22.01.19, 19:59
Byłam dzisiaj świadkiem ciekawej dyskusji big_grin (Ot, zaleta dojazdów skm-ką big_grin).
Które ramię Isabel ma niesprawne? Prawe, czy lewe - a może oba?
Linkuję artykuł z Pudlla, który rozpętał dyskusję.Zdjęcia od aryukułem okazują raz jedno ramię na konstrukcji,raz drugie...

Aha - nie, nie podsłuchiwałam.Tego po prostu nie dało się nie słyszeć w tłoku.

www.pudelek.pl/artykul/141296/isabel_znowu_do_kaza_prosze_splacic_alimenty_oby_sie_pan_nie_okazal_dzbanem/
Obserwuj wątek
    • spanish_fly Re: Isabel M. 22.01.19, 20:04
      Pewnie jedno to negatyw, fotka ekranu komputera albo coś w tym stylu. Nie ma możliwości, żeby ona się pomyliła, tym bardziej, że ta uprząż jest chyba tylko ma jedną stronę.
    • princy-mincy Re: Isabel M. 22.01.19, 20:14
      Przecież jeśli robi selfie to jest jak odbicie lustrzane.
      • memphis90 Re: Isabel M. 23.01.19, 14:45
        Nie, nie jest.
    • 35wcieniu Re: Isabel M. 22.01.19, 20:16
      Nie wchodze na pudelka i teraz tez nie wejde ale polowa fotek w tego typu serwosach jest poodwracana tzn. lustrzane odbicie. I tak jak juz napisano wyzej ta orteza czy jak to nazwac, jest dopasowana do reki, nie dwustronna, wiec jak mialaby zle zalozyc?
      • astomi25 Re: Isabel M. 22.01.19, 20:32
        Mnie zastanawia, czy w te mrozy tez półgoła lata😂
        • milka_milka Re: Isabel M. 22.01.19, 20:40
          To jakaś głupota, tę uprząż da się spokojnie założyć na ubrania (ale nie będzie tak dramatycznie) albo po takim czasie dostosować ubrania.
          • heca7 Re: Isabel M. 22.01.19, 21:35
            Bo ona kiedyś twierdziła, że nie może zakrywać ramienia gdyż ma po wypadku jakąś nadwrażliwość skóry wink pali ją czy piecze...
            Generalnie po tym filmiku z kibla uważam, że ona ma coś z głową. Ale mężusia nie żałuję.
            • milka_milka Re: Isabel M. 22.01.19, 22:04
              W nadwrażliwość wierzę, paskudna przypadłość.
    • mary_lu Re: Isabel M. 22.01.19, 20:22
      Żadne, Isabel to ściemniara w dodatku głupia.

Dlaczego?

Do sądu chodziła często z pomalowanymi paznokciami tylko jednej ręki, żeby podkreślić swoją niepełnosprawność. Miała pomalowane paznokcie SPRAWNEJ ręki. Całkowicie bez sensu, bo jeśli miała malować je sama, to jak - niesprawną ręką malowała sprawną? A jeśli malowała manicurzystka, to przecież mogła malować obie, płytka paznokciowa nie jest unerwiona, żadna przeczulica nie mogła wchodzić w paradę.
      • demodee Re: Isabel M. 22.01.19, 20:33
        > Isabel to ściemniara w dodatku głupia.

Ale co sugerujesz? Że ta jej ręka jest całkiem sprawna? I że sąd zasądzając jej 5tys. miesięcznie na 5 lat od byłego męża nie kierował się dokumentacją medyczną tylko jakimiś innymi przesłankami? Zakochał się Wysoki Sąd w Isabel czy co?

A K.Marcinkiewicz chyba się nie odwołał od wyroku czyli uznaje jej rękę za niesprawną...
        • spanish_fly Re: Isabel M. 22.01.19, 20:37
          Przecież pacjent bierze udział w sporządzaniu dokumentacji medycznej rekacjonując objawy. Nie wykluczam, że Isabel symuluje.
        • kochamruskieileniwe Re: Isabel M. 22.01.19, 20:40
          nie nie sugeruję. Po prostu nie rozumiem dlaczego tak wyszło. Skąd lustrzane odbicie (?)
          • ichi51e Re: Isabel M. 22.01.19, 21:01
            Jak tobisz zdjecie typu selfie to zawsze to jest w lustrze.
            • kochamruskieileniwe Re: Isabel M. 22.01.19, 21:10
              na zdjęciu w granatowej bluzce zdjęcie robi lewą ręką. Nie inaczej. Prawa w ortezie. Strzeliłam idealną serię swoich sefie w takiep samej pozycji. Nie dudu, nie wychodzi inaczej.
              Na zdjęciu z sądu ortezę ma właśnie na lewej ręce...
              I to mnie męczy. Bo wszyscy mówią o lustrzanymodbici selfie... I to usiłuję zrozumiec.
            • memphis90 Re: Isabel M. 23.01.19, 14:47
              Nie jest. Chyba, że mój apatmrat jest wybiórczo genialny i zdjęcia obraca, żeby się strony zgadzaly, a inne selfieparaty tego nie robią.
        • mary_lu Re: Isabel M. 22.01.19, 20:52
          Akurat tę symulację bardzo trudno udowodnić, lekarz musi wpisywać to, co pacjent podaje.

Izabel ma zaburzenia osobowości, te jej książki, posty, rozwalenie auta to bardzo wyraźne tego manifestacje.

Wkopał się stary dureń i mała jest szansa, że uda mu się z tego wygrzebać, bo z nią lepiej nie będzie, tylko gorzej. Może co najwyżej zaraz nie będzie płacić na chorą rękę, tylko głowę.
          • astomi25 Re: Isabel M. 22.01.19, 20:57
            Ale alimenty chyba placi sie max jakis czas tylko?
            Czy juz jest upupiony na zawsze?
            • mary_lu Re: Isabel M. 22.01.19, 21:01
              Nie jestem pewna, czy na chorego malźonka nie mogą być alimenty przedłużane...

Niedługo zapytam moją prawniczkę, bo mój eks ze swoimi jazdami chyba zmierza w tym kierunku tongue_out
          • 21mada Re: Isabel M. 22.01.19, 21:05
            >Akurat tę symulację bardzo trudno udowodnić, lekarz musi wpisywać to, co pacjent podaje.
            Czyli te wszystkie komisje lekarskie to ściema? PiS powinien się za to wziąć.
            • taki-sobie-nick Re: Isabel M. 22.01.19, 22:13

> Czyli te wszystkie komisje lekarskie to ściema? PiS powinien się za to wziąć.

Mało tego, wszyscy lekarze to ściema. Pacjent mówi, że go boli brzuch, a skąd wiesz, czy go brzuch naprawdę boli?

Zlikwidować NFZ*!

*Ironia, gdyby ktoś nie załapał.
              • 21mada Re: Isabel M. 23.01.19, 20:50
                Jeśli chce lekarstwo to ok ale jeśli chce wyłudzić rentę lub zwolnienie to jak najbardziej lekarz nie powinien wierzyć.
                • taki-sobie-nick Re: Isabel M. 23.01.19, 21:09
                  21mada napisał(a):

> Jeśli chce lekarstwo to ok ale jeśli chce wyłudzić rentę lub zwolnienie to jak
                  > najbardziej lekarz nie powinien wierzyć.

Przepraszam, ale co mnie obchodzi, co ona chce? Może każdy chory zorganizuje zrzutkę na swoje leczenie?

A z grafomanią to się idzie do WYDAWCY, a nie jojczy o pieniądze na wydanie własnym sumptem.
            • lauren6 Re: Isabel M. 23.01.19, 21:22
              Wydaje mi się, że przy diagnozie lekarz zwracał uwagę na inne rzeczy niż to, które paznokcie pomalowane ma pacjentka.
          • taki-sobie-nick Re: Isabel M. 22.01.19, 22:11
            mary_lu napisała:

> Akurat tę symulację bardzo trudno udowodnić, lekarz musi wpisywać to, co pacjen
            > t podaje.
            >
            > Izabel ma zaburzenia osobowości

Jakiego rodzaju?
            • 1matka-polka Re: Isabel M. 22.01.19, 22:24
              Histroniczne?
      • bei Re: Isabel M. 22.01.19, 21:22
        Na niesprawnej ręce ma przeczulicę skory, paznokcie to wytwór skory. Paznokcie robi jej kosmetyczka, nie może malować ich na niesprawnej ręce- bo lakier zwyczajnie przeszkadza
        • mary_lu Re: Isabel M. 22.01.19, 21:33
          Martwy wytwór.
          • 35wcieniu Re: Isabel M. 23.01.19, 14:04
            Aha, wróć do wątków o malowaniu paznokci i zobacz ile całkiem sprawnych i zdrowych forumek pisało że nie może mieć pomalowanych paznokci bo czuje tę warstwę i im to przeskadza.
            • memphis90 Re: Isabel M. 23.01.19, 14:49
              Paznokcie nie są unerwione. Czucie lakieru na paznokciach to wytwór wyobraźni.
              • 35wcieniu Re: Isabel M. 23.01.19, 20:09
                Ale to co pod nimi jest unerwione. Jak ktoś wrażliwy to zmianę wagi paznokcia (czyli ten lakier) odczuwa i tyle.
                • memphis90 Re: Isabel M. 23.01.19, 20:36
                  No zlituj się... Odczuwanie zmiany wagi paznokcia od warstwy lakieru...?
    • kochamruskieileniwe Re: Isabel M. 22.01.19, 20:39
      Prawdę mówiąc, nie mam doświadczenia w robieniu selfie. I właśnie o raz pierwszy zrobiłam sobie. W pozycji, jakIsabel lewą ręką. No i widać, że to prawa ręka jest wolna (obrączkę noszę na prawej, o pomyłce mowy nie ma, nie mam dwóch obrączek).
      A na zdjęciu z sądu w ortezie jest właśnie lewa ręka. Kiedy się robi to lustrzane odbicie A może są różne telefony i różne techniki robienia selfie? (używałam telefonu z obiektywem po stronie ekranu - ale chyba nie moa innej możliwośći? Bo jak ten obiektyw z tyłu, to się nie widzi na ekranie swojej paszczy)...
      No nie rozumiem...
      • kochamruskieileniwe Re: Isabel M. 22.01.19, 21:01
        Psiakość.Naprawdę nie rozumiem. big_grin I to nierozumienie mnie męczy.
        Każde zdjęcie to lustrzane odbicie - obraz człowieka w lustrze. Zdjęcie z sądu również. A jednak, jak wykręcić zdjęcie robione aparatem cyfrowym, aby raz była orteza na prawej, a raz na lewej.

Eksperymenty z selfie robię właśnie.... big_grin
        • 1matka-polka Re: Isabel M. 22.01.19, 21:39
          Takie lustrzane odbicie: www.google.com/search?q=lustrzane+odbicie+zdjecia&tbm=isch&ved=2ahUKEwjigteGn4LgAhUbyCwKHWhoC-gQ2-cCegQIABAB&oq=lustrzane+odbicie+zdjecia&gs_l=mobile-gws-wiz-img.3..0i24l4.24088.24605..25105...0.0..0.299.422.0j1j1......0....1.........0i13j0i8i13i30.lcaYuIBXNYg&ei=8n5HXOLBNpuQswHo0K3ADg&bih=512&biw=360&client=ms-android-samsung&prmd=inv&hl=pl#imgrc=rKKvuaSEUKD2PM&imgdii=cReHTBX6Nt3UfM
    • 1matka-polka Re: Isabel M. 22.01.19, 21:05
      Artykul o odbiciu lustrzanym z wrzesnia 2017:
      www.google.com/amp/s/www.fakt.pl/kobieta/plotki/tajemnica-uszkodzonej-reki-isabel-marcinkiewicz-dziwne-zdjecia/bnp0nsr.amp
      • kochamruskieileniwe Re: Isabel M. 22.01.19, 21:16
        Dzięki za wyjaśnienia. Widać inaczej używa telefonu niż ja przy eksperymentach.
        • 1matka-polka Re: Isabel M. 22.01.19, 21:29
          Znaczy srednio mnie to przekonuje. Bo czy robie przednia, czy tylna kamerka, to wychodzi ta sama strona. Ale w internecie nie raz widzialam zdjecia, ktore byly lustrzanym odbiciem oryginalu, to chyba nawet w paincie da sie zrobic.
          • aerra Re: Isabel M. 22.01.19, 21:48
            Przecież to nawet w telefonie możesz zrobić - normalnie jest opcja odbicia i tyle.
            • 1matka-polka Re: Isabel M. 22.01.19, 21:57
              No wlasnie, po prostu sama sie zdziwilam, ze autorka watku tak glowkuje, ze zaczelam szukac drugiego dna.
            • kochamruskieileniwe Re: Isabel M. 22.01.19, 22:42
              tego nie wiedziałam. o tej opcji znaczy sie...
              Człowiek uczy się (tu: funkcji telefonu) całe zycie wink
    • lauren6 Re: Isabel M. 22.01.19, 21:20
      Ludzie nie ogarniają, że selfie to odbicie lustrzane big_grin
      • kochamruskieileniwe Re: Isabel M. 22.01.19, 22:40
        no nie ogarniają, zwłaszcza gdy wykonują ekseryment,który tego nie potwierdza, a o ustawieniu opcji lustrzane odbicie - nie słyszeli, bo generalnie nie używają apartu fotograficznego w telefonie...suspicious
    • kasiabing Re: Isabel M. 22.01.19, 22:02
      A ona w tej przyjdzie do końca życia będzie chodzić? Serio się zastanawiam. Przecież to już kilka lat
      • kasiabing Re: Isabel M. 22.01.19, 22:02
        Ortezie*
        • ciapkiwciapki Re: Isabel M. 22.01.19, 22:08
          jak się da ciągnąć to będzie chodzić. i będzie płodzić poezję . i będzie jojczyć aby jej dać na wydanie tej poezji. i tak w kółko
          • taki-sobie-nick Re: Isabel M. 22.01.19, 22:25
            ciapkiwciapki napisał(a):

> jak się da ciągnąć to będzie chodzić. i będzie płodzić poezję.

Przepraszam, ale to nie jest żadna poezja, tylko rymowana, i to za pomocą rymów gramatycznych, pisanina. Też tak potrafię.
            • ciapkiwciapki Re: Isabel M. 22.01.19, 22:30
              ale Ty nie masz byłego premiera; to se możesz w ciapy wsadzić wypociny. a ona drukuje... wydaje...
    • taki-sobie-nick Re: Isabel M. 22.01.19, 22:13
      Nie martw się, ja cię i tak lubię, nawet jeśli podsłuchujesz.
    • clk Re: Isabel M. 22.01.19, 22:18
      Na miejscu byłego premiera zapłaciłabym , przepłakała nad własna głupota, otworzyłabym butelkę wina i zapomniała. Tak pani będzie go ośmieszać bo granic nie ma
    • tt-tka Re: Isabel M. 22.01.19, 23:31
      Mnie sie historia Isabel bardzo podoba, seriserio. I to niezaleznie od tego, ze te lape w ortezie ona obnosi juz czwarty czy piaty rok, cos przydlugo jakby
      Ale to historyjka jak ze szkolki niedzielnej, z porazajacym moralem - patrz, jak skonczysz i co cie czeka, gdy zostawisz zone i dzieci dla mlodszej tongue_out, no az sie prosi, zeby to tak wykorzystac.
      • princesswhitewolf Re: Isabel M. 22.01.19, 23:40
        tak, to bardzo madre i humorystyczne w sumie spojrzenie na sprawe ttka
        • noemi29 Re: Isabel M. 23.01.19, 14:36
          Tak powinien kończyć każdy cudzołożnik i zdrajca.
      • bigzaganiacz Re: Isabel M. 23.01.19, 21:03
        - patrz, jak skonczysz i co cie czeka, gdy zostawisz zone i dzieci dla mlodszej

Patrz jak skonczysz jak sie ozenisz
        • milva24 Re: Isabel M. 23.01.19, 21:17
          Patrz jak skończysz gdy się głupio ożenisz dodaj.
          • bigzaganiacz Re: Isabel M. 24.01.19, 00:52
            Nie , kazde ozenisz, gdyby tego nie zrobil to kopnol by idiotke w dupe i po sprawie a tak sie musi uzerac i placic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka