1 piżama to fanaberia big_grin
      • yuka12 Re: ilość piżam... 05.01.19, 01:01
        Ja lubię mieć ciepło pod kołdrą, za to w pokoju zimno. Więc zimą preferuję ciepłe piżamy i czasem skarpetki i smacznie śpię w temperaturze poniżej 16 stopni. Przy czym nie znoszę grubych i ciężkich i bardzo ciepłych kołder- stąd też cieplejsza piżama 🙂.
        • sandrasj Re: ilość piżam... 05.01.19, 01:21
          Moje trzyletnie dziecko ma 20 piżam na każdy sezon. Ja mam po 10 na każdy sezon (na Lato chyba więcej)
          Mój mąż posiada jakieś 10 w sumie.
          Ja po prostu bardzo lubię kupować piżamy. Wręcz nałogowo.
        • cauliflowerpl Re: ilość piżam... 05.01.19, 08:52
          "Ja lubię mieć ciepło pod kołdrą, za to w pokoju zimno."
          Ja do tego dodam, że nie toleruję żadnego skrępowania ciała, więc wybrałam bardzo ciepłą kołdrę i wielką koszulkę z delikatnego materiału.
          Najgorzej jak się w nocy siku zachce i trzeba wyjść z barłogu. Ale za to jak fajnie się weń z powrotem wskakuje.
          • yuka12 Re: ilość piżam... 05.01.19, 19:07
            Ja koszul nie cierpię, bo chociaż nie skaczę po łóżku w nocy i najczęściej śpię w jednej pozycji (tylko boki zmieniam), zawsze ale to zawsze koszule podwijały mi się do biustu i wyżej. Wtedy marzłam poniżej. A w piżamie milutko, cieplutko i wszystko osłonięte.
            Choć pewnie gdybym mieszkała w cieplejszym klimacie, koszule byłyby sensowniejszym rozwiązaniem 🙂.
            • cauliflowerpl Re: ilość piżam... 05.01.19, 19:43
              Eee, u mnie w sypialni to zimniej niż u moich rodziców wink Kwestia gustu.
              U mojego faceta jest za to już tak zimno, że śpię w getrach i bluzie z długim rękawem. Kiedyś mu kupię taką kołdrę jak moja.
    • chocolatemonster Re: ilość piżam... 05.01.19, 08:39
      Moje dziecko pizam nie posiada; ona spi tylko w 'sukienkowych' koszulach nocnych. Ja natomiast pizamy nie mam ani jednej bo spie nago. Jesli ubieram cos do lozka to zdecydowanie nie wyglada to jak pizama i nie sluzy do spania😉
    • saskia44 Re: ilość piżam... 05.01.19, 09:05
      Zapewne wg standardow tego forum jestem smierdzacym brudasem bo nie piore pidzamy codziennie ani nie zmieniam codziennie. Spie tylko w tzw gorze, ktora musi miec krotki rekaw lub bez, byc nie dluzsza niz do bioder. Nie mam 6 pizdzam a moze 3, dzieci tez nie maja 6 a 2. Corka lubi spac grubo ubrana, zdecydowanie wiecej warstw ma do spania niz na zenatrz na spacer. Syn nie spi w pizdzamie a tylko w majtkach.
    • iberka Re: ilość piżam... 05.01.19, 09:32
      Dzieci mają więcej piżam niż nocy w tygodniu za to ja mam mniej 😂. Wyrównane? Piżamy po nocy idą do prania, no tak mamy i nikt nie lubi drugi raz spać w tej samej co jest problemem podczas wyjazdów....wtedy zasada jest łamana
    • maggi9 Re: ilość piżam... 05.01.19, 12:20
      Ja posiadam 4 grube piżamy zimowe, takie mięciutkie z mikrofibry. Uwielbiam je, czasem używam jako ubrania "po domu" jak mi się nie chce wychodzić tylko mam dzień lenia.
      Zwykłych piżam mam kilka-kilkanaście? nie liczę bo zazwyczaj to nie są komplety tylko spodnie i t-shirty dobierane w sposób dowolny.
      Mój mąż natomiast nie posiada ani jednej piżamy bo nie lubi. Ja wyrabiam normę za niego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka