Dodaj do ulubionych

Ręcznik na basen?

07.03.19, 10:48
Syn chodzi na basen 3 razy w tygodniu od września będzie chodził 5 razy w tygodniu. Domowe ręczniki piorę po każdym powrocie z treningu dodatkowo są ciężkie muszę je upychać w plecaku. I stąd pytanie macie doświadczenie z ręcznikami szybko schnącymi np z Decathlon-u ? Miałam kiedys taki na wlosy i średnio byłam zadwolona. A może polecacie coś innego?
Obserwuj wątek
    • qwirkle Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 10:50
      z decathlonu jednak
      • emilia_wyparlo Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 10:55
        A można je suszyć w suszarce? Być może popełniłam błąd i swój mały na włosy suszyłam i stracił swoje „właściwości”?
        • qwirkle Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 11:05
          Na metkach mają zakaz suszenia w suszarce elektrycznej. Jak sama nazwa wskazuje, te ręczniki sa szybkoschnące - ja je suszę rozwieszone pojedynczo (tzn niezlozone) na wieszaku do spodni.
    • berdebul Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 11:04
      Mamy. Chłonne i szybko schną, oraz nie zajmują pół pralki.
    • cauliflowerpl Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 11:09
      Dla mnie jedyna ich wada to to, ze trzeba go przytykac do ciala bo jak chcesz sie wytrzec pocierajac, to on dosc duzy opór stawia, nie jest szorstki tylko ma duzy wspolczynnik tarcia o skore.
      Uzywam od lat, jego waga i mala objetosc wynagradza powyzsze.
      • jematkajakichmalo Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 11:17
        Dokładnie, trzeba nauczyć się wycierać tym ręcznikiem. Zupełnie co innego jak się zrobi z niego turban, wtedy jest super, z wycieraniem niekoniecznie. Też chciałam, żeby córka nie musiała dźwigać zwykłych, ona jednak takie woli. Nie znosi tych szybkoschnących. Daj synowi w domu po kąpieli i niech powie czy mu odpowiada.
        • cauliflowerpl Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 13:21
          O tak, na turban jest swietny!
      • aerra Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 11:50
        O właśnie, ja mam i nie używam, bo wycieranie się tym to okropne uczucie.
        Schnie owszem szybko, waga i objętość super - ale mi to nie wynagradza wink
    • joaz Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 11:09
      sa super - po porannym treningu byly suche już na popołudniowy. na dodatek są lekkie
    • jehanette Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 11:15
      Raczej nie można ich suszyć w suszarce. Mam taki puszysty z Decathlonu i sobie go cenię. Jest lekki, to ważne smile Mąż z kolei ma taki "gładki", mikrofibrowy, i woli ten. Jak ktoś chodzi 5 razy w tygodniu to chyba kupiłabym mu dwa.
      • muchy_w_nosie Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 11:20
        Suszyłam, nic się nie dzieje, to ręcznik nie kiecka za tysiaka.
      • emilia_wyparlo Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 11:34
        Zdecydowanie dwa to takie minimum😃w takim razie w sb odwiedze Decathlon.
    • bywalec.hoteli Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 11:16
      Po każdym basenie pierzesz ręczniki? A nie możesz raz na tydzień?
      • emilia_wyparlo Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 11:32
        No nie bardzo syn kładzie go na ławce w szatni rzuca na ziemie itd ma 7 lat od roku mu tłumacze ale bez efektów wole prać ze względu na higiene.
        • bywalec.hoteli Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 11:48
          Po godzinie od wysuszenia chyba i tak wirusy i bakterie umierają ?
          • jehanette Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 11:55
            Są bakterie które potrafią przetrwać w próżni kosmicznej, więc myślę że wysuszony ręcznik to dla nich przyjemne wakacje xD Natomiast po basenie i noszeniu w postaci zwiniętej w plecaku taki ręcznik zwyczajnie nieładnie pachnie. Też piorę po jednym użyciu.
    • muchy_w_nosie Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 11:18
      Tak tylko w takie się wycieram, są one używane tylko na badrn i wyjazdy.
      Ogólnie wolę te zwykłe ale te szybko schnące są idealne do torby.
      • muchy_w_nosie Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 11:19
        A używam od kilku lat, piorę normalnie z całą resztą z dodatkiem płynu zmiękczającego.
    • 45rtg Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 11:58
      emilia_wyparlo napisał(a):

> uszę je upychać w plecaku. I stąd pytanie macie doświadczenie z ręcznikami szyb
      > ko schnącymi np z Decathlon-u ? Miałam kiedys taki na wlosy i średnio byłam zad
      > wolona. A może polecacie coś innego?

Ohydnie nieprzyjemne w użyciu, ale wycierają skutecznie i schną szybko.
    • princy-mincy Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 12:19
      Używamy ze względu na ich niewielkie wymiary (nie zajmują połowy plecaka) i niewielką wagę- właśnie tych z decathlona.
    • jolunia01 Re: Ręcznik na basen? 07.03.19, 13:49
      Nie lubię tych szybkoschnących, mam wrażenie, że jakąś guma po ciele przeciągam. A rozwiązanie znalazłam takie - flanela: cienka, chłonna, mało miejsca zajmuje, schnie też niedługo, zresztą można mieć więcej niż jeden kawałek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka