tryggia 08.07.19, 22:57 Obejrzane? Czekaliśmy bardzo. Pierwszy odcinek - radość jak na spotkaniu starych przyjaciół. Potem, niestety, gorzej. Końcówka - brak słów. Ale to przez śmierć mojego ulubionego bohatera. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
memphis90 Re: Stranger Things 3 08.07.19, 22:59 Ekhm, jaką śmierć....? Widziałaś scenę po napisach...? Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Stranger Things 3 08.07.19, 23:23 To są spekulacje, które dają mi pewną nadzieję. Niemniej - płakałam przed napisami (tak, ten etap ciąży, że płaczę na reklamach i filmach familijnych). Ale tego drugiego, co też umarł, na swój sposób również lubiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
no-tak-ale Re: Stranger Things 3 09.07.19, 01:58 Co do sceny po napisach, niewykluczone że chodzi o Brennera. Odpowiedz Link Zgłoś
mum2004 Re: Stranger Things 3 08.07.19, 23:09 Pierwszy sezon mi się podobał ale drugi już ledwo strawiłam. Trzeci zaczęłam ale odpuściłam. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Stranger Things 3 08.07.19, 23:39 Ogólnie mi się podobał, ale mam wrażenie, że wymagania aktorskie wobec 11 sprowadziły się do siedzenia w opasce i krwawienia lub do wrzasku. Ale było kilka perełek - Neverending story, nawiązanie do BTtF. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Stranger Things 3 09.07.19, 08:38 Neverending story było boskie. I Suzie też. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Stranger Things 3 09.07.19, 12:35 Nie bójmy się tego powiedzieć, to była jedyna dobra scena Ja niestety momentami przysypiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Stranger Things 3 08.07.19, 23:48 Fajna zabawa! Leciutka, wakacyjna bajka, przewijałam ciut, głównie te "straszno-obrzydliwe" sceny, bo to nie dla mnie Ale poza nimi - jak fajnie ogrywają nostalgię za czasami mojego dzieciństwa!, bardzo zręcznie. No i nieeee, dla mnie to ewidentne, że scena po napisach wyraźnie mówi: "spoko, tu jestem!" Głowa do góry, nie ubili go, to nie jednoseriowy Bob przecie A co do tego drugiego - no cóż, bohaterowie na "B" nie żyją w tym serialu wiecznie Ale za to jaką miał monumentalną ostatnią scenę, niczym z "Obcego" albo z "Matriksa", mocno w patetycznym, dawnym stylu. Będę ST zawsze oglądać z wielką frajdą. Bzdury fabularne, klisze, ograne motywy czy dziury w scenariuszu nie mają tu dla mnie znaczenia - to jest serial do wzruszania się, gdy ktoś gra Arnoldem, Vaderem czy "Powrotem do przyszłości", tu dopiero łezka może kapnąć No i - wdzięk ekipy Steve'a, Robin, Dustina (!!!! on śpiewa!!!!) i Eriki jest nie do pobicia, reszta ginie w tle, w sumie nawet 11 może się schować. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Stranger Things 3 09.07.19, 00:15 Oczywiście, że właśnie za klisze ich uwielbiam! Moje dzieci, choć nie kumają naszych okrzyków (typu I'll be back! lub a ten jak Ripley!), też oglądały z zapartym tchem. Ale to, że wszyscy się rozjechali, umarli, nieeee! Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Stranger Things 3 09.07.19, 01:24 Te klisze są właśnie fajne i zgadzam się, że w tym sezonie ekipa Dustina skradła schow nawet 11. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Stranger Things 3 09.07.19, 01:22 Obejrzane. Końcówkę przeryczałam jak głupek. Chciałam wstawać, gdy zaczęły się napisy, ale mąż mnie zatrzymał słowami „poczekaj, muszą jeszcze zapowiedzieć następną serię”. Za zamkniętymi drzwiami był „Amerykaniec”, więc nadzieja jakaś jest. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Stranger Things 3 09.07.19, 01:40 Szczerze? nie wiem skad tyle zachwytow nad ST... Dark jest IMO o niebo lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
tojamarusia Re: Stranger Things 3 09.07.19, 06:06 Ale dark ma zupełnie inny wydźwięk i wg mnie skierowany jest do trochę innej publiczności. Jest mroczny, poważny, bez elementów komediowych. St to hołd dla kina lat 80-tych typu goonies i wg mnie jest pod tym względem idealny. Jim żyje, jestem o tym przekonana. No bo jak mogli go uśmiercić? Najlepszą postać?? Nienienie Steve z ekipą bomba Jedenastka denerwująca na maca, nie lubię tej postaci, no może poza pierwszym sezonem. No i Bill..fajny był. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Stranger Things 3 09.07.19, 08:34 Dla mnie Dark jest udaną wersją tego co chciał zrobić David Lynch i Mark Frost w ostatniej serii Twin Peaks. Ktoś jeszcze ma takie wrażenie? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Stranger Things 3 09.07.19, 09:30 Boze, Bill byl fajny? Byl na maxa oblesny... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Stranger Things 3 09.07.19, 18:57 Bill byl dla mnie jedną z najciekawiej prowadzonych postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
tojamarusia Re: Stranger Things 3 09.07.19, 19:21 memphis90 napisała: > Bill byl dla mnie jedną z najciekawiej prowadzonych postaci. > No dokładnie. Nie był sympatyczny ale za to wyrazisty i sporo namieszał. Ciekawa postać Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Stranger Things 3 09.07.19, 20:00 Nie moge na kolesia patrzec. Wizualnie jest po prostu zrobiony na ble i fuj... Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Stranger Things 3 09.07.19, 21:13 Mam identycznie, nie moglam na niego patrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Stranger Things 3 09.07.19, 08:32 Dark to zupełnie inna konwencja. Tu mamy fajną letnią bajeczkę w stylu Goonies. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Stranger Things 3 09.07.19, 12:43 Dark powinien był się skończyć na pierwszej serii, bo był naprawdę wciągający. Później to już tylko wpadają do tej jaskini, jak z biegunką. Fajny motyw policjanta, który utknął w '57. Fajnie, że akcja dzieje się w Niemczech, bo bliższa ciału koszula, super dobrani aktorzy dorośli/młodzi i to tyle z rzeczy, które robią klimat kolejnych serii. Scenariusz popłynął. Jonas z tym swoim cielęcym spojrzeniem irytuje mnie na tyle, że zaczęłam kibicować dyrektorce - penerce Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Stranger Things 3 09.07.19, 19:56 Ja się jeszcze za Dark 2 nie zabrałam, bo już nie pamiętam tych wszystkich bohaterów, ich relacji i płaszczyzn czasowych. Jest super, ale to nie jest lekka letnia zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Stranger Things 3 09.07.19, 09:07 Oglądamy z córka, ale coraz ciężej nam idzie... Nastolatkowe klimaty mnie śmieszą, ale ona oczekiwała tajemnicy i niedopowiedzeń, wszystkiego tego co było w 1 sezonie. A tu w Walking Dead poszli, niestety i mocną dosłowność. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Stranger Things 3 09.07.19, 09:31 Dosc przewidywalne, fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Stranger Things 3 09.07.19, 09:15 A wessss, okropienstwo zrobili. Taka jakby parodia poprzednich dwoch sezonow. Winona drze jape jak glupia, Hoper sie stal pajacem. Watek z ruskimi- dwojka dzieciakow i dwoje nacpanych nastolatkow robia w konia stado zolnierzy... nie, nie ma sensu wymieniac, tam prawie wszystko jest spieprzone To co mialo byc smieszne- irytuje, to co mialo wzruszac- smieszy. Aha, twoj ulubiony bohater na 99% zyje Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Stranger Things 3 09.07.19, 10:18 Więc właśnie. Za głośno, za szybko, za kolorowo. Zrobili parodię z czegoś co już było pewną parodią. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Stranger Things 3 09.07.19, 12:45 No to może schudnie w ruskim więzieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Stranger Things 3 22.07.19, 00:42 Nie,bo przestanie byc misiowaty i zrobi sie kolejnym nudnym przystojniakiem. Ma byc jaki jest Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Stranger Things 3 09.07.19, 16:34 dokładnie. ona się drze, on zupełnie zidiociał. no i slapstik z ruskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Stranger Things 3 09.07.19, 18:10 A ja wolę trzecią serię niż drugą. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 09.07.19, 21:09 fornita111 napisała: >Watek z ruskimi- dwojka dzieciakow i dwoje nacpanych nastolatkow robia w konia stado zolnierzy... Fakt. "Wakacje z duchami" byly lepsze . Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Stranger Things 3 09.07.19, 09:27 Troche nudnawe. A bohater wlasnie nie wiadomo czy umarl Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Stranger Things 3 09.07.19, 11:57 Rozczarowana jestem. Po pierwszym sezonie dobrym i drugim jeszcze ok. ten był mocno taki sobie. Poszli w efekty, nie atmosferę. Boję się czwartego, że już totalnie skopią. Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek1 Re: Stranger Things 3 09.07.19, 12:50 Ten serial powinien był się skończyć po 1 sezonie, który był dobry. Potem zrobili z tego kino familijne dla nastolatków. W pierwszym sezonie smaczki nawiązujące do lat 80-tych były subtelne i fajne. Teraz podają to na łopacie. Nie podobało mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Stranger Things 3 09.07.19, 16:01 nowaczek1 napisał: > Ten serial powinien był się skończyć po 1 sezonie, który był dobry. Potem zrobi > li z tego kino familijne dla nastolatków. W pierwszym sezonie smaczki nawiązują > ce do lat 80-tych były subtelne i fajne. Teraz podają to na łopacie. Nie podoba > ło mi się. ale przecież to właśnie jest to - kino familijne Dla nastolatków, i dla ich rodziców, z sentymentem wspominających dzieciństwo z lat 80. Nic więcej, czysta, nieskażona głębszą myślą rozrywka. I w swojej kategorii sprawdza się bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Stranger Things 3 09.07.19, 16:44 To jest kino familijne, ale w slabym wydaniu. Na koncu drugiego sezonu, jak Dustina olaly panny to sie az poryczalam Tworcy potrafili i za serce chwycic i rozbawic i napiecie zbudowac. Jedynka super, dwojka- bardzo spoko a trojka to juz niestety popluczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: Stranger Things 3 09.07.19, 14:51 Skojarzyłyście, że Maja Hawke to córka Umy i Ethana? Ja nie, ale męczyło mnie straszne deja vu W każdym razie fajnie się ją ogląda, ma coś w sobie. Nie było źle, ale liczę na więcej fabuły w następnym sezonie. I bez scen typu piosenka z NS, ómarłam z cringu. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Stranger Things 3 09.07.19, 16:21 Mi się ona bardziej ze Scarlett Johansson kojarzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Stranger Things 3 09.07.19, 16:32 kto, u licha, zmarł??? pierwszy sezon wymiatał, ten, cóż, oglądam z sentymentu. dawaj spojler. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Stranger Things 3 09.07.19, 16:44 po przeanalizowaniu wątku wygląda mi na to, że pan szeryf? już "bałam się", że któryś z dzieciaków... Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Stranger Things 3 09.07.19, 18:49 Nooo, Hop. Gruby Rambo, w debilnej koszuli, ale przez pierwszej dwa sezony kochałam się w nim. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Stranger Things 3 22.07.19, 00:44 Wcale nie gruby jak na Amerykanina. Ciuchow w Brylane sieci by jeszcze nie kupil. Odpowiedz Link Zgłoś
anomalia_pogodowa81 Re: Stranger Things 3 09.07.19, 19:28 Hopper BYŁ wspaniały, w 1 i 2. Teraz nagle i bez powodu zrobili z niego agresywnego chama i pijusa, na dodatek prowadząc tak, że chyba ma to być zabawne. 3 to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Stranger Things 3 09.07.19, 19:42 Opieka nad nastolatką (i tak TAKĄ) robi z człowiekiem różne rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Stranger Things 3 09.07.19, 19:46 Podobał mi się, ale też nie miałam wielkich wymagań - to nie jest serial, który co sezon może być świeży i zaskakujący. Szkoda tylko, że wciąż nie wiemy dlaczego ludzie próbują dostać się do drugiego wymiaru i czy przejścia są tylko w Hawkins. Odpowiedz Link Zgłoś
tojamarusia Re: Stranger Things 3 09.07.19, 21:30 rosapulchra-0 napisała: > Gdzie to można obejrzeć? > Netflix Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Stranger Things 3 21.07.19, 20:05 A mi się podobał, właśnie skończyłam oglądać. Rzadko oglądam coś, co mnie tak wciągnie, że oglądam 3 sezony ciurkiem i mnie nie nudzi. A Hoper na bank siedzi zamknięty u ruskich A Billego mi szkoda, również uważam, że jego postać była ciekawa i o ile go nie znosiłam w drugim sezonie, bo był zwykłym, aroganckim bucem, tak w 3 zrobiło mi się go szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Stranger Things 3 21.07.19, 20:22 Właśnie skonczylam oglądać. Dla mnie ten serial to taki "odmożdżacz", zaliczam przy nim totalny reset, więc wybaczam wszystkie scenariuszowe potknięcia. A co do wzruszeń- łezka w oku mi się zakrecila, gdy 11 czytala "przemowę" H. Juz czekam na nastepny sezon 😉 Z kolei kolejny sezon "Dark" trochę mnie rozczarował, spodziewałam się czegoś więcej... Odpowiedz Link Zgłoś