Dodaj do ulubionych

Dobry proszek?

18.10.04, 11:46
Proszę o radę jaki jest dobry prosze do prania do białego, za sensowną cenę.
Albo w ogóle jaki jest dobry.
Obserwuj wątek
    • hratli Re: Dobry proszek? 18.10.04, 14:19
      ja uzywam tylko vizir. na wiele proszkow mam uczulenie ;//zaczelam takze prac w
      vizirze rzeczy jaska - i nie ma zadnych reakcji alergicznych.
    • kruszynka301 Re: Dobry proszek? 18.10.04, 17:00
      Zależy, co rozumiesz pod pojęciem dobry... Ja mogę używać tylko Jelpa, bo po innych mam od razu uczulenie - nawet po droższych, przeznaczonych dla dzieci.
    • klubiale1 Re: Dobry proszek? 19.10.04, 11:38
      Wczoraj w magazynie telewizyjnym "Konsument" mówili o testach dostępnych w
      Polsce proszków do prania, które na zlecenie UOKIK robiła niemiecka firma. Z
      tesów wyszło,że najlepszy jest proszek E, zaś Persil żel jest tak samo dobty
      jak Dosia.
      Ciekawe co.
      Chyba kupię E na próbę.
      Sama używałam rózne (zależy co na promocji) i jakoś nie widziałam specjalnej
      różnicy między np Vizirem, a Bryzą. Jedynie zapach droższych proszków dłużej
      trzyma sie prania. Choć dla mnie to akurat wada i nastawiam dodatkowe płukanie,
      bo skoro tak mocno pachnie to chyba się nie do końca wypłukuje i może powodować
      alergie.
      Pozdr
      • aniacichy Re: Dobry proszek? 19.10.04, 12:40
        ...a ja uzywam REX'a...

pozdrawiam
        Ania
    • joanna_p2 Re: Dobry proszek? 22.10.04, 00:48
      Prawie od zawsze używałam Vizir do czasu aż chciałąm zaoszczędzići kupiłam
      okakowanie 6 kg (do białego) - totalny szajs , systemu TEAD 20 % tego co w
      opakowaniu 600g , nadawał się do prania kolorowaj pościeli i ręczników , zero
      spierania plam czy wybielania białych rzeczy(nawet w 90 st). Męczę się z nim od
      pół roku (naszczęście zostało tylko na 2-3 prania. Ostatnio kupiłam (ze
      względu na fajny pojemnik ) E do białego i do kolorów i jest super ,spiera
      nawet marchewkę , do kolorów ładnie się wypłukuje i jest tańszy (18,99 za 4 kg).
      • erintall Re: Dobry proszek? 22.10.04, 23:05
        Witam polecam ariel do białego i vizir. A za nic w świecie nie polecam dosi szajs nie dopiera rzeczy jest dobry tylko do odświeżenia. Za to ładnie prał ale jak dla mnie za zbyt intensywnie pachniał proszek rex. A tak na marginesie proszki są coraz bardziej do bani zaczynają je robić na ilość nie na jakość, I wybór jest coraz droższy i trudniejszy.

Pozdrawiam Kinga.

-
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=15312873
      • mayessa Re: Dobry proszek? 06.11.04, 16:38
        Po dosi ubrania mają zapach taki jakbyś w nich chodziła ciągle przez miesiąći
        ich nie prała natomiast na omo mam straszne uczulenie
    • mirka17 Re: Dobry proszek? 02.11.04, 08:37
      clever.
      Osobno do bialego i osobno do koloru. 1,5 kg kosztuje w Gnieźnie cos koło 11-13
      zł. Kupowała jakoś latem. Ale sypie się go o połowe mniej niz innych proszków.
      Czyli starcza dwa razy dłużej niz inne 1,5 kg. Ostatnio kupiłam E kolor, bo
      akurat clever się w sklepie skończył i nie jestem zadowolona, plamy zostają.
      Clever na opakowaniu ma tez napisane żeby nie stosować odkamieniaczy do pralki,
      bo proszek juz je posiada. Znowu oszczędność. Wypróbujcie.
    • tamaryszek_3 Re: Dobry proszek? 03.11.04, 23:16
      Jestem zadowolna z Ariela. Może nie najtańszy, ale pranie dobrze wygląda.
      Niegdyś używałam vizira, ale odnoszę wrażenie, że ostatnimi czasy wyraźnie się
      pogorszył sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka