Dodaj do ulubionych

Wysyp troli

09.07.19, 08:43
Skąd tego tyle ?
Mnóstwo " trolowych" wątków ostatnio się pojawia.
Zaczyna mnie to drażnić
Obserwuj wątek
    • cauliflowerpl Re: Wysyp troli 09.07.19, 08:52
      Chyba wakacje, bo nie wierzę, żeby to byli dorośli ludzie (wiem, moja naiwność jest powalająca).
    • kadfael Re: Wysyp troli 09.07.19, 09:18
      A mnie się wydaje, że to cały czas ten sam troll od finito, tylko pod coraz to innymi nickami
      • aaa-aaa-pl Re: Wysyp troli 09.07.19, 09:22
        Możliwe- " struktura" wpisów podobna.
    • cauliflowerpl Re: Wysyp troli 09.07.19, 10:11
      A druga plaga - odgrzebywanie starych wątków.
      • profes79 Re: Wysyp troli 09.07.19, 10:14
        To akurat się nie zmieniło - spamerzy się doczepiają do wątków choćby śladowo podobnych tematycznie do reklamowanego produktu - klika sie kosz bez żadnych dyskusji i moderacja dosyć sprawnie to usuwa.
    • chicarica Re: Wysyp troli 09.07.19, 12:53
      Wakacje oraz próba rozruszania forum przez portal.
      • iwoniaw Re: Wysyp troli 09.07.19, 13:01
        Jesteś naprawdę optymistką, jeśli sądzisz, że te matoły trolujące po forum robią to na zlecenie, bo przecież nikt by takich głupot nie pisał ot tak. Otóż nie, piszą stadami, bez żadnej zachęty.
    • iwoniaw Re: Wysyp troli 09.07.19, 13:04
      Mnóstwo " trolowych" wątków ostatnio się pojawia.
      > Zaczyna mnie to drażnić

A mnie nieodmiennie fascynuje, ile osób im odpowiada i wdaje się w jałowe dyskusje. Gdyby nikt im karmy nie rzucał w postaci zainteresowania, to wątki trollerskie spadałyby szybko na dół i - nomen omen big_grin - finito. Tymczasem normalne, wieloletnie i, zdawałoby się, doświadczone userki podbijają toto i podbijają - no więc cóż, nie ma zakazu pisania głupot, sama durnota postów nie łamie regulaminu...
      • cauliflowerpl Re: Wysyp troli 09.07.19, 13:11
        Wiesz co, o ile odpisywanie nowym trollom jeszcze rozumiem, przynajmniej pierwsze odpowiedzi - bo sama się wielokrotnie nie zorientowałam - tak już na przykład wielogodzinne dyskutowanie z z gazeciarzem o późnym macierzyństwie czy połogu uważam za poważny deficyt umysłowy.
        • iwoniaw Re: Wysyp troli 09.07.19, 13:14
          Uważam identycznie - no ale ostatecznie każdy ma prawo się bawić, jak lubi.
    • 21mada Re: Wysyp troli 09.07.19, 13:18
      A mnie drażni fefnasty wątek o rekrutacji. Kogo to obchodzi?
      Dlaczego sama nie założysz ciekawego wątku?
    • bistian Re: Wysyp troli 13.07.19, 14:02
      aaa-aaa-pl napisał:

> Skąd tego tyle ?
      > Mnóstwo " trolowych" wątków ostatnio się pojawia.

Firma zmienia system. Jest teraz coraz więcej reklam, pojawiły się ostatnio filmy odtwarzające się automatycznie. Musi być ruch na forum, jeśli chce się zarabiać na reklamach. Stąd te trolle.
      Druga sprawa, to te polityczne trolle. Partia uważa, że każda kłótnia jest na plus, o ile ewidentnie się nie przegrywa stale.
      Tak się przeplatają te dwie aktywności a ematki dają się pięknie prowokować smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka