Dodaj do ulubionych

3 pkt wolontariat

12.06.19, 08:57
Córka będzie szła do 7 klasy i oczywiście zdaję sobię sprawę z potrzeby uzbierania tych 3 pkt, ale zastanawiam sie jak to wyglada?
Czy u waszych dzieciakow szkola coś proponowała, czy sami szukali. Jeśli sami szukali to muszą przypilnować jakiś dokumentow, liczby godzin itp.
Na co zwrocic uwage?
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: 3 pkt wolontariat 12.06.19, 09:51
      koleżanki syna klasa - mieli trochę proponowanych, ale była niemówiona umowa że to dla osób mniej zaradnych, nieśmiałych, takich co to nie mają pomysłu, nie mają mozliwosci dojazdowych itd. Bardziej przebojowe załatwiają sobie same.
    • gulcia77 Re: 3 pkt wolontariat 12.06.19, 09:56
      Szkoła miała jakieś propozycje, ale akurat mój młody i jego dwaj koledzy ssami się zakręcili przy organizacji pomocy dla naszych firmowych podopiecznych. Szczerze mówiąc, to ja o punktach o wolontariat na śmierć zapomniałam, ale znajomy, który całą sprawę koordynuje pamiętał i o chłopakach i zrobił im dokumentację.
    • andaba Re: 3 pkt wolontariat 12.06.19, 11:56
      Szkoły to załatwiają, ciebie głowa nie boli...
    • kouda Re: 3 pkt wolontariat 12.06.19, 14:54
      Nic nam szkoła nie załatwiała. Syn od 6 lat plywa w woprze, dyżuruje na basenach, sędziuje zawody, pomaga w organizacji imprez, obstawia stanowiska pierwszej pomocy na zawodach sportowych. Poprosił prezesa o zaświadczenie na moja prośbę, bo sam nawet nie wiedział, ze można i trzeba. Pani przyjęła, powiedziała, ze wpisze. Inni wiem, ze jakieś caritasy dobie załatwiają za pakowanie makaronów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka