Dodaj do ulubionych

Fajny czy niefajny? Piekarnik

30.03.19, 22:20
Zepsuł się piekarnik, zarządziłam zakup nowego. A że sił mam ostatnio mało (w związku z opieką nad teściem 😜) to decyzję jaki to piekarnik zostawiłam mężowi. Z zewnątrz jest piękna , ale dla mnie ważna jest funkcjonalność. Piekarnik jest z funkcją dual cook. Czy ematki powiedzą/napiszą, czy to się sprawdza? Fajne/ niefajne? No i panel elektroniczny + pokrętła. Zauważyłam, że panel nie ma podświetlenia. Firma Samsung. Nie mam już siły szukać opinii( może piszą je pracownicy) ani czytać instrukcji, bo jestem na nogach od 7 rano. A interesuje mnie zdanie użytkowniczek. Pracownik sklepu bardzo polecał Beko, ale mąż stanowczo odmówił. Ciekawa jestem co napiszecie
Obserwuj wątek
    • solejrolia Re: Fajny czy niefajny? Piekarnik 30.03.19, 22:52
      POLECAM JEDNAK POCZYTAĆ OPINIE W INTERNETACH!

Ja akurat mam Beco, i nie jest to mój ulubiony sprzęt sad zwłaszcza, że korzystam duzo i często!
      Kupiliśmy model, że praktycznie nie było o tym modelu opini w internetach, tylko jedna opinia jaką znaleźliśmy (!) wspomniała o tym, że kiepsko pokazuje temperaturę- a jakże, od temperatury jest pokrętło.
      Kurde blade- wcześniejszy piekarnik był genialny w stosunku do tego, który mam aktualnie, i teraz jak coś piekę, to praktycznie nie oddalam się od piekarnika tylko jak debil siedzę i pilnuję temperatury, dodatkowo wewnatrz zawiesiłam termometr...ech...
    • norra.a Re: Fajny czy niefajny? Piekarnik 30.03.19, 23:06
      Miałam w poprzednim mieszkaniu Samsunga dual cooka, właściwie wybrałam go ze względu na wygląd, niż na funkcjonalność. Z samej funkcji dual cook rzadko korzystałam, tak naprawdę nie znosiłam tego piekarnika, miał bardzo irytujące sterowanie, nielogiczne i nieintuicyjne, do nowego domu kupiłam Bosha i jestem sto razy bardziej zadowolona, mimo, że dual cooka juz nie ma.
    • kyrelime Re: Fajny czy niefajny? Piekarnik 30.03.19, 23:08
      Mam Samsunga od 6 lat i bardzo sobie chwałę. Ale bez dual cooka. Panel sie nie podswietla chyba, w sumie to nie zwróciłam na to uwagi. Pokrętła są chowane, co mi odpowiada. Ważne, że dość szybko się nagrzewa i tak jak powinien- nigdy nie zdarzyło mi sie nic spalić. Programy typu kilka pizz za jednym zamachem też działają ok. Używam dość często, bo lubię piec ciasta, a obiady też dość często są z piekarnika. Jedyne czego mi brakuje to programu do autoczyszczenia (mam tez mikrowele z samsunga i tam jest funkcja czyszczenia parą wodną- super rzecz).
      • zosia_1 Re: Fajny czy niefajny? Piekarnik 30.03.19, 23:13
        Moja ma opcję czyszczenia parą i częściowo katakityczną
      • solejrolia Re: Fajny czy niefajny? Piekarnik 30.03.19, 23:13
        A, to ja miałam takiego Samsunga, popsuł się po długim i intensywnym użytkowaniu, i zamiast kupić ten sam/podobny model, bo jednak sprawdzony i byłam zadowolona, a funkcja szybkiego nagrzewania jest super!
        to wymieniłam na Beco, i kicha uncertain
    • szarsz Re: Fajny czy niefajny? Piekarnik 30.03.19, 23:22
      Ja mam beko, ma 8 lat i jestem bardzo zadowolona. Kupiłam go ze względu na cenę i gwarancję, dawali wtedy 5 lat i kosztował 2.5 raza mniej niż inny interesujący mnie z tymi samymi funkcjami. A te miały być bardzo proste - pyroliza i wysoka temperatura pieczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka